E-postkomponenten för Adobe Sign för Salesforce är kompatibel med Microsoft Outlook Webb App (OWA), Outlook 2016 och Outlook för Mac 2016.

Översikt

En Salesforce-administratör måste börja med att konfigurera komponenten i Salesforce. Sedan kan slutanvändare aktivera e-posttillägget, logga in i Salesforce och klicka på e-postmeddelanden.

Med Adobe Sign för Salesforce-tillägget kan användaren klicka på valfritt e-postmeddelande inom respektive e-postklient och få en lista över tillhörande avtal som baseras på e-postadresser i det valda e-postmeddelandet.

Användare har även möjligheten att skicka nya avtal, skicka påminnelser eller till och med avbryta ett avtal direkt från sin e-postklient.

Aktivera e-postklienten

Varje användare måste aktivera Salesforce-tillägget i sin e-postklient. Om både den skrivbordsbaserade och webbaserade e-postklienten används måste båda aktiveras i respektive miljö.

Aktivera tillägget för OWA-klienter (webbaserade)

1. Logga in på Office 365 Outlook-kontot och välj alternativet E-post.

2. Klicka på kugghjulsikonen längst upp till höger på skärmen.

3. Välj alternativet Hantera integreringar för att läsa in sidan Tillägg för Outlook.

Manage Integrations

4. Skriv in Salesforce i sökrutan längst upp till höger och klicka på sökikonen.

5. Klicka på knappen till höger om alternativet Salesforce Lightning för Outlook för att aktivera integreringen.

• När det är klart bör Tillagd visas under integreringen.
365 Plugin

6. Stäng sidan Tillägg.

7. En liten Salesforce-ikon visas längst upp i e-postmeddelandet när du klickar på valfritt e-postmeddelande.

Outlook Email-marked

8. Klicka på Salesforce-ikonen för att öppna tilläggspanelen och visa knappen Logga in i Salesforce.

OWA Authentication

9. Klicka på knappen Logga in i Salesforce.

• Ett popup-fönster visas och du uppmanas att ange dina Salesforce-användaruppgifter.

10. Ange dina inloggningsuppgifter och klicka på Logga in.

OWA Credentials

11. Popup-fönstret uppdateras till ett bekräftelsefönster. Klicka på Bekräfta om du vill slutföra integreringen.

OWA Confirmation

När konfigurationen är slutförd kan du öppna Salesforce-panelen genom att klicka på Salesforce-ikonen längst upp i e-postmeddelandet.

Aktivera e-posttillägget för skrivbordsbaserade Outlook-klienter

1. Öppna det skrivbordsbaserade Outlook-programmet.

2. Klicka på ikonen Butik för att öppna sidan Tillägg för Outlook.

Add in store

3. Skriv in Salesforce i sökrutan längst upp till höger och klicka på sökikonen.

4. Klicka på knappen till höger om alternativet Salesforce Lightning för Outlook för att aktivera integreringen.

• När det är klart bör Tillagd visas under integreringen.
  • En ny Visa-ikon läggs till i Salesforce-tilläggets menyfliksområde.
desktop Plugin

5. Stäng sidan Tillägg.

6. Klicka på Salesforce-ikonen Visa i Outlook-menyfliksområdet.

MS Desktop Log in button

7. Klicka på knappen Logga in i Salesforce.

• Ett popup-fönster för Salesforce-användaruppgifter visas.
MS Desk Credentials

8. Logga in i Salesforce.

• Popup-fönstret uppdateras och du uppmanas att bekräfta åtgärden.

9. Klicka på Bekräfta om du vill slutföra integreringen.

desktop Confirmation

När konfigureringen är slutförd kan du öppna Salesforce genom att klicka på Salesforce-ikonen Visa i Outlook-menyfliksområdet.

Hantera avtal i tilläggsfönstret

När tillägget är aktiverat kan du klicka på valfritt e-postmeddelande och förhandsgranska avtal som är kopplade till deltagarna i e-posttråden.

Obs!

Tillägget inkluderar avtal för alla identifierade e-postadresser i e-postmeddelandet. Det omfattar alla parter som e-postmeddelandet skickades till eller som fick det som en kopia.

När du klickar på Salesforce-ikonen (antingen längst upp i e-postmeddelandet eller i Outlook-menyfliksområdet) öppnas tilläggspanelen och avtalen visas.

Outlook SFDC Panel-marked-rebranded

Antalet avtal visas längst upp på panelen. Till exempel Avtal (6).

Upp till fem avtal visas som standard, och om det finns fler än fem avtal visas länken Visa alla längst ned i listan.  Klicka på länken Visa alla för att visa ett fönster med den fullständiga listan över avtal.

View All Link-rebranded

Avtalslistan sorteras efter avtalsstatus. Sorteringsordningen är:

• För-skicka/utkast
  • Skickat för signatur/skickats för godkännande/väntar på kontrasignering/godkännande
  • Godkänt/signerat
  • Avbrutet/avvisat/förfallet

Inom avtalsstatusgrupperna sorteras avtalen efter Skickat den med det senaste datumet längst upp.

När du klickar på avtalsnamnet öppnas en ny flik i Salesforce som visar det fullständiga avtalet.

Tillgängliga åtgärder

Tilläggspanelen gör mer än att bara visa avtalen. När du använder det menydrivna gränssnittet kan du skapa nya avtal och använda de vanligaste åtgärderna.

Knappen Skicka nytt avtal syns väl, men precis till höger om avtalsnamnet finns en pil som öppnar menylistan för ytterligare åtgärder.

Endast menyalternativ som kan tillämpas visas i menylistan. För ett avtal med statusen Utkast visas till exempel bara alternativen Redigera och Ta bort.

Viktigt:

Du kommer inte få frågan om du vill tillämpa åtgärden. Åtgärder som väljs från menyn tillämpas omedelbart.

Outlook Menu items-rebranded

Skicka nytt avtal

Knappen Skicka nytt avtal öppnar Salesforce i en ny flik och påbörjar ett nytt avtal.  Avsändarens e-postadress importeras automatiskt till avtalsmallen.

Konfigurera avtalet som vanligt.

Menyalternativ: Redigera

När du klickar på alternativet Redigera i menylistan öppnas en ny flik och avtalet öppnas i Salesforce.

Menyalternativ: Ta bort

Alternativet Ta bort i menylistan har två åtgärder:

• Avbryta avtalet i Adobe Sign
  • Ta bort avtalsposten från Salesforce

Menyalternativ: Signera

Alternativet Signera är bara tillgängligt när det är din tur att signera avtalet.

När du klickar på Signera öppnas avtalet så att du kan läsa och signera det.

Menyalternativ: Påminn

När du klickar på Påminn i menylistan skickas det omedelbart en påminnelse till den aktuella signeraren.

Menyalternativ: Avbryt

Alternativet Avbryt i menylistan avbryter transaktionen i Adobe Sign och Salesforce.

Till skillnad från vid alternativet Ta bort finns Salesforce-posten kvar i Salesforce-avtalslistan med statusen ”Avbruten”.

Menyalternativ: Visa

Alternativet Visa öppnar ett nytt fönster som visar avtalets aktuella status.

Obs!

Alla menydrivna alternativ som inte omdirigerar dig till ett Salesforce-fönster visar status för åtgärden längst upp på avtalslistan.

Outlook Action Confirmation-rebranded