Svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende Lightroom CC til mobilenheder og Apple TV.
lr_cc_android_marketicon512

Med lidt magi fra Adobe Photoshop-teknologien giver Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder dig mulighed for at oprette og dele billeder i professionel kvalitet fra din iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- eller Chromebook-enhed.

Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV gør det muligt at vise dine Lightroom-billeder og se diasshow på dit tv. Med Lightroom kan du stryge gennem dine samlinger for hurtigt at finde det foto, du leder efter, eller zoome ind på dine fotos, så du kan se alle detaljer på den store skærm.

Lightroom CC til mobilenheder

Generelle oplysninger

Hvad er Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder?

Lightroom CC til mobilenheder og tablets er en gratis app, der giver dig en avanceret men enkel løsning til optagelse, redigering og deling af dine billeder. Og du kan opgradere til Premium-funktioner, der giver dig fuld kontrol med nem adgang på tværs af alle dine enheder – mobil, computer og web.

Du kan skabe og dele billeder i professionel kvalitet med din smartphone eller tablet-pc ved hjælp af enkle, men avancerede værktøjer baseret på Adobe Photoshop-teknologien. Med over 30 forudindstillinger kan du gøre dine fotos perfekte med et enkelt tryk. Eksperimentér med farver, juster skarphed, og tilføj vignetter.

Hvilke funktioner er gratis? Hvilke ekstra funktioner får jeg, når jeg køber et Creative Cloud Photography-abonnement?

Du kan gratis bruge alle funktionerne til optagelse, organisering og deling i Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder. Du kan også bruge de fleste redigeringsfunktioner helt gratis.

Når du køber et Creative Cloud Photography-abonnement, får du desuden:

• Mulighed for at redigere raw-filer og adgang til værktøjet Udvalgte ændringer i Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder.
  • Mulighed for at synkronisere dine Lightroom-fotos på alle dine enheder, inkl. din computer.
  • Photoshop CC – verdens mest avancerede fotoredigeringsværktøj.
  • Et personligt websted til fremvisning af dine fotos med Adobe Portfolio.
  • Adgang til de billeder, du har i Lightroom, i andre mobilapps fra Adobe, herunder Photoshop Mix, Photoshop Fix, Adobe Spark Page, Adobe Spark Video m.fl.

Få mere at vide i Creative Cloud Photography-abonnementer | Typiske spørgsmål.

Du kan også prøve alle disse gratis som en del af et prøveabonnement på Creative Cloud Photography.

Virker mobilappen sammen med Lightroom på min computer?

Du kan synkronisere fotos og ændringer mellem Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder og Lightroom Classic CC- eller Lightroom CC-computerappen, hvis du har et aktivt abonnement eller prøveabonnement på følgende Creative Cloud-medlemskaber.

Få mere at vide i Creative Cloud Photography-abonnementer | Typiske spørgsmål.

Hvis du ejer en version af Lightroom med en eviggyldig licens, kan du ikke synkronisere fotos mellem Lightroom på din computer og Lightroom CC på din mobilenhed.

Hvordan kan jeg prøve Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder?

Den bedste måde at få Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder på er at gå ind på appbutikken på din mobilenhed og søge efter "Lightroom".

Hvilke platforme og enheder understøttes af Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder?

iOS

Lightroom til mobilenheder understøtter enhver iPhone eller iPad med iOS 11 eller nyere. Dette omfatter: iPhone 5S (2013) og nyere, iPad Mini 2 (2013) og nyere, iPad Air 1 (2013) og nyere og iPod Touch 6. generation (2015).

Android

Lightroom til mobilenheder understøtter telefoner med Android 5.x (Lollipop) og nyere.

Kontrollér, at den Android-telefon, hvor du vil installere Lightroom til mobilenheder, opfylder følgende systemkrav:

Mindste systemkrav

• Processor: Quad Core CPU med 1,5 GHz frekvens og ARMv7-arkitektur
  • RAM: 1 GB
  • Internt lager: 8 GB
  • Android OS-version: 5.x (Lollipop) og nyere

Anbefalede systemkrav

• Processor: Quad Core CPU med 2,2 GHz frekvens og ARMv8-arkitektur
  • RAM: 4 GB og derover
  • Internt lager: 8 GB og derover
  • Android OS-version: 5.x (Lollipop) og nyere

Hvilke sprog findes Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder på?

Adobe Photoshop Lightroom CC (iOS og Android) til mobilenheder findes på engelsk, fransk, canadisk fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, brasiliansk portugisisk, koreansk, russisk, kinesisk (forenklet), kinesisk (traditionelt) og thailandsk.

Derudover findes Lightroom CC til mobilenheder (iOS) også på hollandsk og svensk.

Hvilke filformater understøtter Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder?

Lightroom CC til mobilenheder understøtter billedformaterne JPEG, PNG og Adobe DNG. Hvis du er Creative Cloud-medlem eller har et aktivt Creative Cloud-prøveabonnement, kan du også importere og redigere raw-filer fra kameraet ved hjælp af din iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- eller Chromebook-enhed.

Lightroom Classic CC- og Lightroom CC-computerappen understøtter filformater, herunder raw-filer, fra stort set alle DSLR-kameraer, JPEG- og PNG-filer. Lightroom Classic CC- og Lightroom CC-computerappen opretter automatisk en smart forhåndsvisning af dine raw-fotos og synkroniserer den smarte forhåndsvisning med din mobilenhed. Smarte forhåndsvisninger er mindre udgaver af de originale raw-filer, som bevarer hele fleksibiliteten ved en raw-fil, men fylder meget mindre.

De originale filer, der er overført fra Lightroom Classic CC, bliver liggende på computeren, og de bliver ikke lagret, synkroniseret eller benyttet af Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder. Lightroom CC-computerappen overfører alle dine oprindelige fotos til skyen. Det betyder, at alle dine fotos dermed er sikkerhedskopieret.

Hvad sker der med mine synkroniserede billeder, når prøveabonnementet på Lightroom ophører?

Du bevarer hele tiden fuldt ejerskab over dine billeder. Men når dit abonnement udløber, kan du ikke længere se, redigere eller synkronisere dine fotos i Lightroom til mobilenheder. Med Lightroom på din iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- eller Chromebook-enhed kan du fortsat gratis se og redigere dine fotos, men du mister adgangen til synkronisering mellem enhederne. Du kan fortsat se og redigere dine fotos med Lightroom Classic CC på din computer.

Bliver der brugt noget af det cloud-lager, som følger med mit Creative Cloud-medlemskab, ved synkronisering af billeder til Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder?

Ja, billeder fra Lightroom CC til mobilenheder bruger af dit cloud-lager, som følger med Creative Cloud.

Kan Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder bruges som backupfunktion?

Ja, Lightroom CC tager automatisk backup til skyen af alle dine fotos, så du har adgang til og kan arbejde med dine billeder fra enhver computer eller mobilenhed.

Gemmer Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder mine originale billedfiler online?

Ja, Lightroom CC tilbyder cloud-lager og gemmer alle dine oprindelige billeder i Creative Cloud.

Hvordan synkroniserer Lightroom de raw-filer, jeg har gemt på min computer eller eksterne harddisk?

Når du synkroniserer raw-filer fra Lightroom Classic CC på din computer til Lightroom til mobilenheder, opretter Lightroom Classic automatisk en smart forhåndsvisning af dine raw-fotos og synkroniserer den smarte forhåndsvisning med din mobilenhed. Smarte forhåndsvisninger er mindre udgaver af de originale raw-filer, som bevarer hele fleksibiliteten ved en raw-fil, men fylder meget mindre.

Når du overfører raw-filer fra Lightroom CC på din computer, sikkerhedskopieres den oprindelige fil automatisk til skyen, så du har adgang til og kan arbejde med dit foto fra enhver computer eller mobilenhed.

Hvorfor kræver det Creative Cloud-medlemskab at kunne synkronisere med Adobe Photoshop Lightroom CC?

Der kræves en omfattende cloud-infrastruktur for at kunne synkronisere billeddata og redigeringer mellem en computer og mobilenheder. Eftersom Creative Cloud allerede har sådan en infrastruktur og et abonnement specielt beregnet til fotoentusiaster, er Creative Cloud velegnet til synkronisering af fotos og redigeringer på tværs af Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder, computere og internettet.

Kan jeg importere raw-filer, der er overført til min enhed ved hjælp af Camera Connection Kit, til Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder?

Hvis du er Creative Cloud-medlem eller har et aktivt Creative Cloud-prøveabonnement, har du adgang til en såkaldt Technology Preview, der gør det muligt at importere og redigere raw-filer fra dit kamera ved hjælp af Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder på en iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- eller Chromebook-enhed.

Hvor mange kataloger på computeren kan jeg synkronisere med Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder?

Du kan kun synkronisere ét katalog ad gangen mellem Lightroom Classic CC på din computer og Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder.

Før du skifter synkroniseret katalog, skal du sikre, at alle elementer er fuldt synkroniserede med Lightroom-kataloget på computeren.

Kan Lightroom CC på Chromebook bruges med en kabelforbundet internetforbindelse?

Med december 2018-versionen af Lightroom CC-mobilversion 4.1 understøttes kabelforbundet internetforbindelse via Ethernet LAN-port eller USB Ethernet-adapter på Chromebooks.

Bruger Lightroom CC til mobilenheder båndbredde på mobilnetværket, når "Brug mobildata" er slået fra i appindstillingerne?

Når Brug mobildata er slået til

Når du aktiverer muligheden Brug mobildata i appindstillingerne, bruger Lightroom CC til mobilenheder internetbåndbredde på mobilnetværket til at:

• Downloade et billede til redigering fra skyen, når du åbner det i Loupe-visning.
  • Synkronisere eventuelle billedjusteringer eller ændringer af metadata til skyen.
  • Overføre nyligt tilføjede billeder til skyen.

Men hvis der er en Wi-Fi-forbindelse til rådighed for mobilenheden, prioriterer Lightroom CC til mobilenheder Wi-Fi-forbindelsen højere end mobilnetværkets internetforbindelse.

Når Brug mobildata er slået fra

Hvis du deaktiverer muligheden Brug mobildata i appindstillingerne, og der ikke er nogen netværksforbindelse, viser Lightroom CC til mobilenheder ikonet Synkronisering afbrudt () i albumvisningen. I dette tilfælde kan du vælge at downloade en "smart forhåndsvisning" af et billede til redigering og gennemtvinge synkronisering af billedjusteringerne via mobilnetværkets dataforbindelse.

Du kan downloade en smart forhåndsvisning af et billede via mobilnetværkets dataforbindelse på følgende måde:

Download af en smart forhåndsvisning
Download en smart forhåndsvisning til redigering via mobildata.
  1. Åbn billedet til redigering i Loupe-visningen.
  2. Tryk på (!) i øverste højre hjørne, og vælg Download smart forhåndsvisning.

Du kan gennemtvinge synkronisering af de foretagne billedjusteringer via mobilnetværkets dataforbindelse på følgende måde:

force-sync
  1. Når du har foretaget billedjusteringer i Loupe-visningen, skal du trykke på (!) øverst til højre på skærmen.
  2. Tryk på Gennemtving synkronisering.

Hvordan ved jeg, om min iOS- eller Android-mobilenhed understøtter HDR-optagelse (High Dynamic Range)?

Kontrollér, at du har den nyeste version af Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder på din enhed.

(iOS)

Fra og med version 2.7 understøtter Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder (iOS) HDR-optagelse på alle iPhone- og iPad-enheder med et kamera på mindst 12 megapixel og iOS 10.0 eller nyere.

Der er flere oplysninger om HDR-optagelsestilstand i Optag scener med høj kontrast i HDR-tilstanden (iOS).

(Android)

Med den seneste opdatering er HDR-tilstanden kun tilgængelig for mobilenhederne Samsung S8, Samsung S8+, Samsung S7, Samsung S7 Edge, Samsung Note 8, Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel XL, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL og One Plus 5.

Funktionen HDR som Technology Previews: På andre kompatible Android-mobilenheder, der opfylder nedenstående specifikationer, er HDR-tilstanden tilgængelig som en Technology Previews-funktion, som du kan aktivere fra sidepanelmenuen.

• 3 GB RAM eller mere
  • Android OS version 6.0 (Marshmallow) eller nyere
  • Appversion er "Arm8".
  • DNG-optagelse understøttes

Sådan tjekker du specifikationen for din enhed: I sidepanelmenuen skal du gå til Enhedsoplysninger og lager > Enhedsoplysninger.

Der er flere oplysninger om HDR-optagelsestilstand i Optag scener med høj kontrast i HDR-tilstanden (Android).

Hvordan ved jeg, om min iPhone- eller iPad-enhed understøtter optagelse i Adobe DNG-formatet?

Fra og med version 2.5 understøtter Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder (iOS) optagelse af raw-billeder i DNG på alle iPhone- og iPad-enheder med et kamera på mindst 12 megapixel og iOS 10.0 eller nyere.

Hvordan ved jeg, om min Android-enhed understøtter optagelse i raw i Adobe DNG-formatet?

Fra og med version 2.0 understøtter Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder optagelse af raw-billeder i DNG-format på enheder med Android version 5.0 (Lollipop) og nyere. Denne findes dog kun på de enheder, der understøtter optagelse af raw-billeder i DNG-format. Understøttelse af DNG-optagelse aktiveres/konfigureres udelukkende af enhedernes producenter.

Sådan undersøger du, om din enhed understøtter DNG-optagelse:

1. Kontrollér først, at den nyeste version af Lightroom er installeret på mobilenheden.
  2. I Collections-visningen skal du trykke på ikonet () i øverste venstre hjørne af skærmen for at vise menuen i sidepanelet.
  3. I menuen skal du trykke på Device Info & Storage > Device Info.
  4. Kontrollér, om DNG Capture Supported viser Yes eller No. Hvis der står Yes, kan du optage raw-billeder med kameraet i appen.

