Når du prøver at starte et CS5- eller CS4-program, får du en af følgende fejlmeddelelser:

• "Licensen for dette produkt er udløbet"
  • "Serienummeret, du brugte til aktivering af dette produkt, er udløbet"
  • "Ugyldigt serienummer. Serienummeret er sandsynligvis ugyldigt".

Disse fejl kan opstå efter, at programmet har kørt i et stykke tid, eller når du starter det for første gang.

Løsninger

Løsning 1 (SC5): Indtast et nyt serienummer, når du bliver bedt omdet.

Hvis licensen til et CS5-program er udløbet, beder programmet dig om at indtaste et nyt serienummer. Indtast nummeret fra det købte produkt, når du bliver bedt om serienummeret.

Løsning 2: Drej systemets ur tilbage, start programmet, og slet det gemteudløbne serienummer.

1. Stil computerens ur tilbage til 1. januar 2006.

2. Start det berørte program, eller et andet program fra Creative Suite-pakke.
  3. Vælg Hjælp > Deaktiver, og vælg indstillingen Slet dette serienummer (CS4) eller Deaktiver permanent (CS5).
  4. Afslut programmet.
  5. Stil computerens ur tilbage til det aktuelle tidspunkt.
  6. Start programmet.
  7. Indtast nummeret fra det købte produkt, når du bliver bedt om serienummeret.

Løsning 3: Slet PCD-filer og database-filer med store bogstaver, og geninstaller dem.

1. Geninstaller programmet eller hele Creative Suite-pakken. Brug Tilføj eller fjern programmer i Windows for at installere på Windows. For at afinstallere på Mac OS skal du gå til en programmappe (for eksempel /Application/Adobe Photoshop CS4). Dobbeltklik derefter på genvejen Afinstaller (for eksempel Afinstaller Adobe Photoshop CS4).

Vigtigt! Før afinstallationen af softwaren skal du undersøge, om du har installationsmedierne til at geninstallere den. Erstatningsmedier er ikke tilgængelige til tidligere versioner af Adobe-software.
  2. Slet de følgende mapper:

Windows:

/Program Files/Common Files/Adobe/Adobe PCD

/Program Files/Common Files/Adobe/caps

/Program Files/Common Files/Adobe/backup

Mac OS:

[startup drive]/Library/Application Support/Adobe/Adobe PCD

[startup drive]/Library/Application Support/Adobe/caps

[startup drive]/Library/Application Support/Adobe/backup

Bemærk: Disse mapper er placeret i mappen Bibliotek i roden af dit startdrev og ikke i mappen Bibliotek i din brugermappe!

3. Geninstaller programmet eller Creative Suite-pakken, og indtast serienummeret fra det købte produkt.

Yderligere information

Der findes tre situationer, der kan være årsagen til fejlen:

• Du har brugt en prøveversion af programmet, og prøveversionens serienummer findes stadigvæk på din computer. Serienumre fra prøversioner udløber, når programmet slutter.
  • Du har installeret en prøveversion af programmet, hvis gyldighed er udløbet.
  • Adobe kundeservice deaktiverede dit serienummer. Dette problem kan opstå, når du forsøger at hente et nyt serienummer fra Adobe kundeservice.

Fejlbeskeden "Licensen til dette produkt er udløbet" betyder ikke det samme som fejlbeskeden "Licensudstedelse til dette produkt virker ikke længere". En udløbet licens betyder, at et ikke længere gyldigt serienummer er gemt i databasefilen pcd.db. Det gyldige serienummer, som du fik sammen med produktet, har ikke overskrevet det ugyldige serienummer under installationsprocessen. Når du har fjernet det udløbne serienummer, kan du indtaste dit gyldige serienummer.

Fejlen "Licensen til dette produkt virker ikke længere" er relateret til aktiveringskomponenten i Creative Suite 4-softwaren. Den er relateret til et problem med FlexNet-tjenesten. /Creative Suite 5-software bruger en anden aktiveringskomponent). Se disse dokumenter for at finde løsningen på denne fejl: