Bij installatie of bijwerken van Creative Cloud-apps (bijvoorbeeld Photoshop of Bridge) via de Adobe Creative Cloud-desktopapp treedt de foutcode 146 of 147 op. De fout kan als volgt worden weergegeven:

Exit Code: 146
-------------------------------------- Summary --------------------------------------
- 2 fatal error(s), 0 error(s), 1 warnings(s)

FATAL: Error (Code = 146) executing in command 'MoveDirectoryCommand' for package: 'AdobePhotoshop17-Core_x64', version:17.0.0.88
FATAL: Error occurred in install of package (Name: AdobePhotoshop17-Core_x64 Version: 17.0.0.88). Error code: '146'
WARN: Failed to move directory 'C:\adobeTemp\ETR5515.tmp\1\Application' to 'C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2015.5'

Deze fout treedt meestal op wanneer het installatieprogramma een bestand niet uit de tijdelijke map kan verplaatsen waar het oorspronkelijk is gedownload.

Oplossingen

Een upgrade uitvoeren naar de nieuwste versie van de Creative Cloud-desktopapp

Als u wilt bijwerken naar de nieuwste versie van de Adobe Creative Cloud-desktopapp, verwijdert u de Creative Cloud-desktopapp met behulp van het verwijderingshulpprogramma voor de Creative Cloud-desktopapp. Na de verwijdering kunt u de huidige versie van de Creative Cloud-desktopapp downloaden en installeren.

Opmerking:

Als u een bericht ontvangt dat u de Creative Cloud-desktopapp niet kunt verwijderen omdat het door andere toepassingen gebruikt, komt dat omdat u het verwijderingsprogramma gebruikt in plaats van het specifieke verwijderingshulpprogramma voor de Creative Cloud-desktopapp. Download in plaats daarvan het verwijderingshulpprogramma voor de Creative Cloud-desktopapp en voer het uit.

Antivirus- of beveiligingssoftware tijdelijk uitschakelen

Schakel antivirus- of beveiligingssoftware tijdelijk uit tot de download en installatie van Creative Cloud-app is voltooid. Bepaalde softwaretitels kunnen het maken van mappen verhinderen die bij het installatieproces zijn vereist, waardoor deze foutmelding wordt weergegeven. Hieronder vindt u instructies om de beveiligingsinstellingen voor twee populaire softwaretitels aan te passen:

Opmerking:

Links naar resources van derden in de bovenstaande secties worden alleen ter informatie verstrekt. Neem contact op met de leverancier van uw antivirus-/beveiligingssoftware voor specifieke instructies.

Bestaande beschadigde installatie verwijderen

Er zijn mogelijk installatierecords van Adobe-producten die u op uw systeem probeert te installeren, die beschadigd zijn geraakt of die problemen met een nieuwe installatie veroorzaken. Voer de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool om dergelijke eerdere installaties te verwijderen. Zie De Creative Cloud Cleaner Tool gebruiken om installatieproblemen op te lossen voor meer informatie.

De vereiste map handmatig maken

Maak de map die in het foutbericht wordt genoemd, handmatig. In de voorbeeldfout bovenaan deze pagina kunt u de map C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2015.5 handmatig aanmaken om het probleem op te lossen.

Lees het bestand Install.log voor uitgebreide details over de opgetreden fout. Zie Download- en installatieproblemen oplossen voor meer informatie over dit bestand.

Opmerking:

Meerdere gebruikers met aangepaste gebruikersmaplocaties of andere systeemvariabelen hebben deze oplossing met succes gebruikt.

Bestandsrechten verifiëren

Verifieer dat bestandsrechten goed zijn ingesteld voor de mappen die worden gemaakt. Zie Bestandsrechten verifiëren voor meer informatie.

Een andere downloadlink proberen

Als geen van de bovenstaande oplossingen het probleem oplossen, kunt u proberen de toepassing rechtstreeks te downloaden. U moet uw Adobe ID en wachtwoord invoeren om de site te openen.