Ratkaise viallisen, tukemattoman tai yhteensopimattoman grafiikkasuorittimen tai näytönohjaimen aiheuttamat ongelmat.

Viallisen, tukemattoman tai yhteensopimattoman grafiikkasuorittimen tai näytönohjaimen aiheuttamien ongelmien yleiskatsaus

Jos kohtaat kuvan hahmonnusongelmia, hidasta suorituskykyä tai kaatumisia, syynä saattaa olla viallinen, ei-tuettu tai yhteensopimaton grafiikkasuoritin (jota kutsutaan myös grafiikkakortiksi, näyttökortiksi tai GPU:ksi) tai näytönohjain. Tämän dokumentin avulla voi ratkaista erityisesti seuraavia ongelmia:

Varoitus:

Testatut GPU-kortit eivät ehkä täytä vähimmäisvaatimuksia käytettäväksi kaikkien GPU ominaisuuksien kanssa. Perustoimintojen lisäksi jotkin Photoshop-ominaisuudet, erityisesti APIa käyttävät, kuten OpenCL, vaativat suurempaa kaistanleveyttä, muistia tai laskentaan tarvittavia resursseja, kuin muut Photoshop-ominaisuudet. Nämä vaatimukset voivat aiheuttaa merkittäviä haasteita, kun kortit sijoitetaan vanhoihin koneisiin, kuten pienitehoisiin emolevyihin tai koneisiin, jotka käyttävät yhtä DIMM-muistimoduulia järjestelmämuistinaan puolittaen tehokkaasti kaistanleveyden järjestelmämuistin ja GPU-muistin välillä.

Lisäksi suoritetaan asiaankuuluvat testit, kun Photoshop käynnistyy. Tietokoneissa, jotka tuskin täyttävät vaatimukset, muut käynnissä olevat ohjelmistot saattavat viedä tasapainon kortilta, jonka toiminta on jo vaikeutumassa. Ajoittain tehtävät käyttöjärjestelmän päivitykset, korjaustiedostot ja ajuripäivitykset voivat aiheuttaa ongelmia korteilla, jotka ovat aiemmin toimineet hyvin.

Suosittelemme, että käytät viimeisintä järjestelmää ja GPU-laitteistoa hyödyntääksesi parhaiten Photoshopin GPU-ominaisuuksia.

Selvitä ongelman aiheuttaja poistamalla grafiikkasuoritin käytöstä

Toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan voit selvittää nopeasti, liittyykö ongelma grafiikkasuorittimeen vai ohjaimeen:

1. Käynnistä Photoshop.
  2. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset > Suorituskyky (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset > Suorituskyky (Mac OS).
  3. Poista Käytä grafiikkasuoritinta -valinta.
  4. Sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen.

Jos ongelma poistuu, syynä on todennäköisesti grafiikkasuoritin tai ohjain. Lisää vianmääritysohjeita on kohdassa Grafiikkasuorittimen (GPU) vianmääritys.

Jos ongelma ilmenee edelleen, se ei johdu grafiikkasuorittimesta. Lisää vianmääritysohjeita:

Grafiikkasuorittimen ja grafiikkaohjaimen vianmääritysvaiheet

1. Varmista, että käytät Photoshopin uusinta versiota.

Jos haluat päivittää Photoshopin, perehdy artikkeliin Creative Cloud -sovellusten päivittäminen.

2. Varmista, että näyttökortti on yhteensopiva Photoshopin kanssa. Voit määrittää näyttökortin valmistajan ja mallin käynnistämällä Photoshopin, valitsemalla Ohje > Järjestelmätiedot ja katsomalla grafiikkasuorittimen tiedot:

Järjestelmätietojen tarkastelu

Jos näyttökortti on valmistettu aikaisemmin kuin toukokuussa 2013, perehdy testattujen korttien luetteloon ja grafiikkasuorittimen ja näytön vähimmäisvaatimuksiin.

