Få svar på ofte stillede spørgsmål om Lightroom til mobilenheder og Apple TV.
lr_cc_android_marketicon512

Med lidt magi fra Adobe Photoshop-teknologien giver Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder dig mulighed for at oprette og dele billeder i professionel kvalitet fra din iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- eller Chromebook-enhed.

Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV gør det muligt at vise dine Lightroom-billeder og se diasshows på dit tv. Med Lightroom kan du stryge gennem dine samlinger for hurtigt at finde det foto, du leder efter, eller zoome ind på dine fotos, så du kan se alle detaljer på den store skærm.

Lightroom til mobilenheder

Generelle oplysninger

Hvad er Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder?

Lightroom til mobilenheder og tablets er en gratis app, der giver dig en avanceret men enkel løsning til at tage fotos og redigere og dele dem. Og du kan opgradere til Premium-funktioner, der giver dig fuld kontrol med nem adgang på tværs af alle dine enheder – mobil, computer og web.

Du kan skabe og dele billeder i professionel kvalitet med din smartphone eller tablet-pc ved hjælp af enkle, men avancerede værktøjer baseret på Adobe Photoshop-teknologien. Med over 30 forudindstillinger kan du gøre dine fotos perfekte med et enkelt tryk. Eksperimentér med farver, juster skarphed, og tilføj vignetter.

Hvilke funktioner er gratis? Hvilke ekstra funktioner får jeg, når jeg køber et Creative Cloud Photography-abonnement?

Du kan gratis bruge alle funktionerne til at tage fotos, organisere og dele i Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder. Du kan også bruge de fleste redigeringsfunktioner helt gratis.

Når du køber et Creative Cloud Photography-abonnement, får du desuden:

• Mulighed for at redigere raw-filer og adgang til værktøjet Udvalgte ændringer i Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder.
  • Mulighed for at synkronisere dine Lightroom-fotos på alle dine enheder, herunder din computer.
  • Photoshop – verdens mest avancerede fotoredigeringsværktøj.
  • Et personligt websted til fremvisning af dine fotos med Adobe Portfolio.
  • Adgang til de billeder, du har i Lightroom, i andre mobilapps fra Adobe, herunder Photoshop Mix, Photoshop Fix, Adobe Spark Page, Adobe Spark Video m.fl.

Få mere at vide i Creative Cloud Photography-abonnementer | Typiske spørgsmål.

Du kan også prøve alle disse gratis som en del af et prøveabonnement på Creative Cloud Photography.

Virker mobilappen sammen med Lightroom på min computer?

Du kan synkronisere fotos og ændringer mellem Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder og Lightroom Classic- eller Lightroom-computerappen, hvis du har et aktivt abonnement eller prøveabonnement på Creative Cloud-medlemskabsplanerne.

Få mere at vide i Creative Cloud-fotografiplaner | Typiske spørgsmål.

Hvis du ejer en version af Lightroom med en eviggyldig licens, kan du ikke synkronisere fotos mellem Lightroom på din computer og Lightroom på din mobilenhed.

Hvordan kan jeg prøve Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder?

Den bedste måde at få Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder på er ved at gå ind i appbutikken på din mobilenhed og søge efter "Lightroom".

Hvilke platforme og enheder understøttes af Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder?

iOS

Lightroom til mobilenheder understøtter enhver iPhone eller iPad med iOS 11 eller nyere. Dette omfatter: iPhone 5S (2013) og nyere, iPad Mini 2 (2013) og nyere, iPad Air 1 (2013) og nyere og iPod Touch 6. generation (2015).

Android

Lightroom til mobilenheder understøtter telefoner med Android 5.x (Lollipop) og nyere.

Kontrollér, at den Android-telefon, hvor du vil installere Lightroom til mobilenheder, opfylder følgende systemkrav:

Mindste systemkrav

• Processor: Quad Core CPU med 1,5 GHz frekvens og ARMv7-arkitektur
  • RAM: 1 GB
  • Internt lager: 8 GB
  • Android OS-version: 5.x (Lollipop) og nyere

Anbefalede systemkrav

• Processor: Quad Core CPU med 2,2 GHz frekvens og ARMv8-arkitektur
  • RAM: 4 GB og derover
  • Internt lager: 8 GB og derover
  • Android OS-version: 5.x (Lollipop) og nyere

Hvilke sprog findes Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder på?

Adobe Photoshop Lightroom (iOS og Android) til mobilenheder findes på engelsk, fransk, canadisk fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, brasiliansk portugisisk, koreansk, russisk, kinesisk (forenklet), kinesisk (traditionelt), thai, tyrkisk og indonesisk.

Derudover findes Lightroom til mobilenheder (iOS) også på nederlandsk og svensk.

Hvilke filformater understøtter Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder?

Lightroom til mobilenheder understøtter billedformaterne JPEG, PNG og Adobe DNG. Hvis du er betalende Creative Cloud-medlem eller har et aktivt Creative Cloud-prøveabonnement, kan du også importere og redigere raw-filer fra kameraet ved hjælp af din iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- eller Chromebook-enhed.

Lightroom Classic- og Lightroom-computerappen understøtter filformater, herunder raw-filer, fra stort set alle DSLR-kameraer, JPEG- og PNG-filer. Lightroom Classic- og Lightroom-computerappen opretter automatisk en smart forhåndsvisning af dine raw-fotos og synkroniserer den smarte forhåndsvisning med din mobilenhed. Smarte forhåndsvisninger er mindre udgaver af de originale raw-filer, som bevarer hele fleksibiliteten ved en raw-fil, men fylder meget mindre.

De originale filer, der er overført fra Lightroom Classic, bliver liggende på computeren, og de bliver ikke lagret, synkroniseret eller benyttet af Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder. Lightroom-computerappen overfører alle dine oprindelige fotos til skyen. Det betyder, at alle dine fotos dermed er sikkerhedskopieret.

Hvad sker der med mine synkroniserede billeder, når prøveabonnementet på Lightroom ophører?

Du bevarer hele tiden fuldt ejerskab over dine billeder. Men når dit abonnement udløber, kan du ikke længere se, redigere eller synkronisere dine fotos i Lightroom til mobilenheder. Med Lightroom på din iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- eller Chromebook-enhed kan du fortsat gratis se og redigere dine fotos, men du mister adgangen til synkronisering mellem enhederne. Du kan fortsat se og redigere dine fotos med Lightroom Classic på din computer.

Bliver der brugt noget af det cloud-lager, som følger med mit Creative Cloud-medlemskab, ved synkronisering af billeder til Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder?

Ja, billeder fra Lightroom til mobilenheder bruger af dit cloud-lager, som følger med Creative Cloud.

Kan Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder bruges som backupfunktion?

Ja, Lightroom tager automatisk backup til skyen af alle dine fotos, så du har adgang til og kan arbejde med dine fotos fra enhver computer eller mobilenhed.

Gemmer Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder mine originale billedfiler online?

Ja, Lightroom tilbyder cloud-lagring og gemmer alle dine oprindelige billeder i Creative Cloud.

Hvordan synkroniserer Lightroom de raw-filer, jeg har gemt på min computer eller eksterne harddisk?

Når du synkroniserer raw-filer fra Lightroom Classic på din computer til Lightroom til mobilenheder, opretter Lightroom Classic automatisk en smart forhåndsvisning af dine raw-fotos og synkroniserer den smarte forhåndsvisning med din mobilenhed. Smarte forhåndsvisninger er mindre udgaver af de originale raw-filer, som bevarer hele fleksibiliteten ved en raw-fil, men fylder meget mindre.

Når du overfører raw-filer fra Lightroom på din computer, sikkerhedskopieres den oprindelige fil automatisk til skyen, så du har adgang til og kan arbejde med dit foto fra enhver computer eller mobilenhed.

Hvorfor kræver det Creative Cloud-medlemskab at kunne synkronisere med Adobe Photoshop Lightroom?

Der kræves en omfattende cloud-infrastruktur for at kunne synkronisere billeddata og redigeringer mellem en computer og mobilenheder. Eftersom Creative Cloud allerede har sådan en infrastruktur og en medlemsplan specielt beregnet til fotoentusiaster, er Creative Cloud velegnet til synkronisering af fotos og redigeringer på tværs af Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder, computere og internettet.

Kan jeg importere raw-filer, der er overført til min enhed ved hjælp af Camera Connection Kit, til Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder?

Hvis du er Creative Cloud-medlem eller har et aktivt Creative Cloud-prøveabonnement, har du adgang til en såkaldt Technology Preview, der gør det muligt at importere og redigere raw-filer fra dit kamera ved hjælp af Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder på en iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- eller Chromebook-enhed.

Hvor mange kataloger på computeren kan jeg synkronisere med Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder?

Du kan kun synkronisere ét katalog mellem Lightroom Classic på din computer og Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder.

Før du skifter synkroniseret katalog, skal du sikre, at alle elementer er fuldt synkroniserede med Lightroom-kataloget på computeren.

Kan Lightroom på Chromebook bruges med en kabelforbundet internetforbindelse?

Med december 2018-versionen af Lightroom mobile version 4.1 understøttes kabelforbundet internetforbindelse via Ethernet LAN-port eller USB Ethernet-adapter på Chromebooks.

Bruger Lightroom til mobilenheder båndbredde på mobilnetværket, når "Brug mobildata" er slået fra i appindstillingerne?

Når Brug mobildata er slået til

Når du aktiverer indstillingen Brug mobildata i appindstillingerne, bruger Lightroom til mobilenheder internetbåndbredde på mobilnetværket til at:

• Downloade et billede til redigering fra skyen, når du åbner det i Loupe-visning.
  • Synkronisere eventuelle billedjusteringer eller ændringer af metadata til skyen.
  • Overføre nyligt tilføjede billeder til skyen.

Men hvis der er en Wi-Fi-forbindelse til rådighed for mobilenheden, prioriterer Lightroom til mobilenheder Wi-Fi-forbindelsen højere end mobilnetværkets internetforbindelse.

Når Brug mobildata er slået fra

Hvis du deaktiverer indstillingen Brug mobildata i appindstillingerne, og der ikke er nogen netværksforbindelse, viser Lightroom til mobilenheder ikonet Synkronisering afbrudt () i albumvisningen. I dette tilfælde kan du vælge at downloade en "smart forhåndsvisning" af et billede til redigering og gennemtvinge synkronisering af billedjusteringerne via mobilnetværkets dataforbindelse.

Du kan downloade en smart forhåndsvisning af et billede via mobilnetværkets dataforbindelse på følgende måde:

Download af en smart forhåndsvisning
Download en smart forhåndsvisning til redigering via mobildata.
  1. Åbn billedet til redigering i Loupe-visningen.
  2. Tryk på (!) i øverste højre hjørne, og vælg Download smart forhåndsvisning.

Du kan gennemtvinge synkronisering af de foretagne billedjusteringer via mobilnetværkets dataforbindelse på følgende måde:

force-sync
  1. Når du har foretaget billedjusteringer i Loupe-visningen, skal du trykke på (!) øverst til højre på skærmen.
  2. Tryk på Gennemtving synkronisering.

Hvordan ved jeg, om min iOS- eller Android-mobilenhed understøtter HDR-optagelse (High Dynamic Range)?

Kontrollér, at du har den nyeste version af Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder på din enhed.

(iOS)

Fra og med version 2.7 understøtter Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder (iOS) HDR-optagelse på alle iPhone- og iPad-enheder med et kamera på mindst 12 megapixel og iOS 10.0 eller nyere.

Der er flere oplysninger om HDR-optagelsestilstand i Optag scener med høj kontrast i HDR-tilstanden (iOS).

(Android)

Med den seneste opdatering er HDR-tilstanden kun tilgængelig for mobilenhederne Samsung S8, Samsung S8+, Samsung S7, Samsung S7 Edge, Samsung Note 8, Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel XL, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL og One Plus 5.

Funktionen HDR som Technology Previews: På andre kompatible Android-mobilenheder, der opfylder nedenstående specifikationer, er HDR-tilstanden tilgængelig som en Technology Previews-funktion, som du kan aktivere fra sidepanelmenuen.

• 3 GB RAM eller mere
  • Android OS version 6.0 (Marshmallow) eller nyere
  • Appversion er "Arm8".
  • DNG-optagelse understøttes

Sådan tjekker du specifikationen for din enhed: I sidepanelmenuen skal du gå til Enhedsoplysninger og lager > Enhedsoplysninger.

Der er flere oplysninger om HDR-optagelsestilstand i Optag scener med høj kontrast i HDR-tilstanden (Android).

Hvordan ved jeg, om min iPhone- eller iPad-enhed understøtter optagelse i Adobe DNG-formatet?

Fra og med version 2.5 understøtter Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder (iOS) optagelse af raw-billeder i DNG på alle iPhone- og iPad-enheder med et kamera på mindst 12 megapixel og iOS 10.0 eller nyere.

Hvordan ved jeg, om min Android-enhed understøtter optagelse i raw i Adobe DNG-formatet?

Fra og med version 2.0 understøtter Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder optagelse af raw-billeder i DNG-format på enheder med Android version 5.0 (Lollipop) og nyere. Denne findes dog kun på de enheder, der understøtter optagelse af raw-billeder i DNG-format. Understøttelse af DNG-optagelse aktiveres/konfigureres udelukkende af enhedernes producenter.

Sådan undersøger du, om din enhed understøtter DNG-optagelse:

1. Kontrollér først, at den nyeste version af Lightroom er installeret på mobilenheden.
  2. I Collections-visningen skal du trykke på ikonet () i øverste venstre hjørne af skærmen for at vise menuen i sidepanelet.
  3. I menuen skal du trykke på Device Info & Storage > Device Info.
  4. Kontrollér, om DNG Capture Supported viser Yes eller No. Hvis der står Yes, kan du optage raw-billeder med kameraet i appen.

Hvordan ved jeg, om min Android-telefon understøtter de avancerede redigeringsfunktioner i Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder?

Overordnet set kræves der en nyere Android-telefon for at kunne bruge de avancerede redigeringsfunktioner. Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder registrerer det automatisk og giver dig adgang til de avancerede funktioner, som telefonen understøtter. Vi arbejder på en udtømmende liste over understøttede enheder og vil opdatere denne oversigt over ofte stillede spørgsmål så hurtigt som muligt.

Hvordan annullerer jeg mit månedlige Lightroom-abonnement, der er købt via Apple iTunes App Store eller Google Play?

(iOS)

Alle abonnementer på Lightroom til mobilenheder (iOS), som du køber via App Store, administreres af Apple via din iTunes-konto. Du kan annullere dit abonnement ved hjælp af App Store-appen på din mobilenhed.

Du kan få hjælp ved at se Apples dokumentation: https://support.apple.com/da-dk/HT202039

(Android)

Alle abonnementer på Lightroom til mobilenheder (Android), som du køber via Google Play, administreres af Google. Du kan annullere dit abonnement ved hjælp af Google Play-appen på din mobilenhed.

Du kan få hjælp ved at se Googles dokumentation: https://support.google.com/googleplay/answer/7018481

Brug af Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder

Hvordan kommer jeg i gang med Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder?

Gå ind på introduktionssiden til Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder, download mobilappen, og følg vejledningen.

Hvor finder jeg hjælp til brug af Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder?

Lightroom til Apple TV

Generelle oplysninger

Hvilke versioner af Apple TV-hardware understøttes af Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV?

Appen Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV kræver en Apple TV-enhed (4. generation eller nyere) med tvOS 11.0 eller nyere.

Hvorfor er nogle af mine fotos afskåret i venstre og højre side, når jeg gennemser albummer?

Hvis billedet ser ud til at være beskåret, skal du justere skærmens indstillinger for overscan.

Du kan få flere oplysninger i Apples supportartikel https://support.apple.com/da-dk/HT202763.

Kan jeg redigere eller organisere mine fotos i Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV?

Nej, Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV har kun fokus på fremvisning af dine fotos og videoer. Hvis du vil redigere og organisere fotos, skal du bruge Lightroom på din computer eller mobilenhed (Android og iOS), webudgaven eller Lightroom Classic på din computer.

Kan jeg bruge en anden fjernbetjening end Apples sammen med Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV?

Ja, hvis fjernbetjeningen virker sammen med Apple TV, burde den også virke sammen med appen Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV. På visse fjernbetjeninger, der ikke kommer fra Apple, virker panorering af fotos, mens der er zoomet ind, ikke, og hurtig scrolling er muligvis heller ikke tilgængelig.

Kan jeg føje musik til diasshows i Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV?

Nej, tilføjelse af musik til diasshows understøttes ikke i Lightroom til Apple TV. Du kan dog afspille musik i en anden app på Apple TV-enheden, mens diasshowet kører. Du kan fortsat afspille musik i baggrunden via en anden app ved at trykke og holde nede på fjernbetjeningens berøringsoverflade og starte eller stoppe diasshowet i Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV på denne måde.

Findes der forskellige diasovergange til diasshows i Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV?

Nej, der er kun én standardovergang i Lightroom til Apple TV.

Hvilket farverum bruger Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV til at vise fotos?

Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV brugersRGB-farverummet.

Du kan få flere oplysninger i Ofte stillede spørgsmål | Farver i Lightroom.

Jeg har foretaget ændringer i mine fotos i Adobe Photoshop Lightroom på internettet, Adobe Photoshop Lightroom til mobilenheder eller Lightroom Classic til computeren, men de vises ikke i Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV. Hvad kan jeg gøre?

Ændringerne burde blive synkroniseret automatisk, men du kan om nødvendigt åbne Indstillinger og vælge Genindlæs albummer.

Hvilke sprog findes Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV på?

Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV fås på engelsk, fransk, tysk og japansk. Lightroom til Apple TV version 2.0 understøtter også italiensk, koreansk, brasiliansk portugisisk, russisk, forenklet kinesisk, spansk, svensk, thai, traditionelt kinesisk, nederlandsk og canadisk fransk.

Brug af Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV

Hvordan kommer jeg i gang med Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV?

Hvis du vil konfigurere appen Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV på Apple TV, skal du læse Konfiguration af appen Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV og følge trinene for at hente appen fra App Store og logge ind med dit Adobe ID.

Hvor finder jeg hjælp til brug af Adobe Photoshop Lightroom til Apple TV?

Læs Vis fotos fra Lightroom på dit tv, hvis du vil vide mere om appens brugergrænseflade og indstillinger.

Yderligere oplysninger