Tässä dokumentissa kuvataan, miten näytönohjaimen ajurin päivitetty versio asennetaan Windows 8, Windows 7 tai Windows Vista -käyttöjärjestelmällä varustettuun tietokoneeseen.

Näytönohjaimen ajuri on järjestelmäohjelmisto, joka ohjaa tietokoneen näytönohjainta (käytetään myös termiä näyttökortti tai GPU). Tietokoneessa, jossa ei ole erillistä näyttökorttia, näytönohjaimen ajuri ohjaa tietokoneen emolevyllä olevaa grafiikkapiiriä. Grafiikkapiiriä kutsutaan joskus nimellä sisäänrakennettu tai integroitu näytön ohjain tai piirisarja.

Vastuuvapauslauseke: Adobe ei tue näytönohjaimen asennustoimenpiteitä, ja tämän dokumentin tieto on annettu sitoumuksetta. Ota yhteyttä tietokoneen valmistajaan tai tietokoneen näytönohjaimen valmistajaan saadaksesi tukea näytönohjaimen ajurin asennukseen.

Selvitä näytönohjaimen valmistaja ja malli.

Käytä Windows 8, Windows 7 ja Vista -käyttöjärjestelmiin kuuluvaa DirectX-vianmääritystyökalua tietokoneen näytönohjaimen tai grafiikkapiirin valmistajan ja mallin selvittämiseen.

Jos olet Metro-moodissa Windows 8:ssa, valitse Työpöytä, avaa sitten Etsi, mihin kirjoitetaan dxdiag.

1. Valitse Käynnistä, kirjoitadxdiag hakukenttään ja paina sitten Enter.

Huomautus
    :
    Jos saat viestin: ”Haluatko antaa DxDiagin tarkastaa, ovatko ajurisi digitaalisesti allekirjoitettuja?”, napsauta Kyllä, jos olet yhteydessä internetiin. Muussa tapauksessa napsauta Ei.

2. Valitse Näyttö-välilehti (tai Näyttö 1 -välilehti) DirectX-vianmääritystyökalussa.
  3. Huomioi tieto Laite-osion Nimi-kentässä. Tämä tieto kertoo näytönohjaimen tai grafiikkapiirin valmistajan ja mallin.
  4. (Valinnainen)Huomioi tieto Ajurit-osion Päivämäärä- ja Versio-kentissä.
  5. Jos on Näyttö-välilehti lisänäytölle (esimerkiksi Näyttö 2), valitse se välilehti ja toista vaiheet 4 ja 5.
  6. Sulje DirectX-vianmääritystyökalu.

Ajurin asennusohjelman lataus verkosta ja sen ajo

Lataa näyttöajurin asennusohjelma ja aja se seuraavasti:

Huomautus: Tarvitset ylläpitäjän oikeudet tietokoneelle, jotta voit ajaa asennusohjelman.

1. Sulje kaikki sovellukset.
  2. Siirry verkkoselaimella johonkin seuraavista osoitteista:

• Tietokoneen näytönohjaimen valmistajan verkkosivusto.
    • Tietokoneen valmistajan verkkosivusto.

Huomautus: Tietokoneen valmistajan verkkosivustoa suositellaan kannettavien tietokoneiden ajuripäivitysten lähteeksi.
  3. Mene valmistajan verkkosivustolla tukisivuille (tai lataussivuille) ja etsi latauslinkki ajurille, joka vastaa tarkasti tietokoneen tai näytönohjaimen mallia.
  4. Lataa ajurin asennusohjelma napsauttamalla linkkiä. Adobe pääsääntöisesti suosittelee, että lataat uusimman saatavilla olevan ajuriversion. Adobe kuitenkin myös suosittelee, että vältät ”beta”-versioita tai vielä julkaisemattomia pilottiversioita.

Tärkeää: Useimmilla valmistajilla on eri asennusohjelmat Windows 7 - ja Vista käyttöjärjestelmien 32- ja 64-bittisille versioille. Lataa tietokoneellasi olevan Windows 8, 7 tai Vista -käyttöjärjestelmän version mukainen ajuri. Tunnista tietokoneella oleva versio dokumentista:Tietoja sen selvittämisestä, onko tietokoneessa oleva Windows-käyttöjärjestelmä 32- vai 64-bittinen versio (kb407673).

5. Jos verkkoselaimesi kysyy, mihin tiedosto tallennetaan, valitse Työpöytä.
  6. Kun lataus on päättynyt kaksoisnapsauta lataamaasi asennusohjelmatiedostoa. Noudata näyttöön tulevia asentajan ohjeita.

Huomautus
    :
    Käyttöjärjestelmä saattaa jossain vaiheessa asennuksen aikana pyytää sinua valitsemaan Jatka tai Salli. Se saattaa myös pyytää sinua antamaan ylläpitäjän käyttäjätunnuksen ja salasanan.

7. Käynnistä tietokone uudelleen.

Lisätietoja

Näytönohjaimen ajurin päivittäminen saattaa ratkaista Adobe-sovellusten näyttöongelmia. Joissain tapauksissa ajurin päivittäminen saattaa ratkaista myös Adobe-sovellusten vakausongelmia.

Näyttöongelmia ovat esimerkiksi seuraavat:

• Odotetun videon tai kuvan sijaan tulee musta, läpinäkyvä tai harmaa alue.
  • Valikot, paneelit ja muut rajapintaelementit eivät häviä välittömästi, vaan jäävät ruudulle siirtämisen tai sulkemisen jälkeen.
  • Valikot, ikonit ja muut rajapintaelementit eivät ilmesty, tai tulevat ruudulle odotettua hitaammin.