Wanneer u in Photoshop probeert een afbeelding bij te snijden en waarden voor breedte, hoogte en resolutie invoert in de bijsnijdopties, ontvangt u een foutmelding dat de werkschijf vol is en dat u de afbeelding niet kunt bijsnijden.

Details

Als u de bijsnijdopties leeg laat, kunt u de afbeelding wel bijsnijden.

Oplossing

Voer een van de volgende handelingen uit:

Oplossing 1: geef maateenheden op wanneer u bijsnijdt.

Voer de gewenste maateenheden in de bijsnijdopties voor breedte en hoogte in. Voer bijvoorbeeld 100px in voor pixels of 1in voor inches.

Oplossing 2: stel de standaardmaateenheden in.

De standaardmaateenheden instellen:

1. Kies Bewerken > Voorkeuren > Eenheden & linialen (Windows) of Photoshop > Voorkeuren > Eenheden & linialen (Mac OS).

2. Selecteer een maateenheid voor Type onder de sectie Eenheden van het dialoogvenster Voorkeuren. Selecteer bijvoorbeeld Pixels.

3. Klik op OK.

Achtergrondinformatie

De foutmelding Werkschijf is vol wordt weergegeven wanneer het resulterende bestand te groot is om door de werkschijf te worden verwerkt. Deze fout kan zich voordoen als het bestand is gemaakt in pixelafmetingen maar de bijsnijdopties worden ingevoerd in inches (de standaardmaateenheid). Als u bijvoorbeeld 700 x 800 in de bijsnijdopties voor breedte en hoogte invoert, worden standaard inches gebruikt in plaats van pixels. U moet 700px x 800px opgeven voor het gewenste resultaat, of pixels opgeven als standaardmaateenheid in Voorkeuren. Als u de bijsnijdopties leeg laat, snijdt Photoshop de afbeelding bij naar de gewenste afmetingen met dezelfde maateenheden als waarin de afbeelding is gemaakt.