Ratkaise viallisen, tukemattoman tai yhteensopimattoman grafiikkasuorittimen tai näytönohjaimen aiheuttamat ongelmat.

Huomautus:

Etkö tiedä, onko ongelman syynä grafiikkasuoritin vai ohjain?

Katso artikkeli Selvitä ongelman aiheuttaja poistamalla grafiikkasuoritin käytöstä.

Yleiskatsaus ongelmista

Photoshop

Viallisen tai ei-tuetun näytönohjaimen tai yhteensopimattoman grafiikkasuorittimen (jota kutsutaan myös näyttösovittimeksi, näyttökortiksi tai GPU:ksi) aiheuttamat yleiset ongelmat:

• Kaatumiset, suorituskykyongelmat, väärin hahmonnetut ikkunat tai objektit, vilkkuva tai välkkyvä piirtoalue, virheelliset kohteet Photoshopissa.
  • Photoshop kaatuu tai jumiutuu käynnistettäessä.
  • Kuvan piirtoalue vilkkuu tai välkkyy.
  • Photoshopin valikkopalkki puuttuu.

Katso Grafiikkasuorittimen vianmääritys.

Grafiikkalaitteeseen liittyvät virheilmoitukset Photoshopin ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä

Katso Grafiikkalaitetta ei virallisesti tueta 3D-toistossa.
Katso Photoshop on kohdannut ongelman näytönohjaimessa.

Ominaisuudet eivät ole käytössä:

Katso Öljymaalaus näkyy harmaana.

Camera Raw

Camera Raw käyttää grafiikkasuoritinta Photoshopista poikkeavalla tavalla. Jos kaatumisia, suorituskykyongelmia, väärin hahmonnettuja ikkunoita tai objekteja, uudelleenpiirto-ongelmia tai virheitä ilmenee, kun Adobe Camera Raw’ssa avataan tiedostoja:

Katso Adobe Camera Raw’n grafiikkasuorittimeen (GPU) liittyvät kysymykset.

Selvitä ongelman aiheuttaja poistamalla grafiikkasuoritin käytöstä

Selvitä nopeasti, liittyykö ongelma grafiikkasuorittimeen vai ohjaimeen, poistamalla grafiikkasuoritin käytöstä.

• Siirry Photoshopissa kohtaan Asetukset > Suorituskyky ja poista valinta kohdasta Käytä grafiikkasuoritinta. Käynnistä Photoshop sitten uudelleen.
    Ohjeet oletusarvojen muokkaamiseen on kohdassa Säädä Photoshopin oletusarvoja.

Jos ongelma ratkeaa, jatka vianmääritystä suorittamalla grafiikkasuorittimen ja grafiikkaohjaimen vianmääritysvaiheet.

Grafiikkasuorittimen ja grafiikkaohjaimen vianmääritysvaiheet

1. Varmista, että käytät Photoshopin uusinta versiota.

2. Varmista, että näyttökortti on yhteensopiva Photoshopin kanssa.

Voit määrittää näyttökortin valmistajan ja mallin käynnistämällä Photoshopin, valitsemalla Ohje > Järjestelmätiedot ja katsomalla grafiikkasuorittimen tiedot:

Photoshopin järjestelmätiedot
  3. Päivitä näytönohjain.

Näytönohjaimen päivittäminen saattaa korjata monia ongelmia, kuten kaatumisia, virheellisesti hahmonnettuja kuvia ja suoritusongelmia. Hanki ohjaimen päivitykset suoraan näytönohjaimen valmistajalta:

macOS

Grafiikkaohjaimet päivitetään käyttöjärjestelmän päivityksillä.

Windows

Windows Update ei aina sisällä uusimpia ja parhaita ohjaimia. Sinun on siirryttävä suoraan näytönohjaimen valmistajan sivustolle ja haettava ohjainpäivityksiä sieltä:

Huomautus:

• Muista valita oikea näytönohjain. Muistikirjamikrojen ohjaimilla on joskus eri nimi kuin samankaltaisilla pöytätietokoneiden ohjaimilla.
    • Joillakin näyttösovittimien valmistajilla on muita ohjelmistoja, jotka on päivitettävä näytönohjaimen lisäksi. Lue päivitysohjeet huolellisesti ja ota yhteyttä suoraan näytönohjaimen valmistajaan, jos et ymmärrä ohjeita.

Käynnistä Photoshop päivitysten asentamisen jälkeen uudelleen. Ota Käytä grafiikkasuoritinta -asetus käyttöön valitsemalla Oletusasetukset > Suorituskyky > Käytä grafiikkasuoritinta ja suorita ongelman aiheuttaneet toimet uudelleen.

4. Tarkista välimuistitasojen asetus.

Jos asetat Photoshopin asetuksissa välimuistitasoksi 1, grafiikkasuoritinta käyttävissä toiminnoissa voi ilmetä suorituskykyongelmia.

Palauta välimuistitason asetus oletusarvoon, joka on 4:

1. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset > Suorituskyky (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset > Suorituskyky (macOS).
    2. Aseta välimuistitasoksi 4.
    3. Sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen.

Kun olet käynnistänyt Photoshopin, suorita ongelman aiheuttaneet toimet uudelleen.

5. Palauta oletusasetukset.

Asetusten nollaaminen palauttaa grafiikkasuorittimen asetukset oletusarvoihin.

