Felsökning och hjälp

Aktuella höjdpunkter

Adobe Stock Contributor-guide

Läs Adobe Stock Contributor-guiden  för att få reda på:

• Vad köpare letar efter
  • Hur du skapar innehåll som säljer
  • Tips om hur ditt innehåll hittas

Vad letar köparna efter?

Våra kunder letar efter innehåll som talar till dem och kan belysa en mängd olika ämnen. De vill ha innehåll som deras publik kan relatera till. Fokusera på äkta bilder av riktiga personer från alla kulturer.

Här är några länkar som inspirerar dig:

Vilka är de senaste funktionerna för Adobe Stock-bidragsgivare?

Insights-fliken på Contributor-portalen låter dig se de totala intäkterna för enskilda filer för valfritt datumintervall.

Adobe Stock-bidragsgivare har åtkomst till Adobe Portfolio. Det krävs ingen Creative Cloud-prenumeration. Skapa en anpassad samling i din Adobe Stock Portfolio och dela galleriet på din anpassade Adobe Portfolio-sida för att marknadsföra ditt arbete och öka försäljningen. Lär dig mer.

Se vad som är trendigt i realtid. Du kan se portföljerna som tillhör veckans tio bästa bidragsgivares för att få en uppfattning om vilket innehåll som säljer bra just nu. Veckans bidragsgivare visas på fliken Insights i portalen Adobe Stock Contributor.

Kom igång

Hur blir jag en deltagare?

Om du är 18 år eller äldre och äger rätten till fotografier, video, illustrationer och/eller vektorbilder du skapar, är du välkommen att gå med oss på Adobe Stock. Du behöver inte vara ett proffs, en artist eller ha en egen dyrbar utrustning för att vara en Adobe Stock-deltagare. Du behöver inte vara en Creative Cloud-prenumerant. Registrera dig för ett Adobe ID för att börja bidra. Läs mer.

Vilka filformat stöds?

Vår kärnsamling innehåller foton, video, illustrationer och vektorgrafik. Varje typ har särskilda krav som finns här.

Kan jag ladda upp direkt från Creative Cloud-appar?

Överför ditt innehåll direkt från Adobe Photoshop Lightroom Classic, Bridge eller Premiere Pro. Inte hemma? Skicka innehåll via Photoshop Mix mobilappen oavsett var du befinner dig. Läs mer

Hur kan jag synkronisera mitt Fotolia-konto med mitt Adobe Stock Contributor-konto?

Se Information för Fotolia-bidragsgivare för mer information om fördelarna med att synkronisera ditt konto och hur du gör det. Synkronisering av ditt konto är bara möjligt första gången du loggar in på portalen.

Få betalt

Vad är Adobe Stocks royaltystruktur?

Royaltysatsen för foton, illustrationer och vektorinnehåll som säljs på Adobe Stock är 33 % av beloppet som betalas av köparen. Royaltysatsen för video är 35 % av beloppet. Detta belopp beror på kundens prenumerationsplan och vilken typ av innehåll som säljs. För betalning av hämtningar som görs enligt prenumerationsplan gäller en minimiavgift som kan ersätta royaltysatsberäkningen. Vi säljer också innehåll genom anpassade avtal som inte visas i royaltytabellen. Betalning i enlighet med anpassade avtal baseras alltid på royaltysatser på 33 % för foto, illustrationer och vektorinnehåll och 35 % för videor.

Hur får jag betalt?

För mer information om vår betalningspolicy och hur du begär en betalning, se Få betalt.

Vad behöver jag veta om skatter?

Licensiering av kreativt innehåll är en ekonomisk aktivitet. Som en Adobe Stock-deltagare är inkomster som härrör från din försäljning i USA föremål för källskatt US IRS (Internal Revenue Service). Beroende på var du bor, se Skatteunderlag för amerikanska medborgare och registrerade utlänningar eller Skatteunderlag för icke-amerikanska medborgare.Om du inte fyller i dina skatteformulär håller Adobe automatiskt tillbaka 30% av alla intäkter.

Felsökning

Varför har mitt innehåll avvisats?

För information om våra granskningskriterier och varför vissa filer avvisas, se Granskningsprocess sektionen. För gör godkända och inte godkända innehållstyper, se Förbered och ladda upp ditt innehåll sektionen.

Varför blockerades mitt konto?

Adobe förbehåller sig rätten att blockera ett konto om innehållet eller uppladdningsbeteendet inte överensstämmer med vårt Adobe Stock Contributor-avtal.

Nyckelord är i alfabetisk ordning när de laddas upp via Lightroom Classic

Sökord eller annan IPTC-data som anges i Lightroom Classic visas i alfabetisk ordning i avsnittet Nyckelord i Contributor-portalen. Adobe rekommenderar att du manuellt ändrar ordningen för sökord i Contributor-portalen baserat på prioritet. Detta steg är viktigt för att säkerställa att dina bilder visas i sökresultaten.

Uppladdningen av vektorbilder misslyckas

Se till att din arbetsbänk är minst 15 MP. Dessutom upplever vissa deltagare svårigheter med att ladda upp EPS-filer via Internet Explorer. Om du använder Internet Explorer, prova en annan webbläsare eller ladda upp AI-filer.

Problem med vektorförhandsgranskning

Om du överför en AI- eller en EPS-fil, kan du se skiftning i färg när du visar bilden i Contributor-portalen eller på Adobe Stock-webbplatsen. Färgskiftningen påverkar endast förhandsgranskningen av bilden. Om du vill undvika den här färgskiftningen, ska du skapa en JPEG av din vektorfil och spara JPEG- och AI- eller EPS-filen i en mapp och skapa en zip-fil. Överför zip-filen via FTP. Information om FTP finns här.

Se också till att Skapa PDF-kompatibel fil har markerats när du sparar en AI-fil.