Systeemvereisten voor Illustrator CC maart 2018 en oktober 2017 (22.x)

Windows

• Intel Pentium 4- of AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 met Service Pack 1, Windows 8.1 of Windows 10*
  • 1 GB RAM (3 GB aanbevolen) voor 32 bits; 2 GB RAM (8 GB aanbevolen) voor 64 bits
  • 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist (installatie op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen)
  • Als u Illustrator wilt weergeven in HiDPI-modus, moet uw monitor een resolutie van 1920 x 1080 of meer ondersteunen.
  • OpenGL 4.x
  • Als u de nieuwe werkruimte voor aanraken in Illustrator wilt gebruiken, moet u beschikken over een tablet of pc met touchscreen waarop Windows 8.1 of Windows 10 wordt uitgevoerd (Microsoft Surface Pro 3 wordt aanbevolen).
  • Optioneel: Voor het gebruik van GPU-prestaties: de hieronder vermelde Intel-, NVIDIA- of AMD-videokaart (medium/high-end aanbevolen); 1 GB aan VRAM (2 GB aanbevolen); en de nieuwste stuurprogramma's voor optimale prestaties

* De versie van oktober 2017 van Illustrator CC wordt niet ondersteund voor Windows 10 versie 1507.

Opmerking:

Functies die door de grafische processor worden gestuurd, worden niet ondersteund op 32-bits Windows-platforms.

• De volgende videokaartseries ondersteunen de nieuwe GPU-prestatiefuncties voor Windows in Illustrator:

NVIDIA

• NVIDIA Quadro K-serie
  • NVIDIA Quadro 6xxx
  • NVIDIA Quadro 5xxx
  • NVIDIA Quadro 4xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxxD
  • NVIDIA Quadro 6xx
  • NVIDIA GeForce GTX-serie (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, 9xx, Titan)
  • NVIDIA Quadro M-serie
  • NVIDIA Quadro P-serie

Belangrijk: Microsoft Windows kan mogelijk de beschikbaarheid van de nieuwste apparaatstuurprogramma's voor NVIDIA-GPU-kaarten niet vinden. Ga voor de nieuwste apparaatstuurprogramma's voor uw GPU-kaart:

- Quadro-serie
 - Overige series

Intel

• Intel HD Graphics 4600-serie
  • Intel HD Graphics 5000-serie
  • Intel Iris Graphics 5000-serie
  • Intel Iris Pro Graphics 5000-serie
  • Intel HD Graphics 6000-serie
  • Intel Iris Graphics 6000-serie

AMD

De volgende series worden alleen ondersteund in Windows 8 of hoger:

• AMD Radeon R9 Series Graphics
  • AMD Radeon R7 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 7000 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 8000 Series Graphics
  • AMD FirePro V Series Graphics
  • AMD FirePro W Series Graphics

Opmerking:

Controleer of de meest recente stuurprogramma's voor uw GPU-kaart zijn geïnstalleerd. Zie Illustrator GPU prestaties | Stuurprogramma-updates.

• Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validatie van abonnementen en toegang tot online services.*

Mac OS

• Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning
  • macOS-versie 10.13 (High Sierra), MacOS-versie 10.12 (Sierra) of MacOS X-versie 10.11 (El Capitan)
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist (installatie op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen)
  • Optioneel: Als u GPU-prestaties wilt gebruiken: Mac met minimaal 1 GB VRAM (2 GB aanbevolen) en computer met ondersteuning voor OpenGL-versie 4.0 of hoger.
    • De VRAM-waarden controleren: Kies Mac > Over deze Mac (Grafische informatie).
    • Raadpleeg dit Apple-ondersteuningsdocument om te kijken of uw computer ondersteuning biedt voor de vereiste OpenGL-versie (4.0 of later).
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van abonnementen en toegang tot onlineservices.*

* INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS:

• U dient te beschikken over een internetverbinding en Adobe ID, en u moet akkoord gaan met de licentieovereenkomst om dit product te activeren en te gebruiken. Dit product kan worden geïntegreerd met of toegang toestaan tot bepaalde onlineservices van Adobe of derden. De services van Adobe zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksbepalingen en het privacybeleid van Adobe. Toepassingen en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Aanvullende kosten of abonnementskosten zijn mogelijk van toepassing.
  • Illustrator wordt niet ondersteund in virtuele omgevingen of serveromgevingen. Deze omgevingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Citrix Metaframe en Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels en Virtual PC. "Thin Clients" zijn ook serveromgevingen.

Taalversies

Illustrator CC is beschikbaar in de volgende talen:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Polski

Português (Brasil)

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabisch en Hebreeuws worden ondersteund in de versie voor het Midden-Oosten met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Engelstalige interface; ook verkrijgbaar in een Franstalige (Français*) versie voor Noord-Afrika met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Franstalige interface.

Systeemvereisten voor Illustrator CC (2017)

Windows

• Intel Pentium 4- of AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 met Service Pack 1, Windows 8.1 of Windows 10
  • 1 GB RAM (3 GB aanbevolen) voor 32 bits; 2 GB RAM (8 GB aanbevolen) voor 64 bits
  • 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist (installatie op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen)
  • Als u Illustrator wilt weergeven in HiDPI-modus, moet uw monitor een resolutie van 1920 x 1080 of meer ondersteunen.
  • OpenGL 4.x
  • Als u de nieuwe werkruimte voor aanraken in Illustrator wilt gebruiken, moet u beschikken over een tablet of pc met touchscreen waarop Windows 8.1 of Windows 10 wordt uitgevoerd (Microsoft Surface Pro 3 wordt aanbevolen).
  • Optioneel: Voor het gebruik van GPU-prestaties: de hieronder vermelde Intel-, NVIDIA- of AMD-videokaart (medium/high-end aanbevolen); 1 GB aan VRAM (2 GB aanbevolen); en de nieuwste stuurprogramma's voor optimale prestaties

Opmerking:

Functies die door de grafische processor worden gestuurd, worden niet ondersteund op 32-bits Windows-platforms.

• De volgende videokaartseries ondersteunen de nieuwe GPU-prestatiefuncties voor Windows in Illustrator:

NVIDIA

• NVIDIA Quadro K-serie
  • NVIDIA Quadro 6xxx
  • NVIDIA Quadro 5xxx
  • NVIDIA Quadro 4xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxxD
  • NVIDIA Quadro 6xx
  • NVIDIA GeForce GTX-serie (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, 9xx, Titan)
  • NVIDIA Quadro M-serie
  • NVIDIA Quadro P-serie

Belangrijk: Microsoft Windows kan mogelijk de beschikbaarheid van de nieuwste apparaatstuurprogramma's voor NVIDIA-GPU-kaarten niet vinden. Ga voor de nieuwste apparaatstuurprogramma's voor uw GPU-kaart:

- Quadro-serie
 - Overige series

Intel

• Intel HD Graphics 4600-serie
  • Intel HD Graphics 5000-serie
  • Intel Iris Graphics 5000-serie
  • Intel Iris Pro Graphics 5000-serie
  • Intel HD Graphics 6000-serie
  • Intel Iris Graphics 6000-serie

AMD

De volgende series worden alleen ondersteund in Windows 8 of hoger:

• AMD Radeon R9 Series Graphics
  • AMD Radeon R7 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 7000 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 8000 Series Graphics
  • AMD FirePro V Series Graphics
  • AMD FirePro W Series Graphics

Opmerking:

Controleer of de meest recente stuurprogramma's voor uw GPU-kaart zijn geïnstalleerd. Zie Illustrator GPU prestaties | Stuurprogramma-updates.

• Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validatie van abonnementen en toegang tot online services.*

Mac OS

• Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning
  • macOS-versie 10.13 (High Sierra), 10.12 (Sierra) of Mac OS X-versie 10.11 (El Capitan)
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist (installatie op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen)
  • Optioneel: Als u GPU-prestaties wilt gebruiken: Mac met minimaal 1 GB VRAM (2 GB aanbevolen) en computer met ondersteuning voor OpenGL-versie 4.0 of hoger.
    • De VRAM-waarden controleren: Kies Mac > Over deze Mac (Grafische informatie).
    • Raadpleeg dit Apple-ondersteuningsdocument om te kijken of uw computer ondersteuning biedt voor de vereiste OpenGL-versie (4.0 of later).
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van abonnementen en toegang tot onlineservices.*

* INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS:

• U dient te beschikken over een internetverbinding en Adobe ID, en u moet akkoord gaan met de licentieovereenkomst om dit product te activeren en te gebruiken. Dit product kan worden geïntegreerd met of toegang toestaan tot bepaalde onlineservices van Adobe of derden. De services van Adobe zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksbepalingen en het privacybeleid van Adobe. Toepassingen en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Aanvullende kosten of abonnementskosten zijn mogelijk van toepassing.
  • Illustrator wordt niet ondersteund in virtuele omgevingen of serveromgevingen. Deze omgevingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Citrix Metaframe en Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels en Virtual PC. "Thin Clients" zijn ook serveromgevingen.

Taalversies

Illustrator CC is beschikbaar in de volgende talen:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Polski

Português (Brasil)

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabisch en Hebreeuws worden ondersteund in de versie voor het Midden-Oosten met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Engelstalige interface; ook verkrijgbaar in een Franstalige (Français*) versie voor Noord-Afrika met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Franstalige interface.

Systeemvereisten voor Illustrator CC (2015)

Windows

• Intel Pentium 4- of AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 met Service Pack 1, Windows 8.1 of Windows 10
  • 1 GB RAM (3 GB aanbevolen) voor 32 bits; 2 GB RAM (8 GB aanbevolen) voor 64 bits
  • 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist (installatie op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen)
  • Als u Illustrator wilt weergeven in HiDPI-modus, moet uw monitor een resolutie van 1920 x 1080 of meer ondersteunen.
  • OpenGL 4.x
  • Als u de nieuwe werkruimte voor aanraken in Illustrator wilt gebruiken, moet u beschikken over een tablet of pc met touchscreen waarop Windows 8.1 of Windows 10 wordt uitgevoerd (Microsoft Surface Pro 3 wordt aanbevolen).
  • Optioneel: Voor het gebruik van GPU-prestaties: de hieronder vermelde Intel-, NVIDIA- of AMD-videokaart (medium/high-end aanbevolen); 1 GB aan VRAM (2 GB aanbevolen); en de nieuwste stuurprogramma's voor optimale prestaties
  • De volgende videokaartseries ondersteunen de nieuwe GPU-prestatiefuncties voor Windows in Illustrator:

NVIDIA

• NVIDIA Quadro K-serie
  • NVIDIA Quadro 6xxx
  • NVIDIA Quadro 5xxx
  • NVIDIA Quadro 4xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxxD
  • NVIDIA Quadro 6xx
  • NVIDIA GeForce GTX-serie (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, 9xx, Titan)
  • NVIDIA Quadro M-serie

Belangrijk: Microsoft Windows kan mogelijk de beschikbaarheid van de nieuwste apparaatstuurprogramma's voor NVIDIA-GPU-kaarten niet vinden. Ga voor de nieuwste apparaatstuurprogramma's voor uw GPU-kaart:

- Quadro-serie
 - Overige series

Intel

• Intel HD Graphics 4600-serie
  • Intel HD Graphics 5000-serie
  • Intel Iris Graphics 5000-serie
  • Intel Iris Pro Graphics 5000-serie
  • Intel HD Graphics 6000-serie
  • Intel Iris Graphics 6000-serie

AMD

De volgende series worden alleen ondersteund in Windows 8 of hoger:

• AMD Radeon R9 Series Graphics
  • AMD Radeon R7 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 7000 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 8000 Series Graphics
  • AMD FirePro V Series Graphics
  • AMD FirePro W Series Graphics

Opmerking:

Controleer of de meest recente stuurprogramma's voor uw GPU-kaart zijn geïnstalleerd. Zie Illustrator GPU prestaties | Stuurprogramma-updates.

• Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validatie van abonnementen en toegang tot online services.*

Mac OS

• Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning
  • Mac OS X-versies 10.9, 10.10 of 10.11 (aanbevolen)
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist (installatie op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen)
  • Optioneel: Als u GPU-prestaties wilt gebruiken: Mac met minimaal 512 MB VRAM (2 GB aanbevolen) en computer met ondersteuning voor OpenGL-versie 4.0 of hoger.
    • Zo controleert u de VRAM-waarden:
           Mac 10.9: Kies Mac > Over deze Mac > Meer info (Grafische informatie).
           Mac 10.10, 10.11: Kies Mac > Over deze Mac (Grafische informatie).
    • Raadpleeg dit Apple-ondersteuningsdocument om te kijken of uw computer ondersteuning biedt voor de vereiste OpenGL-versie (4.0 of later).
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van abonnementen en toegang tot onlineservices.*

* INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS:

• U dient te beschikken over een internetverbinding en Adobe ID, en u moet akkoord gaan met de licentieovereenkomst om dit product te activeren en te gebruiken. Dit product kan worden geïntegreerd met of toegang toestaan tot bepaalde onlineservices van Adobe of derden. De services van Adobe zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksbepalingen en het privacybeleid van Adobe. Toepassingen en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Aanvullende kosten of abonnementskosten zijn mogelijk van toepassing.
  • Illustrator wordt niet ondersteund in virtuele omgevingen of serveromgevingen. Deze omgevingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Citrix Metaframe en Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels en Virtual PC. "Thin Clients" zijn ook serveromgevingen.

