Ratkaise ongelmia, jotka ilmenevät käytettäessä Adobe Application Manageria lataamaan ja asentamaan Creative Cloud -sovelluksia.

AAM:n yleiskuvaus

Adobe Application Manager on apuohjelma, jolla hallitaan useiden Adobe-tuotteiden asennusta.

Jos sinulla on Creative Cloud -jäsenyys, Adobe Application Manager päivitetään automaattisesti Creative Cloud -työpöytäsovellukseen, kun käytössä on Mac OS 10.7 tai uudempi tai Windows 7 tai uudempi. Jos käytössä on vanhempia käyttöjärjestelmiä, kuten Windows XP tai Mac OS 10.6, käytät Adobe Application Manageria (AAM) hallitsemaan Creative Cloud -latauksia ja -asennuksia.

AAM:n voi käynnistää manuaalisesti Ohjelmat-kansiosta (Mac OS) tai Käynnistä-valikon kohdasta Kaikki ohjelmat (Windows).

Huomautus:

Jos sinulla on voimassa oleva Creative Cloud -jäsenyys eikä Adobe Application Manager päivity automaattisesti Creative Cloud -työpöytäsovellukseksi, katso Adobe Application Manager ei päivity Creative Cloud -työpöytäsovellukseksi.

Kohtaatko ongelmia kirjautumisessa adobe.comiin tai AAM:ään? Katso Adobe-tunnuksen, kirjautumisen ja käyttäjätilin ohje.

CC:hen tai AAM:ään ei voi kirjautua sisään

Kirjaudu Adobe ID -tunnuksellasi Adobe ID -tiliisi, Creative Cloud -jäsenyyteesi tai Adobe Application Manageriin. Adobe ID on yleensä sähköpostiosoite, jolla loit tilisi.

Jos kohtaat ongelmia Adobe ID -tiliin tai Creative Cloudiin kirjautumisessa, suorita seuraavat vianmääritysvaiheet:

Kirjaudu sisään Adobe-tunnuksellasi

1. Siirry osoitteeseen https://accounts.adobe.com/fi ja kirjaudu sisään Adobe ID:lläsi ja salasanallasi.

Kohtaatko ongelmia kirjautumisessa adobe.comiin tai AAM:ään? Katso Adobe-tunnuksen, kirjautumisen ja käyttäjätilin ohje.

2. Tarkista tilauksen tiedot kohdassa Tilaukset ja tuotteet.

Jos Creative Cloud -jäsenyyttä ei näy kohdassa Tilaukset ja tuotteet, sinun on ehkä palautettava tilisi alkutilaan. Käynnistä mikä tahansa Creative Cloud -sovellus, kuten Photoshop, valitse Ohje> Kirjaudu ulos ja vahvista Adobe ID -tunnuksellasiValitse sitten Ohje > Kirjaudu sisään

Jos sinulla ei ole Creative Cloud -kokeilujäsenyyttä tai -jäsenyyttä, valitse tilaus napsauttamalla tätä.

3. Siirry Creative Cloud -sovellusluetteloon ja valitse ladattava sovellus.

Katso tarkat ohjeet kohdasta Creative Cloud -sovellusten lataaminen ja asentaminen.

AAM ei käynnisty Lataa- tai Kokeile-painikkeen napsauttamisen jälkeen

AAM asennetaan, kun lataat Creative Cloud -sovelluksen tai -kokeiluversion ensimmäistä kertaa Creative Cloud -sovellusluettelosta. Jos AAM:n lataaminen ja asentaminen ei käynnisty automaattisesti, kokeile seuraavia vianmääritysvaiheita.

1. Käynnistä AAM manuaalisesti kaksoisnapsauttamalla AAM-asennusapuohjelmaa:

• Windows: AdobeApplicationManager.exe
    • Mac OS: AdobeApplicationManager.dmg
  2. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita.

Tärkeää: Hyväksy lataamisen ja asentamisen aikana näyttöön tulevat tietoturvavalintaikkunat tai anna pyydetyt järjestelmänvalvojan oikeudet.

Jos valitset Lataa tai Kokeile, AAM:n lataaminen aloitetaan, vaikka se olisi jo asennettu

Adobe Application Manager asentaa AdobeAAMDetect-laajennuksen selaimeesi. Jotta tämä laajennus toimisi oikein, sinun on käynnistettävä selaimesi uudelleen. Jos et käynnistä selainta uudelleen, laajennusta ei havaita ja sinua pyydetään uudelleen lataamaan AAM.

AAM jumiutuu alustamisen tai lataamisen aikana

AAM:n lataus- ja asennusprosessin aikana tietokone saattaa näyttää jumiutuneen, kun se odottaa prosessin valmistumista. Lisätietoja tuotteiden lataamiseen vaadittavasta ajasta on kohdassa Arvioidut latausajat.

Käynnistettäessä AAM tarkistaa Adobe ID -tunnuksen ja hakee luettelon ladattavista tuotteista. Tämän prosessin aikana tulee näkyviin odotusikkuna. Tämä prosessi kestää vain muutaman minuutin.

