Veelgestelde vragen voor studenten

Let op:

Learning Manager-leerprogramma's heten vanaf nu Leerpaden. Deze wijziging vindt onmiddellijk na de release van oktober 2021 plaats en de terminologie van Leerpaden is weergegeven in alle rollen.

De cursuscatalogus geeft alle cursussen weer waarvoor u in aanmerking komt. Als uw manager cursussen aan u aanwijst, krijgt u een melding met de optie om de cursus te accepteren of af te wijzen.

U kunt de weergegeven cursussen onder CATALOGUS doorkijken door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Kies de cursus en beweeg met de muis over de bijbehorende miniatuur van de cursus.
 2. Klik op VERKENNEN. Dit verschijnt op de miniatuur.
 3. U kunt alle details over de cursus bekijken. In de rechterbovenhoek van de pagina verschijnt een knop Inschrijven.
 4. Klik op Inschrijven om deze cursus toe te voegen aan uw lijst met Mijn Cursussen.

Ja, u kunt de offline inhoud bekijken op iPads, Android-tablets en smartphones.

Raadpleeg voor meer informatie over offline toegang de functie voor iPad en Android-tabletgebruikers.

U kunt naar elk van de leerobjecten zoeken met behulp van een vrij tekstzoekveld in de tabbladen Catalogus en Leerinhoud.

Klik op het zoekveld. Terwijl u typt in dit veld worden automatisch zoekresultaten weergeven. Bekijk de zoekresultaten in de menukeuzelijst en kies de juiste optie om de resultaten te bekijken.

Ja, u kunt uw leerpunten vergelijken met die van uw collega's. Beweeg de muis over de profielcirkel. Hier kunt u uw eigen punten bekijken. Klik op Ga naar het leaderboard om het dialoogvenster Leaderboard te bekijken. In dit dialoogvenster kunt u een lijst met collega's bekijken die een vergelijkbare score hebben behaald als u.

Raadpleeg de functie Leaderboard voor meer informatie.

De effectiviteit van de cursus wordt geëvalueerd om inzicht te krijgen in het nut van de cursus voor de student. Deze wordt berekend op basis van de feedback die van een aantal gebruikers voor een bepaalde cursus is ontvangen. Als het percentage deelnemers dat feedback geeft hoger is, is de effectiviteitsscore van de cursus hoog.

Het is een combinatie van de resultaten van feedback over de cursusinhoud van de student, de quizresultaten voor een student en feedback van de manager na evaluatie van de student op basis van de verworven kennis.

In het tabblad Cursussen kan een student de effectiviteitsscore van cursus zien op de cursusminiaturen 

Klik op de waarde voor cursuseffectiviteit om de details hiervan te bekijken. Er verschijnt een pop-up.

Klik op het omlaagwijzende pijltje in de rechterbenedenhoek van het pop-upvenster om te zien hoe de effectiviteit van de cursus wordt berekend.

In het tabblad Leermateriaal kunt u alle cursussenleerprogramma's en certificeringen bekijken waarvoor u zich ingeschreven hebt of die aan u zijn toegewezen. U kunt ook naar het tabblad Leermateriaal gaan door op de link Ga naar Leermateriaal te klikken.

In het tabblad Catalogus kunt u alle cursussen, leerprogramma's en certificeringen bekijken die beschikbaar zijn voor uw rol in het bedrijfsaccount. U kunt ook naar het tabblad Catalogus gaan door op de link Ga naar Catalogus te klikken.

In deze sectie ziet u de waarschuwingen voor alle cursussen, certificeringen en leerprogramma's, gerangschikt met oplopende deadlines. De deadlines worden per leeractiviteit in het linkerdeelvenster weergegeven.

Klik op elk leerobject om de overeenkomstige informatie in het rechtervenster te bekijken. U kunt op de cursus/leerprogramma/certificeringstegel klikken om alle informatie per leerobject te bekijken.

Beweeg de muis over de tijdlijn om de schuifbalk aan de rechterkant te bekijken. Gebruik de schuifbalk om omhoog of omlaag te gaan om meer waarschuwingen te bekijken.