Taalversies

Illustrator CC is beschikbaar in de volgende talen:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Polski

Português (Brasil)

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabisch en Hebreeuws worden ondersteund in de versie voor het Midden-Oosten met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Engelstalige interface; ook verkrijgbaar in een Franstalige (Français*) versie voor Noord-Afrika met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Franstalige interface.

Systeemvereisten voor Illustrator CC (2014)

Windows

• Intel Pentium 4- of AMD Athlon 64-processor
  • Microsoft Windows 7 met Service Pack 1, Windows 8 of Windows 8.1
  • 1 GB RAM (3 GB aanbevolen) voor 32 bits; 2 GB RAM (8 GB aanbevolen) voor 64 bits
  • 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist (installatie op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen)
  • Als u Illustrator wilt weergeven in HiDPI-modus, moet uw monitor een resolutie van 1920 x 1080 of meer ondersteunen. Zie voor meer informatie Verbeterde ondersteuning voor Windows: HiDPI-apparaten
  • Als u de nieuwe werkruimte voor aanraken in Illustrator wilt gebruiken, moet u beschikken over een tablet of pc met touchscreen waarop Windows 8.1 wordt uitgevoerd (Microsoft Surface Pro 3 wordt aanbevolen).
  • Optioneel: Als u GPU-prestaties wilt gebruiken: De hieronder weergegeven NVIDIA-videokaart (medium/high-end aanbevolen); 1 GB aan VRAM (2 GB aanbevolen); en de nieuwste NVIDIA-stuurprogramma's voor optimale prestaties (aanbevolen stuurprogrammaversie: 335.23 of nieuwer voor de GeForce-serie, versie 332.76 of nieuwer voor de Quadro-serie)
  • De volgende videokaartseries van NVIDIA ondersteunen de nieuwe GPU-prestatiefuncties voor Windows in Illustrator:
    • Quadro K-serie
    • Quadro 6xxx
    • Quadro 5xxx
    • Quadro 4xxx
    • Quadro 2xxx
    • Quadro 2xxxD
    • Quadro 6xx
    • GeForce GTX-serie (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, Titan)
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van abonnementen en toegang tot onlineservices.*

Mac OS

• Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning
  • Mac OS X v10.7, v10.8, v10.9 of v10.10
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist (installatie op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen)
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van abonnementen en toegang tot onlineservices.*

INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS: Illustrator wordt niet ondersteund in virtuele omgevingen of serveromgevingen. Deze omgevingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Citrix Metaframe en Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels en Virtual PC. "Thin Clients" zijn ook serveromgevingen.

Systeemvereisten voor Illustrator CC

Windows

• Intel® Pentium® 4- of AMD Athlon® 64-processor
  • Microsoft® Windows® 7 met Service Pack 1, Windows 8 of Windows 8.1
  • 1 GB RAM (3 GB aanbevolen) voor 32 bits; 2 GB RAM (8 GB aanbevolen) voor 64 bits
  • 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist (installatie op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen)
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot onlineservices.*

Mac OS

• Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning
  • Mac OS X v10.6.8, v10.7, v10.8 of v10.9
  • 2 GB RAM (8 GB aanbevolen)
  • 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist (installatie op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1.280 x 800 aanbevolen)
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot onlineservices.*

* Dit product kan worden geïntegreerd met of toegang toestaan tot bepaalde onlineservices van Adobe of derden. Adobe onlineservices, waaronder de Adobe® Creative Cloud™-service, zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende bepalingen en het online privacybeleid van Adobe. De toepassingen en onlineservices zijn niet in alle landen of talen beschikbaar. Voor toegang hiervoor is mogelijk gebruikersregistratie vereist. De toepassingen en services kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Aanvullende kosten of abonnementskosten zijn mogelijk van toepassing.

INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS: Illustrator wordt niet ondersteund in virtuele omgevingen of serveromgevingen. Deze omgevingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Citrix Metaframe en Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels en Virtual PC. "Thin Clients" zijn ook serveromgevingen.