Etsi vastauksia Photoshopin ja grafiikkasuorittimen (PPU) käyttöön liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten Photoshop hyödyntää grafiikkasuoritinta?

Yhteensopiva grafiikkasuoritin (tunnetaan myös nimillä grafiikkakortti, videokortti, näytönohjain ja GPU) parantaa Photoshopin suorituskykyä ja mahdollista sen useampien toimintojen käytön. Tämän lisäksi voi ilmetä näyttöongelmia, suorituskykyongelmia, virheitä tai kaatumisia, jos tietokoneen grafiikkasuoritin tai sen ajuri ei ole yhteensopiva Photoshopin kanssa.

Ominaisuudet, jotka eivät toimi ilman grafiikkasuoritinta

Jos grafiikkasuorittimesi ei ole yhteensopiva tai sen ohjain on viallinen, seuraavat Photoshopin ominaisuudet eivät toimi:

• 3D
  • Öljymaalaus
  • Muodosta: Liekki, Kuvakehys ja Puu
  • Skaalaava zoomaus
  • Lintuperspektiivi
  • Vieritys pyyhkäisemällä
  • Tasainen siveltimen koon muuttaminen

Ominaisuudet, joiden nopeuttamiseen tarvitaan grafiikkasuoritinta

• Piirtoalustat
  • Camera Raw (lisätietoja)
  • Kuvakoko – Säilytä yksityiskohdat
  • Valitse tarkennus
  • Sumennusgalleria: Sumennuskenttä, Iiriksen sumennus, Tilt-Shift-sumennus, Reitin sumennus, Pyörityksen sumennus (OpenCL-kiihdytys)
  • Älykäs terävöinti (Kohinan vähennys – OpenCL-kiihdytys)
  • Perspektiivin käyristäminen.
  • Valinta ja maski (OpenCL-kiihdytys)

Huomautus:

Lisätietoja Photoshopissa ilmenevistä yleisistä, grafiikkasuorittimeen liittyvistä ongelmista tai virheilmoituksista on kohdassa Grafiikkasuorittimen (GPU) vianmääritys.

Mitkä näyttökortit on testattu?

Testatut kortit

Adobe on testannut seuraavien näyttökorttisarjojen kannettaviin ja pöytäkoneisiin tarkoitetut versiot:

• nVidia GeForce: 400-, 500-, 600- ja 700-sarjat
  • nVidia GeForce GTX 965M ja 980M
  • nVidia Quadro: 2000, 4000 (Windows® ja Mac OS), CX, 5000, 6000, K600, K2000, K4000, K5000 (Windows® ja Mac OS), M4000, M5000, P2000, P4000, P5000
  • nVidia GRID K1, K2
  • AMD/ATI Radeon: 5000-, 6000-, 7000-, R7- ja R9-sarjat, 7950 Mac OS
  • AMD/ATI FirePro: 3800, 4800, 5800, 7800, 8800, 9800, 3900, 4900, 5900, 7900, W8100, W9100, D300, D500, D700
  • AMD/ATI FireGL: W5000, W7000, W8000
  • AMD RX 480
  • nVidia GeForce 1080 GTX
  • Intel® HD Graphics: P530, P630, 5000, 515, 520
  • Intel® Iris Pro Graphics: P5200, P6300, P580
  • Intel HD Graphics 515 ja 520

Varoitus:

Testatut GPU-kortit eivät ehkä täytä vähimmäisvaatimuksia käytettäväksi kaikkien ominaisuuksien kanssa. Perustoimintojen lisäksi jotkin Photoshop-ominaisuudet, erityisesti APIa käyttävät, kuten OpenCL, vaativat suurempaa kaistanleveyttä, muistia tai laskentaan tarvittavia resursseja, kuin muut Photoshop-ominaisuudet. Nämä vaatimukset voivat aiheuttaa merkittäviä haasteita, kun kortit sijoitetaan vanhoihin koneisiin, kuten pienitehoisiin emolevyihin tai koneisiin, jotka käyttävät yhtä DIMM-muistimoduulia järjestelmämuistinaan puolittaen tehokkaasti kaistanleveyden järjestelmämuistin ja GPU-muistin välillä.

Lisäksi suoritetaan asiaankuuluvat testit, kun Photoshop käynnistyy. Tietokoneissa, jotka tuskin täyttävät vaatimukset, muut käynnissä olevat ohjelmistot saattavat viedä tasapainon kortilta, jonka toiminta on jo vaikeutumassa. Ajoittain tehtävät käyttöjärjestelmän päivitykset, korjaustiedostot ja ajuripäivitykset voivat aiheuttaa ongelmia korteilla, jotka ovat aiemmin toimineet hyvin.

Suosittelemme, että käytät viimeisintä järjestelmää ja GPU-laitteistoa hyödyntääksesi parhaiten Photoshopin GPU-ominaisuuksia.

Huomautus:

Varmista, että asennettuna on käyttämäsi grafiikkasuorittimen uusin ohjain. Grafiikkasuorittimien kannettaviin tietokoneisiin ja pöytätietokoneisiin tarkoitettujen versioiden nimet ovat hieman erilaiset.

Puuttuuko korttisi luettelosta?

Edellä lueteltujen näyttökorttien luetteloa päivitetään sitä mukaa, kun testaamme uusia kortteja. Adobe ei kuitenkaan kykene testaamaan kaikkia kortteja ihanteellisen aikataulun mukaan. Jos korttisi ei ole luettelossa, mutta se täyttää seuraavat vaatimukset, se oletettavasti toimii uusimman Photoshop-version kanssa:

• Kortti on julkaistu vuonna 2014 tai sen jälkeen.
  • Siinä on vähintään Photoshopin edellyttämä määrä VRAM-muistia (512 Mt). VRAM-muistin suositusmäärä on 2 Gt tai enemmän.

Ei-tuetut korttisarjat

Seuraavia korttisarjoja ei enää testata, eikä Photoshop tue niitä virallisesti:

• AMD/ATI 100-, 200-, 3000- ja 4000-sarjat
  • nVidia GeForce 7000-, 8000-, 9000-, 100-, 200- ja 300-sarjat
  • Vanhemmat Intel® HD Graphics -kortit (esimerkiksi 2000-, 3000- ja 4000-sarjat)

Jotkin GL-toiminnot voivat toimia näillä korteilla, mutta uudemmat ominaisuudet eivät toimi.

Mitkä ovat grafiikkasuorittimen ja näytön vähimmäisvaatimukset?

• 1 024 x 768 kuvapisteen näyttö (suositus 1 280 x 800 kuvapistettä), 16-bittiset värit ja 512 Mt VRAM-muistia (suositus vähintään 2 Gt VRAM-muistia)
  • OpenGL-kiihdytystä varten järjestelmässä on oltava tuki OpenGL-versiolle 2.0 ja Shader Model 3.0 -versiolle tai sitä uudemmalle versiolle
  • OpenCL-kiihdytystä varten järjestelmässä on oltava tuki OpenCL 1.1 -versiolle tai sitä uudemmalle versiolle

Huomautus:

Lisätietoja Photoshopissa ja grafiikkasuorittimessa ilmenevistä yleisistä ongelmista tai virheilmoituksista on kohdassa Grafiikkasuorittimen (GPU) vianmääritys.

Miten voin käyttää grafiikkasuorittimen suorituskykyasetuksia Photoshopissa?

1. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset > Suorituskyky (Windows®) tai Photoshop > Oletusasetukset > Suorituskyky (macOS).

2. Varmista, että Suorituskyky-paneelin Grafiikkasuoritinasetukset-osasta on valittu Käytä grafiikkasuoritinta.

3. Valitse Lisäasetukset ja määritä seuraavat asetukset:

Piirtämistila:

• Perus: käyttää vähiten näyttökortin muistia (VRAM) ja ottaa grafiikkasuorittimen perustoiminnot käyttöön.
    • Normaali: käyttää enemmän näytönohjaimen muistia (VRAM) ja mahdollistaa grafiikkasuorittimeen perustuvan värivastaavuuden, sävymäärityksen ja shakkilaudan sekoituksen käytön.
    • Edistynyt: tarjoaa Normaali-tilan edut ja hyödyntää uusia grafiikkasuorittimen ominaisuuksia, jotka parantavat suorituskykyä.

Käytä grafiikkasuoritinta laskennan nopeuttamiseen: ota toiminto käyttöön, jos haluat parantaa Käyristysmuunnos- ja Nukketeatterin käyristysmuunnos -esikatseluiden vuorovaikutteisuutta.

Käytä OpenCL:ää: ota toiminto käyttöön, kun haluat nopeuttaa uusia Sumennusgalleria-suodattimia, Älykäs terävöinti- ja Valitse tarkennusalue -toimintoja tai Kuvakoko-asetusta, kun Säilytä yksityiskohdat -asetus on valittuna (Huomautus: OpenCL on käytettävissä vain OpenCL v1.1:tä tai sitä uudempia versioita tukevissa uudemmissa näyttökorteissa.)

Pehmennyksen apuviivat ja reitit: antaa grafiikkasuorittimen pehmentää piirrettyjen apuviivojen ja reittien reunoja.

30-bittinen näyttö (vain Windows®): antaa Photoshopin näyttää 30-bittistä dataa suoraan näytöllä, jos käytössä on kyseistä ominaisuutta tukeva näytönohjain.

Huomautus:

30-bittinen näyttö ei toimi nykyisten ohjainten kanssa oikein. Pyrimme korjaamaan tämän ongelman mahdollisimman pian..

Huomautus:

Lisätietoja Photoshopissa ja grafiikkasuorittimessa ilmenevistä yleisistä ongelmista tai virheilmoituksista on kohdassa Grafiikkasuorittimen (GPU) vianmääritys.

Hyödyntääkö Photoshop useampaa kuin yhtä grafiikkasuoritinta tai näyttökorttia?

Photoshop ei tällä hetkellä hyödynnä useampaa kuin yhtä grafiikkasuoritinta. Kahden näyttökortin käyttäminen ei paranna Photoshopin suorituskykyä.

Useiden näyttökorttien ja ristiriitaisten ohjainten käyttäminen voi aiheuttaa Photoshopin grafiikkasuorittimella kiihdytetyissä tai grafiikkasuoritinta käyttävissä toiminnoissa ongelmia.

Parhaat tulokset saat yhdistämällä kaksi näyttöä (tai useampia näyttöjä) yhteen näyttökorttiin.

Jos sinun on käytettävä useampaa kuin yhtä näyttökorttia, varmista, että ne ovat saman valmistajan samanmallisia kortteja. Muussa tapauksessa Photoshopin käytössä voi esiintyä kaatumisia ja muita ongelmia.

Huomautus:

Lisätietoja Photoshopissa ja grafiikkasuorittimessa ilmenevistä yleisistä ongelmista tai virheilmoituksista on kohdassa Grafiikkasuorittimen (GPU) vianmääritys.

Toimivatko grafiikkasuoritinta vaativat toiminnot virtuaalikoneessa (VM)?

Photoshopin käyttöä virtuaalikoneissa (VM) ei ole laajamittaisesti testattu eikä sitä virallisesti tueta VM-ympäristössä grafiikkasuoritinta käyttävien toimintojen tunnettujen ongelmien vuoksi.

Huomautus:

Lisätietoja Photoshopissa ja grafiikkasuorittimessa ilmenevistä yleisistä ongelmista tai virheilmoituksista on kohdassa Grafiikkasuorittimen (GPU) vianmääritys.