Adobe Color-temaer i InDesign

Med Adobe Color-tjenesten kan du vælge harmoniske og flotte farvekombinationer til dine designprojekter. Adobe Color er integreret i InDesign i form af en udvidelse, hvor du kan oprette, gemme og få adgang til farvetemaer. Du kan også udforske de mange offentligt tilgængelige farvetemaer på Adobe Color og filtrere dem på flere måder: Mest populære, Mest anvendte, Vilkårlige for temaer, du har udgivet eller temaer, du har tidligere har foretrukket.

Ud over InDesign findes panelet med Adobe Color-temaer også i to andre Creative Cloud-computerprogrammer: Adobe Photoshop og Adobe After Effects. I InDesign kan du nemt få adgang til temaer, der er gemt i Creative Cloud-biblioteker fra disse computerprogrammer, fra mobilapps såsom Capture CC eller ved hjælp af Adobe Color-webstedet.

Adgang til panelet med Adobe Color-temaer

Vælg Windows > Farve > Adobe Color-temaer i InDesign.

Udforskning af farvetemaer

Adobe Color-temaer
  1. Klik på fanen Udforsk i panelet med Adobe Color-temaer. Som standard vises alle offentlige farvetemaer på fanen Udforsk.
  2. Hvis det er nødvendigt, kan du filtrere farvetemaerne efter kategori og tidsinterval. Brug søgelinjen, hvis du vil finde et bestemt tema.

Oprettelse og lagring af et farvetema

1. Klik på fanen Opret i panelet med Adobe Color-temaer.

2. Vælg den farveregel, som du vil basere temaet på: Analog, Monokromatisk, Triade, Komplementær, Sammensætning, Skygger eller Brugerdefineret.

Analog

Bruger farver, der støder op til hinanden i farvehjulet. Analoge farver er ofte gode at blande med hinanden og fremstår harmoniske og indbydende for øjet.

Analog farveregel
    Eksempel: Analog farveregel

Monokromatisk

Bruger variationer af samme farve med hensyn til mætning og lysstyrke. Når du bruger denne farveregel, får du præsenteret fem farver med samme farvetone (for eksempel: H:182), men med forskellige værdier for mætning og lysstyrke. Monokromatiske farve står godt til hinanden og giver en beroligende virkning.

Monokromatisk farveregel
    Eksempel: Monokromatisk farveregel

Triade

Bruger farver, der er fordelt jævnt ved tre punkter i farvehjulet. Når du bruger denne farveregel, får du præsenteret to farver med samme farvetone, men med forskellige værdier for mætning og lysstyrke fra det første punkt i farvehjulet (f.eks.: HSB: 182, 90, 45 & HSB: 182, 100, 75), to fra det andet punkt i farvehjulet (HSB: 51, 90, 55 & HSB: 51, 95, 45) og en farve fra det tredje punkt (HSB: 321, 90, 79). Triadefarver vil ofte være kontrasterende, omend ikke deciderede komplementærfarver, så de bevarer en vis harmoni, når de bruges sammen.

Triadefarveregel
    Eksempel: Triadefarveregel

Komplementær

Bruger farver, der er placeret modsat hinanden i farvehjulet. Når du bruger denne farveregel, bliver du præsenteret for to farver med samme farvetone som basisfarven (f.eks. HSB: 182, 100, 45 & HSB: 182, 90, 100), selve basisfarven (HSB: 182, 100, 75) og to farver med samme farvetone fra det modsatte punkt i farvehjulet (HSB: 23, 100, 45 & HSB: 23, 100, 75). Komplementære farver giver høj kontrast og virker markante, når de bruges sammen.

Komplementær farveregel
    Eksempel: Komplementær farveregel

Sammensat

Bruger en blanding af komplementære og analoge farver. Når du bruger denne farveregel, bliver du præsenteret for to farver, der har samme farvetone som basisfarven og støder op til hinanden (analoge) (f.eks. HSB: 214, 90, 95 & HSB: 214, 60, 35), selve basisfarven (HSB: 182, 100, 75) og to farver modsat basisfarven (komplementære), men som støder op til hinanden (HSB: 15, 75, 78 & HSB: 6, 90, 95). Sammensatte farvetemaer har samme stærke visuelle kontrast som komplementære farvetemaer, men de har mindre tryk.

Sammensat farveregel
    Eksempel: Sammensat farveregel

Skygger

Bruger fem farver, som deler farvetone (f.eks.: H: 182) og mætning (S: 100), men har forskellige værdier for lysstyrke.

Skyggefarveregel
    Eksempel: Skyggefarveregel

Brugerdefineret

Gør det muligt manuelt at vælge farverne i farvehjulet i din palet uden styring fra farveregler.

Brugerdefineret farveregel
    Eksempel: Brugerdefineret farveregel

3. Vælg nu en basisfarve ved at klikke på den lille trekant, som svarer til en farve i det tema, du redigerer. Baseret på den valgte farveregel oprettes farvetemaet automatisk omkring basisfarven.

Valg af basisfarve
    Valg af basisfarve

Bemærk:

Når en farve er valgt, kan du justere den med farvehjulet eller ved at ændre dens værdi i et af følgende farvesystemer: CMYK, RGB, LAB, HSB eller HEX.

4. Angiv et navn til det nye farvetema. Klik på Gem.

5. Vælg det Creative Cloud-bibliotek, hvor du vil gemme temaet.

Lagring af tema i et bibliotek
    Gem det nye tema i et bibliotek

6. Klik på Gem.

Bemærk:

Afhængigt af om du er logget på med dit Adobe ID eller dine virksomhedsoplysninger, får du adgang til forskellige sæt af biblioteker til lagring af temaer. Vælg Hjælp > Administrer min konto for at kontrollere, hvilke oplysninger du er logget på med. Hvis du lander på din organisations skærmbillede for godkendelse, når du vælger denne funktion, er du logget på med dine virksomhedsoplysninger.

Samme e-mail-id kan være tilknyttet et Adobe ID og et Enterprise ID.

Adgang til temaer, der er gemt i dine biblioteker

Adgang til dine temaer
Adgang til dine temaer

1. I panelet med Adobe Color-temaer skal du klikke på fanen Mine temaer.
  2. Vælg det Creative Cloud-bibliotek, hvorfra du vil få adgang til farvetemaet.
  3. Hvis det er nødvendigt, kan du vælge en sorteringsparameter/rækkefølge for de anførte temaer: Efter dato, Efter navn eller Efter kvantitet, henholdsvis stigende og faldende.