Felsökning och hjälp

Läs Adobe Stock-Medarbetare-guiden  för att få reda på:

• Vad köpare letar efter
  • Hur du skapar innehåll som säljer
  • Tips om hur ditt innehåll hittas

Våra kunder letar efter innehåll som talar till dem och kan belysa en mängd olika ämnen. De vill ha innehåll som deras publik kan relatera till. Fokusera på äkta bilder av riktiga personer från alla kulturer.

Här är några länkar som inspirerar dig:

Hitta inspiration och utbildning genom Adobe Stock Artists serie med webbseminarier. Prenumerera här för att se arkiverade webbseminarier och för meddelanden om kommande avsnitt där du kan delta live.

Anpassade exportinställningar har lagts till i Adobe Premiere Pro, vilket optimerar videoexport för Adobe Stock-inlämning.  Läs mer HÄR.

Bidragsgivare med fler än 100 hämtningar under en livstid uppmanas att skicka in illustrativt redaktionellt innehåll till Adobe Stock. Mer information finns här

Adobe Stock-Medarbetare har åtkomst till Adobe Portfolio. Det krävs ingen Creative Cloud-prenumeration. Skapa en anpassad samling i din Adobe Stock Portfolio och dela galleriet på din anpassade Adobe Portfolio-sida för att marknadsföra ditt arbete och öka försäljningen.

Klicka HÄR för information om hur du löser in Creative Cloud-bonuskoden för kvalificerade Adobe Stock-medarbetare.

Vi vill att du gör din röst hörd. Adobe Stock vill göra autentiska och kulturellt representativa bilder mer tillgängliga. Adobe Stock Advocates-programmets uppdrag är att visa upp och stödja enastående nya röster och bilder som är ärliga och effektfulla.
Klicka HÄR för mer information om Adobe Stock Advocates-programmet

• Fonden för konstnärers utveckling är ett kreativt kommissionsprogram på 500 000 USD från Adobe Stock. Som ett uttryck för vårt åtagande att vara mer inkluderande letar vi efter konstnärer som själva identifierar sig med och som skildrar grupper med stor mångfald i sitt arbete. Klicka HÄR för mer information och för att ansöka.
  • Läs mer om de åtta första mottagarna av Adobe Stock Artist Development Fund HÄR.

Delta i roliga kreativa utmaningar, interagera med andra bidragsgivare och medlemmar av Adobe Stock-personalen HÄR

Om du är 18 år eller äldre och äger rätten till fotografier, video, illustrationer och/eller vektorbilder du skapar, är du välkommen att gå med oss på Adobe Stock. Du behöver inte vara ett proffs, en artist eller ha en egen dyrbar utrustning för att vara en Adobe Stock-Medarbetare. Du behöver inte vara en Creative Cloud-prenumerant. Registrera dig för ett Adobe ID för att börja bidra. Läs mer.

Vår kärnsamling innehåller foton, video, illustrationer och vektorgrafik. Varje typ har särskilda krav som finns här.

Överför ditt innehåll direkt från Adobe Photoshop Lightroom Classic, Bridge eller Premiere Pro. Inte hemma? Skicka innehåll via Photoshop Mix mobilappen oavsett var du befinner dig. Läs mer

Royaltysatsen för foton, illustrationer och vektorinnehåll som säljs på Adobe Stock är 33 % av beloppet som betalas av köparen. Royaltysatsen för video är 35 % av beloppet. Detta belopp beror på kundens prenumerationsplan och vilken typ av innehåll som säljs. För betalning av hämtningar som görs enligt prenumerationsplan gäller en minimiavgift som kan ersätta royaltysatsberäkningen. Vi säljer också innehåll genom anpassade avtal som inte visas i royaltytabellen. Betalning i enlighet med anpassade avtal baseras alltid på royaltysatser på 33 % för foto, illustrationer och vektorinnehåll och 35 % för videor.

För mer information om vår betalningspolicy och hur du begär en betalning, se Få betalt.

Licensiering av kreativt innehåll är en ekonomisk aktivitet. Som en Adobe Stock-Medarbetare är inkomster som härrör från din försäljning i USA föremål för källskatt US IRS (Internal Revenue Service). Beroende på var du bor, se Skatteunderlag för amerikanska medborgare och registrerade utlänningar eller Skatteunderlag för icke-amerikanska medborgare.Om du inte fyller i dina skatteformulär håller Adobe automatiskt tillbaka 30% av alla intäkter.

För information om våra granskningskriterier och varför vissa filer avvisas, se Granskningsprocess sektionen. För gör godkända och inte godkända innehållstyper, se Förbered och ladda upp ditt innehåll sektionen.

Adobe förbehåller sig rätten att blockera ett konto om innehållet eller uppladdningsbeteendet inte överensstämmer med vårt Adobe Stock-Medarbetare-avtal.

Sökord eller annan IPTC-data som anges i Lightroom Classic visas i alfabetisk ordning i avsnittet Nyckelord i Contributor-portalen. Adobe rekommenderar att du manuellt ändrar ordningen för sökord i Contributor-portalen baserat på prioritet. Detta steg är viktigt för att säkerställa att dina bilder visas i sökresultaten.

Vissa deltagare upplever svårigheter med att ladda upp EPS-filer via Internet Explorer. Om du använder Internet Explorer, prova en annan webbläsare eller ladda upp AI-filer.

Om du överför en AI- eller en EPS-fil, kan du se skiftning i färg när du visar bilden i Contributor-portalen eller på Adobe Stock-webbplatsen. Färgskiftningen påverkar endast förhandsgranskningen av bilden. Om du vill undvika den här färgskiftningen, ska du skapa en JPEG av din vektorfil och spara JPEG- och AI- eller EPS-filen i en mapp och skapa en zip-fil. Överför zip-filen via FTP. Information om FTP finns här.

Se också till att Skapa PDF-kompatibel fil har markerats när du sparar en AI-fil.