Yksi seuraavista virheilmoituksista tulee näkyviin, kun Creative Suite 5- tai Creative Suite 4 -sovellus yritetään käynnistää:

• ”Tämän tuotteen lisenssi on vanhentunut”
  • ”Tuotteen aktivoimiseen käytetty sarjanumero on vanhentunut”
  • ”Sarjanumero ei kelpaa. Sarjanumero ei kelpaa”

Nämä virheet voivat ilmetä, kun sovellusta on jo käytetty jonkin aikaa ongelmitta tai kun sovellus käynnistetään ensimmäisen kerran.

Ratkaisut

Ratkaisu 1 (CS5): Anna uusi sarjanumero, kun sitä pyydetään.

Jos CS5-sovelluksen käyttöoikeus on vanhentunut, sovellus kehottaa antamaan uuden sarjanumeron. Syötä numero ostamastasi tuotteesta, kun sarjanumeroa kysytään.

Ratkaisu 2: Käännä järjestelmäkelloa taaksepäin, käynnistä sovellus ja poista tallennettu vanheneva sarjanumero.

1. Aseta tietokoneen kello takaisin päivämäärään 1. tammikuuta 2006.

2. Käynnistä sovellus, jota ongelma koskee, tai mikä tahansa ongelmallisessa Creative Suite -paketissa sijaitseva sovellus.
  3. Valitse Ohje > Poista aktivointi ja sitten vaihtoehto Poista tämä sarjanumero (CS4) tai Poista pysyvästi käytöstä (CS5).
  4. Sulje sovellus.
  5. Aseta tietokoneen ajaksi tämänhetkinen päivämäärä.
  6. Käynnistä sovellus.
  7. Syötä numero ostamastasi tuotteesta, kun sarjanumeroa kysytään.

Ratkaisu 3: Poista PCD- ja caps-tietokantatiedostot ja asenna uudelleen.

1. Poista sovelluksen asennus tai koko Creative Suite -paketti. Käytä ohjelmien poistamiseen Windowsissa Windowsin Lisää tai Poista ohjelmia -ominaisuutta. Jos haluat poistaa sovelluksen asennuksen Mac OS -käyttöjärjestelmästä, siirry sovelluskansioon (esimerkiksi /Ohjelmat/Adobe Photoshop CS4). Kaksoisnapsauta sen jälkeen Poista asennus -pikakuvaketta (esimerkiksi Poista Adobe Photoshop CS4).

Tärkeää: Ennen kuin poistat ohjelmiston asennuksen, varmista, että sinulla on asennusvälineet sen uudelleen asentamiseen. Korvaavia tietovälineitä ei ole saatavilla Adobe-ohjelmistojen aiemmille versioille.
  2. Poista seuraavat kansiot:

Windows:

/Program Files/Common Files/Adobe/Adobe PCD

/Program Files/Common Files/Adobe/caps

/Program Files/Common Files/Adobe/backup

Mac OS:

[käynnistysasema]/Kirjasto/Application Support/Adobe/Adobe PCD

[käynnistysasema]/Kirjasto/Application Support/Adobe/caps

[käynnistysasema]/Kirjasto/Application Support/Adobe/backup

Huomautus: Nämä kansiot sijaitsevat käynnistyslevyn juuressa olevassa Kirjasto-kansiossa, eivät käyttäjän kotikansion Kirjasto-kansiossa.

3. Asenna uudelleen sovellus tai Creative Suite -paketti ja anna ostamasi tuotteen sarjanumero

Lisätietoja

Kolme tilannetta voi aiheuttaa tämän virheen:

• Osallistuit ennakkojulkaisuohjelmaan, ja ennakkojulkaisusarjanumero on yhä tallennettuna tietokoneella. Ennakkojulkaisuohjelmien sarjanumerot vanhenevat, kun ennakkojulkaisuohjelma päättyy.
  • Olet asentanut tietokoneelle sovelluksen kokeiluversion, joka on vanhentunut.
  • Adoben asiakaspalvelu poisti sarjanumerosi aktivoinnin. Tämä ongelma saattaa ilmetä, kun pyydät Adoben asiakaspalvelusta uuden sarjanumeron.

Virhe ”Tuotteen käyttöoikeus on vanhentunut” ei viittaa virheeseen ”Tämän tuotteen käyttöoikeus on lakannut toimimasta”. Vanhentunut käyttöoikeus tarkoittaa, että pcb.db-tietokantatiedostossa on yhä tallennettuna sarjanumero, joka ei ole enää voimassa. Tuotteen ostamisen yhteydessä saatu voimassa oleva sarjanumero ei korvannut vanhentunutta sarjanumeroa asennusprosessin aikana. Kun olet poistanut vanhentuneen sarjanumeron, voit antaa voimassa olevan sarjanumeron.

Virhe ”Tämän tuotteen käyttöoikeus on lakannut toimimasta” liittyy Creative Suite 4 -ohjelmiston aktivointikomponenttiin. Ongelma liittyy FlexNet-palvelun ongelmaan. (Creative Suite 5 -ohjelmisto käyttää erilaista aktivointikomponenttia.) Katso ratkaisuja näistä asiakirjoista tämän määrätyn ongelman poistamiseksi: