Ofte stillede spørgsmål om Creative Cloud-fotografiplaner

Generelle spørgsmål

Hvad er Creative Cloud-fotografitilbuddene?

Adobe-fotografiplaner er de perfekte løsninger til redigering, organisering, lagring og deling af billeder for alle, der er interesseret i fotografering – lige fra fotoentusiaster til professionelle fotografer.

Lightroom CC-planen omfatter Lightroom CC med 1 TB lagerplads i skyen til fotos. Den er det ideelle valg for fotografer, der vil have adgang til og redigere deres fotos hvor som helst.

Creative Cloud-fotografiplanen omfatter Lightroom CC med 20 GB lagerplads i skyen til fotos, Lightroom Classic CC og Photoshop CC. Den er det ideelle valg for fotografer, der vil have adgang til deres fotos hvor som helst og ønsker den gennemgribende styrke ved Photoshop CC.

Creative Cloud-fotografiplanen med 1 TB omfatter Lightroom CC med 1 TB lagerplads i skyen til fotos, Lightroom Classic CC og Photoshop CC. Den er det ideelle valg for alle, der ønsker at udnytte lagerplads i skyen til fotos fuldt ud – samt alt det der er omfattet af Creative Cloud-fotografiplanen.

Hvad omfatter Creative Cloud-fotografiplanen?

Creative Cloud-fotografiplanen indeholder følgende apps:

• Adobe Photoshop CC
  • Adobe Photoshop Lightroom CC på computer, mobil og internettet
  • Adobe Photoshop Lightroom Classic CC
  • Adobe Portfolio
  • Adobe Spark med premium-funktioner
  • Adobe Bridge
  • 20 GB lagerplads i skyen

Du får alle de vigtigste værktøjer til at organisere, redigere og dele dine fotos overalt – på din computer, på internettet og på din iOS- eller Android-enhed. Lær nye færdigheder ved hjælp af det omfattende bibliotek med hjælpevideoer, og få adgang til de nyeste billedbehandlingsfunktioner fra Adobe. Få mere at vide om Creative Cloud-fotografiplanen.

Hvad omfatter Creative Cloud-fotografiplanen med 1 TB?

Creative Cloud-fotografiplanen med 1 TB indeholder følgende apps:

• Adobe Photoshop CC
  • Adobe Photoshop Lightroom CC på computer, mobil og internettet
  • Adobe Photoshop Lightroom Classic CC
  • Adobe Portfolio
  • Adobe Spark med premium-funktioner
  • Adobe Bridge
  • 1 TB cloud-lagring

Du får alle de vigtigste værktøjer til at organisere, redigere og dele dine fotos overalt – på din computer, på internettet og på din iOS- eller Android-enhed. Lær nye færdigheder ved hjælp af det omfattende bibliotek med hjælpevideoer, og få adgang til de nyeste billedbehandlingsfunktioner fra Adobe. Få mere at vide om Creative Cloud-fotografiplanen med 1 TB.

Hvad er det nye Lightroom CC?

Lightroom CC er en helt ny fototjeneste. Den er den skybaserede version af Lightroom, der fungerer på tværs af computere, mobilenheder og internettet. Den nye Lightroom CC gemmer automatisk fotos i fuld opløsning i skyen, når du importerer dem fra computeren, mobilenheden eller internettet. Redigeringer afspejles automatisk på alle dine enheder.

Hvad er de største forskelle mellem Lightroom CC og Lightroom Classic CC?

Lightroom CC er den skybaserede fototjeneste, hvor du kan arbejde på tværs af computere,mobilenhederog internettet. Lightroom Classic CC er det computerbaserede fotografiprodukt.

Lightroom Classic Lightroom CC
Hvor vil du gerne arbejde med dine fotos? Kun på computer Computer, mobil og internettet
Placering af originaler Lokal harddisk Skyen
Sikkerhedskopiering af filer Tilbydes ikke Automatisk
Brugervenlig Mest omfattende Intuitiv, strømlinet
Organiser og find fotos Manuelle nøgleord Automatisk mærkning og intelligent søgning

Læs mere om forskellene mellem Lightroom CC og Lightroom Classic her.

Er navnet på den tidligere computerversion af Lightroom blevet ændret?

Lightroom Classic er det nye navn på den version af Lightroom-appen, som du anvendte tidligere, og den er optimeret til computerbaserede arbejdsforløb, herunder lokal lagring af dine fotos i filer og mapper på computeren. Grænsefladen og import-, organiserings- og redigeringsfunktionerne er nogenlunde som tidligere. Vi fortsætter med at satse på Lightroom Classic.

Jeg har Creative Cloud-fotografiplanen. Hvordan opgraderer jeg til fotografiplanen med 1 TB?

Du kan opgradere din plan her. Når du nærmer dig lagergrænsen for din aktuelle Creative Cloud-fotografiplan, bliver du også i Lightroom CC bedt om at opgradere din plan og få mere lagerplads.

Installeres programmerne på computeren, eller er de cloud-baserede?

Dine Creative Cloud-computerprogrammer (f.eks. Lightroom CC og Photoshop CC) er installeret lokalt på din computer. Du behøver ikke en fast en internetforbindelse for at anvende dem. Du skal bare have internetforbindelse én gang hver 99. dag for at bekræfte dit medlemskab.

Lightroom CC-oplevelsen bliver imidlertid meget bedre, når du hele tiden har forbindelse til internettet. Du har for eksempel brug for en internetforbindelse for at sikkerhedskopiere dine billeder til skyen og have adgang til dem på alle dine enheder. Du skal også have en internetforbindelse for at bruge søgefunktionen i Lightroom CC.

Skal mine fotos gemmes i skyen?

Lightroom CC, som er inkluderet i Creative Cloud-fotografiplanerne, sørger for, at alle dine fotos sikkerhedskopieres til skyen på en sikker måde. Lightroom CC administrerer dine fotos for dig, så de ikke optager al pladsen på harddisken. Denne lagringsadministration giver dig mulighed for at beholde og arbejde med mange fotos, selvom du ikke har plads nok til dem alle på harddisken.

Du kan altid vise og arbejde med alle dine fotos i Lightroom CC, uden at den originale fil behøver at være gemt på harddisken. Når du begynder at arbejde med et foto, downloades den originale fil nemlig automatisk fra cloud-lagring. Lightroom CC giver dig mulighed for at vælge, om de originale filer altid skal gemmes på computerens harddisk, ud over at blive sikkerhedskopieret i skyen.

Hvis du foretrækker ikke at gemme dine billeder i skyen, kan du bruge Lightroom Classic CC.

Hvad sker der med mine fotos, hvis jeg afslutter mit medlemskab?

Lightroom CC: Adobe vil fortsætte med at gemme dine originale billeder i et år efter udløbet af dit medlemskab. I denne periode kan du fortsat starte Lightroom CC for at downloade dine originale filer fra vores cloud-tjenester.

Lightroom Classic CC: Du har stadig adgang til alle dine fotos på din lokale harddisk på computeren via Lightroom. Du kan fortsætte med at importere og organisere fotos samt udlæse dine redigerede fotos via Eksport, Udgiv, Udskriv, Web eller Diasshow. Adgang til udviklings- og kortmodulerne og Lightroom for mobile er ikke tilgængelig, når dit medlemskab slutter.

Er mine billeder gemt sikkert i skyen?

Ja, dine fotos gemmes sikkert og forsvarligt med Adobes infrastruktur til cloud-tjenester.

Kan jeg slette mine billeder, der er gemt i økosystemet?

Når du sletter billeder fra Lightroom CC på computeren, mobilenheden eller internettet, fjernes de fra Adobes tjenester og alle synkroniserede enheder. Handlingen kan i øjeblikket ikke genoprettes. De slettede fotos er dog stadig tilgængelige i det synkroniserede Lightroom Classic CC-katalog, der er gemt lokalt på din computer, og de fjernes ikke fra harddisken.

Jeg bruger Creative Cloud-fotografiplan. Bliver min plan dyrere?

Prisen på din Creative Cloud-fotografiplan forbliver den samme. Hvis du vil opgradere til fotografiplanen med 1 TB, kan du gøre dette via et eksklusivt tilbud. Se Skift din Creative Cloud-plan

Kan jeg skifte til Creative Cloud-fotografiplanen fra Creative Cloud-fotografiplanen med 1 TB?

Ja, du kan skifte til Creative Cloud-fotografiplanen, hvis du ønsker.

Er det helt nye Lightroom CC tilgængeligt i Creative Cloud Team- og Enterprise-planer?

Ja, Lightroom CC er tilgængelig i Creative Cloud Team- og Enterprise-planer.

Se nedenstående ofte stillede spørgsmål, hvis du begyndte at abonnere på Creative Cloud-fotografiplanen før den 18. oktober 2017:

Jeg begyndte at abonnere på fotografiplanen før 18. oktober 2017. Hvad er ændret i min plan?

Din plan indeholder stadig Photoshop CC og den samme Lightroom-computerapp (den hedder nu Lightroom Classic CC), og du betaler samme pris: 9,99 USD pr. måned. Din plan indeholder nu en ekstra app – den helt nye Lightroom CC og 20 GB lagerplads i skyen.

• Den version af Lightroom, som du har brugt, hedder nu Lightroom Classic CC for at afspejle dens mere traditionelle computerbaserede anvendelse. Lightroom Classic CC har vigtige ydeevneforbedringer og flere nye redigeringsfunktioner. Ingen funktioner er fjernet fra Lightroom Classic CC.
  • Photoshop CC er blevet opdateret med flere nye redigeringsfunktioner. Se Oversigt over nye funktioner.
  • Desuden indgår den nye Lightroom CC-app til computeren, mobilenheden og internettet i din plan, og du får også 20 GB lagerplads i skyen, så du kan lære det nye Lightroom CC at kende.

Hvorfor har I ændret navnet på Lightroom?

Vi er glade for Lightroom CC og ser det som fremtiden inden for fotografi. Det er en komplet fototjeneste, som giver adgang til og nem redigering af fotos i fuld opløsning, uanset hvor du befinder dig, betryggende sikkerhedskopiering og smidig organisering, samtidig med at det også indeholder effektive redigeringsmuligheder, hvis du har brug for det.

Nogle kunder foretrækker dog at lagre deres fotos lokalt og er vant til brugergrænsefladen i Lightroom. Derfor valgte vi at beholde grænsefladen for dem, som foretrækker den tidligere oplevelse. Vi valgte udtrykket "Classic" for at angive, at denne version er optimeret til en mere traditionel måde at arbejde på, med computeren i centrum. Lightroom Classic CC blev forbedret den 18. oktober 2017 med flere ydeevneforbedringer og redigeringsfunktioner og vil fortsat blive løbende opdateret.

Jeg vil beholde den version af Lightroom, som jeg er vant til. Hvordan gør jeg det?

Hvis du er Creative Cloud-medlem, som har brugt Lightroom og vil beholde den version, er det bare at bruge Lightroom Classic CC. Sørg for at opdatere til den nyeste version, så du får ydeevneforbedringerne.

Jeg vil gerne se nærmere på det nye Lightroom CC. Hvordan gør jeg det?

Installer det ved hjælp af Creative Cloud-computerappen. 20 GB lagerplads i skyen er en del af planen, så du kan afprøve appen. Lightroom CC er også tilgængelig på mobilenheder og internettet. Download Lightroom CC på mobilen via Apple App Store eller Google Play. Eller få adgang til Lightroom CC på internettet på lightroom.adobe.com.

Har det nye Lightroom CC alle de funktioner, som findes i Lightroom Classic CC?

Hvis du har brugt Lightroom tidligere, kan du se, at det nye Lightroom CC endnu ikke har alle de funktioner, som fandtes i Lightroom. Dette er version 1.0 af det nye Lightroom CC, og programmet opfylder behovene hos mange af dagens brugere. Hvis der er vigtige funktioner, som du ønsker, at vi skal tilføje, må du gerne give os feedback her. Vi arbejder aktivt med at udvikle Lightroom CC på computeren og vil informere dig om de nye funktioner, som tilføjes i hver opdatering.

Hvordan fungerer Lightroom Classic CC med Lightroom CC på mobilenheder og internettet?

Creative Cloud-fotografiplanen har altid tilbudt muligheden for at redigere fotos fra Lightroom på mobilenheder og internettet. Men der er to store forskelle mellem, hvordan den nye Lightroom CC-tjeneste og Lightroom Classic CC interagerer med skyen.

Lightroom CC Lightroom Classic CC

Stedet, hvor dine originalfotos i fuld opløsning findes

I skyen, så du kan få adgang til dem, uanset hvor du befinder dig – fra mobilenheden, computeren eller internettet. Du kan også vælge at gemme dem lokalt på computeren.

Kun på computeren.

Lightrooms rolle på mobilenhed og internet
Mobil og internet er sidestillet med computeren, så alle dine originale billeder er tilgængelige hvor som helst, og redigeringerne er altid synkroniseret i skyen.

Mobil- og webapps har kun adgang til smarte visninger (kopier i lavere opløsning) af de fotos, som du angiver på computeren, og redigeringer, du foretager til disse smarte visninger, synkroniseres tilbage til dine originaler på computeren.

Sikkerhedskopiering

Originalen i fuld opløsning sikkerhedskopieres problemfrit.

Ingen sikkerhedskopiering

Som Creative Cloud-fotografimedlem ser jeg, at den aktuelle lagring er begrænset til 20 GB. Er det noget, som er ændret? Hvad var den tidligere grænse?

