Med Adobe Color-tjenesten kan du vælge harmoniske og indbydende farvekombinationer til dine designprojekter. Adobe Color er integreret i Illustrator, så du kan oprette, gemme og få adgang til farvetemaer. Du kan også udforske de mange offentligt tilgængelige farvetemaer i Adobe Color og filtrere dem på forskellige måder: mest populære, mest brugte, tilfældige, temaer, du har udgivet, eller temaer, du har syntes godt om tidligere. Når du har fundet et tema, som du kan lide, kan du redigere det og gemme det i dine temaer eller føje det til dine farveprøver i Illustrator.

Ud over Illustrator er panelet Adobe Color-temaer i øjeblikket tilgængeligt i tre andre Creative Cloud-computerprogrammer: Adobe Photoshop, Adobe InDesign og Adobe After Effects. Temaer, der er gemt i Creative Cloud-biblioteker fra disse computerprogrammer, fra mobilapps såsom Capture CC eller ved hjælp af Adobe Color-webstedet, kan nemt tilgås i Illustrator.

Panelet Adobe Color-temaer er desuden din portal til farvegrupper eller temaer, der er oprettet af et onlineforum af designere. Ved hjælp af panelet Adobe Color-temaer kan du oprette eller redigere tusindvis af temaer og derefter bruge dem i dine projekter. Du kan også bruge dette panel til at dele dine temaer med forummet ved at overføre dem.

Få adgang til panelet Adobe Color-temaer

• I Illustrator skal du vælge Vindue Color-temaer.

Udforsk farvetemaer

1. Klik på fanen Udforsk i panelet med Adobe Color-temaer. Som standard viser fanen Udforsk de mest populære offentlige farvetemaer.

2. Vælg en af følgende metoder til filtrering af farvetemaerne:

• Vælg en kategori og et tidsinterval.
    • Brug søgelinjen, hvis du leder efter et bestemt tema.
    final_3_explore-tab-options
    Udforsk farvetemaer

Arbejde med farvetemaet

Når du har fundet et tema, som du kan lide, skal du klikke på ikonet  for at vælge den ønskede indstilling i pop op-menuen for et farvetema via panelet Adobe Color-temaer:

Screen Shot 2017-04-11 at 11.39.56 AM
Indstillinger for farvetemaer under fanen Udforsk

Rediger dette tema

Åbner det valgte farvetema under fanen Opret i temapanelet Adobe Color-tema. Du kan ændre og arbejde med de farver, der findes i temaet, efter behov og gemme det i dine Creative Cloud-biblioteker.

Bemærk: Du kan også klikke på navnet på et farvetema for at redigere det.

final_2_edit-color-themes

Føj til Mine favoritter

Gemmer det valgte farvetema i kategorien Mine anerkendelser.

Føj til farveprøver

Gemmer det valgte farvetema i panelet Farveprøver.

Vis online

Vis farvetemaet og relaterede oplysninger, f.eks. hvem der har oprettet dette farvetema, datoen for deling af farvetemaet, klassifikationer og anmeldelser osv. i din browser. Du kan også anerkende, gemme, dele og redigere dette tema i din browser.

final_view-online
Vis et farvetema online

Oprette og gemme et farveskema

review_final_color-themes-panel
Skab farvetemaer

A. Indstil aktiv farve B. Vælg den valgte farve ud fra den aktive farve C. Juster skydeknappen D. Angiv et navn til dit farvetema E. Juster farven i de tilgængelige farvesystemer F. Vælg en farve G. Vælg en farveregel H. Føj farvetemaet til panelet Farveprøver I. Farvehjul J. Gem dit farvetema
  1. Klik på fanen Opret i panelet Adobe Color-temaer.

2. Klik på ikonet  for at vælge den farveregel, som du vil basere temaet på: Analog, Monokromatisk, Triade, Komplementær, Sammensætning, Skygger eller Brugerdefineret. Du kan finde flere oplysninger i Farveregler.

3. Nu skal du vælge en grundfarve ved at klikke på den lille trekant svarende til en farve i det tema, du redigerer. Baseret på den valgte farveregel bygges et farveskema automatisk omkring grundfarven.

Bemærk:

Når en farve er valgt, kan du justere den med farvehjulet eller ved at ændre dens værdi i et af følgende farvesystemer, som findes på fanen Skydeknapper: CMYK, RGB, LAB, HSB eller HEX. Du kan finde flere oplysninger under Om farver.

final_3_sliders
    Juster farven i de tilgængelige farvesystemer

4. (Valgfrit) Du kan vælge en af følgende indstillinger, når du opretter et farvetema:

• Klik på ikonet Vælg farve ud fra den aktive farve () for at føje den aktive farve fra Illustrator-arbejdsrummet til dit farvetema.
    • Klik på ikonet Klik for at angive aktiv farve() for at indstille den aktive farve i Illustrator-arbejdsrummet ud fra dit farvetema.
    • Klik på ikonet Føj til farveprøver () for at føje farvetemaet til panelet Farveprøver.
  5. Angiv et navn til det nye farvetema nederst i panelet. Klik på Gem.

6. Vælg det Creative Cloud-bibliotek, hvor du vil gemme temaet.

7. Klik på Gem.

Bemærk:

Afhængigt af, om du er logget på med dit Adobe ID eller din virksomhedsoplysninger, kan forskellige sæt biblioteker, hvor du kan gemme temaer, være tilgængelige. Vælg Hjælp > Administrer min konto for at kontrollere, hvilke oplysninger du er logget på med. Hvis du ender på din virksomheds godkendelsesskærm, når du vælger denne mulighed, er du logget på med dine virksomhedsoplysninger.

Det samme e-mail-id kan være knyttet til både et Adobe ID og et Enterprise ID.

Farveregler

Analog

Bruger farver, der grænser op til hinanden på farvehjulet. Analoge farver blandes normalt godt med hinanden og er harmoniske og tiltalende for øjnene.

Bruger farver, der grænser op til hinanden på farvehjulet. Analoge farver blandes normalt godt med hinanden og er harmoniske og tiltalende for øjnene.
Bruger farver, der grænser op til hinanden på farvehjulet. Analoge farver blandes normalt godt med hinanden og er harmoniske og tiltalende for øjnene.
Bruger farver, der grænser op til hinanden på farvehjulet. Analoge farver blandes normalt godt med hinanden og er harmoniske og tiltalende for øjnene.

analogouscolor-themes-1024x874
Eksempel: regel for analoge farver

Monokromatisk

Bruger variationer i mætning og lysstyrke for en enkelt farve. Når du bruger denne farveregel, får du præsenteret fem farver med samme farvetone (eksempel: H:182), men med forskellige værdier for mætning og lysstyrke. Monokromatiske farver går godt sammen og skaber en beroligende effekt.

monochromatic-color-themes-1024x874
Eksempel: regel for monokromatiske farver

Triade

Bruger farver med de samme tre afstandspunkter på farvehjulet. Når du bruger denne farveregel, får du præsenteret to farver med samme farvetone, men med forskellige værdier for mætning og lysstyrke fra det første punkt på farvehjulet (eksempel: HSB: 182, 90, 45 & HSB: 182, 100, 75), to fra det andet punkt i farvehjulet (HSB: 51, 90, 55 & HSB: 51, 95, 45) og én farve fra det tredje punkt (HSB: 321, 90, 79). Triadefarver kan være kontrasterende – dog ikke lige så kontrasterende som komplementærfarver – men er stadig harmoniske, når de anvendes sammen.

triadcolor-themes-1024x874
Eksempel: regel for triade farver

Komplementær

Bruger farver, der er placeret modsat hinanden på farvehjulet. Når du bruger denne farveregel, bliver du præsenteret for to farver med samme farvetone som basisfarven (eksempel: HSB: 182, 100, 45 & HSB: 182, 90, 100), selve basisfarven (HSB: 182, 100, 75) og to farver med samme farvetone fra det modsatte punkt i farvehjulet (HSB: 23, 100, 45 & HSB: 23, 100, 75). Komplementærfarver giver høj kontrast og kan skille sig ud, når de bruges sammen.

complementary-color-themes-1024x874
Eksempel: regel for komplementærfarver

Samlet

Bruger en blanding af komplementære og analoge farver. Når du bruger denne farveregel, bliver du præsenteret for to farver, der har samme farvetone som basisfarven og støder op til hinanden (analoge) (eksempel: HSB: 214, 90, 95 & HSB: 214, 60, 35), selve basisfarven (HSB: 182, 100, 75) og to farver modsat basisfarven (komplementære), men som støder op til hinanden (HSB: 15, 75, 78 & HSB: 6, 90, 95). Sammensatte farvetemaer har samme tydelige og visuelle kontrast som komplementære farvetemaer, men de har færre tryk.

compound-color-themes-1024x874
Eksempel: regel for sammensatte farver

Skygger

Bruger fem farver, som deler farvetone (eksempel: H: 182) og mætning (S: 100), men har forskellige værdier for lysstyrke.

shadescolor-themes-1024x874
Farveregel for skygger

Brugerdefineret

Giver dig mulighed for manuelt at vælge farver på farvehjulet i din palet uden nogen regler.

Giver dig mulighed for manuelt at vælge farver på farvehjulet i din palet uden nogen regler.

custom-color-themes-update-1024x874
Regel for brugerdefinerede farver

Få adgang til temaer gemt i dine biblioteker

1. I panelet Adobe Color-temaer skal du klikke på fanen Mine temaer.

2. Vælg det Creative Cloud-bibliotek, hvorfra du vil have adgang til farvetemaet.

3. Hvis det er nødvendigt, kan du vælge en sorteringsparameter/rækkefølge for de anførte temaer: Efter datoEfter navn eller Efter kvantitet, henholdsvis stigende og faldende.

my-themes_color-themes-panel
    Få adgang til dine temaer