Kun Adoben CS4- tai CS5-ohjelmistopaketti tai -tuote asennetaan, Lisätietoja-valintaikkunassa tai asennuslokissa näkyy jokin seuraavista virhekoodeista:

• Error 1401: Unable to create key \Software\Classes\.tif\OpenWithList\Illustrator.exe. Verify that you have sufficient access to that key, or contact your support personnel. (Virhe 1401: Avaimen luominen ei onnistunut: \Software\Classes\.tif\OpenWithList\Illustrator.exe. Varmista, että sinulla on avaimeen tarvittavat käyttöoikeudet, tai ota yhteys tukihenkilöstöön.)
  • Error 1402: Could not open key \Classes\.pdf\PersistentHandler. Verify that you have sufficient access to that key, or contact your support personnel. (Virhe 1402: Avaimen avaaminen ei onnistunut: \Classes\.pdf\PersistentHandler. Varmista, että sinulla on avaimeen tarvittavat käyttöoikeudet, tai ota yhteys tukihenkilöstöön.)
  • Error 1404.Could not delete key \Software\Classes\CLSID\{DF9A1DA0-23C0-101B-B02E-FDFDFDFDFDFD}. Verify that you have sufficient access to that key, or contact your support personnel. (Virhe 1404: Avaimen poistaminen ei onnistunut: \Software\Classes\CLSID\{DF9A1DA0-23C0-101B-B02E-FDFDFDFDFDFD}. Varmista, että sinulla on avaimeen tarvittavat käyttöoikeudet, tai ota yhteys tukihenkilöstöön.)
  • Error 1406: Could not write value Folders to key \Software\Classes\CLSID\{B801CA65-A1FC-11D0-85AD-444553540000}\PersistentHandler. Verify that you have sufficient access to that key, or contact your support personnel. (Virhe 1406: Kansioiden arvon kirjoittaminen avaimeen ei onnistu: \Software\Classes\CLSID\{B801CA65-A1FC-11D0-85AD-444553540000}\PersistentHandler. Varmista, että sinulla on avaimeen tarvittavat käyttöoikeudet, tai ota yhteys tukihenkilöstöön.)

CS4-tuotteissa tekstirivit näkyvät joskus ikkunassa, joka tulee näkyviin, kun asennuksen tilaikkunasta valitaan lisätiedot. CS5-tuotteissa poistumiskoodi 6 tai 7 näkyy asennuksen tilaikkunassa tai Vianmääritys-linkin napsauttamisen jälkeen. Näet asennuslokitiedostosta, mitkä rekisteriavaimet ovat kyseessä. Etsi teksti ”return value 3” ja sen yläpuolelta virhe 1401, 1402 ja niin edelleen.

Tässä näkyy esimerkiksi tulos, kun teksti ”return value 3” etsittiin Master Collection CS5 -asennusyrityksen lokitiedostosta:

Error 1402.Could not open key: UNKNOWN\Components\DA42BC89BF25F5BD0AF18C3B9B1A1EE8\68AB67CA7DA73301B7449A0100000010. Verify that you have sufficient access to that key, or contact your support personnel.

Action ended 14:54:46: InstallFinalize. Return value 3. (Virhe 1402: Avaimen avaaminen ei onnistunut: UNKNOWN\Components\DA42BC89BF25F5BD0AF18C3B9B1A1EE8\68AB67CA7DA73301B7449A0100000010. Varmista, että sinulla on avaimeen tarvittavat käyttöoikeudet, tai ota yhteys tukihenkilöstöön. Toiminto päättyi 14:54:46: InstallFinalize. Palautusarvo 3.)

MSI-virhe 1402 näkyy Return value 3 -kohdan yläpuolella.

Ratkaisut

Suorita seuraavat toimet järjestyksessä:

Ratkaisu 1: Kokeile seuraavaa Microsoft MSI -päivityksen rekisteröinnin tiedostovaurioiden korjausta:

Ratkaisu 2: Aseta rekisterissä käyttöoikeudet oletusarvoisiksi.

Tärkeää: Virhesanomassa rekisteriavain näkyy välittömästi seuraavan tekstin jälkeen: Unable to create key (”Avaimen luominen ei onnistunut”), Could not open key (”Avaimen avaaminen ei onnistunut”), Could not delete key (”Avaimen poistaminen ei onnistunut”) tai Could not write value Folders to key (”Kansioiden arvon kirjoittaminen avaimeen ei onnistunut”). Päätietueen rekisteriavain on avain, joka on välittömästi ennen viimeistä virhesanomassa mainittua avainta. Yllä olevissa virhesanomissa virheen 1402 yläkansio on Components. Käyttöoikeudet saattaa olla tarpeen myöntää mainitun kohteen lisäksi myös sen yläkansioon. On mahdollista, että useampi kuin yksi tai kaikki yläkansion alakohteista edellyttävät asennusohjelman muokkausta.

