Denne artikel er kun relevant for Illustrator-versioner fra før marts 2017.

Fra og med marts 2017-versionen indeholder Illustrator CC en helt ny oplevelse ifm. oprettelse af farvetemaer. Ved hjælp af det nye panel Adobe Color-temaer kan du oprette eller redigere tusindvis af temaer og derefter bruge dem i dine projekter. Få flere oplysninger i Brug udvidelsesprogrammet Adobe Color-temaer

Adobe® Color® er et webbaseret program, der bruges til at eksperimentere med, oprette og dele farveskemaer, som du bruger i et projekt. Illustrator CC har et panel ved navn Color-temaer, der giver dig mulighed for at se og bruge de farvetemaer, som du har oprettet eller markeret som favorit i Adobe Color-programmet.

Vigtigt: Panelet Color-temaer er ikke tilgængeligt i den franske version af Illustrator.

Panelet Farvetemaer

I Illustrator CC viser panelet Color-temaer (Vindue > Color-temaer):

• Temaer, som du har oprettet, og som er synkroniseret med din konto på Adobe Color-webstedet (color.adobe.com).
  • Offentlige temaer, som du har markeret som favorittemaer på Adobe Color-webstedet.

Det Adobe ID, der bruges i Illustrator CC, bruges automatisk til at logge ind på Adobe Color-webstedet, og panelet Color-temaer opdateres.

Bemærk:

Hvis de legitimationsoplysninger, du bruger med Illustrator CC, ikke har et tilknyttet Adobe ID, oprettes der automatisk et med Illustrator CC-legitimationsoplysningerne. Du kan derefter få adgang til webstedet Color-temaer med dine Adobe ID- legitimationsoplysninger.

Oprettelse af temaer på din iOS-enhed

iWatch, iPhone, iPad – vi har dækket dig ind!

En enkel og sjov måde at gengive inspirerende farvekombinationer på, uanset hvor du ser dem. Peg blot kameraet på noget farverigt, så finder Adobe Color CC straks en farveserie frem.

Få mere at vide om Adobe Color CC-appen her.

Hent den fantastiske Adobe Color CC-app fra iTunes App Store (findes til iPhone, iPad og iWatch!).

Brug af panelet Color-temaer

Bemærk:

For at panelet Color-temaer skal kunne bruges, skal du have internetforbindelse, når du starter Illustrator. Panelet Color-temaer kan ikke bruges, hvis du ikke har en internetforbindelse, når Illustrator startes.

De farveprøver og temaer, der er tilgængelige i panelet Color-temaer er skrivebeskyttede. Du kan bruge en farveprøve eller et tema i din illustration direkte fra panelet Color-temaer. For at ændre og genbruge en farveprøve eller et tema, skal du først føje dem til panelet Farveprøver.

1. Klik på Vindue > Color-temaer for at åbne panelet.

Alle temaer, der var tilgængelige på din Adobe Color-konto, da Illustrator blev startet, vises i Kuler-panelet Color-temaer.

2. Hvis du har tilføjet et tema i Color-temaer, efter at du har startet Illustrator, skal du klikke på Opdater i panelet Color-temaer for at medtage det seneste tema.

Farvetemaer
    A. Temasøgning efter navn B. Ikon for temamappe C. Ikon for favorittema D. Opdater E. Start Adobe Color-websted F. Ændringsikon, der viser, at temaerne ikke kan redigeres G. Color-temanavn

Bemærk:

Panelet Color-temaer angiver de temaer, som du har oprettet, ændret eller markeret som favorit (angivet på Adobe Color-webstedet > Mine temaer)

3. Du kan føje en farveprøve eller et helt tema til panelet Farveprøver (Vindue > Farveprøver).

Sådan tilføjes en farveprøve:

• I panelet Farvetemaer skal du vælge en farveprøve og derefter klikke på undermenuen > Føj til farveprøver.

Sådan tilføjes flere farveprøver:

• I panelet Color-temaer skal du holde tasten Ctrl/Cmd nede, vælge flere farveprøver og derefter klikke på undermenuen > Føj til farveprøver. Du kan også bruge Skift-tasten til at vælge flere farveprøver.

Sådan tilføjes et tema:

• I panelet Color-temaer kan du vælge hele temaet ved at klikke på mappeikonet for temaet. Hele temaet føjes til panelet Farveprøver.

Sådan tilføjes flere temaer:

• I panelet Color-temaer skal du holde tasten Ctrl/Cmd nede, klikke på flere ikoner for temamapper og derefter klikke på undermenuen > Føj til farveprøver. Du kan også bruge Skift-tasten til at vælge flere temaer.
  4. Hvis du har en stor listen med temaer, kan du søge efter temaet ved hjælp af boksen Søg (undermenu > Vis søgefelt). Søgninger foretages ud fra temanavne.

5. For at få vist detaljerne for den aktuelt anvendte Adobe Color-konto samt datoen og klokkeslættet for, hvornår panelet Color-temaer sidst blev opdateret, skal du klikke på undermenuen.