Hvordan ved jeg, om min Android-telefon understøtter de avancerede redigeringsfunktioner i Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder?

Overordnet set kræves der en nyere Android-telefon for at kunne bruge de avancerede redigeringsfunktioner. Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder registrerer det automatisk og giver dig adgang til de avancerede funktioner, som telefonen understøtter. Vi arbejder på en udtømmende liste over understøttede enheder og vil opdatere denne oversigt over ofte stillede spørgsmål så hurtigt som muligt.

Hvordan annullerer jeg mit månedlige Lightroom CC-abonnement købt via Apple iTunes App Store eller Google Play?

(iOS)

Alle abonnementer på Lightroom CC til mobilenheder (iOS), som du køber via App Store, administreres af Apple via din iTunes-konto. Du kan annullere dit abonnement ved hjælp af App Store-appen på din mobilenhed.

Du kan få hjælp ved at se Apples dokumentation: https://support.apple.com/da-dk/HT202039

(Android)

Alle abonnementer på Lightroom CC til mobilenheder (Android), som du køber via Google Play, administreres af Google. Du kan annullere dit abonnement ved hjælp af Google Play-appen på din mobilenhed.

Du kan få hjælp ved at se Googles dokumentation: https://support.google.com/googleplay/answer/7018481

Brug af Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder

Hvordan kommer jeg i gang med Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder?

Gå ind på siden Sådan kommer du i gang for Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder, download mobilappen, og følg vejledningen.

Hvor finder jeg hjælp til brug af Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder?

Lightroom CC til Apple TV

Opdateret i Lightroom CC til Apple TV version 1.2

Generelle oplysninger

Hvilke versioner af Apple TV-hardware understøttes af Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV?

Appen Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV kræver en Apple TV-enhed (4. generation eller nyere) med tvOS 11.0 eller nyere.

Hvorfor er nogle af mine fotos afskåret i venstre og højre side, når jeg gennemser albummer?

Hvis billedet ser ud til at være beskåret, skal du justere skærmens indstillinger for overscan.

Du kan få flere oplysninger i Apples supportartikel https://support.apple.com/da-dk/HT202763.

Kan jeg redigere eller organisere fotos i Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV?

Nej, Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV har kun fokus på fremvisning af fotos. Hvis du vil redigere og udvælge fotos, skal du bruge Lightroom CC på din computer eller mobilenhed (Android og iOS), webudgaven eller Lightroom Classic på din computer.

Kan jeg bruge en anden fjernbetjening end Apples sammen med Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV?

Ja, hvis fjernbetjeningen virker sammen med Apple TV, burde den også virke sammen med appen Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV. På visse fjernbetjeninger, der ikke kommer fra Apple, virker panorering af fotos ikke, samtidig med at der scrolles hurtigt.

Kan jeg føje musik til diasshows i Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV?

Nej, tilføjelse af musik til diasshows understøttes ikke i Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV 1.1.

Du kan dog afspille musik i en anden app på Apple TV-enheden, mens diasshowet kører. Du kan fortsat afspille musik i baggrunden via en anden app ved at trykke og holde nede på fjernbetjeningens berøringsoverflade og starte eller stoppe diasshowet i Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV på denne måde.

Findes der forskellige diasovergange til diasshows i Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV?

Nej, der er kun én standardovergang i Lightroom CC til Apple TV.

Hvilket farverum bruger Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV til gengivelse af farver?

Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV bruger sRGB-farverummet.

Du kan få flere oplysninger i Ofte stillede spørgsmål | Farver i Lightroom.

Jeg har foretaget ændringer i mine fotos i Adobe Photoshop Lightroom CC på internettet, Adobe Photoshop Lightroom CC til mobilenheder eller Lightroom Classic CC til computeren, men de vises ikke i Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV. Hvad kan jeg gøre?

Ændringerne burde blive synkroniseret automatisk, men du kan om nødvendigt åbne Indstillinger og vælge Genindlæs albummer.

Hvilke sprog findes Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV på?

Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV fås i øjeblikket på engelsk, fransk, tysk og japansk.

Brug af Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV

Hvordan kommer jeg i gang med Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV?

Hvis du vil konfigurere appen Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV på Apple TV, skal du læse Konfiguration af appen Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV og følge trinene for at hente appen fra App Store og logge på med dit Adobe ID.

Hvor finder jeg hjælp til brug af Adobe Photoshop Lightroom CC til Apple TV?

Læs Vis fotos fra Lightroom på dit tv, hvis du vil vide mere om appens brugergrænseflade og indstillinger.

Yderligere oplysninger