Etsi vastauksia Photoshop ja grafiikkasuorittimen (PPU) käyttöön liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten Photoshop hyödyntää grafiikkasuoritinta?

Photoshop hyödyntää järjestelmän grafiikkasuoritinta saumattoman tasaisen Photoshop-käyttökokemuksen, paremman suorituskyvyn ja useiden ominaisuuksien tarjoamiseen.

Mitkä ominaisuudet hyödyntävät grafiikkasuoritinta?

Ominaisuudet, joiden nopeuttamiseen tarvitaan grafiikkasuoritinta

• Piirtoalustat
  • Sumennusgalleria – OpenCL-kiihdytys
  • Camera Raw (lisätietoja)
  • Kuvakoko – Säilytä yksityiskohdat
  • Linssin sumennus (lisätietoja)
  • Neuraalisuotimet
  • Valitse tarkennus
  • Valinta ja maski – OpenCL-kiihdytys
  • Älykäs terävöinti – OpenCL-kiihdytys

Ominaisuudet, jotka eivät toimi ilman grafiikkasuoritinta

Jos grafiikkasuorittimesi ei ole yhteensopiva tai sen ohjain on viallinen, seuraavat Photoshopin ominaisuudet eivät toimi:

• 3D
  • Lintuperspektiivi
  • Vieritys pyyhkäisemällä
  • Öljymaalaus
  • Perspektiivin käyristys (lisätietoja)
  • Muodosta: Liekki, Kuvakehys ja Puu
  • Skaalaava zoomaus
  • Tasainen siveltimen koon muuttaminen

Jos edellä mainittujen ominaisuuksien käytössä on ongelmia, katso Grafiikkasuorittimen vianmääritys.

Mitkä ovat grafiikkasuorittimen vähimmäisvaatimukset?

• Windowsissa vaaditaan grafiikkasuoritin, jossa on DirectX 12 -tuki ja 2 Gt grafiikkasuorittimen muistia.
  • MacOS:ssa vaaditaan grafiikkasuoritin, jossa on Metal-tuki ja 2 Gt grafiikkasuorittimen muistia.

Jos näyttökortti tai näytönohjain on vanhempi, Photoshopin grafiikkasuoritintoimintojen käyttöä voi olla rajoitettu tai niitä ei tueta lainkaan.

Yleensä kannattaa harkita sellaisten grafiikkasuoritinten käyttöä, joiden Average Ops/Sec -arvo (toimintoa keskimäärin sekuntia kohti) on vähintään 2 000 PassMarkin GPU Computer Benchmark Chart -taulukossa.

Miten grafiikkasuorittimen käyttö sallitaan Photoshopissa?

1. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset > Suorituskyky (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset > Suorituskyky (macOS).

2. Varmista, että Suorituskyky-paneelin Grafiikkasuoritinasetukset-osasta on valittu Käytä grafiikkasuoritinta.

3. Valitse Lisäasetukset ja määritä seuraavat asetukset:

Piirtämistila:

• Perus: käyttää vähiten näyttökortin (VRAM) muistia ja ottaa grafiikkasuorittimen perustoiminnot käyttöön.
    • Normaali: käyttää enemmän näyttökortin (VRAM) muistia ja mahdollistaa grafiikkasuorittimeen perustuvan värivastaavuuden, sävymäärityksen ja shakkilaudan sekoituksen käytön.
    • Edistynyt: tarjoaa Normaali-tilan edut ja hyödyntää uudempia grafiikkasuorittimen ominaisuuksia, jotka parantavat suorituskykyä.

Käytä grafiikkasuoritinta laskennan nopeuttamiseen: ota toiminto käyttöön, jos haluat parantaa Käyristysmuunnos- ja Nukketeatterin käyristysmuunnos -esikatseluiden vuorovaikutteisuutta.

Käytä OpenCL: ota toiminto käyttöön, kun haluat nopeuttaa uusia Sumennusgalleria-suodattimia, Älykäs terävöinti- ja Valitse tarkennusalue -toimintoja tai Kuvakoko-asetusta, kun Säilytä yksityiskohdat -asetus on valittuna (Huomautus: OpenCL on käytettävissä vain OpenCL v1.1:tä tai sitä uudempia versioita tukevissa uudemmissa näyttökorteissa.)

Pehmennyksen apuviivat ja reitit: antaa grafiikkasuorittimen pehmentää piirrettyjen apuviivojen ja reittien reunoja.

30-bittinen näyttö: Photoshop voi näyttää 30-bittisiä tietoja suoraan näytöillä, jotka tukevat 30-bittistä sisältöä.

Käytä alkuperäistä käyttöjärjestelmän GPU-kiihdytystä Salli Photoshopin käyttää macOS Metalia ja Windows DirectX 12:ta.

Hyödyntääkö Photoshop useampaa kuin yhtä grafiikkasuoritinta tai näyttökorttia?

Photoshop ei hyödynnä useaa näyttökorttia. Ristiriidassa olevat ohjaimet voivat myös johtaa kaatumiseen tai muihin ongelmiin.

Voinko käyttää Photoshopin grafiikkasuoritinominaisuuksia virtuaalikoneessa?

Photoshopin käyttöä virtuaalikoneissa (VM) ei ole laajamittaisesti testattu eikä sitä virallisesti tueta VM-ympäristössä grafiikkasuoritinta käyttävien toimintojen tunnettujen ongelmien vuoksi.