Oletko ihmetellyt, miksi saat alla olevan kaltaisia virheilmoituksia, kun yrität jakaa linkin tai kutsua avustajan Creative Cloud- tai Document Cloud ‑resurssiin?

”Yritysten jakorajoitukset otettu käyttöön. Tätä käyttäjää ei voi kutsua, sillä organisaatiosi on ottanut jakorajoitukset käyttöön. Lue lisää.”

Mikä aiheuttaa tämän viestin?

Yritysten jakorajoitukset viittaavat Resurssiasetukset-nimiseen uuteen toimintoon, jonka avulla järjestelmänvalvojasi on tehostanut organisaatiosi resurssien suojauksen hallintaa. Toiminnon avulla voit välttää organisaatiosi tietojen omistusoikeuksien ja tietoturvakäytäntöjen tahattoman rikkomuksen.

Tämä koskee vain sellaisia käyttäjiä, joilla on Adobe Enterprise ID tai Adobe Federated ID, mutta ei sellaisia käyttäjiä, joilla on henkilökohtainen Adobe ID.

Järjestelmänvalvojasi voi valita Resurssiasetukset-kohdassa yhden kolmesta, jakorajoituksiltaan eritasoisesta vaihtoehdosta.

• Ei rajoituksia: Tätä oletusasetusta käytettäessä käyttäjät voivat jakaa julkisia linkkejä sekä tehdä yhteistyötä jaettujen kansioiden ja asiakirjojen parissa organisaation sisällä tai sen ulkopuolella.
  • Ei julkisten linkkien jakamista: Estää julkisten linkkien jakamisen ja muut julkiset julkaisutoiminnot (katso täydellinen luettelo alta). Käyttäjät voivat edelleen tehdä yhteistyötä jaettujen kansioiden ja asiakirjojen parissa organisaation ulkopuolella olevien henkilöiden kanssa.
  • Jako vain toimialueen käyttäjille: Estää julkisten linkkien jakamisen ja muut julkiset julkaisutoiminnot. Se estää myös kutsuun perustuvan kansioiden ja asiakirjojen jakamisen varattujen, luotettujen ja valkoisella listalla olevien toimialueiden ulkopuolella olevien käyttäjien kanssa. Järjestelmänvalvojasi määrittää tämän yhteistyötä koskevan rajoituksen ulkoista organisaatiota (tai toimialuetta), ei ulkoista henkilöä kohti.

Alla on lueteltu Creative Cloud- ja Document Cloud ‑sovellusten julkaisutoiminnot, jotka poistetaan käytöstä, kun Ei julkisten linkkien jakamista tai Jako vain toimialueen käyttäjille on valittuna. Poikkeuksena on se, että yhteistyötä jaettujen kansioiden ja asiakirjojen parissa ei voi poistaa käytöstä organisaation varattujen toimialueiden, luotettujen toimialueiden ja valkoisella listalla olevien toimialueiden käyttäjien tapauksessa.

Creative Cloud

Sovellus Toiminnot, joita rajoitukset koskevat
Creative Cloud Assets Yhteistyö, jakaminen Slackissa, linkin lähettäminen
Creative Cloud ‑kirjastot Yhteistyö, jakaminen Slackissa, linkin lähettäminen
Adobe XD Julkaisupalvelut
InDesign Julkaiseminen verkossa
Spark Julkaiseminen
Tallentaminen Jakaminen, yhteistyö
Creative Cloud -mobiilisovellus Linkkien luominen, yhteistyö
Behance Projektin luominen
Portfolio Julkaiseminen

Document Cloud

Sovellus Toiminnot, joita rajoitukset koskevat
Acrobat- ja Reader-tietokonesovellukset Jakaminen
Verkkopalvelut (cloud.acrobat.com)
Jakaminen
Outlookin Send & Track -laajennus Jakaminen
Mobiilisovellukset (kuten Acrobat ja Scan) Jaa linkki, Jaa Document Cloudin linkki

Huomautus:

Rajoituksilla ei ole vaikutusta Adobe Signin toimintoihin. Toiminnot toimivat edelleen normaalisti.

Rajoittavien resurssiasetusten seuraukset

Ei julkisten linkkien jakamista poistaa käytöstä ja poistaa kaikki olemassa olevat julkiset linkit sekä estää käyttäjiä käyttämästä linkitettyä sisältöä. Jako vain toimialueen käyttäjille poistaa käytöstä ja poistaa kaikki olemassa olevat julkiset linkit SEKÄ kumoaa ja poistaa kaikki kansioihin tai asiakirjoihin liittyvät yhteistyöt. Kummassakaan tapauksessa poistoprosessia ei voi pysäyttää tai kumota sen jälkeen, kun järjestelmänvalvoja on valinnut asetuksen.

Jos haluat muuttaa jakomahdollisuuksia myöhemmin, järjestelmänvalvoja voi muuttaa asetusta vähemmän rajoittavaan suuntaan.

Mahdolliset toimenpiteet

Jos kohtaat yritysten jakorajoituksia koskevia virheilmoituksia, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi ja selvitä, mikä resurssiasetus organisaatiollesi on valittu ja mitkä organisaatiot ovat sallittujen ulkoisten toimialueiden luettelossa. Jos haluat jatkaa organisaation omistamien resurssien jakamista tiettyjen ulkoisten organisaatioiden tai henkilöiden kanssa, voit esittää järjestelmänvalvojallesi seuraavan pyynnön.

• Jos kyseessä on ulkoinen organisaatio, kuten toimisto, pyydä järjestelmänvalvojaa lisäämään toimiston toimialue toimialueiden valkoiselle listalle.
  • Jos kyseessä on freelancer, pyydä järjestelmänvalvojaa myöntämään henkilölle organisaation Adobe Enterprise ID tai Federated ID.