Creative Cloud-fotografiplanen har i sig selv aldrig inkluderet lagring. Med Lightroom Classic CC synkroniseres dine redigeringer tilbage til originalerne på computeren via smarte visninger (kopier i lavere opløsning). Kun fotos, som er taget på din mobilenhed, har fuld opløsning. 20 GB er mere end nok til at håndtere synkroniseringen og bør ikke ses som lagring eller sikkerhedskopiering.

Hvis du vælger at bruge Lightroom CC som Creative Cloud-fotografimedlem, er 20 GB nok til at give dig en smagsprøve på den fuldstændige cloud-baserede tjeneste. Hvis du vil have 1 TB cloud-lagring eller mere, kan du opgradere til Creative Cloud-fotografiabonnementet med 1 TB. Sådan ændrer du din Creative Cloud-plan.

Hvad hvis jeg har brug for mere end de 20 GB lagerplads?

Creative Cloud-fotografiabonnement omfatter 20 GB lagerplads som standard. Hvis du har brug for mere lagerplads, kan du købe en 1 TB lagringsplan via Adobe.com for 9,99 USD/måned. Du kan også købe 2 TB-, 5 TB- og 10 TB-planer via din Adobe ID-konto (Planer og produkter > Administrer planer > Skift plan). Du kan finde en udførlig vejledning på Skift din Creative Cloud-plan.

Hvor længe fortsætter Lightroom Classic CC med at være tilgængelig, blive forbedret og tilbyde kundesupport?

Vi stræber efter at opfylde behovene for alle fotografer på alle niveauer, såvel professionelle som amatører. Nogle vil vælge Lightroom CC, mens andre vil fortsætte med at bruge Lightroom Classic CC. Begge vil i en overskuelig fremtid have support og blive opdateret med nye funktioner og forbedringer.

Hvor meget cloud-lagring får jeg som Creative Cloud Alle apps-medlem?

Creative Cloud Alle apps-medlemmer får adgang til appen Lightroom CC og kan bruge den med 100 GB cloud-lagring, som er inkluderet i den plan. Alle apps-medlemmer kan opgradere til Lightroom CC-tjenesten med 1 TB for yderligere 9,99 USD pr. måned.

Hvad sker der, når jeg er nærmer mig eller når lagergrænsen?

Får du en meddelelse i Lightroom CC om, at du snart har fyldt dit cloud-lager. Hvis du vil fortsætte med at udnytte fordelene ved sikkerhedskopiering og muligheden for at vise alle dine fotos på mobilenheder, kan du opgradere til 1 TB cloud-lagring.

Når du rammer lagringsgrænsen i skyen, kan du stadig importere fotos til Lightroom CC på computeren, men disse fotos lagres kun på dit lokale drev. De sikkerhedskopieres ikke til skyen. De er heller ikke tilgængelige via Lightroom CC på mobilenheder eller internettet. Bemærk også, at muligheden for at søge efter objekter i fotos kræver, at dine fotos findes i skyen.

Kig efter ikonet , hvis du vil kontrollere, hvilke fotos der sikkerhedskopieres til skyen. Ikonet angiver, at originalen ikke sikkerhedskopieres til skyen.

Når du har nået 100 procent af lagringen i skyen...

Får du en meddelelse i Lightroom CC om, at du har fyldt hele dit cloud-lager. Hvis du vil fortsætte med at udnytte fordelene ved sikkerhedskopiering og muligheden for at vise alle dine fotos på mobilenheder, kan du opgradere til 1 TB cloud-lagring.

Når du har nået lagringsgrænsen i skyen, kan du stadig importere fotos til Lightroom CC på computeren, men disse fotos lagres kun på dit lokale drev. De sikkerhedskopieres ikke til skyen og er ikke tilgængelige via Lightroom CC på mobilenheden eller internettet. Bemærk også, at søgning baseret på objekter i fotos kræver, at dine fotos findes i skyen.

Kig efter ikonet , hvis du vil kontrollere, hvilke fotos der sikkerhedskopieres til skyen. Ikonet  angiver, at originalen ikke sikkerhedskopieres til skyen.

Skal jeg bruge Lightroom Classic og Lightroom CC sammen?

Vi anbefaler alle, som bruger Lightroom Classic at downloade og prøve Lightroom CC for at afgøre, om de vil skifte til Lightroom CC. Vælg det alternativ, som passer dig bedst, og brug det. Vi anbefaler ikke, at du fortsætter med at bruge begge samtidig på længere sigt.