Arial Narrow ei käytettävissä, puutteellinen | Windows

Ongelma

Kun avaat tiedoston, jossa on käytetty Arial Narrow -kirjasinta, näet varoituksen, että kirjasin puuttuu tai sitä ei löydy. Kirjasinta ei ole lueteltu Adobe Creative Suite -sovellusten Teksti-valikossa.

Tiedostoa avattaessa näkyviin tulee yksi tai useampi seuraavista virheilmoituksista:

• Adobe Acrobat tai Adobe Reader: ”Kirjasinta [Arial Narrow] ei löydy tai sitä ei voi luoda. Osa merkeistä ei näy tai tulostu oikein.”
  • Adobe InDesign: ”Julkaisu [tiedostonimi] sisältää ainakin yhden kirjasimen, joka puuttuu järjestelmästä.”
  • Adobe Illustrator: ”Kirjasinta ei löydy järjestelmästä; puuttuva kirjasin on korvattu.” "[Tiedostonimi] käyttää kirjasimia tai merkkejä, jotka eivät ole käytettävissä tai jotka ovat eri muodossa kuin alun perin ilmoitettiin.”

Syy

Kun Arial Narrow -kirjasinta tarkistettiin, Microsoft lisäsi uusia nimikenttiä ”ensisijaista” kirjasinperhettä ja tyyliä varten. Tämän vuoksi kaikki neljä Arial Narrow -kirjasinta on nyt nimetty ikään kuin niiden tyyli olisi sama (esimerkiksi ”Narrow” eikä ”Narrow Bold Italic”).

Ratkaisu

Ratkaisu 1: Asenna Microsoftilta päivitetty versio.

1. Sulje kaikki Creative Suite -sovellukset.

2. Siirry osoitteeseen https://docs.microsoft.com/typography/font-list/arial-narrow ja noudata asennusohjeita.

3. Tee järjestelmässäsi haku sanalla ”adobefnt*.lst” ja poista kaikki näytetyt tiedostot, esimerkiksi adobefnt02.lst.
  4. Käynnistä sovellus uudelleen.

Ratkaisu 2: Korvaa Arial Narrow -kirjasimen versio 2.35 vanhemmalla kirjasintiedostojen versiolla (versio 2.30 tai vanhempi).

1. Sulje kaikki Adobe-sovellukset.

2. Etsi Arial Narrow -kirjasintiedostot C:\windows\fonts-kansiosta ja tarkista kirjasintiedostojen versiot:
    • ARIALN.TTF
    • ARIALNB.TTF
    • ARIALNBI.TTF
    • ARIALNI.TTF
  3. Kaksoisnapsauta kirjasintiedostoa. Kirjasimen esikatselu ja versionumero näytetään.

Lisätietoja

Microsoft on käsitellyt ongelman.