Jos näyttökortti on julkaistu toukokuun 2013 jälkeen, voit olettaa, että kortti toimii Photoshopin kanssa. Noudata seuraavia vianmääritysohjeita.

3. Päivitä näytönohjain.

Näytönohjaimen päivittäminen saattaa korjata monia ongelmia, kuten kaatumisia, virheellisesti hahmonnettuja kuvia ja suoritusongelmia. Hanki ohjaimen päivitykset suoraan näytönohjaimen valmistajalta:

Windows

Tarkemmat tiedot päivitetyn ohjaimen asentamisesta on kohdassa Grafiikkaohjaimen päivittäminen.

Mac OS

• Grafiikkaohjaimet päivitetään käyttöjärjestelmän päivityksillä. Varmista, että käytössäsi on uusimmat Mac OS -päivitykset valitsemalla Omenavalikosta tai App Store -sovelluksen Päivitykset-osiosta Ohjelmistopäivitys.

Käynnistä Photoshop päivitysten asentamisen jälkeen uudelleen. Ota Käytä grafiikkasuoritinta -asetus käyttöön valitsemalla Oletusasetukset > Suorituskyky > Käytä grafiikkasuoritinta ja suorita ongelman aiheuttaneet toimet uudelleen.

Huomautus:

• Windows Update ei aina sisällä uusimpia ja parhaita ohjaimia. Sinun on siirryttävä suoraan näytönohjaimen valmistajan sivustoon ja haettava ohjainpäivityksiä sieltä.
    • Muista valita oikea näytönohjain. Muistikirjamikrojen ohjaimilla on joskus eri nimi kuin samankaltaisilla pöytätietokoneiden ohjaimilla.
    • Joillakin näyttösovittimien valmistajilla on muita ohjelmistoja, jotka on päivitettävä näytönohjaimen lisäksi. Lue päivitysohjeet huolellisesti ja ota yhteyttä suoraan näytönohjaimen valmistajaan, jos et ymmärrä ohjeita.

4. Tarkista välimuistitasojen asetus.

Jos asetat Photoshopin asetuksissa välimuistitasoksi 1, grafiikkasuoritinta käyttävissä toiminnoissa voi ilmetä suorituskykyongelmia.

Palauta välimuistitason asetus oletusarvoon, joka on 4:

a. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset > Suorituskyky (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset (Mac OS).

b. Aseta välimuistitasoksi 4.

c. Sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen.

Kun olet käynnistänyt Photoshopin, suorita ongelman aiheuttaneet toimet uudelleen.

5. Palauta oletusasetukset.

Asetusten nollaaminen palauttaa grafiikkasuorittimen asetukset oletusarvoihin. Lisätietoja on kohdassa Asetustiedostojen oletusarvojen palauttaminen.

Kun olet palauttanut oletusarvot, käynnistä Photoshop ja suorita ongelman aiheuttaneet toimet uudelleen.

6. Vaihda piirtotilan lisäasetukset perusasetuksiksi.

Kun vaihdat piirtotilan asetuksen perusasetuksiksi, suoritin käyttää vähiten VRAM-muistia, ja grafiikkasuorittimen perustoiminnot otetaan käyttöön:

a. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset > Suorituskyky (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset > Suorituskyky (Mac OS).

b. Valitse Suorituskyky-paneelista Lisäasetukset.

c. Valitse Piirtotila > Perus.

d. Sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen.

Jos ongelma ratkeaa, vaihda piirtotilan asetukseksi Normaali. Käynnistä Photoshop uudelleen ja katso, uusiutuuko ongelma. Jos se toistuu, palaa perustilaan.

Lisätietoja grafiikkasuorittimen asetuksista ja niiden optimoinnista työnkulun mukaan on Photoshopin grafiikkasuorittimeen (GPU) liittyvissä usein kysytyissä kysymyksissä.

Huomautus:

Jos muutat suorituskykyasetuksia vianmääritystä varten, käynnistä Photoshop uudelleen aina muuttamisen jälkeen.

