Tervetuloa Adobe Creative Suite 4 Web Standardiin. Tässä asiakirjassa on viimeisimmät tiedot tuotteista ja päivityksistä sekä vianmääritysvihjeitä, joita ei ole käsitelty Creative Suite 4 Web Standard -oppaissa.

Creative Suite 4 Web Standard -sovellukset

• Adobe Flash CS4 Professional
  • Adobe Dreamweaver CS4
  • Adobe Fireworks CS4
  • Adobe Contribute CS4
  • Adobe Bridge CS4 (tarjoaa suoran pääsyn Version Cue- ja Adobe Device Central -ohjelmistoihin)
  • Adobe Media Player

Järjestelmän vähimmäisvaatimukset

Windows

• Vähintään 1 GHz:n suoritin
  • Microsoft Windows XP ja Service Pack 2 (suositus Service Pack 3) tai Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise ja Service Pack 1 (hyväksytty Windows XP:n ja Windows Vistan 32-bittisille versioille)
  • Suositus on vähintään 1 Gt RAM-muistia
  • 3.1 Gt vapaata kiintolevytilaa asennusta varten; asennuksen aikana tarvitaan enemmän kiintolevytilaa (tuotetta ei voi asentaa flash-pohjaisiin tallennuslaitteisiin)
  • 1 024 x 768 näyttö (suositus 1 280 x 800) ja 16-bittinen näyttökortti
  • DVD-ROM-asema
  • QuickTime 7.4.5 vaaditaan multimediaominaisuuksia varten
  • Verkkopalvelujen käyttöön ja

Mac OS

• PowerPC G5- tai moniytiminen Intel-suoritin
  • Mac OS X 10.4.1110.5.4
  • Adobe Version Cue Server edellyttää Java Runtime Environment 1.5 -versiota
  • Suositus on vähintään 1 Gt RAM-muistia
  • 6,1 Gt käytössä olevaa kiintolevytilaa asennusta varten; asennuksen aikana tarvitaan lisää vapaata tilaa (ei voi asentaa levylle, joka käyttää kirjainkoon huomioivaa tiedostojärjestelmää eikä kannettaviin flash-pohjaisiin tallennuslaitteisiin)
  • 1 024 x 768 näyttö (suositus 1 280 x 800) ja 16-bittinen näyttökortti
  • DVD-ROM-asema
  • QuickTime 7.4.5 vaaditaan multimediaominaisuuksia varten
  • Verkkopalvelujen käyttöön ja

Viimeisimmät järjestelmävaatimuspäivitykset ovat osoitteessa www.adobe.com/go/webstandard_systemreqs_fi.

Tässä tuotteessa voi olla mahdollista käyttää verkkopohjaisia toimintoja ("online-palvelut"), jotka edellyttävät nopeaa Internet-yhteyttä. Online-palvelut ja jotkin niiden ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa maissa, kaikilla kielillä ja/tai kaikilla valuutoilla, ja ne voidaan lopettaa kokonaisuudessaan tai osittain ilman ennakkoilmoitusta. Online-palvelujen käyttöä koskevat erilliset käyttöehdot sekä online-tietosuojakäytännön ehdot. Joidenkin palvelujen käyttö voi edellyttää käyttäjän rekisteröitymistä. Joistakin verkkopalveluista voidaan periä lisämaksu. Tämä koskee myös palveluita, jotka tarjotaan aluksi veloituksetta. Tarkat tiedot, käyttöehdot sekä online-tietosuojakäytäntö ovat osoitteessa www.adobe.com/fi.

Ohjelmiston asentaminen

1. Sulje ennen asentamista kaikki järjestelmän avoimet sovellukset mukaan lukien muut Adobe-sovellukset, Microsoft Office -sovellukset ja selainikkunat. On myös suositeltavaa poistaa virustorjunta käytöstä väliaikaisesti asennuksen ajaksi.
  2. Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet tai sinun on kyettävä toteuttamaan vahvistus järjestelmänvalvojan tavoin.
  3. Tee jokin seuraavista toimista:

Windows:

• Aseta DVD-levy asemaan ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita. Jos asennusohjelma ei käynnisty automaattisesti, siirry Adobe CS4 -kansioon, joka sijaitsee kiintolevyn juurihakemistossa. Käynnistä asennus kaksoisnapsauttamalla tiedostoa Setup.exe.
  • Jos latasit ohjelmiston internetistä, avaa kansio, siirry Adobe CS4 -kansioon, kaksoisnapsauta Setup.exe-tiedostoa ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Mac:

• Aseta DVD-levy asemaan ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita. Jos asennusohjelma ei käynnisty automaattisesti, siirry sovelluskansioon, joka sijaitsee kiintolevyn juurihakemistossa. Käynnistä asennusprosessi kaksoisosoittamalla tiedostoa Setup Mac OS.
  • Jos latasit ohjelmiston internetistä, avaa kansio, siirry sovelluskansioon, kaksoisosoita Setup-tiedostoa ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Jos asennat tuotepäivitystä, asennusohjelma etsii järjestelmästäsi kelvollista päivitettävää tuotetta. Jos asennus ei löydä sitä, se pyytää sinua antamaan päivitettävän tuotteen sarjanumeron. Voit myös asentaa ohjelmiston kokeiluversion ja antaa sitten uuden ja aiemman sarjanumeron käynnistyksen aikana näkyviin tulevassa sarjanumeroikkunassa.

Lisätietoja CS4:n asennuksesta on osoitteessa www.adobe.com/go/cs4install_fi/

Tunnetut ongelmat

• Asentamisen jälkeen Mac-tietokoneen suorituskyky saattaa vaikuttaa hitaammalta. Järjestelmän uudelleen käynnistäminen asentamisen jälkeen auttaa tähän. (#BG063142)
  • Mac-järjestelmässä juurihakemistoon asentaminen ei onnistu. (#BG044824)
  • Jos 32-bittinen sovellus asennetaan 64-bittiseen Vistaan, näkyviin tulee virheellinen oletusasennussijainti. Sovellus asennetaan oikeaan sijaintiin: C:\program files(x86). (#BG064131)
  • Asennusohjelman Valinnat-näytössä näkyvään yhteiskokoon sisältyy asennuksessa tarvittavien komponenttien edellyttämä levytila. Näitä komponentteja ei kuitenkaan näy luettelossa, joten näytössä näkyvä luku ei välttämättä vastaa luettelossa olevien komponenttien kokoa. (#BG059229)
  • Asennus saattaa kestää 20 minuutista yli 1 tuntiin asennettavaksi valitun tuotteen ja osien mukaan. (#BG050030)
  • Creative Suite 4 -ohjelmaa ei voi asentaa suojattuun kansioon. (#BG065106)
  • Vaikka voit valita Creative Suite 4-version asentamisen toissijaiseen osioon, asennusohjelma vaatii silti jopa 6 Gt vapaata levytilaa ensisijaisessa osiossa jotta asennus voitaisiin saattaa loppuun. Tarvittavan vapaan tilan määrä riippuu asennettavista komponenteista.
  • Tarkempia tietoja asennuksesta on osoitteessa http://www.adobe.com/fi/support/loganalyzer/.

Huomautus: Jos haluat asentaa alkuperäisen asennuksen jälkeen lisäosia tai ohjelmiston uudelleen, alkuperäisen asennusohjelman on oltava käytettävissä (CD, DVD tai verkosta ladattu asennusohjelma). Korjaus ei ole käytettävissä.

Ohjelmiston asennuksen poistaminen

1. Ennen kuin poistat asennuksen, sulje kaikki käynnissä olevat sovellukset mukaan lukien muut Adobe-sovellukset, Microsoft Office -sovellukset ja selainikkunat.
  2. Tee jokin seuraavista toimista:
  • Avaa Windows XP -käyttöjärjestelmässä Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauta kuvaketta Lisää tai poista sovellus. Valitse tuote, jonka asennuksen haluat poistaa, ja valitse sitten Muuta tai poista. Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.
  • Avaa Windows Vistassa Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauta Ohjelmat ja toiminnot -kuvaketta. Valitse tuote, jonka asennuksen haluat poistaa, ja valitse sitten Poista tai muuta. Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

TÄRKEÄÄ: Mac OS -käyttöjärjestelmässä on uusi asennuksenpoistotoiminto. ÄLÄ poista ohjelmia vetämällä niitä roskakoriin. Voit poistaa asennuksen turvallisesti Mac OS X -käyttöjärjestelmästä kaksoisosoittamalla asennuksenpoisto-ohjelman aliasta sijainnissa Ohjelmat/Lisäohjelmat/Adobe Installers tai Ohjelmat-kansiossa. Syötä ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana ja noudata sitten näytölle tulevia ohjeita.

Tunnetut ongelmat

• Asennuksen poisto poistaa kaikki mukautetut kansiot, jotka on lisätty sovelluksen kansioihin. (#BG69109)
  • Huomaa että jotkut tiedostot jäävät tietokoneellesi Creative Suite 4 -sovellusten poiston jälkeen.

Hanki kokeiluversion jälkeen

Jos olet asentanut Creative Suite 4 Web Standard -ohjelmiston kokeiluversion, voit syöttää sarjanumeron muuntaaksesi kokeiluversion. Asennusta ei tarvitse poistaa.

Voit muuntaa kokeiluversion syöttämällä sarjanumeron, jonka olet saanut hankkiessasi Web Standard -ohjelmiston. Käynnistä mikä tahansa Web Standard -sovelluksista ja syötä sarjanumero sarjanumeronäytölle.

Muut sovellukset, jotka asennetaan osaksi Web Standard -sovellusta, tunnistavat uuden sarjanumeron kun sovelluksia käynnistetään seuraavan kerran. Vain kokeiluversioina käytettävät sovellukset tunnistavat uuden sarjanumeron. Jos jollekin sovelluksista on jo annettu jokin muu sarjanumero, se jatkaa kyseisen sarjanumeron käyttämistä, kunnes poistat vanhemman sarjanumeron valitsemalla Ohje > Poista aktivointi > Poista sarjanumero. Tämän jälkeen sovellus tunnistaa uuden sarjanumeron seuraavalla käynnistyskerralla.

Ostamasi sarjanumero koskee vain tietynkielisen ohjelmiston käyttöä, ja vain kyseisellä kielellä asennettu tuote hyväksyy kyseisen numeron.

Määrälisenssiasiakkaat eivät voi hankkia määrälisenssiä suoraan kokeiluversioista. Määrälisenssisarjanumeron voi silti syöttää kokeiluversio-ohjelmistoon ilman, että asennus täytyy poistaa ja tuote asentaa uudelleen. Ota yhteyttä jälleenmyyjään tai valtuutettuun Adobe-käyttöoikeuskeskukseen, kun haluat tilata volyymikäyttöoikeussopimuksen. Jälleenmyyjien yhteystiedot ovat haettavissa osoitteesta http://partners.adobe.com/resellerfinder/na/reseller.jsp.

Sähköiset käyttöoikeudet

Tätä tuotetta tarjotaan riippuen siitä, oletko hyväksynyt lisenssisopimuksen, joka on asennusvälineen mukana sekä riippuen rajoitetuista takuuehdoista. Katso lisätietoja Adoben ohjelmistojen käyttöoikeussopimuksesta. Ohjelmisto saattaa yrittää aktivoitua automaattisesti internetin kautta. Tietoja, joista yksittäisen henkilön voi tunnistaa, ei lähetetä. Poikkeuksena ovat IP-osoitteet, jotka on joillakin oikeudenkäyttöalueilla määritelty tiedoksi, jonka avulla henkilön voi tunnistaa. Käy Adoben verkkosivustolla saadaksesi lisätietoja: http://www.adobe.com/go/activation_fi.

Huomautus: Jos haluat asentaa tuotteen toiseen tietokoneeseen, sarjanumeron aktivointi ensimmäisessä koneessa on poistettava käytöstä. Poista aktivointi valitsemalla Ohje > Poista aktivointi. Sarjanumeron aktivoinnin poistaminen käytöstä koskee kaikkia komponentteja, jotka on aktivoitu kyseisellä sarjanumerolla. Jos käynnistät tuotteen samalla tietokoneella aktivoinnin poistamisen jälkeen, se aktivoituu uudelleen.

Rekisteröintitiedot

Kun asennat ohjelmiston, muista rekisteröityä, jotta saat ajantasaiset tiedot tuotteesta ja koulutuksista, uutiskirjeet sekä kutsut Adoben tapahtumiin ja seminaareihin. Jos et rekisteröidy asennuksen yhteydessä, voit rekisteröityä myöhemmin mistä tahansa CS4-komponentista käsin valitsemalla Ohje > Rekisteröinti.

Kirjasinten asentaminen

Kaikki kirjasimiin liittyvä dokumentaatio on verkossa. Osoitteessa  http://www.adobe.com/fi/type/browser/landing/creativesuite/creativesuite4.html on Adoben OpenType User Guide -käyttöopas, OpenType ReadMe -tiedosto, linkkejä kirjasimia koskeviin Readme-tiedostoihin, luettelot eri CS4-tuotteiden asentamista kirjasimista sekä luettelot kunkin CS4-tuotteen mukana toimitettuihin DVD-levyihin sisältyvistä kirjasimista.

Creative Suite 4 -asennusohjelma asentaa kirjasimet järjestelmän kirjasinten oletushakemistoon. Monet näistä kirjasimista ovat Creative Suite 3:n asentamien kirjasinten uudempia versioita. Jos asennusohjelma löytää järjestelmän kirjasinten oletushakemistosta kirjasinten vanhempia versioita, se poistaa vanhempien versioiden asennuksen ja tallentaa ne uuteen hakemistoon. Järjestelmän kirjasinten oletushakemisto on:

• Apple Macintosh: <Järjestelmälevy>/Library/Fonts
  • Windows: <Järjestelmälevy>:\Windows\Fonts

Vanhemmat kirjasimet tallennetaan uuteen hakemistoon:

• Apple Macintosh: <Järjestelmälevy>/Library/Application Support/Adobe/SavedFonts/current
  • Windows: <Järjestelmälevy>:\Program Files\Common Files\Adobe\SavedFonts\current

Uusi hakemisto sisältää myös tiedoston ”Read Me.html”, jossa on lueteltu tallennetut kirjasimet sekä uusien ja vanhojen kirjasintiedostojen versionumerot.

Voit asentaa vanhemmat kirjasimet uudelleen poistamalla uudet kirjasintiedostot järjestelmän kirjasinten oletushakemistosta ja siirtämällä vanhat tiedostot takaisin kyseiseen hakemistoon.

Asennuslevyllä on myös muita kirjasimia. Lisätietoja kirjasinten asentamisesta on osoitteessa http://www.adobe.com/go/learn_fontinstall_fi.

Tunnetut ongelmat

Uusimpia tietoja Creative Suite 4 -sovelluksista ja niitä koskevista tunnetuista ongelmista on Adoben tukisivustossa.

Windows XP:n GB18030-tuki

• In order to support the display of all characters of the Chinese standard GB18030 on Windows XP systems, Adobe recommends the installation of the Microsoft GB18030 Support Package. This support package will update an XP system with, among other things, fonts and input-method-editors (IMEs) to correctly support GB18030. The support package is available as a download from the Microsoft website. (#BG061690)

Aktivoinnin poistaminen

• Windowsissa aktivoinnin poistaminen saattaa epäonnistua ja näkyviin saattaa tulla virhe ”Internet-yhteyttä ei löydy” vaikka yhteys on. Siirry kohtaan Internet-asetukset > Lisäasetukset ja poista valinta kohdasta ”Tarkista palvelimen sertifikaatin kumoaminen” ja yritä aktivoinnin poistamista uudelleen. (#BG056982)

