Oversigt

Dokument-API'et til Adobe Sign er beregnet til at fungere problemfrit sammen med dine eksisterende programmer, uden at du er nødt til at gå igennem en separat registreringsproces, der styres af Adobe Sign. Det omsluttende program er derfor ansvarligt for at sikre, at afsenderen er registreret som bruger af Adobe Sign. Det registrerer dem rent programmæssigt via API'et, hvis de ikke er det. Der er aldrig krav om, at modtagere skal registrere sig, og Adobe Sign administrerer altid, de interaktioner der måtte være nødvendige på modtagersiden.

Angiv en dokumentafsender

Der er flere måder at angive en afsender på, når du starter en ny transaktion med metoden sendDocument. Virkemåden afhænger af, hvilke værdier der føres ind gennem den valgfri parameter SenderInfo.

• Null SenderInfo: I dette tilfælde er afsenderen af dokumentet den specifikke og entydige bruger, der er knyttet til den API-nøgle, der anvendes. Denne metode er relevant i forhold til test og visse implementeringer med begrænset omfang, men er typisk ikke nyttig i forhold til storstilede integrationer med eksisterende brugersæt.
  • SenderInfo med e-mail og adgangskode: I dette tilfælde er afsenderen af dokumentet den bruger, som e-mailparameteren angiver. Den angivne adgangskode skal stemme overens med brugerens Adobe Sign-adgangskode. Når det gælder integration, kan brugeren blive bedt om e-mail og adgangskode inden for konteksten med det omsluttende program, når dokumentet er lige ved at blive sendt. Alternativt kan det omsluttende program huske e-mailen og adgangskoden. Det kan enten være, fordi det omsluttende program har oprettet brugeren, eller fordi brugeren tidligere har angivet disse oplysninger, og de er blevet cachelagret.
  • SenderInfo med e-mail og ingen adgangskode: I dette tilfælde er afsenderen af dokumentet den bruger, som e-mailparameteren angiver. Adgangskodeværdien skal være null. Adobe Sign bekræfter, at API-kalderen og den tiltænkte afsender hører til den samme konto, men ikke behøver adgangskoden, eller det er ikke nødvendigt at tjekke den. Denne metode er undertiden relevant for API-integrationer inden for en specifik organisation, men den gør sikkerheden for den enkelte mindre. Denne godkendelsesmodel skal eksplicit anmodes om af hovedkontoindehaveren, så den kan bruges via Adobe Sign-API'et.

Adobe Sign-kontostyring

Som det er beskrevet herover vil du i de fleste tilfælde angive e-mail og adgangskode for den bruger, på hvis vegne du sender dokumentet. Følgende afsnit beskriver de forskellige måder, oplysninger kan fås på.

Spørg brugeren

Bed brugeren om at angive e-mail og adgangskode til Adobe Sign som del af afsendelsesprocessen. Du kan bruge metoden verifyUser til at kontrollere, at brugeren er registreret med Adobe Sign, og at adgangskoden er gyldig. Hvis brugeren ikke er registreret, kan du enten bede vedkommende om at oprette sin egen Adobe Sign-konto, eller du kan oprette en for vedkommende (se herunder).

Opret kontoen

Hvis et kald til verifyUser viser, at der ikke findes en bruger med den e-mailadresse, kan du programmæssigt oprette en Adobe Sign-bruger ved at kalde createUser. Under forudsætning af at der er oprettet en bruger, kan den e-mail og adgangskode, du har angivet, nu bruges som SenderInfo for dit dokument.

Husk kontoen

Efter en af scenarierne herover kan du derefter huske brugerens e-mailadresse og adgangskode og bruge disse som SenderInfo for afsendelse af efterfølgende dokumenter på vegne af den bruger. Det er muligt, at brugeren rent faktisk logger på sin Adobe Sign-konto og når som helst ændrer adgangskoden, så dit program skal kunne håndtere det tilfælde, at en tidligere gemt adgangskode er ugyldig.

Konklusion

Der er en række forskellige måder at fastlægge afsenderens identitet på, når der bruges et dokument-API til Adobe Sign. Læs oplysningerne nøje igennem for at finde ud af, hvilken metode der passer til dit program. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.