Felsökning och hjälp

Vanliga problem

När jag klickar på Kontakta oss kan jag inte logga in eller så listas inte min produkt. Hur kontaktar jag support?

Om Adobe Presenter ägs av ditt företag eller din organisation kommer du inte att se det listat under ditt Adobe ID. Chatta med Adobes kundtjänst.

Varför kan jag inte se Presenters menyfliksområde i PowerPoint?

Ibland visas inte Presenters menyfliksområde i PowerPoint, även om plugin-programmet har installerats. Om du vill lösa problemet: ta bort plugin-programmet Presenter och lägg sedan till det igen.

Presenter fungerar inte korrekt. Var hittar jag hjälp?

Kontrollera listan över de vanligaste problemen i Presenter 11 för att se om det finns en lösning eller ett sätt att kringgå ditt problem.

Varför konverteras inte min PowerPoint-filer korrekt?

Vad är skillnaden mellan Adobe Captivate och Presenter?

Captivate hjälper dig att skapa olika typer av e-inlärnings- och mobilt inlärningsinnehåll utan programmering.Presenterär ett enkelt verktyg som du kan använda för att skapa videos för träning och utbildning.Lär dig mer om Adobe Presenter.

Varför kan jag inte hitta Presenters mobilapp i app store?

Eftersom användare nu enkelt kan se HTML5-innehåll i sina webbläsare har Presenters mobilapp tagits ur bruk.

Ladda ned och installera

Hur gör jag för att köpa och installera och Presenter?

Du kan köpa antingen en abonnemangs- eller icke abonnemangsversion av Presenter. Du måstelogga inmed ett Adobe-ID och lösenord för att slutföra köpet och hämta produkten. För att få hjälp med att hämta och installera programmet efter köpet, se Hitta hämtade program och filer.

Varför går det inte att ladda ner Presenter?

Lär dig hur du löser nedladdningsproblem med Presenter och andra Adobe-program.

Kan jag hämta en utvärderingsversion av Presenter?

Ja! Du kan hämta en utvärderingsversion från Adobes hämtningssida. Du måstelogga inmed ett Adobe-ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Detaljerade anvisningar finns i den här artikeln om att installera en utvärderingsversion.

Hur hittar jag mitt Adobe-ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

När jag klickar på Kontakta oss kan jag inte logga in eller så listas inte min produkt. Hur kontaktar jag support?

Om Adobe Presenter ägs av ditt företag eller din organisation kommer du inte att se det listat under ditt Adobe ID. Chatta med Adobes kundtjänst.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga inditt Adobe-konto med ditt Adobe-ID och lösenord. Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Du kan uppdatera din kreditkortsinformation från din kontosida på adobe.com. Se Betalning i Adobe Store | Vanliga frågor om beställning och betalning online.

Min utvärderingsversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Du kan konvertera en utvärderingsversion av Presenter 11 till ett abonnemang. Välj helt enkelt abonnemangsalternativet på Adobe Presenter-sidan. Mer information hittar du under Abonnemangsinformation och prissättning i vanliga frågor om Presenter.

Hur avbryter jag mitt abonnemang? Kan jag fortfarande använda programmet som jag har?

Du kan avbryta ditt abonnemang genom att kontakta Adobe Support. Om du avbryter inom 14 dagar får du en fullständig återbetalning. I annat fall faktureras du för 50 % av den återstående avtalstiden. Du kommer inte att ha tillgång till ditt abonnemangsprogram efter att du har avbrutit abonnemanget. Mer information hittar du under Abonnemangsinformation och prissättning i vanliga frågor om Presenter.

Community

Delta i konversationen.

Populära relaterade forum