Adobe Photoshop Album Starter Edition-softwaren fås ikke længere. Adobe har indstillet produktet og den løbende tekniske support sluttede den 30. juni 2009. Hvis du downloadede Photoshop Album Starter Edition og ikke registrerede programmet senest kl. 17.00 (tidszonen Pacific Time) den 31. juli 2009, kan du ikke få en oplåsningskode.

Adobe vil give sine kunder en fantastisk gratis tjeneste til billedredigering og har derfor skabt Revel, som du kan bruge i stedet for. Her kan du overføre, redigere, organisere, dele og sikkerhedskopiere dine billeder – alt sammen på ét enkelt sted. Det er hurtigt at komme i gang og nemt at bruge. Hvis du vil oprette en gratis konto i dag, kan du læse mere i Kom godt i gang med Adobe Revel.

Kan jeg bruge Adobe Photoshop Album Starter Edition-programmet, efter Adobe er holdt op med at yde support til det?

Hvis du har en registreret kopi af Adobe Photoshop Album Starter Edition, kan du fortsætte med at bruge programmet. Dit skrivebordsprogram afbrydes ikke. Der ydes imidlertid ikke længere kundesupport og teknisk support. Adobe anbefaler, at du overfører dine billeder til Revel.

Hvis du overskrider det tilladte antal forsøg på at åbne Adobe Photoshop Album Starter Edition, inden du registrerer det, bliver programmet låst. Dine billeder er imidlertid sikre på den placering, du importerede dem til. Du kan overføre dem til Adobes gratis websted til deling af billeder, Revel. Du kan få flere oplysninger her:

Kan jeg ringe til kundesupporten for at få en oplåsningskode?

Fordi der ikke længere ydes support til Photoshop Album Starter Edition, kan medarbejderne i kundesupporten ikke give dig en oplåsningskode.

Hvor er de billeder, jeg importerede i Adobe Photoshop Album Starter Edition?

Dine billeder er sikre og findes i den mappe på din computer, som du angav, da du importerede dem. Hvis du brugte Photoshop Album Starter Edition til at importere dine filer fra kameraet uden at ændre standardmappen, skal du se i denne mappe:

• Windows® XP: C:\Documents and Settings\[brugernavn]\Dokumenter\Billeder\Adobe\Digital Camera Photos
  • Windows Vista®/7: C:\Brugere\[brugernavn]\Billeder\Adobe\Digital Camera Photos

Bemærk: De miniaturer af dine billeder, som vises i Adobe Photoshop Album Starter Edition, er kopier af dine originale billeder.

Hvis du ikke kan finde dine billeder i denne mappe, er det sandsynligvis fordi du:

• Angav en anden mappe under importen/flyttede dine filer efter importen: Hvis du ikke kan huske placeringen, kan du søge efter dine filer ud fra deres filenavne eller filtypenavne (f.eks. JPG, PNG osv.).
  • Slettede dine billeder efter importen:  Hvis du ikke slettede dine filer permanent, skal du se efter dine billeder i papirkurven.

Søgning efter filer i Windows XP

1. Vælg Start > Søg.
  2. Klik på Mapper, og gå til den mappe, du vil søge i.
  3. Klik på Søg.
  4. Skriv filnavnet eller filtypenavnet under Filnavn. Hvis du f.eks. leder efter jpg-filer, skal du skrive *.jpg. Hvis du leder efter et billede med navnet john.jpg, skal du skrive john.jpg.
  5. Tryk på Enter.
Søgefunktioner – Windows

Søgning efter filer i Windows Vista og Windows 7

1. Åbn Windows Stifinder ved at gå til Start > Computer.
  2. Gå til den mappe, du vil søge i.
  3. Skriv filnavnet eller filtypenavnet i søgefeltet. Hvis du f.eks. leder efter jpg-filer, skal du skrive *.jpg. Hvis du leder efter et billede med navnet john.jpg, skal du skrive john.jpg.
  4. Tryk på Enter.
Søgning i Vista

Hvordan overfører jeg billeder fra en låst udgave af Adobe Photoshop Album Starter Edition til Adobe Revel?

Hvis du ikke vil beholde de billedtekster og mærker, du føjede til billederne i Photoshop Album Starter Edition, kan du overføre dine billeder direkte til Adobe Revel

Oprettelse af en Revel-konto

• Hvis du har et registreret Adobe-id:
    • Gå til AdobeRevel.com, og klik på Adobe-logoet ud for Log på.
    • Indtast dit Adobe-id og din adgangskode.
  • Hvis du ikke har et registreret Adobe-id:
  • Hvis du har en Facebook-konto:
    • Gå til AdobeRevel.com, og klik på Facebook-logoet ud for Log på.
    • Klik på OK for at give Revel tilladelse til at bruge dine kontooplysninger.
    • Klik på OK for at give Revel tilladelse til at slå indhold op på Facebook.
  • Hvis du har en Google+-konto:
    • Gå til AdobeRevel.com, og klik på Google+-logoet ud for Log på.
    • Klik på Tillad adgang for at give Revel tilladelse til at bruge dine kontooplysninger.

Deling af dine billeder på Adobe Revel med Photoshop Elements

De oplysninger, du føjede til billederne – f.eks. billedtekster, mærker osv. – i Adobe Photoshop Album Starter Edition, findes i katalogfilen (.psa). Hvis du har accepteret standardstien, findes filen på din computer på:

• Windows XP: C:\Documents and Settings\Alle brugere\Application Data\Adobe\Photoshop Album\Catalogs
  • Windows Vista/7: C:\Program Data\Adobe\Photoshop Album\Catalogs

Katalogfilen findes, selvom du har afinstalleret Adobe Photoshop Album Starter Edition fra computeren.

Du kan downloade og installere en prøveversion af Photoshop Elements. Derved konverteres dit Album-katalog til et Elements-katalog, hvilket samler alle dine billeder i Elements Organizer. Installer prøveversionen af Adobe Photoshop Elements fra www.adobe.com/dk/downloads/.

1. Åbn Photoshop Elements Organizer.

2. Klik på delingsfunktionen, og vælg Adobe Revel.

3. Indtast dit Adobe-id og din adgangskode.

4. Når du har valgt den karrusel, du vil sende dine filer til, skal du klike på Eksporter i Adobe Revel-dialogboksen.

5. Log på Adobe Revel vha. dit Adobe-id og din adgangskode for at se de overførte billeder.

Hvad kan jeg bruge i stedet for Adobe Photoshop Album Starter Edition?

Adobe Photoshop Elements

En kombination af DAM (Digital Asset Management) og effektiv billedredigering. Nem at lære og sjovt at bruge. Der er flere oplysninger på www.adobe.com/go/photoshopelements_dk

Adobe Photoshop Lightroom

Et komplet arbejdsforløb til fotografering. Du kan importere, administrere, redigere og eksportere dine billeder fra én enkelt brugervenlig grænseflade. Der er flere oplysninger på www.adobe.com/go/lightroom_dk

Adobe Revel

Du kan overføre, sikkerhedskopiere og dele dine billeder fra ét enkelt praktisk websted. Der er flere oplysninger på www.AdobeRevel.com.

Adobe Photoshop

Det førende program til billedredigering. Der er flere oplysninger på www.adobe.com/go/photoshop_dk