Felsökning och hjälp

Läs Adobe Stock Contributor-handboken  för att få reda på:

• Vad köpare letar efter
  • Hur du skapar innehåll som säljer
  • Tips om hur ditt innehåll hittas

Våra kunder letar efter innehåll som talar till dem och kan belysa en mängd olika ämnen. De vill ha innehåll som deras publik kan relatera till. Fokusera på äkta bilder av riktiga personer från alla kulturer.

Här är några länkar som inspirerar dig:

Klicka HÄR för information om hur du löser in Creative Cloud-bonuskoden för kvalificerade Adobe Stock-medarbetare.

Vi vill att du gör din röst hörd. Adobe Stock vill göra autentiska och kulturellt representativa bilder mer tillgängliga. Adobe Stock Advocates-programmets uppdrag är att visa upp och stödja enastående nya röster och bilder som är ärliga och effektfulla.
Klicka HÄR för mer information om Adobe Stock Advocates-programmet

• Fonden för konstnärers utveckling är ett kreativt kommissionsprogram från Adobe Stock. Som ett uttryck för vårt åtagande att vara mer inkluderande letar vi efter konstnärer som själva identifierar sig med och som skildrar grupper med stor mångfald i sitt arbete. Klicka HÄR för mer information och för att ansöka.
  • Läs mer om mottagarna av Adobe Stock Artist Development Fund HÄR.

Delta i roliga kreativa utmaningar, interagera med andra bidragsgivare och medlemmar av Adobe Stock-personalen HÄR

Om du är 18 år eller äldre och äger rätten till fotografier, video, illustrationer och/eller vektorbilder du skapar, är du välkommen att gå med oss på Adobe Stock. Du behöver inte vara ett proffs, en artist eller ha en egen dyrbar utrustning för att vara en Adobe Stock-Medarbetare. Du behöver inte vara en Creative Cloud-prenumerant. Registrera dig för ett Adobe ID för att börja bidra. Läs mer.

Vår standardsamling innehåller foton, video, illustrationer och vektorgrafik. Varje typ har särskilda krav som finns här.

Överför ditt innehåll direkt från Adobe Lightroom, Lightroom Classic och Adobe Bridge. Läs mer

Royaltysatsen tillämpas på nettopriset per licensierad resurs, baserat på det amerikanska inköpspriset och inklusive eventuella rabatter. Om prenumerationen till exempel kostar 29,99 USD per månad för 10 månatliga fotolicenser skulle royaltybeloppet (avrundat uppåt till närmaste cent) vara 0,99 USD per licensierat foto (29,99 USD/10 foton x 33 %). Obs! De faktiska royaltyberäkningarna får inte avrundas till närmaste cent.

Adobe Stock licensierar också resurser genom anpassade avtal och icke-standardiserade prenumerationer, till exempel Adobe Express- och Pro Edition-prenumerationer för Creative Cloud for Teams och Enterprise. Royaltysatserna för resurser som licensieras enligt dessa avtal och prenumerationer är antingen: (A) 33 % av det tillskrivningsbara beloppet för resurser som inte utgörs av video och, för videoinnehåll, 35 % av det tillskrivningsbara beloppet; eller (B) en schablonsats. Klicka HÄR för mer information.

För mer information om vår betalningspolicy och hur du begär en betalning, se Få betalt.

Licensiering av kreativt innehåll är en ekonomisk aktivitet. Som en Adobe Stock-Medarbetare är inkomster som härrör från din försäljning i USA föremål för källskatt US IRS (Internal Revenue Service). Beroende på var du bor, se Skatteunderlag för amerikanska medborgare och registrerade utlänningar eller Skatteunderlag för icke-amerikanska medborgare.Om du inte fyller i dina skatteformulär håller Adobe automatiskt tillbaka 30% av alla intäkter.

För information om våra granskningskriterier och varför vissa filer avvisas, se Granskningsprocess sektionen. För gör godkända och inte godkända innehållstyper, se Förbered och ladda upp ditt innehåll sektionen.

Adobe förbehåller sig rätten att blockera ett konto om innehållet eller uppladdningsbeteendet inte överensstämmer med vårt Adobe Stock-Medarbetare-avtal.

Nyckelorden visas i alfabetisk ordning i Lightroom Classic, men de återgår till den ordning i vilken du la till dem när du laddar upp bilderna till Adobe Stock. Glöm inte att du måste lista nyckelorden i relevant ordning för att maximera sökoptimeringen.

Vissa deltagare upplever svårigheter med att ladda upp EPS-filer via Internet Explorer. Om du använder Internet Explorer, prova en annan webbläsare eller ladda upp AI-filer.

Om du överför en AI- eller en EPS-fil, kan du se skiftning i färg när du visar bilden i Contributor-portalen eller på Adobe Stock-webbplatsen. Färgskiftningen påverkar endast förhandsgranskningen av bilden. Om du vill undvika den här färgskiftningen, ska du skapa en JPEG av din vektorfil och spara JPEG- och AI- eller EPS-filen i en mapp och skapa en zip-fil. Överför zip-filen via FTP. Information om FTP finns här.

Se också till att Skapa PDF-kompatibel fil har markerats när du sparar en AI-fil.