Adobe Stock-add-on voor Google Presentaties

Meer informatie over het gebruik van de Adobe Stock-add-on om Adobe Stock-assets te bekijken en er licenties voor te kopen vanuit Google Presentaties.

Met de Adobe Stock-add-on kun je miljoenen royaltyvrije foto's en illustraties van hoge kwaliteit bekijken, voorvertonen, er licenties voor kopen en ze toevoegen aan je presentaties. Je kunt de add-on gebruiken om unieke afbeeldingen te vinden over zeer uiteenlopende onderwerpen zoals lifestyle, reizen, achtergronden, bedrijf, gezondheid, natuur, voedsel, techniek en industrie. Al deze Adobe Stock-afbeeldingen zijn rechtstreeks beschikbaar vanuit Google Presentaties om je te helpen je meest creatieve dia's en mooiste presentaties te maken.

Installatie

Je kunt de Adobe Stock-add-on voor Google Presentaties downloaden via de Chrome Web Store. Voor meer informatie over de installatieprocedure van add-ons lees je dit Google-ondersteuningsartikel.

Aan de slag

Nadat de add-on is geïnstalleerd, heb je toegang tot Adobe Stock-assets vanuit het deelvenster Add-ons. Volg deze stappen:

 1. Klik in een presentatie in Google Presentaties op Add-ons > Adobe Stock > Open.

  Add-ons

  Opmerking:

  Als je Adobe Stock niet ziet in de lijst Add-ons, wis je de browsercache en start je Google Presentaties opnieuw. Als de add-on nog steeds niet wordt weergegeven, verwijder je deze uit Chrome en installeer je hem opnieuw via de Chrome Web Store. Lees dit Google-ondersteuningsartikel voor meer informatie hierover.

 2. De interface van de Adobe Stock-add-on wordt weergegeven in het deelvenster Add-ons.

  Deelvenster met Adobe Stock-add-on

 3. Om de juiste afbeelding of illustratie voor je presentatie te vinden, kun je kiezen uit uiteenlopende onderwerpen. Je kunt ook eenvoudig zoeken door te typen in de zoekbalk van het deelvenster.

  Zoeken in Adobe Stock

  Opmerking:

  Met de Adobe Stock-add-on kun je vergelijkbare afbeeldingen zoeken door een afbeelding te uploaden. Je kunt een afbeelding vanaf de desktop slepen of klikken op het  camerapictogram  naast  de zoekbalk om een voorbeeldafbeelding te uploaden. Vervolgens worden afbeeldingen weergegeven die lijken op je voorbeeldafbeelding.

  Zoeken met een afbeelding

 4. Je kunt ook het type afbeelding opgeven dat je zoekt: foto's, illustraties of beide. Klik hiervoor op Filter resultaten onder de zoekbalk en selecteer het gewenste type afbeelding: Alles, Foto's of Illustraties.

  Zoekresultaten filteren

 5. Selecteer de gewenste afbeelding.

  Opmerking:

  Voor elke geselecteerde afbeelding biedt Adobe Stock vergelijkbare afbeeldingen. Je kunt die assets bekijken in het deelvenster onder de geselecteerde afbeelding.

  Geselecteerde afbeelding

Een afbeelding voorvertonen

Als je eenmaal een afbeelding hebt geselecteerd, kun je een voorvertoning van de afbeelding in je presentatie bekijken.

 1. Kies de gewenste afbeelding en klik op Voorvertonen in Presentaties.

  Een voorvertoning van de geselecteerde afbeelding bekijken in Presentaties

 2. De geselecteerde afbeelding wordt toegevoegd aan de huidige dia. Je kunt de afbeelding zo nodig ook verplaatsen.

  Opmerking:

  Alle afbeeldingen voor voorvertoningen hebben het Adobe Stock-watermerk. Wanneer je een licentie voor een afbeelding koopt, wordt de afbeelding zonder watermerk in je presentatie ingevoegd.

  Voorvertoning van de geselecteerde afbeelding in de huidige dia

 3. Je kunt zoveel afbeeldingen voorvertonen als je maar wilt. Je kunt alle voorvertoonde afbeeldingen bekijken in de map Voorvertoond.

  Opmerking:

  Je opent de map Voorvertoond door te kikken op het menu met de drie streepjes in de rechterbovenhoek van het deelvenster. Selecteer Historie in de vervolgkeuzelijst en klik op het tabblad Voorvertoond om de lijst met eerder bekeken afbeeldingen weer te geven. Klik op het weergegeven nummer van de gewenste afbeelding om terug te gaan naar de afbeeldingsdetails en een licentie voor de afbeelding te kopen. De weergave Voorvertoond wordt vernieuwd telkens wanneer je Presentaties opent.

  Geschiedenis van voorvertoonde afbeeldingen

Een licentie voor een afbeelding kopen

Nadat je de gewenste afbeelding hebt gekozen, kun je er een licentie voor kopen. Volg deze stappen:

 1. Klik onder de geselecteerde afbeelding op Licentie kopen en toevoegen aan Presentaties.

  Opmerking:

  Voor meer informatie over de licentievoorwaarden raadpleeg je Informatie over Adobe Stock-licentie.

 2. Meld je aan  bij  je persoonlijke account, teamaccount of bedrijfsaccount als je nog niet bent aangemeld.

 3. Volg de aanwijzingen op het scherm om een betaling uit te voeren als je geen lidmaatschap hebt.

 4. Nadat je een licentie hebt gekocht, wordt de geselecteerde afbeelding met een hoge resolutie en zonder watermerk aan je huidige dia toegevoegd.

Zie dit artikel met Veelgestelde vragen voor meer informatie over het gebruik van afbeeldingen en het kopen van licenties.

Opmerking:
 • Je kunt ook een licentie voor eerder bekeken afbeeldingen kopen via het tabblad Voorvertoond. Klik op het menu met de drie streepjes in de rechterbovenhoek van het deelvenster en selecteer Historie in de vervolgkeuzelijst. Klik op het tabblad Voorvertoond en klik op het weergegeven nummer van de gewenste afbeelding om terug te gaan naar de afbeeldingsdetails en een licentie voor de afbeelding te kopen.
 • Als je een lijst wilt weergeven met afbeeldingen waarvoor je eerder een licentie hebt gekocht, klik je op het menu met de drie streepjes in de rechterbovenhoek van het deelvenster en selecteer je Historie in de vervolgkeuzelijst. Op het tabblad Met licentie worden alle afbeeldingen weergegeven waarvoor je een licentie hebt gekocht.
Afbeeldingen met gekochte licentie
Afbeeldingen met gekochte licentie

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online