De vaardighedenkaart bundelt sets vaardigheden, kennis en eigenschappen van een werknemer in een organisatie. Deze vaardighedenkaarten helpen bedrijven en organisaties om de prestatieverwachtingen van hun werknemers vast te stellen of te verhogen. Met Vaardigheden kunnen werknemers hun gedrag afstemmen op de verwachtingen van de organisatie.

Wanneer studenten deelnemen aan cursussen, kunnen ze elk van hun vaardigheden toetsen aan de hand van het vaardighedenoverzicht.

Vaardighedenkaarten bekijken

Klik om de vaardigheden te bekijken op de naam van een vaardigheid in het gebied van de vaardighedenkaart in de rechterbovenhoek van uw landingspagina. Vaardigheden worden weergegeven met daarnaast het behaalde niveau.

Raadpleeg de functie Vaardigheden en niveaus voor meer informatie.

Ja, u heeft toegang tot Learning Manager op smartphones, iPads of andere Android-tablets.

Raadpleeg voor meer informatie over offline toegang de functie voor gebruikers van de iPad- en Android-app.

Ja, Learning Manager is toegankelijk via een iPad. U kunt de app downloaden via de app store of Google Play.

Alleen de functies voor studentrollen zijn toegankelijk via een iPad of een Android-tablet. U kunt ook offline cursussen volgen en synchroniseren met de app wanneer u weer online bent. Raadpleeg voor meer informatie de functie voor gebruikers van de iPad- en Android-apps

Als u een Adobe ID hebt, kunt u zich aanmelden op Learning Manager. Volg de instructies bij de functie Gebruikersaanmelding voor meer informatie over het aanmelden bij de toepassing. Neem contact op met ons ondersteuningsteam als het probleem aanhoudt.

U verwerft studiepunten wanneer u een nieuw vaardigheidsniveau verwerft. Studieunten worden geassocieerd met vaardigheidsniveaus. Voor meer informatie over vaardigheden en niveaus verwijzen we naar de functie vaardigheden en niveaus.

U kunt de geschiedenis van alle leermaterialen bekijken op de startpagina. Klik op het tabblad Leermateriaal en op elk van de tabbladen Cursussen, Programma's en Certificeringen kunt u Voltooid selecteren om de lijst met alle voltooide leermaterialen te bekijken. 

U kunt interesse tonen om deel te nemen aan klaslokaalcursussen waarvoor geen sessies gepland zijn. U krijgt bericht wanneer de cursus begint om deze te volgen.

U verwerft studiepunten wanneer u een nieuw vaardigheidsniveau verwerft. Studieunten worden geassocieerd met vaardigheidsniveaus. Voor meer informatie over studiepunten, vaardigheden en niveaus verwijzen we naar de functie vaardigheden en niveaus.

U krijgt gamificationpunten wanneer u een taak afrondt. Momenteel zijn er zes gamificationtaken beschikbaar in Learning Manager. Na afloop van elke taak verwerft u een specifiek aantal punten dat bij die taak hoort. Raadpleeg de functie gamification voor meer informatie.

Adobe Learning Manager introduceert een van de nieuwste e-learningconcepten genaamd Badges. Badges helpen studenten om zichzelf beter te definiëren en hun granulaire set vaardigheden te presenteren. Daarnaast geven ze geloofwaardigheid en zichtbaarheid.

Bovenaan de pagina verschijnt een lijst met badges die de student verdiend heeft.

De badges worden aan de deelnemers toegekend op basis van specifieke criteria die door uw organisatie zijn gedefinieerd. Dit is over het algemeen een succesvolle afronding van een cursus of een leerobject.

Raadpleeg de functie badges voor meer informatie.

Leerprogramma's zijn een reeks uniek ontworpen cursussen die voldoen aan specifieke leerdoelen. Alleen beheerders kunnen leerprogramma's voor studenten maken. Wanneer een beheerder een leerprogramma-instantie aan studenten toewijst, dan zien ze dat programma in het tabblad Programma's. Studenten kunnen daarnaast alle leerprogramma's bekijken waarvoor ze zichzelf kunnen inschrijven.

Klik op het aan u toegewezen programma om het leerprogramma te starten. U kunt gedetailleerde informatie over dat specifieke programma bekijken.

In de rechterbovenhoek van de leerprogrammapagina verschijnt een knop Start programma. Klik op Start programma om de cursus te starten.

Na afloop van elke cursus ontvangt u online punten.

Op basis van de punten die u hebt behaald bij het afronden van de cursussen, wordt u als volgt beloond met Niveaus:

 1. 1500 punten - Bronzen niveau
 2. 2500 punten - Zilveren niveau
 3. 3500 punten - Gouden niveau
 4. 5000 punten - Platina niveau

U kunt de punten voor uw huidige niveau in uw profiel bekijken en eventueel hogere punten behalen.

Raadpleeg de functie Gamification voor meer informatie.

Alle cursussen in Learning Manager kunnen in browsers bekeken worden.U kunt de cursussen op volledig scherm bekijken met behulp van de Fluidic Player van Learning Manager.

Raadpleeg de functie Fluidic Player voor meer informatie over de speler.

Kan ik mijn persoonlijke opmerkingen exporteren?

Ja, u kunt de inhoud van uw opmerkingen als pdf exporteren door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Klik op de startpagina op een willekeurige cursuskaart waarvoor u de opmerkingen wilt exporteren. 
 2. Klik op het tabblad Opmerkingen.
 3. Klik op de optie E-mailmeldingen om meldingen naar uw geregistreerde e-mail-ID te sturen.
 4. Klik op Opmerkingen downloaden om de opmerkingen als pdf te downloaden.

 

In Learning Manager hebt u de mogelijkheid om een bladwijzer voor uw inhoud te maken zodat u deze makkelijk opnieuw kunt bekijken.

Klik op het lintpictogram naast de vermelde namen van onderwerpen om een bladwijzer voor uw inhoud te maken.

U kunt tijdens het lezen van uw cursusinhoud opmerkingen maken door deze stappen te volgen:

 1. Klik op de tegel van de cursus die u wilt openen.
 2. Onderaan het scherm van de speler klikt u op het pictogram + Opmerkingen om het gedeelte Opmerkingen te openen.
 3. Voeg de opmerkingen toe en klik op Toevoegen. Uw opmerkingen zijn opgeslagen.

Opmerking
De bladwijzerfunctie wordt alleen ondersteund voor HTML-uitvoerinhoud voor Captivate 9 en hoger en Presenter 11 en hoger.

Opmerkingen downloaden/e-mailen
U hebt de mogelijkheid om uw opmerkingen te downloaden of te e-mailen door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Klik op de cursustegel waarvoor u de opmerkingen wilt bekijken.
 2. Klik op het tabblad Opmerkingen naast het tabblad Modules .
 3. Klik op Opmerkingen downloaden om deze als pdf te downloaden.
 4. Klik Opmerkingen e-mailen om de opmerkingen per e-mail te versturen.

Op dit moment ondersteunen we deze functie niet in Learning Manager 1.0. Het is echter mogelijk om externe certificeringen op te nemen. Deze externe certificeringen worden u toegewezen door de beheerder van uw organisatie. Neem contact op met uw manager om u in te schrijven voor externe certificeringen.

Deze functie is momenteel niet beschikbaar.

U ontvangt een melding voor het voltooien van de cursus, samen met een link om feedback te geven.

 1. Klik op het pictogram Meldingen om uw meldingen te bekijken.
  Er verschijnt een L1-feedbacklink voor de cursussen die u hebt voltooid.
 2. Klik op feedback. Er verschijnt een pop-upvenster.
 3. Vul het feedbackformulier in en klik op Klaar.

Als onderdeel van de beloning en erkenning van de prestaties van de student, introduceert Learning Manager online badges voor studenten. De badges worden toegekend op basis van een aantal criteria en worden dan getoond op het profiel van de student bovenaan de startpagina voor studenten.

Raadpleeg de Certificeringsfunctie voor meer informatie over certificeringen voor studenten.

Op dit moment worden er in Learning Manager 1.0 geen trainingstranscripten gegeven.

U kunt een cursus die door uw Beheerder aan u is toegewezen, weigeren door in het venster Meldingen op Weigeren te klikken.

Om cursussen waarvoor u zich vrijwillig ingeschreven hebt te annuleren, stuurt u een verzoek naar uw rapportagemanager of naar de LMS-beheerder.

Ja, u kunt de status zien in de meldingen. Klik op het meldingenpictogram in de rechterbovenhoek van het venster om uw meldingen te zien.

Uw manager communiceert ook via e-mail met u.

Ja, u kunt deze raadplegen door te klikken op het meldingenpictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

Het pop-upvenster met de meldingen verschijnt.

U kunt op twee manieren naar cursussen zoeken:

 1. met behulp van het zoekpictogram dat in de rechterbovenhoek wordt weergegeven.
 2. door de cursuslijst in het tabblad Catalogus te filteren op namen van competenties, type cursussen (blended, op eigen tempo, virtueel klassikaal en klassikaal), en vervolgens te sorteren op opties {datum gepubliceerd, naam van de cursus (A-Z of Z-A) en de cursuseffectiviteit}.

U kunt ook zoeken met behulp van vooraf gedefinieerde tags zoals Captivatep, C, Java, HTML, en dergelijke. U kunt ook in het veld Cursussen op tags zoeken.

U krijgt een gefilterde lijst met cursussen waarin u de gewenste cursussen kunt selecteren.

 1. Inloggen bij Learning Manager als student. Klik als u uw wachtwoord bent vergeten, op de link Wachtwoord vergeten op de aanmeldpagina om deze opnieuw te laten versturen naar uw e-mail-ID.
 2. Zodra u zich hebt aangemeld, wordt het tabblad CURSUSSEN bovenaan weergegeven. Klik op het tabblad CURSUSSEN om de lijst van de aan u toegewezen cursussen weer te geven.

Naast de klassikale cursussen, kunnen de andere drie typen cursussen (blended, op eigen tempo en virtueel klassikaal) die in Learning Manager beschikbaar zijn, worden beschouwd als online cursussen.

In sommige gevallen wordt u automatisch ingeschreven voor een training. Deze cursussen verschijnen in het tabblad CURSUSSEN. U kunt zoeken naar de cursus die u wilt volgen en vervolgens op de knop Verkennen en Inschrijven klikken.

Opmerking
Bij sommige cursussen moet u de eerste modules in de aangegeven volgorde voltooien, omdat een aantal ervan een voorwaarde zijn voor de laterale modules.

Klik op Start in CURSUSSEN om de online cursus te starten en af te ronden. U kunt tussendoor stoppen en altijd op een later moment terugkomen om de cursus te hervatten door op de knop Doorgaan te klikken.

Klik op de knop Cursus opnieuw bekijken om opnieuw te beginnen met een voltooide cursus.

U kunt de voortgang van uw cursus zien en opmerkingen toevoegen.

Blended Learning is een benadering van leren en lesgeven die het leren in face-to-face-sessies combineert met online gecreëerde leermogelijkheden en deze op elkaar afstemt. Learning Manager-cursussen bestaan uit blended leermethoden.

In deze module kunnen de studenten in hun eigen tempo een cursusmodule beginnen en afronden. Bijvoorbeeld video's, audiobestanden, vooraf opgenomen lezingen in het klaslokaal.

Ja, u kunt de inhoud van uw opmerkingen als pdf exporteren door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Klik op de startpagina op een willekeurige cursuskaart waarvoor u de opmerkingen wilt exporteren. 
 2. Klik op het tabblad Opmerkingen.
 3. Klik op de optie E-mail-meldingen om meldingen naar uw geregistreerde e-mail-ID te sturen.
 4. Klik op Opmerkingen downloaden om de opmerkingen als pdf te downloaden.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?