Tuotteet jumiutuvat AAM:stä lataamisen ajaksi

Creative Cloud sovelluksen lataamisen tai asentamisen aikana tietokone voi vaikuttaa jumiutuvan, kun prosessia suoritetaan. Tämän prosessin kesto määräytyy tietokoneesi ja Internet-yhteytesi nopeuden mukaan. Lisätietoja tuotteiden lataamiseen vaadittavasta ajasta on kohdassa Arvioidut latausajat.

Jos lataaminen tai asentaminen itse asiassa jumiutuu, kokeile seuraavia ratkaisuja tässä järjestyksessä.

Ratkaisu 1: Käynnistä lataaminen uudelleen.

Voit peruuttaa latauksen ja käynnistää uuden latauksen käyttämällä AAM:ää.

1. Voit peruuttaa käynnissä olevan prosessin napsauttamalla sovelluksen lataustilan vieressä olevaa X-kuvaketta.

2. Napsauta sovelluksen nimen vierestä Asenna.

Ratkaisu 2: Käynnistä Adobe Application Manager uudelleen.

1. Sulje AAM ja käynnistä se uudelleen.

2. Napsauta sovelluksen nimen vierestä Asenna.

Ratkaisu 3: Hanki kokeiluversioon käyttöoikeus.

Kokeile asentaa sovelluksen kokeiluversio. Katso Creative Cloud -kokeiluversion lataaminen ja asentaminen.

Ratkaisu 4: Ota yhteyttä Adoben tukeen.

Jos kohtaat edelleen ongelmia sovellusten lataamisessa ja asentamisessa AAM:llä pyydä apua ottamalla meihin yhteyttä.

Huomautus:

AAM:ssä ei voi keskeyttää ja jatkaa AAM:llä suoritettavaa sovelluksen lataamista. Jos sinun on pysäytettävä lataaminen tai asennus, sinun on peruutettava se ja aloitettava uudelleen.

AAM:ssä näyttöön tulee ilmoitus ”Asennus epäonnistui”

Jos AAM kohtaa ongelman, joka estää Creative Cloud -sovelluksen asentamisen, näyttöön voi tulla ilmoitus ”Asennus epäonnistui”.

1. Napsauta Asennus epäonnistui -ilmoituksen oikealla puolella olevaa nuolta. Virhe tulee näyttöön. Etsi Adoben tuesta tietoja virheen korjaamisesta.

Lisäohjelman asennus epäonnistui -viesti
  2. Kokeile korjata virhe käyttämällä asennuslokitiedostoja. Lisätietoja näiden tiedostojen etsimisestä on kohdassa Vianmääritys asennuslokien avulla.

Asennussijainnin muuttaminen AAM:ssä

Voit muuttaa lataamiesi sovellusten asennuksen oletussijaintia.

Ohjeet.

1. Käynnistä AAM ja kirjaudu sisään.

2. Valitse vasemmassa yläkulmassa, nimesi vieressä oleva nuoli.

3. Valitse Oletusasetukset.

4. Napsauta kansiota ja siirry haluamaasi asennussijaintiin.

5. Valitse Tallenna.

6. Käynnistä asennusprosessi.

Adobe Application Managerin poistaminen tai sen asennuksen poistaminen

Adobe Application Manager on oltava asennettuna tietokoneeseen niin kauan kuin käytössä on Creative Cloud -sovelluksia. AAM suorittaa useita toimintoja kaikissa Creative Cloud -tuotteissa. AAM poistetaan automaattisesti, kun poistat kaikkien Adobe Creative Cloud -tuotteiden asennuksen. Viimeisen tuotteen poistamisen yhteydessä poistetaan myös AAM-ohjelman asennus.

Creative Cloud -sovelluksen poistaminen Mac OS -käyttöjärjestelmästä

1. Kaksoisosoita kiintolevyä.

2. Siirry kansioon Ohjelmat > Apuohjelmat > Adobe Installers.

3. Poista kaikki Adobe Creative Cloud -sovellukset suorittamalla kaikki Adoben asennusten poisto-ohjelmat.

Creative Cloud -sovelluksen poistaminen Windows-käyttöjärjestelmästä

Tärkeää: Adobe tarjoaa Creative Cloud Cleaner Tool -työkalun, joka poistaa tietokantamerkinnät muttei asennukseen liittyviä fyysisiä tiedostoja. Poista kaikki komponentit suorittamalla ohjelman asennuksen poisto-ohjelmat.

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.

2. Napsauta Ohjelmat ja toiminnot.

3. Valitse Creative Cloud -sovellus ja valitse Poista asennus.

4. Toista vaihe 3 kaikille Creative Cloud -ohjelmille.

Tuotteen latauskohteen muuttaminen Adobe Application Manager -ohjelmassa

AAM ei tällä hetkellä tue lataussijainnin muuttamista. Tiedostot ladataan väliaikaiseen kansioon:

• Windows: %temp%
  • Mac OS: /tmp