Adobe Acrobat- tai Adobe Reader -ohjelmistojen asennusvaiheessa painikkeen Hyväksy tai Hylkää valitseminen ei onnistu Ohjelmiston käyttöoikeussopimus -valintaikkunassa. (Valintaikkunaa kutsutaan joskus nimellä Käyttöoikeussopimus, End-User License Agreement (EULA)).

Seuraavia oireita voi esiintyä:

• Hyväksy- tai Hylkää-painikkeita ei näy.
  • Jos hiiren osoitinta liikutetaan Hyväksy- tai Hylkää-painikkeen yllä, se muuttuu nuolesta I-palkiksi ikään kuin tekstiä oltaisiin muokkaamassa.
  • Jos napsautetaan missä tahansa muualla Ohjelmiston käyttöoikeussopimus -valintaikkunassa, Hyväksy- ja Hylkää-vaihtoehdot katoavat.
  • Mitään ei tapahdu, kun napsautat Hyväksy.
  • Ohjelmiston käyttöoikeussopimus on vääristynyt. Katso Lisätietoja.

Ratkaisut

Kokeile yhtä tai useampaa seuraavista ratkaisuista:

Ratkaisu 1: Paina Tab + Enter.

Paina Tab-näppäintä ja sitten Enter-näppäintä siirtääksesi kohdistuksen Hyväksy-painikkeeseen. (Jos painaa vain Enter-näppäintä, se tarkoittaa oletusarvoisesti Hylkää-painiketta.

Ratkaisu 2: Muuta näytön tarkkuudeksi 1 024 x 768.

Windows 7/Vista

1. Napsauta työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja valitse Mukauta.
  2. Valitse Näytön asetukset
  3. Jos näytön tarkkuus on vähemmän kuin 1 024 x 768 pikseliä, vedä Näytön tarkkuus -liukusäädintä oikealle, kunnes tarkkuus on 1 024 x 768 pikseliä.
  4. Valitse Käytä ja valitse sitten OK.

Windows XP

1. Napsauta työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  2. Valitse Näytön ominaisuudet -valintaikkunasta Asetukset-välilehti.
  3. Jos näytön tarkkuus on vähemmän kuin 1 024 x 768 pikseliä, vedä Näytön tarkkuus -liukusäädintä oikealle, kunnes tarkkuus on 1 024 x 768 pikseliä.
  4. Valitse Käytä ja valitse sitten OK.

Ratkaisu 3: Aseta näytönohjaimen näytön DPI:ksi ja fonttikooksi Normaali/Oletus.

Aseta DPI- ja Fonttikoko-asetukset Näytön ominaisuudet -valintaikkunassa Normaaliksi/Oletukseksi ennen kuin Adobe-ohjelma asennetaan.

Windows 7/Vista

1. Napsauta työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja valitse Mukauta.
  2. Avaa DPI-skaalauksen ohjauspaneeli valitsemalla Säädä fonttikokoa (DPI).
  3. Valitse Oletusskaalaus (96 DPI).
  4. Valitse Käytä ja valitse sitten OK.

Windows XP

1. Napsauta työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  2. Valitse Näytön ominaisuudet -valintaikkunasta Ulkoasu-välilehti.
  3. Valitse Fonttikoko-valikosta Normaali.
  4. Napsauta Käytä.
  5. Valitse Näytön ominaisuudet -valintaikkunasta Asetukset-välilehti.
  6. Napsauta Lisäasetukset.
  7. Valitse DPI-asetus-valikosta Normaali koko (96 DPI).
  8. Valitse Käytä ja valitse sitten OK.

Edistykselliset ratkaisut

Suorita yksi tai useampi seuraavista ratkaisuista.

Vastuuvapauslauseke: Ratkaisuissa 2 ja 3 muokataan Windowsin rekisteriä. Adobe ei anna tukea ongelmiin, jotka aiheutuvat rekisterin virheellisestä muokkaamisesta. Rekisterissä on tärkeitä tietoja järjestelmän laitteistosta ja ohjelmistosta. Ota varmuuskopio rekisteristä ennen sen muokkaamista. Lisätietoja rekisteristä saat Windowsin dokumentaatiosta tai ottamalla yhteyttä Microsoftiin.

Ratkaisu 1: Suorita Acrobat järjestelmänvalvojana. <>

Tee jokin seuraavista toimista:

Ratkaisu 2 (vain Windows 7/Vista): Rekisteröi jscript.dll-tiedosto manuaalisesti.

Aloita määrittämällä, onko Windows 7- tai Vista -käyttöjärjestelmäsi 32- vai 64-bittinen.

1. Napsauta Käynnistä-painiketta.
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Tietokone ja valitse Ominaisuudet.
  3. Etsi Näytä tietokoneen perustiedot -ikkunasta Järjestelmälaji-kohdassa olevaa tietoa 32-bittinen tai 64-bittinen käyttöjärjestelmä.

Seuraa sitten alla olevia ohjeita käyttöjärjestelmästäsi riippuen:

Windows 7/Vista/XP (32-bittinen)

1. Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > Apuohjelmat.
  2. Napsauta Komentokehotetta hiiren kakkospainikkeella, valitse Suorita järjestelmänvalvojana ja vahvista.
  3. Jos kehotteessa lukee C:\Windows\System32>, etene vaiheeseen 4. Muussa tapauksessa kirjoita seuraava komento aivan kuten alla niin, että se sisältää lainausmerkit ja paina sitten Enter-näppäintä:

cd "%systemroot%\System32"
  4. Kirjoita kehotteeseen regsvr32 /u jscript.dll.
  5. Kirjoita kehotteeseen regsvr32 jscript.dll ja paina Enter-näppäintä.
  6. Kun näkyviin tulee valintaikkuna, jossa on viesti "DllRegisterServer in jscript.dll succeeded”, valitse OK.

Windows 7/Vista (64-bittinen)

1. Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > Apuohjelmat.
  2. Napsauta Komentokehotetta hiiren kakkospainikkeella, valitse Suorita järjestelmänvalvojana ja vahvista.
  3. Jos kehotteessa lukee C:\Windows\SysWow64>, etene vaiheeseen 4. Muussa tapauksessa kirjoita seuraava komento aivan kuten alla niin, että se sisältää lainausmerkit ja paina sitten Enter-näppäintä:

cd "%systemroot%\SysWow64"
  4. Kirjoita kehotettaessa regsvr32 jscript.dll ja paina Enter-painiketta.
  5. Kun näkyviin tulee valintaikkuna, jossa on viesti "DllRegisterServer in jscript.dll succeeded”, valitse OK.

Ratkaisu 3: Hyväksy käyttöoikeussopimus muokkaamalla Windowsin rekisteriä

1. Sulje Acrobat.
  2. Avaa rekisterieditori jollakin seuraavista tavoista:
    • Windows XP: Valitse Käynnistä > Suorita. Kirjoita Avaa-ruutuun regedit ja paina sitten Enter-painiketta.
    • Windows 7/Vista: Valitse Käynnistä. Kirjoita Aloita haku -ruutuun regedit ja paina Enter-painiketta.
  3. Siirry rekisterieditorin vasemmanpuoleisessa osiossa oikeaan kansioon:
  • Windows 7/Vista/XP (32-bittinen) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Adobe Acrobat\<tuoteversio>\AdobeViewer
  • Windows 7/Vista (64-bittinen) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Adobe\Adobe Acrobat\<versio>\AdobeViewer
  1. Avaa rekisterieditorin vasemmanpuoleisessa osiossa kansio <nykyinen versio>. Tee sitten jokin seuraavista toimista:
    • Jos AdobeViewer-avain on olemassa, valitse se.
    • Jos AdobeViewer-avainta ei ole, napsauta hiiren kakkospainikkeella kohdasta <nykyinen versio>, valitse Uusi > Avain, anna uudelle avaimelle nimeksi AdobeViewer ja valitse se.
  2. Tee jokin seuraavista toimista rekisterieditorin oikeanpuoleisessa osiossa:
    • Jos EULA-kohta on olemassa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muuta. Vaihda arvoksi 1. Jätä järjestelmäksi Heksadesimaali. Valitse OK.
    • Jos EULA-kohtaa ei ole, napsauta hiiren kakkospainikkeella AdobeVieweriä ja valitse Uusi > DWORD-arvo. Anna uuden kohteen nimeksi EULA. Napsauta hiiren kakkospainikkeella EULA ja valitse Muuta. Vaihda arvoksi 1. Jätä järjestelmäksi Heksadesimaali. Valitse OK.
  3. Sulje rekisterieditori.

Lisätietoja

Acrobat-tuotteiden vähimmäisvaatimus näytön tarkkuudelle on 1 024 x 768. Katso Lisätietoa järjestelmävaatimuksista kohdasta Järjestelmävaatimukset | Acrobat-tuoteperhe.

Ohjelmiston käyttöoikeussopimus -valintaikkuna voi vääristyä jossakin seuraavista tilanteista:

• Näytön tarkkuus on asetettu pienemmäksi kuin 1 024 x 768.
  • Suuret fontit tai Erittäin suuret fontit on valittuna Näytön ominaisuudet -valintaikkunassa.
  • Näytönohjaimen näytön DPI on asetettu muuhun kokoon kuin 96 DPI.