Adobe InContext Editing

• Adobe InContext Editing ei toimi Adobe AIR -ohjelman kanssa. Voit muokata verkkosivuja InContext Editing -ohjelmalla verkkoselaimessa, mutta muokkaaminen ei onnistu kun verkkoselainta käytetään Adobe AIR -ohjelmassa. (#BG067769)

Search For Help

• Search for Help käynnistää Internet Explorerin vaikka Firefox on oletusselain. (#1677521)

Adobe Drive/Version Cue CS4

• Kun Adobe Drive- tai Version Cue CS4 -ohjelmaa suljettaessa valitsee vaihtoehdon jossa muutoksia tiedostoon ei tallenneta, tallennetut muutokset häviävät edellisen sisäänkuittauksen jälkeen. Katso TechNote osoitteessa www.adobe.com/go/kb406179 (1872992).
  • Tiedostot Adobe Drive -ohjelmistossa (Version Cue CS4) katoavat tai niiden versiohistoria katoaa, jos ne avataan tai tallennetaan ilman että ne kirjataan ulos. Katso TechNote osoitteessa www.adobe.com/go/kb404970_fin_FI(1892658)

Asiakastuki

Asiakaspalvelu

Adoben asiakaspalvelu neuvoo tuotetietoihin, myyntiin, rekisteröintiin ja muihin ei-teknisiin kysymyksiin liittyvissä asioissa. Adoben asiakaspalvelun yhteystiedot saat napsauttamalla alueesi tai maasi Adobe.com-pääsivun Ota yhteyttä -linkkiä.

Tukisopimusvaihtoehdot ja tekniset resurssit

Jos tarvitset tuotettasi koskevaa teknistä tukea, kuten tietoja maksuttomista ja maksullisista tukipalveluista ja vianmääritysresursseista, saat lisätietoja osoitteesta http://www.adobe.com/go/support_fi. Jos olet muualla kuin Pohjois-Amerikassa, mene osoitteeseen http://www.adobe.com/go/intlsupport_fi ja valitse Change maan nimen vieressä, ja valitse oma alueesi.

Maksuttomiin vianmääritysresursseihin kuuluvat muun muassa Adoben tukitietämyskanta, Adoben käyttäjäfoorumit ja paljon muuta. Kehitämme jatkuvasti lisätyökaluja ja tuotamme internetissä käytettävissä olevia tietoja, joiden avulla käyttäjä saa joustavia vaihtoehtoja ongelmien mahdollisimman nopeaan ratkaisuun.

Jos jonkin Creative Suite 4 -sovelluksen asentamisessa tai asennuksen poistamisessa ilmenee ongelmia, kokeile tietokoneen uudelleenkäynnistämistä ennen yhteyden ottamista tukeen. Lisätietoja CS4:n asennuksesta on osoitteessa www.adobe.com/go/cs4install_fi/

Muut resurssit

Käyttöoppaat

Tilaa dokumentaatiota painetussa muodossa osoitteesta www.adobe.com/go/buy_books_fi.

Verkossa olevat resurssit

Täydellinen ohje sekä yhteisöltä saatuja ohjeita, inspiraatiota ja tukea löytyy osoitteesta www.adobe.com/go/creativesuite4_community_help_fi.

Voit myös katsoa lisätietoja kohdasta Bridge Home:

Valitse mistä tahansa Creative Suite 4 -sovelluksesta Tiedosto > Selaa > Bridge. Kun Bridge avautuu, napsauta Bridge Home -painiketta Suosikit-paneelissa.

Muut resurssit

Tietoa yksittäisistä tuotteista

Adobe Contribute CS4

Adobe Bridge CS4

Adobe Dreamweaver CS4

Adobe Device Central CS4

Adobe Flash CS4 Professional

Adobe Fireworks CS4

Adobe Version Cue CS4