Veelgestelde vragen over het installeren van aangepaste voorinstellingen en profielen van derden in Lightroom.

Hoe migreer ik profielen van Lightroom Classic naar Lightroom?

Zie Profielen importeren voor instructies.

Opmerking:

Als u uw Lightroom Classic-ontwikkelingsvoorinstellingen naar Lightroom wilt migreren, zie dan Voorinstellingen migreren.

Hoe gebruik ik mijn Lightroom Classic-profielen en -voorinstellingen in Lightroom voor mobiel?

1. Installeer Lightroom op uw desktop.

2. Start Lightroom desktop.

Wanneer u Lightroom desktop (v1.4 juni 2018 release of later) voor het eerst start na installatie of een update, worden de bestaande Lightroom Classic-profielen en voorinstellingen op uw computer automatisch naar Lightroom gemigreerd.

3. (Optioneel) Voer een van de volgende handelingen uit als u wijzigingen doorvoert of nieuwe voorinstellingen toevoegt aan Lightroom Classic (na automatische migratie naar Lightroom desktop):

a. Migreer de nieuwe/bijgewerkte voorinstellingen handmatig naar Lightroom

Zie Voorinstellingen migreren voor instructies.

b. Gebruik het importdialoogvenster in Lightroom desktop

1. Selecteer Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.
    2. Blader in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt naar het gewenste pad en selecteer de voorinstellingen die u wilt importeren. Selecteer de bestandslocatie voor Lightroom Classic-voorinstellingen op Win en macOS.
    3. Klik op Importeren.
  4. Zorg ervoor dat de Lightroom-app op uw mobiele apparaat naar de nieuwste versie is bijgewerkt.

De voorinstellingen en profielen die u in Lightroom desktop hebt geïnstalleerd, worden automatisch met Lightroom op mobiel gesynchroniseerd.

Hoe installeer ik nieuwe voorinstellingen en profielen in Lightroom?

1. Selecteer Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.

2. Blader in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt naar het gewenste pad en selecteer de profielen of voorinstellingen die u wilt importeren.

3. Klik op Importeren.

Hoe installeer ik VSCO-voorinstellingen en -profielen in Lightroom?

1. Installeer eerst de VSCO-voorinstellingen en -profielen in Lightroom Classic.

Pakketten met VSCO-voorinstellingen bevatten een installatieprogramma dat installatie-ondersteuning biedt voor zowel Lightroom Classic als Lightroom.

• Voor Lightroom Classic installeert het installatieprogramma in de VSCO-pakketten voorinstellingen, curven en cameraprofielen.
    • Voor Lightroom installeert het voorinstellingen en curven, maar niet de cameraprofielen.
  2. Open Lightroom.

3. Importeer alle VSCO-cameraprofielen handmatig in Lightroom.

Selecteer Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.

Navigeer in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt naar het onderstaande pad en selecteer de VSCO-voorinstellingen die u in Stap 1 hebt geïnstalleerd.

Win: C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
    Mac: ~/Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/CameraProfiles

Klik op Importeren.

Hoe installeer ik nieuwe XRite Passport-profielen en DNG Profile Creator-profielen in Lightroom?

Wanneer u Lightroom voor het eerst start na een update naar de nieuwste versie, worden de bestaande profielen op uw computer automatisch toegevoegd. Als u na de eerste start nieuwe XRite- of DNG Profile Creator-profielen wilt installeren, doet u het volgende:

1. Sla de profielen van XRite of DNG Profile Creator op naar uw desktop.

2. Open Lightroom.

Selecteer Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.

3. Blader in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt, naar de profielen die u in Stap 1 hebt opgeslagen en selecteer deze.

4. Klik op Importeren.

Hoe installeer ik met Camera Raw gemaakte V2-profielen in Lightroom?

1. Selecteer in Lightroom Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.

2. Navigeer in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt naar het onderstaande pad en selecteer de profielen die u wilt importeren.

Win: C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
    Mac: ~/Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/CameraProfiles

3. Klik op Importeren.