Lär dig hur du konfigurerar ett medverkandekonto för Adobe Stock.

Så här skapar du ett konto

1. Logga in: Gå till Contributor-portalen och logga in med ditt Adobe ID.

Inloggningssida
    Logga in på Adobe Stock
  2. Om du inte har ett Adobe ID registrerar du ett först.

Registrera dig för ett Adobe ID
    Registrera ett Adobe ID om du inte redan har ett
  3. Du blir sedan tillfrågad om du medverkar på Fotolia: Om du gör det läser du Information för medverkande på Fotolia nedan. Om du inte gör det fortsätter du till nästa steg.

Fråga om Fotolia
    Medverkande på Fotolia synkroniserar sitt konto i det här steget
  4. Gå till ditt konto: Välj fliken Contributor-konto.

Kontoflik
    Välj fliken Contributor-konto

Obs!

I stället för att gå till fliken Contributor-konto kan du välja att ladda upp en bild nu. I så fall uppmanas du ladda upp ditt ID när bildöverföringen är klar.

5. Bekräfta din identitet: Längst upp på fliken Contributor-konto finns ett meddelande där du uppmanas ladda upp ditt foto- ID. Välj Kör

Verifiera ditt ID
    Välj Kör att ladda upp ditt ID
  6. Överför ditt foto-ID: Innan du skickar in innehåll måste du ladda upp en bild på ett giltigt foto-ID i JPEG-format (pass, körkort etc.) för att bekräfta din identitet och ålder.

Om vi inte kan bekräfta din identitet genom den inskickade informationen ber vi dig att läsa in den igen.

Vanliga problem med ID:n:

• ID:t har upphört att gälla
    • NamnetID:t och medverkarkontot matchade inte
    • Det ID som du överförde är inte en godkänd typ av foto-ID, till exempel en studentlegitimation från en skola.

Vi kan inte licensiera ditt innehåll förrän vi kan bekräfta din identitet med ett giltigt foto-ID.

Meddelande om ID
    Klicka på Välj ID (JPEG) och navigera till ditt ID

Obs!

Ditt foto-ID överförs och behandlas via https och krypteras och lagras på våra servrar i EU. Medverkandes foto-ID:n hanteras manuellt och granskas av Adobe-anställda i antingen Nordamerika eller EU. Dessa foto-ID:n tas sedan bort från våra servrar inom 24 timmar efter granskning.

7. När vi har godkänt ditt ID kan du börja överföra medieinnehåll.

Information för medverkande på Fotolia

Om du medverkar på Fotolia synkroniserar du dina konton så att du får tillgång till din bildkatalog via Adobe Stock Contributor-portalen. Du har fortfarande kvar åtkomsten till din Fotolia-inloggning efter att dina konton har synkroniserats och du behöver inte läsa in ditt innehåll igen. Den här processen kopplar din Fotolia-kontoinformation till ditt Adobe ID. När ditt konto har synkats kan du övervaka din försäljning, begära utbetalningar, ladda upp material och indexera ditt innehåll från både Fotolia och Adobe Stock Contributor-portalen.

Obs!

Du blir bara erbjuden att synkronisera första gången du loggar in eller skapar ett Adobe ID på Adobe Stock Contributor-portalen. Det går inte att synka kontona senare.

1. Gå till Contributor-portalen och logga in med ditt Adobe ID.

2. Om du inte har ett Adobe ID registrerar du ett först.

3. Om den e-postadress du använder för att logga in på Fotolia överensstämmer med e-postadressen till ditt Adobe ID, synkas ditt konto automatiskt första gången du loggar in på Adobe Stock-portalen.

Om e-postadressen är en annan får du frågan om du är registrerad som medverkande på Fotolia-webbplatsen. Om du vill synka dina konton anger du din Fotolia-inloggning.

Fönster för Fotolia-synkronisering
    Fyll i din Fotolia-information för att synkronisera med Adobe Stock