Afdrukproblemen met niet-PostScript-printers in Illustrator oplossen

Lees hoe u problemen met het afdrukken van Illustrator-documenten op niet-PostScript-printers oplost.

Enkele afdrukproblemen met niet-PostScript-printers die u kunt ondervinden, zijn:
  • Tekst of andere objecten ontbreken geheel of gedeeltelijk op de pagina.
  • Er treedt een systeemfout op of de applicatie loopt vast.

Als u een niet-PostScript-printer gebruikt, zijn veel opties bij Afdrukken > Uitvoer lichtgrijs.

Met de onderstaande stappen voor probleemoplossing kunt u het probleem mogelijk oplossen. In sommige gevallen, zoals wanneer stuurprogramma's van oudere printers niet meer worden bijgewerkt, kunnen de stappen voor probleemoplossing het probleem niet oplossen en moet u mogelijk een tussenoplossing gebruiken.

Problemen oplossen

Voordat u begint met de stappen voor probleemoplossing, controleert u of het probleem niet wordt veroorzaakt door een beschadigd Illustrator-bestand door een nieuw bestand te openen en te kijken of het probleem zich nog steeds voordoet. Als het probleem niet optreedt in een nieuw bestand, hebt u waarschijnlijk een beschadigd Illustrator-bestand. U kunt ook proberen de illustratie naar een nieuw bestand te verplaatsen en het originele lege bestand af te drukken. Als het lege bestand goed wordt afgedrukt, is de kans aanwezig dat sommige illustraties beschadigd zijn.

Start de computer altijd opnieuw op nadat zich een systeemfout heeft voorgedaan om het geheugen van de computer te vernieuwen.

Het printerstuurprogramma bijwerken of opnieuw installeren

Neem contact op met de fabrikant van uw printer om de nieuwste versie van het printerstuurprogramma voor uw printer te installeren. Als u de nieuwste versie van uw printerstuurprogramma gebruikt en het probleem zich blijft voordoen, installeert u het stuurprogramma opnieuw.

De optie Afdrukken als bitmap in Illustrator wijzigen (Windows)

Als u Illustrator voor Windows gebruikt, wijzigt u de instelling Afdrukken als bitmap in het dialoogvenster Afdrukken. Dat wil zeggen dat als deze optie is geselecteerd, u deze uitschakelt. Als de optie is uitgeschakeld, selecteert u deze.

Als u deze optie wilt wijzigen, kiest u Bestand > Afdrukken > Geavanceerd en schakelt u Afdrukken als bitmap in of uit.

Opmerking:

Als u Afdrukken als bitmap in het dialoogvenster Afdrukken uitschakelt, gebruikt Illustrator GDI-informatie (Graphic Display Interface) en het printerstuurprogramma om vectorgebaseerde afdrukgegevens te maken, waardoor bestanden sneller worden afgedrukt, maar wat kan leiden tot inconsistente afdrukken op sommige apparaten.

De printer rechtstreeks aansluiten op de computer

Als uw computer via het netwerk is verbonden met de printer, sluit u de printer rechtstreeks aan op de computer. Als het bestand correct wordt afgedrukt, kan de oorzaak bij het netwerk liggen. Neem voor hulp contact op met de netwerkbeheerder.

Tussenoplossingen

Als u nog steeds niet kunt afdrukken op uw niet-PostScript-printer nadat u de stappen voor probleemoplossing hebt uitgevoerd, kunnen de volgende tussenoplossingen u helpen bij het afdrukken van uw Illustrator-document.

Het bestand opslaan als PDF-bestand

Selecteer Bestand > Opslaan als en sla het bestand op als PDF-bestand. Open het PDF-bestand in Adobe Reader en druk het vandaaruit af.

Afdrukken vanuit een andere applicatie

Druk het Illustrator-bestand af vanuit een andere applicatie zoals Photoshop of InDesign.

Andere applicaties kunnen ook problemen ondervinden bij het afdrukken naar niet PostScript-printers. Mogelijk moet u het Illustrator-bestand opslaan of exporteren in een andere indeling (zoals TIFF of EPS) of andere applicaties proberen totdat de illustratie wordt afgedrukt zoals verwacht.

Afdrukken op een andere printer

Druk af op een PostScript-printer of een andere niet-PostScript-printer. 

Fabrikanten van bepaalde niet-PostScript-printers (zoals Hewlett-Packard of Epson) bieden PostScript-hardware of -software voor hun printers. Als u wilt weten of PostScript-hardware of -software beschikbaar is voor uw printer, neemt u contact op met de fabrikant.


Verwante bronnen

Praat met ons

Als u een vraag wilt stellen of een idee wilt delen, sluit u dan aan bij de Adobe Illustrator-community. We horen graag van u en kijken uit naar uw creaties.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online