Veelgestelde vragen over het installeren van aangepaste voorinstellingen en profielen van derden in Lightroom CC

Hoe migreer ik profielen van Lightroom Classic CC naar Lightroom CC?

Zie Profielen importeren voor instructies.

Opmerking:

Als u uw Lightroom Classic CC-ontwikkelvoorinstellingen naar Lightroom CC wilt migreren, zie dan Voorinstellingen migreren.

Hoe gebruik ik mijn Lightroom Classic CC-profielen en -voorinstellingen in Lightroom CC voor mobiel?

1. Installeer Lightroom CC op uw desktop.

2. Start Lightroom CC desktop.

Wanneer u Lightroom CC desktop (v1.4 juni 2018 release of later) voor het eerst start na installatie of een update, worden de bestaande Lightroom Classic-profielen en voorinstellingen op uw computer automatisch naar Lightroom CC gemigreerd.

3. (Optioneel) Voer een van de volgende handelingen uit als u wijzigingen doorvoert of nieuwe voorinstellingen toevoegt aan Lightroom Classic (na automatische migratie naar Lightroom CC desktop):

a. Migreer de nieuwe/bijgewerkte voorinstellingen handmatig naar Lightroom CC

Zie Voorinstellingen migreren voor instructies.

b. Gebruik het importdialoogvenster in Lightroom CC desktop

1. Selecteer Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.
    2. Blader in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt naar het gewenste pad en selecteer de voorinstellingen die u wilt importeren. Selecteer de bestandslocatie voor Lightroom Classic CC-voorinstellingen op Win en macOS.
    3. Klik op Importeren.
  4. Zorg ervoor dat de Lightroom CC-app op uw mobiele apparaat naar de nieuwste versie is bijgewerkt.

De voorinstellingen en profielen die u in Lightroom CC desktop hebt geïnstalleerd, worden automatisch met Lightroom CC op mobiel gesynchroniseerd.

Hoe installeer ik nieuwe voorinstellingen en profielen in Lightroom CC?

1. Selecteer Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.

2. Blader in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt naar het gewenste pad en selecteer de profielen of voorinstellingen die u wilt importeren.

3. Klik op Importeren.

Hoe installeer ik VSCO-voorinstellingen en -profielen in Lightroom CC?

1. Installeer eerst de VSCO-voorinstellingen en -profielen in Lightroom Classic CC.

Pakketten met VSCO-voorinstellingen bevatten een installatieprogramma.

2. Open Lightroom CC.

3. Importeer alle VSCO-voorinstellingen.

Selecteer Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.

Navigeer in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt naar het onderstaande pad en selecteer de VSCO-voorinstellingen die u in Stap 1 hebt geïnstalleerd.

Win: C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\Settings
    Mac: ~/Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/Settings

Klik op Importeren.

4. Importeer alle VSCO-profielen.

Selecteer Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.

Navigeer in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt naar het onderstaande pad en selecteer de VSCO-voorinstellingen die u in Stap 1 hebt geïnstalleerd.

Win: C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
    Mac: ~/Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/CameraProfiles

Klik op Importeren.

Hoe installeer ik nieuwe XRite Passport-profielen en DNG Profile Creator-profielen in Lightroom CC?

Wanneer u Lightroom CC voor het eerst start na een update naar de nieuwste versie, worden de bestaande profielen op uw computer automatisch toegevoegd. Als u na de eerste start nieuwe XRite- of DNG Profile Creator-profielen wilt installeren, doet u het volgende:

1. Sla de profielen van XRite of DNG Profile Creator op naar uw desktop.

2. Open Lightroom CC.

Selecteer Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.

3. Blader in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt, naar de profielen die u in Stap 1 hebt opgeslagen en selecteer deze.

4. Klik op Importeren.

Hoe installeer ik met Camera Raw gemaakte V2-profielen in Lightroom CC?

1. Selecteer in Lightroom CC Bestand > Profielen en voorinstellingen importeren op de menubalk.

2. Navigeer in het dialoogvenster Importeren dat nu verschijnt naar het onderstaande pad en selecteer de profielen die u wilt importeren.

Win: C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
    Mac: ~/Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/CameraProfiles

3. Klik op Importeren.