Click-to-Run uusi Microsoftin tapa toimittaa Office 2010 kotikäyttäjille laajakaistayhteyden kautta.Jos asennat Office 2010:n Click-to-Run-menetelmällä, osa PDFMakerin kaltaisista laajennuksista ei toimi kunnolla Office 2010 -sovelluksissa. Esimerkiksi et voi luoda PDF-tiedostoja Office 2010 -ohjelmasta PDFMakerin avulla. Muuta PDF-tiedostojen luomistavat ovat kuitenkin käytettävissä.

Huomautus: Katso lisätiedot Click-to-Run-toiminnosta sivulta http://support.microsoft.com/kb/982431

Oireet

Saatat kohdata joitakin seuraavista oireista, kun yrität muuntaa Office 2010 -tiedostoja Adobe PDF -tiedostoiksi.

Windows, 64-bittinen

• Kun käynnistät PDFMakerin Word-, Excel- tai PowerPoint-sovellusten työkalupalkista, saat seuraavan virheilmoituksen:
    • ”Olet valinnut virheellisen muunnostyövaihtoehdon. Valitse kelvollinen työvaihtoehto ennen Acrobat PDFMakerin käynnistämistä.
  • Valitse Asetukset Word-, Excel- tai PowerPoint-sovellusten Acrobat PDFMaker-työkalupalkista (tunnetaan myös nimellä Acrobat-valintanauha), saat seuraavan virheilmoituksen:
    • ”Muuttuja on virheellinen.” Kun hylkäät virheen, Asetukset-valintaikkuna avautuu, mutta Muunnosasetukset-valikko on tyhjä.
  • Adobe PDF -tulostin ei muunna Word-, Excel-, PowerPoint- ja Outlook-asiakirjoja PDF-tiedostoiksi. Sinulta pyydetään kohdetiedoston nimeä, mutta muunnos lopetetaan ilmoittamatta.
  • Seuraavat Office–PDF-muunnostavat epäonnistuvat ilman ilmoitusta:
    • Office-asiakirjan vetäminen Acrobat-kuvakkeen tai -ikkunan päälle.
    • Minkä tahansa pikavalikon Muunna PDF-tiedostoksi -vaihtoehdon käyttö tiedostoa hiiren oikealla painikkeella napsauttaessa.
    • Minkä tahansa PDF-tiedoston luominen -vaihtoehdon käyttö Acrobatissa.
  • Tiedostojen yhdistäminen:
    • Acrobatin Tiedostojen yhdistäminen -toiminto pysähtyy sen jälkeen, kun se on pyytänyt yksittäisen Office-asiakirjan PDF-kohdetiedoston nimeä.
    • Office-asiakirjojen esikatselu epäonnistuu.Mitään ei tapahdu, kun kaksoisnapsautat Office-asiakirjaa Tiedostojen yhdistäminen -valintaikkunassa tai napsautat kohtaa Valitse sivut/taulukot/diat.
  • Kun muunnat Outlookin viestejä/kansioita PDF-tiedostoiksi PDFMakerilla, saat seuraavan virheilmoituksen: ”Acrobat PDFMaker havaitsi asennusongelmia. Korjaa / asenna uudelleen Acrobat.

Windows, 32-bittinen

• Seuraavat Office–PDF-muunnostavat jumiutuvat, kun edistyminen on 100 %:
    • Office-asiakirjan vetäminen Acrobat-kuvakkeen tai -ikkunan päälle.
    • Minkä tahansa PDF-tiedoston luominen -vaihtoehdon käyttö Acrobatissa.
  • Tiedostojen yhdistäminen:
    • Acrobatin Tiedostojen yhdistäminen -toiminto pysähtyy sen jälkeen, kun se on pyytänyt yksittäisen Office-asiakirjan PDF-kohdetiedoston nimeä.
    • Office-asiakirjojen esikatselu epäonnistuu.Mitään ei tapahdu, kun kaksoisnapsautat Office-asiakirjaa Tiedostojen yhdistäminen -valintaikkunassa tai napsautat kohtaa Valitse sivut/taulukot/diat.

Ratkaisut

Asenna Office 2010 jollain muulla kuin Click-to-Run-menetelmällä.

Saat lisätietoja Tilapäisratkaisu-osiosta sivulta http://support.microsoft.com/kb/982431.

Tilapäisratkaisut

(Windows, 64-bittinen) Adobe PDF -tulostin ei muunna Office 2010 -asiakirjoja PDF-tiedostoiksi

1. Siirry Windowsin resurssienhallinnassa kohtaan <Acrobatin asennuspolku>\Acrobat 10.0\Acrobat\Settings.
  2. Kopioi kaikki kyseisessä kansiossa olevat .joboptions-tiedostot.
  3. Siirry kohtaan %appdata%\Adobe\Adobe PDF\Settings ja siirrä kaikki kopioidut .jobptions-tiedostot sinne.

Tämä tilapäisratkaisu mahdollistaa myös erilaiset PDF-tiedoston luominen -vaihtoehdot Acrobatissa:

• Office-asiakirjan vetäminen Acrobat-kuvakkeen tai -ikkunan päälle.
  • Minkä tahansa pikavalikon Muunna PDF-tiedostoksi -vaihtoehdon valitseminen tiedostoa hiiren oikealla painikkeella napsauttaessa.Huomautus: PDFMakerin käyttö Click-to-run-menetelmällä asennetussa Office 2010 -sovelluksessa ei onnistu vieläkään.

(Windows, 32-bittinen) PDF-muunnos jumiutuu 100 %:n edistymiseen

Napsauta Peruuta-painiketta tai X-sulkemiskuvaketta, niin näet muodostetun PDF-tiedoston.

Lisätietoja

32-bittisessä Windowsissa seuraavat ominaisuudet toimivat oikein:

• Office-asiakirjojen muuntaminen Adobe PDF -tiedostoiksi Adobe PDF -tulostimella (esimerkiksi Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostot ja Outlook-viestit).
  • PDF-tiedostoiksi muuntaminen PDFMakerilla Word-, Excel- ja PowerPoint-sovellusten Acrobat-valintanauhan kautta.