Voor het gebruik van Illustrator moet uw computer aan de hieronder weergegeven minimale technische specificaties voldoen.

Van toepassing op:

Versie van november 2019

Systeemvereisten voor eerdere versies

Minimale systeemvereisten voor Illustrator

Windows

Minimale vereiste
Processor

Multicore Intel-processor (met 64-bits ondersteuning) of AMD Athlon 64-processor

Besturingssysteem Microsoft Windows 7 (64-bits) met Service Pack 1 of Windows 10* (64-bits)
RAM

8 GB RAM (16 GB aanbevolen)

Vaste schijf

2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist; SSD aanbevolen

Monitorresolutie

Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1920 x 1080 aanbevolen)

Als u werkruimte voor aanraken in Illustrator wilt gebruiken, moet u beschikken over een tablet of pc met touchscreen waarop Windows 10 wordt uitgevoerd (Microsoft Surface Pro 3 wordt aanbevolen).

GPU

OpenGL 4.x

Optioneel: Als u GPU-prestaties wilt gebruiken: Windows met minimaal 1 GB VRAM (4 GB aanbevolen) en computer met ondersteuning voor OpenGL-versie 4.0 of hoger.

Internetverbinding

Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validatie van abonnementen en toegang tot online services.*

* Niet ondersteund in Windows 10 versies 1507, 1511, 1703 en 1709.

Opmerking:

• De functie voor schaalbare UI wordt ondersteund in Windows 10 (de minimale ondersteunde resolutie is 1920 x 1080).
  • De functie voor automatische grepen wordt ondersteund in Windows 10.
  • GPU in contourmodus wordt ondersteund op monitoren met een weergaveresolutie van minstens 2000 pixels in welke richting dan ook.

Ondersteunde videokaart

De volgende videokaartseries ondersteunen de nieuwe GPU-prestatiefuncties voor Windows in Illustrator:

NVIDIA

• NVIDIA Quadro K-serie
  • NVIDIA Quadro 6xxx
  • NVIDIA Quadro 5xxx
  • NVIDIA Quadro 4xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxx
  • NVIDIA Quadro 2xxxD
  • NVIDIA Quadro 6xx
  • NVIDIA GeForce GTX-serie (4xx, 5xx, 6xx, 7xx, 9xx, Titan)
  • NVIDIA Quadro M-serie
  • NVIDIA Quadro P-serie

Belangrijk: Microsoft Windows kan mogelijk de beschikbaarheid van de nieuwste apparaatstuurprogramma's voor NVIDIA-GPU-kaarten niet vinden. Ga voor de nieuwste apparaatstuurprogramma's voor uw GPU-kaart:

- Quadro-serie
- Andere serie

Intel

• Intel HD Graphics 4600-serie
  • Intel HD Graphics 5000-serie
  • Intel Iris Graphics 5000-serie
  • Intel Iris Pro Graphics 5000-serie
  • Intel HD Graphics 6000-serie
  • Intel Iris Graphics 6000-serie

AMD

De volgende series worden alleen ondersteund in Windows 8 of hoger:

• AMD Radeon R9 Series Graphics
  • AMD Radeon R7 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 7000 Series Graphics
  • AMD Radeon HD 8000 Series Graphics
  • AMD FirePro V Series Graphics
  • AMD FirePro W Series Graphics

Opmerking:

Controleer of de meest recente stuurprogramma's voor uw GPU-kaart zijn geïnstalleerd. Zie Illustrator GPU-prestaties | Stuurprogramma-updates.

macOS

Minimale vereisten
Processor

Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning

Besturingssysteem macOS versie 10.15 (Catalina), macOS versie 10.14 (Mojave) en 10.13 (High Sierra)
RAM

8 GB RAM (16 GB aanbevolen)

Vaste schijf

2 GB vrije ruimte op de vaste schijf voor de installatie; tijdens de installatie is extra vrije ruimte vereist; SSD aanbevolen

Monitorresolutie

Monitor met een resolutie van 1.024 x 768 (1920 x 1080 aanbevolen)

GPU

Optioneel: Als u GPU-prestaties wilt gebruiken: Mac met minimaal 1 GB VRAM (2 GB aanbevolen) en computer met ondersteuning voor OpenGL-versie 4.0 of hoger.

eGPU wordt ondersteund in Mac OS 10.13.5 en hoger.

Internetverbinding

Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validatie van abonnementen en toegang tot online services.*

Opmerking:

• De functie voor schaalbare UI (minimaal ondersteunde resolutie is 1920 x 1080)
  • GPU in contourmodus wordt ondersteund op Retina-schermen

* INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS:

• U dient te beschikken over een internetverbinding en Adobe ID, en u moet akkoord gaan met de licentieovereenkomst om dit product te activeren en te gebruiken. Dit product kan worden geïntegreerd met of toegang toestaan tot bepaalde onlineservices van Adobe of derden. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het Adobe-privacybeleid. Applicaties en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Er zijn mogelijk aanvullende kosten of lidmaatschapskosten van toepassing.
  • Illustrator wordt niet ondersteund in virtuele omgevingen of serveromgevingen. Deze omgevingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Citrix Metaframe en Citrix Presentation Server, NVIDIA Grid, Microsoft App-V, VMWare, Parallels en Virtual PC. "Thin Clients" zijn ook serveromgevingen.
  • Illustrator wordt niet ondersteund in een hoofdlettergevoelig bestandssysteem en op verwisselbare flashapparaten en netwerkstations.

Beschikbare taalversies voor Illustrator

Illustrator is beschikbaar in de volgende talen:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Polski

Português (Brasil)

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabisch en Hebreeuws worden ondersteund in de versie voor het Midden-Oosten met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Engelstalige interface; ook verkrijgbaar in een Franstalige (Français*) versie voor Noord-Afrika met een volledige taalondersteuning voor rechts naar links schrijven, Arabische/Hebreeuwse functies en een Franstalige interface.