Handboek Annuleren

De Creative Cloud desktop-app verwijderen

1. Creative Cloud-handboek
  2. Inleiding tot Creative Cloud
    1. Veelgestelde vragen | Creative Cloud
    2. Systeemvereisten voor Creative Cloud
  3. Downloaden, installeren, configureren en bijwerken
    1. Creative Cloud-apps downloaden
    2. Creative Cloud-apps openen
    3. De werkruimte Start
    4. Creative Cloud-apps bijwerken
    5. De taal van je Creative Cloud-apps wijzigen
    6. De Creative Cloud desktop-app verwijderen
    7. Creative Cloud-apps verwijderen
  4. Je account beheren
    1. Een proefversie van Creative Cloud omzetten in een betaald lidmaatschap
    2. Je Adobe-wachtwoord opnieuw instellen
    3. Je Adobe-lidmaatschap wijzigen
    4. Creditcard en factuuradres bijwerken
    5. Je Adobe-factuur weergeven, downloaden of mailen
    6. Een mislukte of gemiste betaling herstellen
    7. Een Adobe-proefversie of -lidmaatschap annuleren
  5. Creative Cloud-services
    1. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps
    2. Adobe Fonts gebruiken in Creative Cloud-apps
    3. Creative Cloud Market is niet meer beschikbaar
  6. Samenwerkings- en opslagservices
    1. Wat zijn clouddocumenten?
    2. Clouddocumenten | Veelgestelde vragen
    3. Clouddocumenten maken of bestanden omzetten in clouddocumenten
    4. Clouddocumenten instellen voor offline gebruik
    5. Teruggaan naar een eerdere versie van een clouddocument
    6. Je werk delen om opmerkingen te ontvangen
    7. Waarom kan ik mijn clouddocumenten niet offline zien?
    8. Creative Cloud Libraries
    9. Samenwerken aan Creative Cloud Libraries en mappen
    10. Veelgestelde vragen over samenwerking
    11. Je bestanden synchroniseren met cloudopslag
    12. Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt
    13. Synchronisatieopties instellen
  7. Mobiele Creative Cloud-apps
    1. Veelgestelde vragen | Mobiele apps
    2. Adobe Creative Cloud voor mobiele apparaten
  8. Ondernemingen en teams
    1. Leren en ondersteuning voor ondernemingen
    2. Leren en ondersteuning voor teams
    3. Snelstartgids voor teamleden

Adobe raadt je aan de Adobe Creative Cloud desktop-app niet te verwijderen. Als je de Creative Cloud desktop-app toch wilt verwijderen, download je het juiste verwijderprogramma om de app te verwijderen.

Waarom moet ik de Creative Cloud desktop-app verwijderen?

Adobe raadt je ten zeerste aan de Adobe Creative Cloud desktop-app niet te verwijderen. In bepaalde gevallen, zoals een beschadigde Creative Cloud desktop-app of problemen met het installeren van sommige Creative Cloud-apps, kun je de Creative Cloud desktop-app verwijderen.

Je ontvangt bijvoorbeeld de volgende foutmelding tijdens het bijwerken van de Creative Cloud desktop-app:

Kan Creative Cloud desktop-app niet bijwerken. (Foutcode: 2)

Als je deze fout ziet, volg je de onderstaande stappen om de Creative Cloud desktop-app te verwijderen en opnieuw te installeren:

Foutcode 2

Opmerking:

Als je de Creative Cloud desktop-app moet verwijderen, download je het juiste verwijderprogramma voor je besturingssysteem en voer je dit uit. Je moet over beheerdersrechten beschikken om de verwijdering te kunnen voltooien.

De Creative Cloud desktop-app verwijderen in Windows

Opmerking:

Zorg ervoor dat al je bestanden al zijn gesynchroniseerd voordat je het verwijderingsprogramma uitvoert. Bestanden die niet zijn gesynchroniseerd met je Creative Cloud-account, gaan mogelijk verloren.

1. Download het verwijderingsprogramma voor je Windows-versie:

Windows 10, 8, 7 (64-bits)

Windows 10
    (ARM)

Windows 10, 8, 7
    (32-bits)

2. Pak de inhoud van het ZIP-bestand uit.

3. Dubbelklik op het uitvoerbare bestand.

Je moet mogelijk toestaan dat het verwijderingsprogramma doorgaat.

4. Het installatieprogramma vraagt of je de Creative Cloud desktop-app wilt verwijderen. Controleer het bericht en selecteer Verwijderen.

Klik op Verwijderen

5. Het verwijderprogramma verwijdert de applicatie van de computer en er wordt een bevestigingsbericht weergegeven. Selecteer Sluiten.

Bevestiging van de verwijdering

6. Download en installeer de Creative Cloud desktop-app.

De Creative Cloud desktop-app verwijderen in macOS

Opmerking:

Zorg ervoor dat al je bestanden al zijn gesynchroniseerd voordat je het verwijderingsprogramma uitvoert. Bestanden die niet zijn gesynchroniseerd met je Creative Cloud-account, gaan mogelijk verloren.

1. Download het verwijderingsprogramma voor je macOS-versie:

macOS v10.12 of later

Apple M1-computers

macOS v10.11 of eerder

2. Pak de inhoud van het ZIP-bestand uit.

3. Dubbelklik op het installatiebestand Creative Cloud Uninstaller.app.

4. Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen krijg je mogelijk een melding dat je het verwijderprogramma vanuit het gekoppelde DMG-bestand moet openen. Selecteer Open om door te gaan.

Applicatie openen vanuit schijfkopie bevestigen

5. Het installatieprogramma vraagt of je de Creative Cloud desktop-app wilt verwijderen. Controleer het bericht en selecteer Verwijderen.

Verwijderen op Mac

6. Het verwijderprogramma verwijdert de applicatie van de computer en er wordt een bevestigingsbericht weergegeven. Selecteer Sluiten.

Bevestiging van verwijdering

7. Download en installeer de Creative Cloud desktop-app.

De Creative Cloud desktop-app op de achtergrond verwijderen (alleen Enterprise)

Opmerking:

Zorg ervoor dat al je bestanden al zijn gesynchroniseerd voordat je het verwijderingsprogramma uitvoert. Bestanden die niet zijn gesynchroniseerd met je Creative Cloud-account, gaan mogelijk verloren.

Volg de onderstaande stappen om de Creative Cloud desktop-app op de achtergrond te verwijderen via SCCM.

1. Maak een map op de computer met de SCCM-server en plaats het uitvoerbare bestand van het Creative Cloud-verwijderprogramma in die map. Je kunt het uitvoerbare bestand gebruiken vanaf elke computer waarop de nieuwste versie van de Creative Cloud desktop-app is geïnstalleerd. Het uitvoerbare bestand vind je in:

• WindowsC:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Creative Cloud\Utils\Creative Cloud Uninstaller.exe
    • macOS/Programma's/Hulpprogramma's/Adobe Creative Cloud/Utils/Creative Cloud Uninstaller.app/Contents/MacOS/Creative Cloud Uninstaller
  2. Maak een nieuw pakket en gebruik de map uit de bovenstaande stap als bron.

3. Maak een programma en gebruik de opdracht Creative Cloud Uninstaller.exe –u om de Creative Cloud desktop-app te verwijderen.

4. Voer dit programma vanuit het distributiepunt uit op alle clientcomputers waarvan je de Creative Cloud desktop-app wilt verwijderen.

Opmerking:

De Creative Cloud desktop-app kan alleen worden verwijderd als alle Creative Cloud-apps (zoals Photoshop, Illustrator en Premiere Pro) al van het systeem zijn verwijderd.