Bonjour Windowsille | CS3, CS4

Mikä on Bonjour ja mihin sitä käytetään Creative Suite -tuotteissa?

Kun Windows-koneelle asennetaan Adobe Creative Suite CS3 tai yksittäinen Creative Suite CS3 -tuote, Applen Bonjour Windowsille asennetaan ja rekisteröidään koneessa Windows-palveluksi.

Kun Adobe Creative Suite CS4 tai yksittäinen Creative Suite CS4 -tuote asennetaan, Bonjouria ei asenneta erillisenä Windows-palveluna. Samaa verkkoteknologiaa käytetään edelleen Creative Suite CS4- ja Creative Suite CS4 -tuotteissa. Se toteutetaan sisäisesti Windows-palvelun asentamisen ja rekisteröinnin sijaan.

Bonjour on nollakonfiguraatioverkko-ohjelmiston avoimen lähdekoodin toteutus. Sitä käytetään Version Cue -palvelinten dynaamiseen etsimiseen paikallisessa verkossa, jotta niihin ei tarvitse muodostaa yhteyttä manuaalisesti nimen tai IP-osoitteen perusteella.

Jotta Version Cue -palvelinten automaattinen havaitseminen paikallisverkossa toimisi oikein, Bonjourin pääsy internetiin palomuurin läpi on sallittava. Bonjour tarkistaa, tukeeko tietokoneelle määritetty DNS-palvelin palvelun löytämistä. Tietoja ei lähetetä Adobelle. Bonjour ei muodosta yhteyttä muihin palvelimiin kuin koneesi valmiiksi määritettyyn DNS-palvelimeen. Bonjour myös lähettää verkkopaketteja ja vastaanottaa niitä paikallisen verkon monilähetysten IP-osoitteen (244.0.0.251) kautta kolmenkymmenen minuutin välein. Tämä osoite on varattu monilähetysliikenteelle paikallisessa verkossa, eivätkä nämä verkkopaketit koskaan poistu paikallisesta verkosta.

Bonjour-palvelun tunnistaminen Windows-palveluiden ohjauspaneelissa (vain CS3)

Kun Creative Suite CS3 -sovellukset ovat asentaneet sen, Bonjour Windowsille -palvelun nimi palveluiden ohjauspaneelissa on

##Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##

Korjaa palvelun nimi avaamalla Windowsin komentorivi ja kirjoittamalla siihen seuraavat komennot. Kumpikin komento on suoritettava erikseen – kirjoita komento, suorita se painamalla Enter ja odota sitten, kunnes olet palannut kehotteeseen (C:/>):

1. "C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe" -remove
  2. "C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe" -install

Palvelu näytetään nyt oikealla nimellä palveluiden ohjauspaneelissa.

Seuraavassa Adobe Captivate -videossa näytetään, kuinka Bonjour-nimi korjataan palveluiden ohjauspaneelissa (vain CS3).

Bonjourin poistaminen Windowsista (vain CS3)

Bonjourin poistaminen:

1. Avaa Windowsin komentorivi ja kirjoita siihen seuraava komento:

"C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe" -remove
  2. Siirry Windowsin Resurssienhallinnassa seuraavaan kansioon: C:\Program Files\Bonjour
  3. Nimeä kyseisessä kansiossa oleva mdnsNSP.dll-tiedosto uudelleen nimellä mdnsNSP.old
  4. Käynnistä tietokone uudelleen
  5. Poista Program Files\Bonjour -kansio

Huomautus: Bonjourin poistaminen estää Version Cue -asiakkaita (Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash, Bridge) tunnistamasta Version Cue -palvelimia ja Version Cue -projekteja automaattisesti paikallisesta verkosta. Yhteys on muodostettava manuaalisesti käyttämällä Yhdistä palvelimeen -toimintoa ja sen koneen URL- tai IP-osoitetta, jolla Version Cue -palvelin on käynnissä.

Seuraavassa Adobe Captivate -videossa näytetään, kuinka Bonjour poistetaan (vain CS3).