I vissa fall när Premiere Pro eller Adobe Media Encoder öppnas på macOS kraschar programmet.

Problem

Programmet kraschar vid start, utan att något felmeddelande visas på välkomstskärmen.

Beskrivning

I vissa fall, efter att du har uppdaterat Premiere Pro eller Adobe Media Encoder till den senaste versionen 12.1, kraschar programmet när du öppnar det. Välkomstskärmen visas och försvinner sedan utan något felmeddelande.

Lösning

Adobe rekommenderar att du testar alternativ 1 för att lösa problemet. Om problemet kvarstår kan du testa de andra alternativen som står på sidan.

Obs!

Radera inte mapparna. Kontrollera att du har gjort en säkerhetskopia innan du tar bort en mapp.

Alternativ 1

Installera den senaste uppdateringsversionen av Adobe Premiere Pro 12.1.1 eller Adobe Media Encoder 12.1.1. Den här uppdateringen åtgärdar lanseringsproblemet som orsakas av typ 1-typsnitt som inte stöds.

Skrivbordsprogrammet Creative Cloud visar knappen Uppdatera allt eller knappen Uppdaterabredvid de installerade programmen. När du klickar på Uppdatera eller Uppdatera allt installeras de senaste programversionerna på din dator. Preferenser och inställningar migreras till den nya versionen, och tidigare versioner av programmen avinstalleras.

Alternativ 2

1. Installera den senaste versionen av Premiere Pro eller Adobe Media Encoder.

2. Starta Finder och klicka på menyn .

Alternativet Gå till mapp...
    Alternativet Gå till mapp...
  3. Klicka på Gå till mapp under menyn (Cmd + Shift + G).

4. Skriv "~/Library"  i dialogrutan och klicka på .Detta steg tar dig till ”[Användarnamns] bibliotek”.

5. För Premiere Pro går du till Caches/Adobe/Premiere Pro/12.0

För Adobe Media Encoder går du till Caches/Adobe/Adobe Media Encoder/12.0.

6. Ta bort mapparna Typesupport för Premiere Pro och Adobe Media Encoder.

7. Starta Premiere Pro eller Adobe Media Encoder.

Alternativ 3

1. Avinstallera befintliga 12.x-versioner (12.0, 12.0.1 eller 12.1) från din dator.

2. För Adobe Media Encoder:

Öppna Finder och välj alternativet Gå > Gå till mapp, gå till "~/Documents".

Skapa en reservmapp och flytta följande mapp till den: /Adobe/Adobe Media Encoder/12.0

Öppna Finder och välj alternativet Gå > Gå till mapp, gå till "~/Library".

Skapa en reservmapp och flytta följande lista över mappar till den:

Caches/Adobe/Adobe Media Encoder/12.0
    Preference/com.Adobe.Adobe Media Encoder.12.0.plist
    Saved Application State/com.adobe.ame.application.cc12.savedstate

För Premiere Pro:

Öppna Finder och välj alternativet Gå > Gå till mapp, gå till "~/Documents".

Skapa en reservmapp och flytta följande mapp till den: Adobe/Premiere Pro/12.0

Öppna Finder och välj alternativet Gå > Gå till mapp, gå till "~/Library".

Skapa en reservmapp och flytta följande lista över mappar till den:

Caches/Adobe/Premiere Pro/12.0
    Preference/com.Adobe.PremierePro.CC12.plist
    Saved Application State/com.Adobe.PremierePro.CC12.savedState

3. Starta om datorn.

Alternativ 4

Installera om Adobe Creative Cloud och Adobe CC-program. Hämta verktyget Adobe Cleaner genom nedanstående länk och använd det för ominstallationen.

Installera verktyget Adobe CC Cleaner.

Alternativ 5

Skapa ett användarkonto på macOS och använd den nya användarkontoprofilen för Adobe Premiere Pro CC 2018 (12.1) eller Adobe Media Encoder CC 2018 (12.1).