In sommige gevallen loopt Premiere Pro of Adobe Media Encoder vast bij het opstarten op mac OS.

Probleem

Toepassing loopt vast tijdens opstarten zonder foutbericht op het introductiescherm.

Beschrijving

In sommige gevallen, wanneer u Premiere Pro of Adobe Media Encoder bijwerkt naar de nieuwste versie 12.1 en probeert op te starten, loopt de toepassing vast. Welkomstscherm wordt weergegeven en verdwijnt dan weer zonder foutbericht.

Oplossing

Adobe raadt aan om optie 1 te proberen om uw probleem op te lossen. Als het probleem zich toch blijft voordoen, kunt u de andere opties op deze pagina proberen.

Opmerking:

Verwijder de mappen niet. Zorg dat u een back-up maakt alvorens mappen te verwijderen.

Optie 1

Installeer de nieuwste updateversie van Adobe Premiere Pro 12.1.1 of Adobe Media Encoder 12.1.1. Deze update biedt een oplossing voor het opstartprobleem dat werd veroorzaakt door een niet-ondersteund Type 1-lettertype.

De Creative Cloud-desktopapp geeft een knop Alles bijwerken of Bijwerken naast geïnstalleerde apps weer. Wanneer u op Bijwerken of Alles bijwerken klikt, worden de nieuwste versies van apps op uw computer geïnstalleerd. Voorkeuren en instellingen worden naar de nieuwe versie gemigreerd, en de eerdere versies van de apps worden verwijderd.

Optie 2

1. Installeer de nieuwste versie van Premiere Pro of Adobe Media Encoder.

2. Start de Finder en klik op het menu Ga.

Optie Ga naar map
    Optie Ga naar map
  3. Klik op Ga naar map in het menu Ga (CMD+SHIFT+G).

4. Typ ~/Library  in het pop-upvenster en klik op GA.Met deze stap gaat u naar '[Gebruiker] Library'.

5. Voor Premiere Pro gaat u naar Caches/Adobe/Premiere Pro/12.0

Voor Adobe Media Encoder gaat u naar Caches/Adobe/Adobe Media Encoder/12.0.

6. Verwijder de Typesupport-mappen voor Premiere Pro en Adobe Media Encoder.

7. Start Premiere Pro of Adobe Media Encoder.

Optie 3

1. Verwijder de bestaande 12.x-versies (12.0, 12.0.1 of 12.1) van uw computer.

2. Voor Adobe Media Encoder:

Ga via Finder > Ga > Ga naar map naar '~/Documents'.

Maak een back-upmap en zet deze map hierin: /Adobe/Adobe Media Encoder/12.0

Ga via Finder > Ga > Ga naar map naar '~/Library'.

Maak een back-upmap en zet de volgende lijst met mappen hierin:

Caches/Adobe/Adobe Media Encoder/12.0
    Preference/com.Adobe.Adobe Media Encoder.12.0.plist
    Saved Application State/com.adobe.ame.application.cc12.savedstate

Voor Premiere Pro:

Ga via Finder > Ga > Ga naar map naar '~/Documents'.

Maak een back-upmap en zet deze map hierin: Adobe/Premiere Pro/12.0

Ga via Finder > Ga > Ga naar map naar '~/Library'.

Maak een back-upmap en zet de volgende lijst met mappen hierin:

Caches/Adobe/Premiere Pro/12.0
    Preference/com.Adobe.PremierePro.CC12.plist
    Saved Application State/com.Adobe.PremierePro.CC12.savedState

3. Start uw computer opnieuw op.

Optie 4

Voer een schone installatie van Adobe Creative Cloud en Adobe CC-apps uit. Gebruik de onderstaande koppeling voor de Adobe Cleaner Tool om een schone installatie uit te voeren.

Installatie van Adobe CC Cleaner Tool.

Optie 5

Maak een gebruikersaccount op mac OS en gebruik het profiel van de nieuwe gebruikersaccount voor de toepassing Adobe Premiere Pro CC 2018 (12.1) of Adobe Media Encoder CC 2018 (12.1).