Adobes Produktförbättringsprogram är utformat för att vi ska kunna förstå och förutse våra kunders behov och leverera produkter och lösningar i världsklass. Det är frivilligt att delta. Vi samlar inte in någon personlig information och du kan välja att inte delta.

Vilken information samlas in?

• Systeminformation, som operativsystem, processor och installerat minne
  • Webbläsartyp och version
  • Information om Adobe-produkten, t.ex. version
  • Användning av funktionerna i Adobe, t.ex. valda menyalternativ och knappar
  • Metadata om filer som storlek. Ditt innehåll och information om innehållet i dina filer delas inte med Adobe.

Hur använder Adobe informationen?

Informationen som samlas in används för att utveckla nya funktioner och förbättra Adobes produkter.

Hur skyddas mina uppgifter?

Adobe vidtar ett flertal säkerhetsåtgärder för att skydda den information som samlas in och överförs. Du kan läsa mer om hur vi hanterar användarinformation i Adobes sekretessbestämmelser.

Eftersom vi inte samlar in någon personligt identifierbar information är dessa anonyma data inte användbara för någon annan än Adobe.

Hur fungerar det?

Produkterna i programmet utser de användare som kan delta. De utvalda användarna har möjlighet att dela anonym information om hur de använder produkterna med Adobe. Det här alternativet är som standard aktiverat för de utvalda användarna.  Om du är en av de utvalda användarna kan du välja att inte delta genom att uppdatera användningsinformationen i Inställningar på menyn Redigera.

Om du vill delta måste en liten konfigurationsfil hämtas då och då till din dator. Den här filen används för att uppdatera konfigurationen för insamling av användningsinformation. Om datorn vid något tillfälle inte är uppkopplad skickas informationen nästa gång den är det. Detta påverkar inte prestanda.

För vissa Adobe-produkter kan det dessutom hända att du i själva produkten tillfrågas om du vill delta i en kort, anonym undersökning med två frågor. Du väljer själv om du vill delta eller inte, och undersökningen är inte kopplad till Adobes Produktförbättringsprogram. Undersökningssvaren skickas direkt till Adobes säkra databas och analyseras av det ansvariga produktteamet.

Vilka produkter ingår?

Adobe Acrobat Reader DC

Kan jag välja att inte dela information?

Ja. Din information delas inte om du inte är en av de utvalda deltagarna. Om du är en av de utvalda deltagarna kan du välja att inte dela informationen genom att uppdatera din Användningsinformation i Inställningar på menyn Redigera i Adobe Acrobat Reader DC. Om du inte blivit utvald samlas inga data in och alternativet om datainsamling kanske inte finns bland inställningarna.

Den här inställningen gäller hur du använder funktionerna i de produkter som ingår, inte de tjänster som används av produkterna (som Exportera PDF, Spara PDF och spara till ett onlinekonto). Användningen av dessa tjänster regleras i deras respektive sekretessbestämmelser och av Adobes sekretessbestämmelser.

Välkomstskärm

Systemadministratörer i en företagsorganisation kan använda registernyckeln som anges i artikeln nedan för att avsluta användardeltagandet i återkopplingsprogrammet.

http://www.adobe.com/devnet-docs/acrobatetk/tools/PrefRef/Windows/UsageMeasurement.html

Kommer jag att få skräppost om jag deltar?

Du kommer inte att få någon e-post från Adobe om det här programmet, vare sig du deltar eller inte. Vi samlar inte in någon personligt identifierbar information, som kan användas för att identifiera eller kontakta dig, i det här programmet.

Behöver jag en internetanslutning?

Ja, du måste ha en internetanslutning för att delta i det här programmet. Du behöver dock inte vara uppkopplad hela tiden. När det finns en internetanslutning skickas informationen automatiskt med minsta möjliga påverkan på anslutningen.

Kan jag titta på informationen som samlas in innan den skickas till Adobe?

Nej, det går inte att visa informationen. Det här programmet är utformat för att fungera för flera miljoner användare utan att påverka deras produktanvändning, och därför skickas informationen automatiskt. Informationen kodas också så att den kan bearbetas effektivt.

Hur länge varar det här programmet?

Informationen samlas in så länge du använder den produktversion för vilken du har gått med på att delta eller tills du bestämmer dig för att du inte längre vill delta.