Fyll i, signera och skicka formulär snabbt och enkelt från din dator, surfplatta eller webbläsare.

Ett interaktivt eller ifyllbart formulär innehåller fält som du kan markera eller fylla i. För sådana formulär visar verktyget Fyll i och signera bara signeringsalternativet. Mer information om hur du fyller i interaktiva formulär finns i Fyll i interaktiva formulär.

Ett platt formulär har inga interaktiva fält. Det kan vara ett pappersformulär eller en PDF-fil som inte har optimerats för formulärifyllandet. Verktyget Fyll i och signera identifierar automatiskt formulärfält som textfält, kamfält, kryssrutor och radioknappar. Du kan också vid behov manuellt lägga till text och andra symboler var som helst på formuläret med hjälp av verktyget Fyll i och signera.

Signera formuläret genom att skriva eller rita din signatur eller använda en bild. Skicka dina ifyllda formulär till andra och lagra formulären säkert i Adobe Document Cloud.

Obs!

Det här dokumentet innehåller anvisningar om hur du fyller i och signerar formulär elektroniskt från datorn med Acrobat eller Acrobat Reader. Under Relaterade länkar längst ned på den här sidan hittar du avsnitt om hur du gör samma sak i en webbläsare eller app.

Fylla i ett PDF-formulär

1. Öppna PDF-formuläret i Acrobat eller Reader.

2. Välj Verktyg > Fyll i och signera eller välj Fyll i och signera i den högra rutan. Verktyget Fyll i och signera öppnas med verktygsfältet överst.

Verktygsfältet för Fyll i och signera
    Verktygsfältet för Fyll i och signera
  3. Formulärfälten detekteras automatiskt. Håll muspekaren över ett fält för att visa den blå rutan. Klicka var som helst i den blå rutan och markören kommer automatiskt att placeras i rätt position. Ange text för att fylla i fältet.

Håll muspekaren över ett fält för att visa det detekterade formulärfältet
    Håll muspekaren över för att visa det detekterade formulärfältet
    Fält för kryssruta detekteras automatiskt
    Fält för kryssruta detekteras automatiskt

Om ingen blå ruta visas när du håller muspekaren över fältet, kan du fylla i eller lägga till text manuellt. Klicka på Lägg till text  i verktygsfältet. Klicka på den plats i dokumentet där du vill lägga till texten och börja skriva.

Fylla i eller lägga till text

Använd verktygsfältet i fältet för att göra lämpliga ändringar:

• Om du vill ändra fältets storlek använder du knapparna med den stora och lilla bokstaven längst till vänster i verktygsfältet.
    • Om du vill flytta på fältet flyttar du pekaren närmare fältets kant tills du ser ett handtag. Sedan håller du ner och flyttar fältet dit du vill ha det.
    • Klicka på papperskorgen om du vill ta bort ett fält eller text.
    • Om du vill konvertera ett normalt textfält till ett kombinationsfält eller omvänt, klickar du på kombinationsknappen (den andra knappen från höger).
    • Klicka på tillvalsmenyn och välj kommentaren för att använda kommentarer eller symboler.

Använd kombinationsfälten för att fylla i eller lägga till text i kontinuerliga rutor på en rad. I kombinationsfältet distribueras texten som användaren skriver jämnt över textfältets bredd, se nedan.

Kombinationsfält och normalt textfält

Om de tecken du skriver inte får plats i rutorna justerar du avståndet med handtaget vid pilen Ändra storlek här, som i bilden ovan.

4. Lägg till anteckningar eller symboler: anteckningsverktygen visas i verktygsfältet – kryss, bock, cirkel, linje och punkt. Du kan använda dessa anteckningsverktyg för att fylla i kryssrutor och alternativknappar, och du kan använda cirkeln för att ringa in text eller linjen för att stryka över text.

Anteckningsverktyg

Välj en anteckning genom att klicka på den i verktygsfältet och klicka sedan där du vill placera den i formuläret. (Varje klickning placerar den markerade anteckningen på respektive plats i formuläret.)

Obs!

Ändra storlek på den första anteckningen som du placerar så att den passar kryssrutan eller alternativknappen i dokumentet, så får alla efterföljande anteckningar du lägger till samma storlek och passar resten av fälten.

Signera eller skriva initialer på ett formulär

Om du vill signera ett PDF-formulär kan du skriva, rita eller infoga en bild av din handskrivna signatur eller dina initialer.

Skicka in ditt formulär

Du kan dela din PDF med andra efter att du har fyllt i den. Följ stegen nedan för att dela formuläret:

1. I verktygsfältet Fyll i och signera klickar du på Skicka en kopia och därefter på Skapa länk. En länk skapas.

Skapa en länk med Adobe Sign
  2. Klicka på Kopiera länk och dela den med andra i ett e-postmeddelande. Alla som har åtkomst till länken kan visa, men inte gör några ändringar i filen.

Kopiera länk