7. Useiden näyttökorttien ja ristiriitaisten ohjainten käyttäminen voi aiheuttaa Photoshopin grafiikkasuorittimella kiihdytetyissä tai grafiikkasuoritinta käyttävissä toiminnoissa ongelmia. Parhaat tulokset saat yhdistämällä kaksi näyttöä (tai useampia näyttöjä) yhteen näyttökorttiin.

Jos sinun on käytettävä useampaa kuin yhtä näyttökorttia, poista tai poista käytöstä vähiten tehokkaat kortit. Esimerkiksi oletetaan, että sinulla kaksi erilaista korttia, jotka käyttävät kahta erilaista ohjainta – NVIDIA-näyttökortti ja AMD-näyttökortti. Siinä tapauksessa varmista, että Photoshopiin on määritetty parhaan suoritustehon näyttökortti, eikä integroidun grafiikan tai virransäästön näyttökortti.

NVIDIA:

a. Napsauta mitä tahansa työpöydän kohtaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitse NVIDIA-ohjauspaneeli.

b. Valitse Hallitse 3D-asetuksia.

c. Valitse Ohjelma-asetukset ja lisää Photoshop.exe ja sniffer.exe. Vaihda ensisijaiseksi grafiikkasuorittimeksi High-performance NVIDIA-suoritin.

Aseta grafiikkasuorittimeksi High-performance NVIDIA -suoritin

AMD:

a. Napsauta mitä tahansa työpöydän kohtaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitse MD Catalyst -ohjauskeskus tai Vaihdettavien grafiikoiden määritys.

b. Napsauta Selaa ja valitseParas suoritusteho Virransäästön sijaan.

Valitse selaa ja valitse sitten High Performance

Huomautus:

Photoshop ei tällä hetkellä hyödynnä useampaa kuin yhtä grafiikkasuoritinta. Kahden näyttökortin käyttäminen ei paranna Photoshopin suorituskykyä. Useiden näyttökorttien ja ristiriitaisten ohjainten käyttäminen voi aiheuttaa ongelmia Photoshopin grafiikkasuorittimella kiihdytetyissä tai grafiikkasuoritinta käyttävissä toiminnoissa.

Katso lisätiedot kohdasta Photoshopin grafiikkasuorittimeen (GPU) liittyvät usein kysytyt kysymykset.

8. (Ei suositella) Jos vaihe 7 ei ratkaise ongelmaa, harkitse näyttökorttien poistamista käytöstä. Muista kuitenkin, että näytönohjaimen käytöstä poistaminen voi johtaa järjestelmän epävakaisuuksiin.

Voit poistaa näyttökortin käytöstä Windowsin Laitehallinnassa. Napsauta Laite hallinnassa hiiren kakkospainikkeella kortin nimeä ja valitse Poista käytöstä.

Näyttökortin käytöstäpoisto Järjestelmänhallinnassa
  9. Älä käytä Photoshopia virtuaalikoneessa (VM).

Photoshopin käyttöä virtuaalikoneissa (VM) ei ole laajamittaisesti testattu eikä sitä virallisesti tueta VM-ympäristössä grafiikkasuoritinta käyttävien toimintojen tunnettujen ongelmien vuoksi.

10. Jos mikään edellä annetuista vianmääritysohjeista ei ratkaissut ongelmaa, viimeisenä vaihtoehtona voit ostaa yhteensopivan näyttökortin tai poistaa grafiikkasuorittimen seuraavien ohjeiden mukaisesti kokonaan käytöstä:

a. Käynnistä Photoshop.

b. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset > Suorituskyky (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset > Suorituskyky (Mac OS).

c. Poista Käytä grafiikkasuoritinta -asetuksen valinta.

d. Sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen.

Edellä annettujen vianmääritysohjeiden suorittamisen jälkeen voit vahvistaa tulokset ottamalla Käytä grafiikkasuoritinta -asetuksen Oletusasetukset > Suorituskyky -kohdassa käyttöön.