Løsning af problemer, der opstår, når Adobe Creative Cloud-apps hentes og installeres ved hjælp af Adobe Application Manager.

AAM-oversigt

Adobe Application Manager er et hjælpeprogram, som bruges til at styre installationen af mange af Adobes produkter.

Hvis du har et Creative Cloud-medlemskab, opdaterer Adobe Application Manager automatisk til Creative Cloud-skrivebordsappen, så længe du kører Mac OS 10.7 og nyere versioner eller Windows 7 og nyere versioner. Hvis du kører ældre operativsystemer såsom Windows XP eller Mac OS 10.6, anvendes Adobe Application Manager (AAM) til at administrere overførsel og installation af Creative Cloud-programmer.

Du kan starte AAM manuelt via mappen Programmer (Mac OS) eller fra menuen Start > Alle programmer (Windows).

Bemærk:

Hvis du har et gyldigt Creative Cloud-medlemskab, og Adobe Application Manager ikke automatisk opdaterer til Creative Cloud-skrivebordsappen, skal du læse afsnittet Adobe Application Manager opdateres ikke til Creative Cloud-skrivebordsappen.

Har du problemer med at logge på adobe.com eller AAM? Se Hjælp til Adobe ID, login og konto.

Jeg kan ikke logge på CC eller AAM

Med dit Adobe IS kan du logge på din Adobe ID-konto, dit Creative Cloud-medlemskab eller Adobe Application Manager. Dit Adobe ID er sandsynligvis den e-mailadresse, du brugte til at oprette kontoen.

Hvis du har problemer med at logge på din Adobe ID-konto eller på Creative Cloud, skal du følge denne fejlfindingsvejledning:

Log ind med dit Adobe ID

1. Gå til https://accounts.adobe.com/dk, og log på med dit Adobe ID og din adgangskode.

Har du problemer med at logge på adobe.com eller AAM? Læs afsnittet Hjælp til Adobe ID, login og konto.

2. I Abonnementer og produkter kan du se en oversigt over dit abonnement.

Hvis du ikke kan finde Creative Cloud-medlemskabet i Abonnementer og produkter, skal du muligvis nulstille kontoen. Start et tilfældigt Creative Cloud-program, f.eks. Photoshop, vælg Hjælp> Log af, og bekræft med dit Adobe IDVælg derefter Hjælp > Log af.

Hvis du endnu ikke har en Creative Cloud-prøveversion eller et prøvemedlemskab, skal du klikke her for at vælge et abonnement.

3. Gå ind i Creative Cloud-appskataloget, og vælg en app, du vil overføre.

Du kan finde yderligere oplysninger i Overførsel og installation af Creative Cloud-apps.

AAM starter ikke ved klik på Download eller Prøv

AAM installeres, første gang du henter en Creative Cloud-app eller -prøveversion via Creative Cloud-appskataloget. Hvis AAM-overførslen og -installationen ikke begynder automatisk, skal du følge denne fejlfindingsvejledning.

1. Åbn AAM manuelt ved at dobbeltklikke på AAM-installationsfilen:

• Windows: AdobeApplicationManager.exe
    • Mac OS: AdobeApplicationManager.dmg
  2. Følg vejledningen på skærmen.

Vigtigt: Under overførslen og installationen skal du acceptere alle de sikkerhedsmeddelelser, der vises, og angive de nødvendige administratoroplysninger.

Hvis du klikker på Hent eller Prøv, starter overførslen af AAM, selvom det allerede er installeret

Adobe Application Manager installerer et ekstramodul ved navn AdobeAAMDetect i webbrowseren. For at fungere korrekt kræver dette ekstramodul, at du genstarter din webbrowser. Hvis du ikke genstarter din webbrowser, vil ekstramodulet ikke blive registreret, og du vil blive bedt om at downloade AAM igen.

AAM fryser under start eller overførsel

Mens overførslen og installationen af AAM kører, kan det se ud, som om computeren fryser, fordi den venter på, at processen bliver færdig. I afsnittet Anslåede overførselstider kan du se, hvor lang til det tager at overføre produkterne.

