Lisätietoja Adobe-tuotteiden aktivoimisesta ja aktivoinnin poistamisesta.

Mitä aktivointi tarkoittaa?

Aktivointi tarkistaa ohjelmiston käyttöoikeuden sekä ehkäisee näin Adobe-tuotteiden ja -palveluiden väärentämistä ja väärinkäyttöä. Aktivointiprosessi lähettää tietoja Adobelle eri vaiheissa, kuten ladattaessa, asennettaessa, asennusta poistettaessa, sarjanumeroa määritettäessä, sovellusta käynnistettäessä ja päivitystarkistusten aikana. Adobe voi myös käyttää näitä tietoja käyttöoikeuden uusintavaihtoehtojen tarjoamiseen ja tuotteiden käyttötutkimuksiin, jotta asiakkaiden mielenkiinto voidaan säilyttää.

Mitä aktivoinnin poistaminen on?

Aktivoinnin poistaminen irrottaa sovelluksen kelvollisesta käyttäjän käyttöoikeudesta. Kun sovelluksen aktivointi on poistettu, voit aktivoida sen koska tahansa, kun haluat. Sinun ei tarvitse poistaa sovelluksen asennusta tietokoneesta, jotta voit poistaa sen aktivoinnin. Sovelluksen asennuksen poistaminen ei välttämättä poista sen käyttöoikeuden aktivointia.

Yksittäinen Adobe-ohjelmiston käyttöoikeus sallii sovelluksen asentamisen kahdelle tietokoneelle, esimerkiksi koti- ja työkoneelle. Jos haluat asentaa sovelluksen kolmanteen tietokoneeseen, poista ensin sovelluksen yhden asennuksen aktivointi. Ohjeet.

Sovelluksen aktivoiminen ja aktivoinnin poistaminen

1. Varmista, että tietokone on yhteydessä internetiin.
  2. Käynnistä sovellus, jonka haluat aktivoida, tai jonka aktivoinnin haluat poistaa.
  3. Etsi sovellus tai ohjelmistopaketti alla olevasta taulukosta ja käytä sitten Ohje-valikon komentoa aktivoimiseen tai aktivoinnin poistamiseen.
Tuote Ohje-valikon aktivointikomento Ohje-valikon aktivoinnin poistamiskomento Huomautukset
Creative Cloud -sovellukset Ohje > Kirjaudu sisään Ohje > Kirjaa ulos (Adobe ID -tunnuksesi) Katso ohjeet artikkelista Creative Cloud -sovellusten käyttöönotto ja käytöstä poisto.
Apua ongelmiin saat artikkelista Creative Cloudin aktivoinnin vianmääritys.
Acrobat DC Ohje > Kirjaudu sisään Ohje > Kirjaudu ulos (Adobe ID -tunnuksesi) Katso ohjeet artikkelista Creative Cloud -sovellusten käyttöönotto ja käytöstä poisto
Apua ongelmiin saat artikkelista Creative Cloudin aktivoinnin vianmääritys.
Acrobat XI, X Ohje Aktivoi Ohje > Poista aktivointi* Adobe Acrobat XI ja X aktivoidaan automaattisesti heti, kun ohjelmisto havaitsee internet-yhteyden. Aktivoi Acrobat manuaalisesti käyttämällä Aktivoi-komentoa. Katso ohjeita ongelmien ratkaisemiseksi artikkelista Aktivoinnin ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.
Creative Suite 6 Ohje Aktivoi Ohje Poista aktivointi* Aktivoi ohjelmisto seitsemän ensimmäisen käyttöpäivän sisällä. Katso ohjeita ongelmien ratkaisemiseksi artikkelista Aktivoinnin ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.
Creative Suite 5 Ohje Aktivoi Ohje Poista aktivointi* Creative Suite 5 -sovellusten aktivointi tapahtuu automaattisesti, kun ohjelmisto havaitsee internet-yhteyden, tai ohjelmisto kehottaa sinua aktivoimaan itsensä asennuksen aikana. Katso ohjeita ongelmien ratkaisemiseksi artikkelista Aktivoinnin ja aktivoinnin poistamisen vianmääritys.

Creative Suite 2 ja 3
Acrobat 7, 8, ja 3D
Audition 3

Aiempien Acrobat- ja Creative Suite (CS) -sovellusversioiden vanhat aktivointipalvelimet on poistettu käytöstä. Ilman aktivointipalvelimia nämä sovellukset ilmoittavat yhteysvirheestä, kun käyttöoikeutta yritetään tarkistaa. Jos haluat asentaa version, joka ei vaadi aktivointia, katso Virhe: ”Aktivointipalvelin ei ole käytettävissä” | CS2, Acrobat 7, Audition 3 tai Aktivointi- tai yhteysvirhe | CS3, Acrobat 8.
FrameMaker RoboHelp
TCS
Ohje > Kirjaudu sisään Ohje > Kirjaudu ulos Tuote aktivoituu, kun käynnistät sen ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun olet syöttänyt sarjanumeron. Katso ohjeita sarjanumerojen paikallistamiseksi kohdasta Löydä sarjanumerosi tai lunastuskoodisi
Photoshop Elements
Premiere Elements
Ohje Kirjaudu sisään Ohje Kirjaudu ulos Tuote aktivoituu, kun käynnistät sen ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun olet syöttänyt sarjanumeron. Katso ohjeita sarjanumerojen paikallistamiseksi kohdasta Löydä sarjanumerosi tai lunastuskoodisi
Flash Player
Acrobat Reader
Shockwave Player
Näitä tuotteita ei tarvitse aktivoida.

*Valitse jokin seuraavista asetuksista, jos haluat poistaa aktivoinnin tuotteilta Acrobat XI, X, Creative Suite 6 ja Creative Suite 5:

• Poista aktivointi tai Keskeytä aktivointi: Nämä komennot poistavat ohjelmiston aktivoinnin, mutta säilyttävät käyttöoikeustiedot tietokoneessa. Valitse jokin näistä vaihtoehdoista, jos haluat poistaa ohjelmiston aktivoinnin väliaikaisesti ja aiot aktivoida sen tässä tietokoneessa uudelleen.
  • Poista aktivointi pysyvästi: Tämä komento poistaa sekä ohjelmiston että käyttöoikeustiedot tietokoneesta. Jos haluat käyttää ohjelmistoa tässä tietokoneessa uudelleen, anna sarjanumero uudelleen.

Sarjanumeron paikallistaminen tai lunastuskoodin lunastaminen

Jotkin tuotteet edellyttävät sarjanumeron syöttämistä ennen kuin tuotetta voi alkaa käyttää. Jos tuotteen mukana tuli lunastuskoodi, saat sarjanumeron lunastamalla lunastuskoodin.

Huomautus:

Creative Cloud -sovellukset eivät vaadi sarjanumeroa. Jos sinua pyydetään antamaan sarjanumero, kun käynnistät Creative Cloud -sovelluksen, kyseessä on virhe. Katso ongelmanratkaisuohjeita artikkelista Vianmääritys, kun Creative Cloud -sovellukset pyytävät sarjanumeroa.

Sovelluksen aktivointi uudessa tietokoneessa

Voit asentaa tai aktivoida yksittäisen sovelluksen enintään kahteen tietokoneeseen, mutta voit käyttää sitä vain yhdessä koneessa kerrallaan. Katso Kuinka monessa tietokoneessa tilausta tai sovellusta voi käyttää?

Jos haluat asentaa tuotteen uuteen tietokoneeseen, sen aktivointi on ensin poistettava toisesta aiemmista koneista. Aktivoinnin poistamisen jälkeen voit asentaa tuotteen uuteen tietokoneeseen.

Eikö tietokone ole enää käytettävissä?

Jos tietokone, johon asensit tuotteen, ei ole enää käytettävissä, ota meihin yhteyttä, jotta voimme päivittää aktivointitiedon järjestelmään. Kun tieto on poistettu, voit asentaa tuotteen uuteen tietokoneeseen.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tietoja Adobelle lähetetään aktivoinnin aikana?

Adobelle saatetaan lähettää seuraavan tyyppisiä tietoja aktivoinnin aikana:

Tunnisteet (ID-tunnukset)

• yksilölliset (Adoben luomat) tunnukset, jotka määritetään tietokoneelle ja ostamallesi ohjelmiston käyttöoikeudelle. Näiden tunnisteiden perusteella ei voida paikantaa tietokonetta eikä tunnistaa sinua.
  • Adobe ID -tunnuksesi, jos olet kirjautunut Adoben palveluihin Adobe-ohjelmiston asennuksen, päivityksen tai käytön aikana. Adobe ID -tunnuksen perusteella sinut voidaan tunnistaa, ja sen perusteella saadaan kaikki tiedot, jotka olet antanut Adobelle luodessasi tai käyttäessäsi Adobe-tiliä. Jos järjestelmänvalvoja tai jokin muu taho hoitaa edellä mainitut tehtävät puolestasi tai työnantajasi puolesta, Adobe saattaa vastaanottaa myös tämän tahon Adobe ID -tunnuksen.

Asennetun Adobe-tuotteen tuotetiedot

• Asennettujen tuotteiden käyttöoikeuksiin liittyvät sarjanumerot
  • tuotteen nimi ja versio, hankitun käyttöoikeuden tyyppi
  • Ohjelmistoon liittyvän käyttöoikeussopimuksen versio
  • Adobe-sovelluskäynnistysten määrä edellisen aktivoinnin jälkeen kaikkien käyttöoikeuteen liittyvien sovellusten osalta.

Käyttöjärjestelmän tiedot

• käyttöjärjestelmän tyyppi ja versio
  • käytetty kieli (kieliversio ja kirjoitusjärjestelmä)
  • tietokoneen aika (ja aikavyöhyke)
  • tietokoneen nimi
  • MAC-osoite

IP-osoite

Adobe saa Internet-palveluntarjoajan antaman IP-osoitteen, kun aktivointitiedot lähetetään Adobelle.