Arial Narrow ei käytettävissä, puutteellinen | Windows

Ongelma

Kun avaat tiedoston, jossa on käytetty Arial Narrow -kirjasinta, näet varoituksen, että kirjasin puuttuu tai sitä ei löydy. Kirjasinta ei ole lueteltu Adobe Creative Suite -sovellusten Teksti-valikossa.

Tiedostoa avattaessa näkyviin tulee yksi tai useampi seuraavista virheilmoituksista:

• Adobe Acrobat tai Adobe Reader: ”Kirjasinta [Arial Narrow] ei löydy tai sitä ei voi luoda. Osa merkeistä ei näy tai tulostu oikein.”
  • Adobe InDesign: ”Julkaisu [tiedostonimi] sisältää ainakin yhden kirjasimen, joka puuttuu järjestelmästä.”
  • Adobe Illustrator: ”Kirjasinta ei löydy järjestelmästä; puuttuva kirjasin on korvattu.” "[Tiedostonimi] käyttää kirjasimia tai merkkejä, jotka eivät ole käytettävissä tai jotka ovat eri muodossa kuin alun perin ilmoitettiin.”

Syy

Kun Arial Narrow -kirjasinta tarkistettiin, Microsoft lisäsi uusia nimikenttiä ”ensisijaista” kirjasinperhettä ja tyyliä varten. Tämän vuoksi kaikki neljä Arial Narrow -kirjasinta on nyt nimetty ikään kuin niiden tyyli olisi sama (esimerkiksi ”Narrow” eikä ”Narrow Bold Italic”).

Ratkaisu

Ratkaisu 1: Asenna Microsoftilta päivitetty versio.

1. Sulje kaikki Creative Suite -sovellukset.

2. Siirry osoitteeseen https://docs.microsoft.com/typography/font-list/arial-narrow ja noudata asennusohjeita.

3. Tee järjestelmässäsi haku sanalla ”adobefnt*.lst” ja poista kaikki näytetyt tiedostot, esimerkiksi adobefnt02.lst.
  4. Käynnistä sovellus uudelleen.

Ratkaisu 2: Korvaa Arial Narrow -kirjasimen versio 2.35 vanhemmalla kirjasintiedostojen versiolla (versio 2.30 tai vanhempi).

1. Sulje kaikki Adobe-sovellukset.

2. Etsi Arial Narrow -kirjasintiedostot C:\windows\fonts-kansiosta ja tarkista kirjasintiedostojen versiot:
    • ARIALN.TTF
    • ARIALNB.TTF
    • ARIALNBI.TTF
    • ARIALNI.TTF
  3. Kaksoisnapsauta kirjasintiedostoa. Kirjasimen esikatselu ja versionumero näytetään.

Lisätietoja

Microsoft on käsitellyt ongelman.

Oletko uusi käyttäjä?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa