Virhe: ”Tämän tuotteen käyttöoikeus on lakannut toimimasta” | CS5, CS4

Ongelma

Kun yrität käynnistää CS5- tai CS4-sovelluksen, näyttöön tulee jokin seuraavista virheistä:

• ”Tämän tuotteen käyttöoikeus on lakannut toimimasta”
  • ”Tämän tuotteen aktivointiin käyttämäsi sarjanumero on vanhentunut”
  • ”Väärä sarjanumero” ”Sarjanumero näyttää olevan virheellinen”

Nämä virheet voivat ilmetä sen jälkeen, kun sovellus on ollut käynnissä jonkin aikaa tai kun käynnistät sen ensimmäisen kerran.

Ratkaisut

Ratkaisu 1 (CS5): Anna pyydettäessä uusi sarjanumero.

Jos CS5-sovelluksen käyttöoikeus on vanhentunut, sovellus pyytää sinua antamaan uuden sarjanumeron. Kun sinulta kysytään sarjanumeroa, anna ostamasi tuotteen numero.

Ratkaisu 2: Siirrä järjestelmän kelloa taaksepäin, käynnistä sovellus ja poista tallennettu vanhentuva sarjanumero.

1. Aseta tietokoneen kellon päivämääräksi 1. tammikuuta 2006.

2. Käynnistä sovellus, jossa ongelma ilmenee, tai mikä tahansa kyseiseen Creative Suite ‑pakettiin kuuluva sovellus.
  3. Valitse Ohje > Poista aktivointi ja sitten Poista tämä sarjanumero (CS4) tai Poista aktivointi pysyvästi (CS5).
  4. Lopeta sovellus.
  5. Aseta tietokoneen kello takaisin nykyiseen päivämäärään.
  6. Käynnistä sovellus.
  7. Kun sinulta kysytään sarjanumeroa, anna ostamasi tuotteen numero.

Ratkaisu 3: Poista PCD- ja caps-tietokantatiedostot ja asenna ne uudelleen.

1. Poista sovelluksen tai koko Creative Suite ‑paketin asennus. Voit poistaa asennuksen Windowsissa Windowsin Lisää tai poista ohjelmia ‑toiminnolla. Jos haluat poistaa asennuksen Mac OS:ssä, siirry sovelluskansioon (esimerkiksi /Application/Adobe Photoshop CS4). Kaksoisnapsauta sitten Poista asennus ‑pikavalintaa (esimerkiksi Poista Adobe Photoshop CS4:n asennus).

Tärkeää: Ennen kuin poistat ohjelmiston asennuksen, varmista, että sinulla on asennustietoväline sen uudelleenasennusta varten. Adobe-ohjelmiston aikaisemmille versioille ei ole saatavana korvaavaa tietovälinettä.
  2. Poista seuraavat kansiot:

Windows:

/Program Files/Common Files/Adobe/Adobe PCD

/Program Files/Common Files/Adobe/caps

/Program Files/Common Files/Adobe/backup

Mac OS:

[käynnistysasema]/Library/Application Support/Adobe/Adobe PCD

[käynnistysasema]/Library/Application Support/Adobe/caps

[käynnistysasema]/Library/Application Support/Adobe/backup

Huomautus: Nämä kansiot ovat käynnistysaseman pääkansion Library-kansiossa, eivät käyttäjän kotikansion Library-kansiossa!
  3. Asenna sovellus tai Creative Suite ‑paketti uudelleen ja anna ostamasi tuotteen sarjanumero.

Lisätietoja

Tämä virhe voi ilmetä kolmessa tilanteessa:

• Osallistuit esiversio-ohjelmaan, ja esiversion sarjanumero on edelleen tallennettuna tietokoneellasi. Esiversio-ohjelmien sarjanumerot vanhentuvat, kun esiversio-ohjelma päättyy.
  • Asensit tietokoneeseen sovelluksen kokeiluversion, joka on vanhentunut.
  • Adoben asiakaspalvelu on poistanut sarjanumerosi aktivoinnin. Tämä ongelma voi ilmetä, kun pyydät Adoben asiakaspalvelusta uuden sarjanumeron.

Virhe ”Tämän tuotteen käyttöoikeus on vanhentunut” ei liity virheeseen ”Tämän tuotteen käyttöoikeus on lakannut toimimasta”. Vanhentunut käyttöoikeus tarkoittaa, että sarjanumero, joka ei ole enää voimassa, on edelleen tallennettuna pcd.db-tietokantatiedostossa. Ostamasi tuotteen mukana saamasi kelvollinen sarjanumero ei korvannut vanhentunutta sarjanumeroa asennusprosessin aikana. Kun poistat vanhentuneen sarjanumeron, voit antaa voimassa olevan sarjanumerosi.

Virhe ”Tämän tuotteen käyttöoikeus on lakannut toimimasta” liittyy Creative Suite 4 ‑ohjelmiston aktivointikomponenttiin. Se liittyy FlexNet-palvelun ongelmaan. (Creative Suite 5 ‑ohjelmisto käyttää eri aktivointikomponenttia.) Lisätietoja tämän virheen ratkaisemisesta saat näistä dokumenteista:

Oletko uusi käyttäjä?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa