Leer hoe Adobe Photoshop-probleem—Fout: “Grafische hardware officieel niet ondersteund voor 3D” op te lossen.

Photoshop heeft grafische hardware zonder 3D-support gedetecteerd

Wanneer u Photoshop opent, ziet u het volgende bericht dat de aanwezigheid van niet ondersteunde grafische hardware aangeeft. U kunt 3D- of andere functies niet gebruiken.

Niet-ondersteunde grafische hardware in Photoshop

Oplossing: Voer een upgrade uit van uw grafische kaart of OS

Voer een upgrade uit van uw grafische kaart of besturingssysteem. De minimumhoeveelheid VRAM van de grafische processor die voor Photoshop wordt ondersteund, is 512 MB (2 of meer GB VRAM wordt aanbevolen).

Als u grafische kaart al over 512 MB VRAM beschikt en deze fout nog steeds optreedt, moet u uw grafisch stuurprogramma bijwerken. Een update van het stuurprogramma kan er voor zorgen dat Photoshop alle beschikbare VRAM kan gebruiken.

3D en sommige andere functies in Photoshop hebben 64-bits platformen nodig.

Aanvullende informatie

Photoshop start en werkt met 256 MB VRAM. Echter, 3D en andere functies die een grafische processor worden ondersteund zijn niet beschikbaar met minder dan 512 MB VRAM (2GB of meer is aanbevolen).

Zie Problemen met grafische processor (GPU) oplossen voor gedetailleerde instructies over hoe u problemen met de grafische processor oplost.