Katso kohta Asetustiedostojen oletusarvojen palauttaminen.

Kun olet palauttanut oletusarvot, käynnistä Photoshop ja suorita ongelman aiheuttaneet toimet uudelleen.

6. Vaihda piirtotilan lisäasetukset perusasetuksiksi.

Kun vaihdat piirtotilan asetukset perusasetuksiksi, suoritin käyttää vähiten VRAM-muistia ja grafiikkasuorittimen perustoiminnot otetaan käyttöön:

a. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset > Suorituskyky (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset > Suorituskyky (macOS).

b. Valitse Suorituskyky-paneelista Lisäasetukset.

c. Määritä piirtotilan asetukseksi Perus.

d. Sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen.

Jos ongelma ratkeaa, vaihda piirtotilan asetukseksi Normaali. Käynnistä Photoshop uudelleen ja katso, toistuuko ongelma. Jos se toistuu, palaa perustilaan.

Lisätietoja grafiikkasuorittimen asetuksista ja niiden optimoinnista työnkulun mukaan on Photoshopin grafiikkasuorittimeen (GPU) liittyvissä usein kysytyissä kysymyksissä.

Huomautus:

Jos muutat suorituskykyasetuksia vianmääritystä varten, käynnistä Photoshop uudelleen aina muuttamisen jälkeen.

7. Määritä useita näyttökortteja sisältävät tietokoneet.

Erittäin kevyissä kannettavissa ja huokeissa pöytäkoneissa on usein kiinteä näyttökortti, joka jakaa muistin suorittimen kanssa ja käyttää vähemmän tehoa, mikä säästää akkua.

Huippulaatuisissa tietokoneissa on usein erillinen näyttökortti, jolla on oma muisti (VRAM) ja parempi laskentateho ja joka ei käytä paljon RAM-muistia.

Huippulaatuisissa kannettavissa on usein kaksi näyttökorttia: kiinteää korttia käytetään, kun konetta käytetään akun varassa, ja erillistä käytetään, kun kone on kytketty pistorasiaan.

Jos järjestelmässä on useampi näyttökortti, voit varmistaa parhaan käyttökokemuksen tarkistamalla, että Photoshopiin on määritetty High-Performance (Paras suoritusteho) -näyttökortti eikä Integrated Graphics (kiinteä grafiikka)- tai Power-Saving (virtaa säästävä) -näyttökortti. Näiden asetusten muuttaminen kannettavalla tietokoneella lisää akun käyttöä.

Windows:

NVIDIA:

a. Napsauta työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja valitse NVIDIA Control Panel.

b. Valitse Manage 3D settings (Hallitse 3D-asetuksia).

c. ValitseProgram Settings (Ohjelma-asetukset) ja lisää Photoshop.exe ja sniffer.exe. Vaihda kohdassa preferred graphics processor (ensisijainen grafiikkasuoritin) asetukseksi High-performance NVIDIA processor (Parhaan suorituskyvyn NIVIDA-suoritin).

Aseta grafiikkasuorittimeksi High-performance NVIDIA -suoritin

AMD:

a. Napsauta mitä tahansa työpöydän kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse AMD Catalyst Control Center (AMD Catalyst -ohjauskeskus) tai Configure Switchable Graphic (Vaihdettavien grafiikoiden määritys).

b. Napsauta Selaa ja valitse Paras suoritusteho Virransäästön sijaan.

Valitse selaa ja valitse sitten High Performance

macOS:

• Valitse Järjestelmäasetukset > Energiansäästäjä ja poista valinta kohdasta Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen.
    Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen
  8. Poista vähemmän tehoa käyttävä näyttökortti.

(Ei suositella) Jos vaihe 7 ei ratkaise ongelmia, joita ilmenee usean näyttökortin järjestelmässä, voit poistaa yhden näyttökortin käytöstä. Muista kuitenkin, että näyttökortin käytöstä poistaminen voi johtaa järjestelmän epävakaisuuksiin.

Voit poistaa näyttökortin käytöstä Windowsin Laitehallinnassa. Napsauta Laitehallinnassa hiiren kakkospainikkeella kortin nimeä ja valitse Poista käytöstä.

Näyttökortin käytöstäpoisto Järjestelmänhallinnassa
  9. Älä käytä Photoshopia virtuaalikoneessa (VM).

Photoshopin käyttöä virtuaalikoneissa (VM) ei ole laajamittaisesti testattu eikä sitä virallisesti tueta VM-ympäristössä grafiikkasuoritinta käyttävien toimintojen tunnettujen ongelmien vuoksi.

10. Osta yhteensopiva näyttökortti tai poista grafiikkasuoritin käytöstä.

Jos mikään edellä annetuista vianmääritysohjeista ei ratkaissut ongelmaa, viimeisenä vaihtoehtona voit ostaa yhteensopivan näyttökortin tai poistaa grafiikkasuorittimen seuraavien ohjeiden mukaisesti kokonaan käytöstä:

1. Käynnistä Photoshop.
    2. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset > Suorituskyky (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset > Suorituskyky (macOS).
    3. Poista Käytä grafiikkasuoritinta -valinta.
    4. Sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen.

Edellä annettujen vianmääritysohjeiden suorittamisen jälkeen voit vahvistaa tulokset ottamalla Käytä grafiikkasuoritinta -asetuksen Oletusasetukset > Suorituskyky -kohdassa käyttöön.