Når programmet startes, kontrollerer AAM dit Adobe ID og henter en liste over programmer, der skal hentes. Under dette forløb bliver du bedt om at vente. Dette forløb tager ikke mere end et par minutter.

Programmer fryser, når der overføres filer via Adobe Application Manager

Når der overføres eller installeres Creative Cloud-apps, kan det se ud, som om computeren fryser, fordi processen stadig kører. Din computers og internetforbindelses hastighed afgør, hvor længe dette varer. I afsnittet Anslåede overførselstider kan du se, hvor lang til det tager at overføre produkterne.

Hvis computeren virkelig fryser under filoverførslen eller installationen, kan du prøve disse løsninger i den viste rækkefølge.

Løsning 1: Start overførslen igen.

Du kan annullere overførslen og starte en ny overførsel ved hjælp af AAM.

1. Hvis du vil annullere den aktuelle proces, skal du klikke på X ved siden af appens downloadstatus.

2. Klik på Installer ved siden af navnet på appen.

Løsning 2: Prøv at køre AAM igen.

1. Luk AAM, og start det igen.

2. Klik på Installer ved siden af navnet på appen.

Løsning 3: Licens til prøveversionen.

Løsning 4: Kontakt Adobes support.

Hvis du stadig har problemer med at hente og installere apps ved hjælp af AAM, skal du kontakte os for at få hjælp.

Bemærk:

I AAM kan du ikke sætte en app-overførsel på pause eller genoptage den via AAM. Hvis du ønsker at standse en overførsel eller installation, bliver du nødt til at annullere og genstarte.

"Installation mislykkedes" vises i AAM

Hvis AAM registrerer en fejl, som forhindrer installationen af en Creative Cloud-app, får du muligvis meddelelsen "Installationen mislykkedes".

1. Klik på pilen til højre for meddelelsen »Installationen mislykkedes«. Der vises en fejl. Søg i Adobe Support for at få mere at vide om løsning af fejl.

Meddelelsen Installationen mislykkedes
  2. Prøv at løse fejlen ved hjælp af installationslogfilerne. Du kan få flere oplysninger om søgning i disse filer her: Fejlfinding vha. installationslogfiler.

Skift placering for installationen af AAM

Du kan ændre standardplaceringen af de apps, du henter og installerer.

Sådan gør du.

1. Start og log ind på Adobe Application Manager.

2. Klik på pilen til højre for dit navn i det øverste venstre hjørne.

3. Vælg indstillinger.

4. Klik på mappen og gå til den ønskede installationsplacering.

5. Klik på Gem.

6. Start installationen.

Fjern eller afinstaller Adobe Application Manager

Så længe der er installeret andre Creative Cloud-programmer, skal Adobe Application Manager være installeret på computeren. Adobe Application Manager udfører flere funktioner, der vedrører samtlige Creative Cloud-programmer. Adobe Application Manager fjernes automatisk, når du afinstallerer alle Adobe Creative Cloud-produkter. Når du har fjernet det sidste program, vil Adobe Application Manager også være afinstalleret.

Sådan fjernes Creative Cloud fra Mac OS

1. Dobbeltklik på harddisken.

2. Gå til Programmer > Hjælpeprogrammer > Adobe Installers.

3. Hvis du vil fjerne alle Adobe Creative Cloud-programmerne, skal du køre alle Adobe-afinstallationsprogrammerne.

Sådan fjernes Creative Cloud fra Windows

Vigtigt: Adobe tilbyder et værktøj ved navn Creative Cloud Cleaner, der fjerner de databaseposter, der er knyttet til installationen, men ikke de fysiske filer. Hvis du vil fjerne alle komponenterne, skal du køre afinstallationsprogrammerne.

1. Klik på Start > Kontrolpanel.

2. Dobbeltklik på Programmer og funktioner.

3. Vælg et Creative Cloud-program, og klik på Afinstaller.

4. Gentag trin 3 for alle Creative Cloud-programmerne.

Ændring af placeringen af overførte filer i Adobe Application Manager

På nuværende tidspunkt understøtter Adobe Application Manager ikke at overførselsplaceringen ændres. Filerne overføres til den midlertidige mappe:

• Windows: %temp%
  • Mac OS: /tmp