Tillämplig plattform Windows
Påverkade produkter Photoshop,  Lightroom,  Premiere Pro,  After Effects,  Audition,  Media Encoder
Påverkade produktversioner

Photoshop: CS2 via CC 2015 i olika omfattning

Lightroom: 3 via 6.x/CC 2015.x i olika omfattning

Premiere Pro: Alla versioner

After Effects: Alla versioner

Audition: Alla versioner

Adobe Media Encoder: Alla versioner

Bakgrund

I April 2016 utfärdade United States Computer Emergency Readiness Team Varning TA16-105A. Den här varningen rekommenderar att Windows-användare avinstallerar Apple QuickTime från sina datorer.

Även om Adobe har ansträngt sig för att göra sina program oberoende av QuickTime kan du ändå märka av att funktionaliteten påverkas efter att QuickTime har avinstallerats beroende på ditt arbetsflöde. Adobe arbetar för att minimera denna påverkan i framtida uppdateringar.

Påverkan

Produkt Versioner Påverkan
    Photoshop CS2 till CS5 När du har avinstallerat QuickTime kan du eventuellt inte använda videorelaterade funktioner.
Photoshop CS6 till Photoshop CC 2015 När du har avinstallerat QuickTime blir vissa codec eventuellt otillgängliga för import och uppspelning.
Lightroom 3 När du har avinstallerat QuickTime genereras eventuellt inte videominiatyrer.
Lightroom 4 till 6.x/CC 2015.x När du har avinstallerat QuickTime blir vissa codec eventuellt otillgängliga för import och uppspelning.
Alla versioner   Pro-res-, animerings- och Motion JPEG-kodekar är inte tillgängliga för import och uppspelning efter avinstallationen av QuickTime.
Alla versioner Pro-res-, animerings- och Motion JPEG-kodekar är inte tillgängliga för import och uppspelning efter avinstallationen av QuickTime.
Alla versioner Pro-res-, animerings- och Motion JPEG-kodekar är inte tillgängliga för import och uppspelning efter avinstallationen av QuickTime.
Alla versioner Pro-res-, animerings- och Motion JPEG-kodekar är inte tillgängliga för import och uppspelning efter avinstallationen av QuickTime.

Obs!

Du kan få problem vid import och uppspelning av videor som spelats in på följande enheter:

• Google Nexus 5x och Nexus 6P-telefoner
  • (I Lightroom 4 och 5) Panasonic Lumix DMC-FX40, Lumix DMC-FZ100, Lumix DMC-GH1, Lumix DMC-GH2 och Lumix DMC-LX5