Fyll i och signera PDF-formulär

Innan du börjar

Vi lanserar en ny, mer intuitiv produktupplevelse. Om skärmen som visas här inte matchar produktgränssnittet väljer du hjälp för din nuvarande upplevelse.

I den nya upplevelsen visas verktygen till vänster på skärmen.

Översikt

Du kan enkelt fylla i, signera och dela dina dokument med Acrobats verktyg Fyll i och signera. Följande avsnitt innehåller information om:

Adobe Acrobat deeplink

Testa själv
Fyll i och signera dina dokument med några enkla steg.

Typer av PDF-formulär

• Interaktiva formulär: Dessa innehåller fält som du kan välja och fylla i. Se hur du fyller i interaktiva formulär.
  • Platta formulär: Dessa har inte interaktiva fält. Det kan vara ett pappersformulär eller en PDF-fil som inte har optimerats för formulärifyllandet. Verktyget Fyll i och signera identifierar automatiskt formulärfält som textfält, kamfält, kryssrutor och radioknappar. Du kan manuellt lägga till text och andra symboler var som helst på formuläret med hjälp av verktyget Fyll i och signera.

Du kan fylla i formulären genom att ange information och lägga till dina signaturer. Med Acrobat kan du också skicka dina ifyllda formulär till andra och spara dem säkert i molnlagringen i Adobe.

Fyll i och signera PDF-formulär

Om du vill fylla i och signera PDF-formulär öppnar du formuläret i Acrobat och väljer sedan Signera från det globala fältet. Du kan också välja Alla verktyg > Fyll i och signera.

Detta visar verktygen i Fyll i och signera på den vänstra panelen. Du kan nu fylla i formulärfälten och signera formuläret med hjälp av signeringsverktygen, vilket beskrivs i följande avsnitt.

Välj Fyll i och signera från verktygsmenyn.

Så här fyller du i textfält:

1. I den vänstra panelen väljer du  och klickar sedan på fältet där du vill lägga till text.
    Detta visar ett textfält med ett verktygsfält, enligt nedan.

2. Välj textfältet igen och ange din text.

3. Om du vill flytta om textrutan så att den passar in i textfältet markerar du textrutan och håller muspekaren över den. När du ser en plusikon med pilar flyttar du textrutan till önskad plats.

4. Redigera texten genom att välja textrutan. När du ser markören och knappsatsen redigerar du texten och klickar sedan någon annanstans för att ange.

5. Ändra textstorleken genom att välja A eller A efter behov.

fill-text-field

Obs!

Ändra storlek på den första anteckningen som du placerar så att den passar kryssrutan eller alternativknappen i dokumentet, så får alla efterföljande anteckningar du lägger till samma storlek och passar resten av fälten.

6. Om du vill ändra textfärgen väljer du färgen i snabbverktygsfältet och väljer sedan önskad färg från färgpaletten.

Standardfärgen för signaturer är svart. Om du vill ändra färg på signaturer måste du avmarkera kryssrutan Behåll signaturer svarta

text-color

7. Ändra textformatet från normalt till kammat genom att gå till textrutemenyn och välja > Teckenavstånd.

Välj Teckenavstånd för kammad text.

Då ändras textformat från normal till kammad. Om du vill öka eller minska avståndet kan du markera den blå pilen och sedan dra den efter önskemål.

Jämnt fördelade tecken i texten.

Obs! Kammad text är en textstil där varje bokstav i texten får samma avstånd med hjälp av ett rutnät.

8. När du är klar väljer du nästa fältutrymme och skriver sedan texten i textrutan. Använd formateringsalternativen efter behov.

Upprepa steget för att fylla i alla obligatoriska fält i formuläret.

Så här fyller du i alternativfält:

1. Håll muspekaren över fältet med radioalternativet.

Den visar automatiskt standardbockmarkeringen eller symbolen för det valda radioältet.

fill-checkbox

2. Markera radiofältet för att ange symbolen.

3. För att ändra symbolen väljer du fältet igen, trycker på från menyn och väljer sedan en annan symbol.

Då markeras fältet med den valda symbolen.

change-radio-symbol

Så här lägger du till signatur och initialer:

1. Skapa din signatur och initialer om du inte redan gjort det. Gör så här:

1. I verktygsfältet för snabbåtgärder väljer du
    2. För att lägga till en signatur väljer du Lägg till signatur. Skriv eller rita din signatur i dialogrutan som visas och välj sedan Klart.
    3. Lägg till dina initialer genom att välja > Lägg till initialer. I dialogrutan som visas skriver du eller ritar dina initialer och väljer sedan Klart.

Obs! Du kan även lägga till en bild som signatur eller initialer. Om du vill lägga till en befintlig bild trycker du på bildikonen från den övre menyn. Om du vill ta en ny bild som ska läggas till som signatur trycker du på kameraikonen och följer arbetsflödet.

2. Så här lägger du till en signatur:

1. Välj din signatur på den vänstra panelen, gå till fältet där du vill lägga till den och klicka sedan där för att placera signaturen.
      I annat fall väljer du   i verktygsfältet Snabbåtgärder och väljer sedan din signatur.
    2. Din signatur visas i fältet.
      Obs! När du har lagt till en signatur eller initial i ett formulär och sparat det kan du inte redigera det igen.
    3. Om du vill justera placeringen av din signatur håller du pekaren över signaturen tills du ser en plusikon och klickar och flyttar sedan signaturen efter behov.
    4. Om du vill justera storleken på din signatur håller du pekaren över den blå cirkeln i hörnet och håller och drar den sedan efter behov.
    lägg till signatur

resize-signature

Viktigt:

När du har lagt till en signatur eller en initial i ett formulär och sparat det kan du inte redigera det igen.

3. Så här lägger du till dina initialer:

1. Välj dina initialer från den vänstra panelen, gå till fältet där du vill lägga till dem och klicka sedan för att placera signaturen.
      I annat fall väljer du   i verktygsfältet Snabbåtgärder och väljer sedan dina initialer.
      Dina initialer visas i fältet.
    2. Om du vill justera placeringen av din signatur håller du pekaren över signaturen tills du ser en plusikon och klickar och flyttar sedan signaturen efter behov.
    3. Om du vill justera storleken på din signatur håller du pekaren över den blå cirkeln i hörnet och håller och drar den sedan efter behov.
    Obs!

Om du vill använda en bild som signatur eller initialer:

• Skriv ditt namn med svart penna på ett rent, tomt vitt papper. Skriv i mitten av papperet så att du inte fotograferar eller skannar in kanterna.
    • Fotografera eller skanna signaturen. Om du tar en bild av din signatur ser du till att sidan är väl belyst och att signaturen inte skuggas av något.
    • Överför fotot eller den skannade bilden till datorn. Acrobat/Reader kan hantera filtyperna JPG, JPEG, PNG, GIF, TIFF, TIF och BMP. Du behöver inte beskära bilden. Om det inte är något skräp på fotot eller den inskannade bilden, importeras bara signaturen med Acrobat/Reader.

Dela formulär

När du har fyllt i och sparat formuläret kan du vidta någon av följande åtgärder:

Så här delar du formuläret med andra för visning eller kommentarer:

1. I det övre högra hörnet väljer du , och sedan, i dialogrutan Dela dokument som öppnas:

• Om du vill dela dokumentet med vissa personer börjar du skriva namnet på eller e-postadressen till den person som du vill dela formuläret med.
    • Om du vill dela formuläret via en länk väljer du Hämta länk.
    share-with-others

2. I dialogrutan Bjud in medlemmar som visas:

1. Fortsätt lägga till namn på personer som du vill dela med.
    2. Ändra meddelandet om det behövs.
    3. Om du vill göra formuläret skrivskyddat avmarkerar du växlingsknappen Tillåt kommentarer.
    4. Om du vill lägga till en deadline för granskningen väljer du Lägg till deadline och anger sedan ett datum.
    5. Välj Bjud in.
    share-with-others-2

En länk skickas till alla personer som du har lagt till i formuläret.

Så här delar du en certifierad kopia av PDF-filen:

1. I panelen Signera till vänster väljer du Spara en certifierad kopia.

Den skapar en certifierad kopia av formuläret och visar en certifikatbanderoll högst upp, enligt nedan.

sign-panel

2. Från inloggningsuppmaningen i den högra panelen väljer du Nästa.

Du ombeds att logga in på ditt konto igen för att skydda dina signerade avtal.

Välj Nästa i dialogrutan Skyddade data.

3. I dialogrutan som visas nedan väljer du Fortsätt och anger sedan dina kontouppgifter för att logga in.

Välj Fortsätt i dialogrutan Logga in.

4. När du har loggat in igen visar den certifierade kopian filinformationen och delningsalternativen. Välj önskat delningsalternativ för att dela formuläret.

certified-1

certified-4

Så här delar du en länk till formuläret:

1. I det övre högra hörnet väljer du  .
  2. Om du vill dela ett skrivskyddat formulär avmarkerar du Tillåt kommentarer.
  3. Välj Hämta länk.

Det laddar upp formuläret till molnlagringen i Adobe och skapar en delningslänk som kopieras till Urklipp. Du kan klistra in länken där du vill dela den.

get-link

Så här delar du formulär via en webbplats eller en onlineportal

Från panelen Signera väljer du Fler alternativ och väljer sedan Skapa ett webbformulär. Följ arbetsflödet för att lägga till formuläret på webbplatsen och dela länkar för att samla in data online.

sign-panel-with-options

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online