InDesign-asiakirjojen avaaminen aikaisemmissa versioissa

Koska InDesign-asiakirjat on versioitu tietyllä tavalla, niitä ei voi avata suoraan InDesignin, InCopyn tai InDesign Serverin vanhemmissa versioissa. Esimerkiksi InDesign 2015:ssä luotua asiakirjaa ei voi avata suoraan InDesign 2014:ssä tai CS6:ssa.

Jos asiakirjan luoneella henkilöllä on InDesignin uudempi versio, tiedostojen jakamiseen on kaksi eri tapaa:

1) Asiakkaat, joilla on CS6 (erityisesti 8.1.0) tai uudempi ja joilla on pääsy Creative Cloud -palveluihin, voivat käyttää Simple Saveback -palvelua, jonka avulla voi avata jonkun uudempaa InDesign-versiota käyttävän asiakirjan. Lisätietoja tästä ominaisuudesta on täällä:

https://helpx.adobe.com/fi/indesign/using/whats-new-2014.html#main-pars_header_27

http://indesignsecrets.com/cs6-update-opening-newer-cc-files.php

2) Asiakirjan voi tallentaa IDML-muotoon ja jakaa sen vanhemman version käyttäjälle. Lisätietoja on täällä:

https://helpx.adobe.com/fi/indesign/kb/save-indesign-files-previous-versions.html

Huomaa: tietyn InDesign-version
erityisominaisuuksilla luotua sisältöä saatetaan muokata tai se saatetaan poistaa, jos asiakirja avataan ohjelman
 vanhemmassa versiossa. Tarkista huolellisesti kaikki aiemmassa versiossa avatut asiakirjat.