Alla lueteltu pääkäyttäjien ryhmä on paikallisten pääkäyttäjien oletusryhmä Windows XP- ja Windows Vista -versioissa.

Vastuuvapauslauseke: Tämä toimenpide sisältää Windows-rekisterin muokkauksen. Adobe ei tarjoa tukea sellaisen rekisterin muokkaamiseen, joka sisältää välttämättömiä järjestelmä- ja sovellustietoja. Varmista, että teet varmuuskopiot rekisteristä ennen kuin muokkaat sitä. Lisätietoja rekisteristä saat Windowsin dokumentoinnista tai ottamalla yhteyttä Microsoftiin.

Windows XP

1. Kirjoita virhesanomassa mainitun avaimen polku muistiin. Lokitiedostossa mainitaan joskus useita rekisteriavaimia. Kirjoita kaikki Lisätietoja-ikkunassa mainitut polut muistiin.
    • Esimerkki: ”Components\DA42BC89BF25F5BD0AF18C3B9B1A1EE8”
  2. Valitse Käynnistä > Suorita, Kirjoita regedit Suorita-valintaruudun avoimeen tekstikenttään ja napsauta sitten OK.
  3. Varmuuskopioi nykyinen rekisteritiedosto:
    1. Valitse rekisterieditorin valintaruudussa Tiedosto > Vie.
    2. Kirjoita tiedostolle nimi ja valitse paikka.
    3. Valitse vientialueeksi Kaikki.
    4. Valitse Tallenna.
  4. Siirry virhesanomassa mainitun avaimen päätietueeseen. Esimerkiksi yllä olevassa esimerkissä etsitään merkkijonoa ”Components\DA42BC89BF25F5BD0AF18C3B9B1A1EE8”.

Huomautus: Nämä vaiheet saattavat olla hieman erilaisia virhesanoman polun mukaan. Kaikki mainitut rekisteriavaimet alkavat HKEY_LOCAL_MACHINE-rakenteesta.

5. Napsauta kakkospainikkeella pääavainta Components ja valitse Käyttöoikeudet.
  6. Tarkista, että Järjestelmänvalvojat ja SYSTEM ovat luettelossa ja että Salli-sarakkeesta on valittu Täydet oikeudet.
  7. Napsauta Lisäasetukset Käyttöoikeudet-valintaruudussa.

Napsauta Käyttöoikeudet-valintaruudussa Lisäasetukset
  8. Valitse Järjestelmänvalvojat-ryhmä (1), valitse Korvaa omistaja alisäilöissä ja objekteissa (2), napsauta Käytä (3) ja valitse Käyttöoikeudet-välilehti (4).

Huomautus: Valitse nykyinen pääkäyttäjätili, jos pääkäyttäjäryhmä ei ole käytettävissä.

Valitse ”Korvaa omistaja...” ja napsauta Käytä.
  9. Valitse Palauta käyttöoikeudet ja ota käyttöön oikeuksien periytyminen näille aliobjekteille (1) ja napsauta sitten OK (2).

Valitse ”Palauta käyttöoikeudet...” ja napsauta OK

TÄRKEÄÄ! Jos saat viestin, jossa kerrotaan, että joitakin aliobjekteja ei voitu muokata vaiheessa 8 tai 9, napsauta OK, kunnes kaikki valintaikkunat on suljettu. Toista sitten mainitut vaiheet.

10. Napsauta Lisäsuojausasetukset-valintaruudussa OK. Windows määrittää alempien tasojen oikeudet ylätason oikeuksien mukaisiksi.
  11. Toista vaiheet 1–10 kaikille muille rekisteriavaimille.

12. Kun kaikki avaimet on korjattu, suorita Adobe Creative Suite -tuotteen asennus uudelleen.

Windows 7, Windows Vista

Tärkeää: Suorita prosessi loppuun hyväksymällä tai jatkamalla kaikkien käyttäjätilin hallintaan liittyvien valintaruutujen läpi, jotka tulevat näkyviin.

1. Kirjoita ylös polku virhesanomassa viitattuun avaimeen. Lokitiedostossa mainitaan joskus useita rekisteriavaimia. Kirjoita kaikki tiedostossa mainitut polut muistiin.
    • Esimerkki: ”Components\DA42BC89BF25F5BD0AF18C3B9B1A1EE8”
  2. Valitse Käynnistä, kirjoita regedit hakukenttään ja paina sitten Enter.
  3. Varmuuskopioi nykyinen rekisteritiedosto:

1. Valitse rekisterieditorin valintaruudussa Tiedosto > Vie.
    2. Kirjoita tiedostolle nimi ja valitse paikka.
    3. Valitse vientialueeksi Kaikki.
    4. Valitse Tallenna.
    5. Sulje Regedit.
  4. Siirry virhesanomassa mainitun avaimen päätietueeseen. Esimerkiksi yllä olevassa esimerkissä etsitään merkkijonoa ”Components\DA42BC89BF25F5BD0AF18C3B9B1A1EE8”.

Huomautus: Nämä vaiheet saattavat olla hieman erilaisia virhesanoman polun mukaan. Kaikki mainitut rekisteriavaimet alkavat HKEY_LOCAL_MACHINE-kansiosta.

5. Napsauta kakkospainikkeella pääavainta Components ja valitse Käyttöoikeudet.
  6. Tarkista, että Järjestelmänvalvojat ja SYSTEM ovat luettelossa ja että Salli-sarakkeesta on valittu Täydet oikeudet.
  7. Napsauta Lisäasetukset Käyttöoikeudet-valintaruudussa.

Napsauta Lisäasetukset Käyttöoikeudet-valintaruudussa
  8. Valitse Järjestelmänvalvojat-ryhmä (1) ja Korvaa omistaja alisäilöissä ja objekteissa (2), napsauta Käytä (3) ja valitse Käyttöoikeudet-välilehti (4).

Huomautus: Valitse nykyinen pääkäyttäjätili, jos pääkäyttäjäryhmä ei ole käytettävissä.

Valitse ”Korvaa omistaja...” ja sen jälkeen Käytä.
  9. Valitse Korvaa kaikkien alemman tason objektien periytyvät oikeudet tämän objektin periytyvillä oikeuksilla (1) ja napsauta Käyttöoikeudet-välilehdessä OK (2).

Valitse ”Korvaa kaikkien alemman tason...”, ja napsauta OK

TÄRKEÄÄ!Jos saat viestin, jossa kerrotaan, että joitakin aliobjekteja ei voitu muokata vaiheessa 8 tai 9, napsauta OK, kunnes kaikki valintaikkunat on suljettu. Toista sitten mainitut vaiheet.

10. Napsauta Lisäsuojausasetukset-valintaruudussa OK. Windows määrittää alempien tasojen oikeudet ylätason oikeuksien mukaisiksi.
  11. Toista vaiheet 1–10 kaikille muille rekisteriavaimille.
  12. Kun kaikki avaimet on korjattu, suorita Adobe-tuotteen asennus uudelleen.

Jos Adobe Creative Suite -tuoteasennuksen lisätieto- tai tilaikkunassa näkyy edelleen virhe, tarkista virheen aiheuttavan rekisteriavaimen käyttöoikeudet. Joissakin tapauksissa avaimen nimeäminen uudelleen asettaa asennusohjelman luomaan avaimen uudelleen ja palauttamaan käyttöoikeudet, jos avain on viallinen. Jos et voi vaihtaa käyttöoikeuksia tai nimetä tätä avainta uudelleen, ota yhteyttä Microsoftiin tai laitteistokauppiaaseen.

Ratkaisu 3: Poista vakoiluohjelma.

Huomautus: Adobe antaa nämä tiedot vapaaehtoisesti. Adoben tekninen tuki ei tue kolmannen osapuolen sovelluksia. Käyttäjiä kehotetaan lukemaan näiden sovellusten julkaisutiedot ennen asennusta.

Jotkut ohjelmat voivat asentaa ohjelmiston, joka voi vaurioittaa käyttöjärjestelmää. Tarkista tietokone näiden ohjelmien varalta vakoiluohjelmien poisto-ohjelmilla, kuten Ad-Aware-ohjelmalla tai Microsoftin vakoiluohjelmien torjuntaohjelmistolla.

Ratkaisu 4: Tarkasta järjestelmäsi virusten varalta.

Järjestelmävirukset saattavat aiheuttaa epävakaata toimintaa ja estää tuotetta asentumasta. Tarkista järjestelmä virusten varalta ajantasaisen virustentorjuntaohjelmiston avulla (esimerkiksi McAfee VirusScan). Varmista, että käytössä olevassa virustentorjuntaohjelmistossa on uusimmat virusmääritykset. Vaikkakin virustartunnat ovat harvinaisia, ne voivat aiheuttaa outoa järjestelmän toimintaa, mukaan lukien järjestelmävirheitä. Virustentorjuntaohjelmiston säännöllinen suorittaminen estää viruksia vahingoittamasta tietokoneessa olevia ohjelmia. Katso ohjeet virustentorjuntaohjelmiston dokumentaatiosta.

Ratkaisu 5: Poista Webroot Spy Sweeper käytöstä.

Pyydä lisätietoja Spy Sweeper -ohjelmiston käytöstä poistamisesta Webroot-yhtiöstä. Adoben tekninen tuki ei tue kolmannen osapuolen sovelluksia.

Ratkaisu 6: Poista kaikki Adobe-tuotteiden aikaisemmat versiot ja asenna sitten uudelleen.

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  2. Kaksoisnapsauta Lisää tai poista sovellus.
  3. Valitse Adobe-tuote ja napsauta Poista.
  4. Vahvista kehotettaessa, että haluat poistaa tuotteen.
  5. Toista yllä olevat toimet kaikille aiemmin asennetuille Adobe-tuotteille.
  6. Käynnistä tietokone ja yritä asennusta uudelleen.

Lisätietoja

Näitä virheitä ilmenee, kun asennusohjelma ei voi luoda, lukea tai kirjoittaa tarvittavia rekisteritietoja.

Adobe Creative Suiten asennusloki

Adobe Creative Suiten asennuslokissa on tarkat tiedot asennuksen epäonnistumisesta (tai onnistumisesta). Lokitiedoston avulla ongelma voidaan selvittää nopeasti. Jokaisen asennusyrityksen yhteydessä edelliseen asennuslokiin lisätään tietoa. Jos vanha asennusloki poistetaan ennen uutta asennusyritystä, vianmääritys saattaa sujua helpommin. Lokitiedosto luodaan niin Windows- kuin Macintosh-käyttöjärjestelmässäkin. Virhesanomien muoto on kuitenkin erilainen käyttöjärjestelmien erojen vuoksi.

1. Siirry Adobe Creative Suiten lokitiedostoon.

\Program Files\Common Files\Adobe\Installers-kansio.
  2. Pura Adobe Creative Suiten lokitiedosto.

Tärkeää: Lokitiedoston arkistoinnissa käytetään gzip-pakkausohjelmaa, ja sen purkamiseen tarvitaan purkuohjelma, kuten Winzip tai WinRAR.

Lokitiedoston nimeä koskeva huomautus:

• Esimerkiksi Creative Suite 5 Design Premium -version lokitiedosto on nimeltään Adobe Creative Suite 5 Design Premium [päivämäärämerkintä].log.gz.
  3. Etsi lokitiedostosta merkintä Error 1401, Error 1402, Error 1404 ja Error 1406.
  4. Merkitse virheilmoituksen yhteydessä näkyvät polut muistiin.

Tärkeää: Virhesanomassa rekisteriavain näkyy välittömästi seuraavan tekstin jälkeen: Unable to create key (”Avaimen luominen ei onnistunut”), Could not open key (”Avaimen avaaminen ei onnistunut”), Could not delete key (”Avaimen poistaminen ei onnistunut”) tai Could not write value Folders to key (”Kansioiden arvon kirjoittaminen avaimeen ei onnistunut”). Päätietueen rekisteriavain on avain, joka on välittömästi ennen viimeistä virhesanomassa mainittua avainta. Yllä mainituissa virhesanomissa virheen 1401 yläkansio on OpenWithList.

Esimerkki Adobe Creative Suite 4 -tuotteen lisätietojen virheestä:

Adobe Illustrator CS4: Virhe: Error 1401.Could not create key \Software\Classes\.tif\OpenWithList\Illustrator.exe. Verify that you have sufficient access to that key, or contact your support personnel. Action ended 25:52:19: InstallFinalize. Return value 3. (Virhe 1401.Avaimen luominen ei onnistunut: \Software\Classes\.tif\OpenWithList\Illustrator.exe. Varmista, että sinulla on avaimeen tarvittavat käyttöoikeudet, tai ota yhteys tukihenkilöstöön. Toiminto päättyi 25:52:19: InstallFinalize. Palautusarvo 3.)

Esimerkki Adobe Creative Suite 5 -tuotteen asennuslokin virheestä:

Action 14:54:46: InstallFiles. Copying new files Error 1402.Could not open key: UNKNOWN\Components\DA42BC89BF25F5BD0AF18C3B9B1A1EE8\68AB67CA7DA73301B7449A0100000010.   Verify that you have sufficient access to that key, or contact your support personnel. Action ended 14:54:46: InstallFinalize. Return value 3. (Toiminto 14:54:46: InstallFiles. Kopioidaan uusia tiedostoja Virhe 1402.Avaimen avaaminen ei onnistunut: UNKNOWN\Components\DA42BC89BF25F5BD0AF18C3B9B1A1EE8\68AB67CA7DA73301B7449A0100000010. Varmista, että sinulla on avaimeen tarvittavat käyttöoikeudet, tai ota yhteys tukihenkilöstöön. Toiminto päättyi 14:54:46: InstallFinalize. Palautusarvo 3.)