Video | Tutustuminen videoprojekteihin

Tässä videossa Adoben hyväksymä Photoshop-asiantuntija ja InfiniteSkills.com-sivuston Jeff Sengstack esittelee Photoshopin animaatioiden ja videoiden muokkaustoimintojen valikoimaa.
Jeff Sengstack

Aikajana-videon luominen

Uusittu leikepohjainen Aikajana-paneeli on saanut vaikutteita Adobe Premieren kaltaisista videomuokkausohjelmista, joissa siirtymien ja tehosteiden avulla saadaan aikaan ammattimaisia videoita.

Opastusvideot:

Intuitive video Workflow (Intuitiivinen videotyöskentelyn kulku): Videoleikkeiden lisääminen ja rajaaminen, musiikin lisääminen ja elokuvan renderoiminen yleisön nähtäväksi. Tekijä: RC Conception (8:18)

Videoiden muokkaaminen Photoshopissa. Tekijä: Matthew Gore (10:42)

Slip editing eli liukuvan muokkauksen käyttäminen videon tulo- ja lähtöpisteiden säätämiseksi leikkeen pituutta muuttamatta. Meredith Payne-Stotzner (1:20)

Frame skipping & caching eli kuvien ohittaminen ja välimuistiin tallentaminen toistolaadun parantamiseksi. Meredith Payne-Stotzner (2:07)

Leikkeen nopeuden muuttaminen: hidastettu ja nopeutettu liike. Tekijä: Jeff Sengstack (9:45). Videoleikkeiden hidastaminen ja nopeuttaminen. Tekijä: Jeff Sengstack (9:45)

Videoryhmät

Videoryhmien avulla voidaan yhdistää useita videoleikkeitä ja muuta sisältöä, kuten tekstiä, kuvia ja muotoja, yhdeksi raidaksi Aikajanalle.

Videoryhmän luominen

• Kun videotiedosto tuodaan, se lisätään automaattisesti uutena videoryhmänä.
  • Jos haluat luoda tyhjän ryhmän ja lisätä siihen sisältöä, napsauta Aikajanan vasemmassa reunassa olevaa filminauhakuvaketta ja valitse ponnahdusvalikosta Uusi videoryhmä.

Videoryhmän muokkaaminen

• Voit vaihtaa leikkeiden sijaintia vetämällä niitä Aikajanalla.
  • Voit vaihtaa tulo- ja lähtöpisteitä vetämällä leikkeen reunoja Aikajanalla.
  • Jos haluat siirtää kohteita ryhmästä toiseen, vedä niitä ylös tai alas Aikajanalla tai Tasot-paneelissa.
  • Jos haluat jakaa valitun leikkeen ja muokata sen osia erillään, aseta Aikajanan aikamerkkikuvake siihen kohtaan, josta haluat jakaa leikkeen. Napsauta sen jälkeen Aikajana-paneelin vasemmassa yläkulmassa olevaa Jaa aikamerkistä -painiketta .

Ääniraidat ja säätimet

Jos ääniraidat pidetään erillisinä Aikajanalla, niiden muokkaaminen ja säätäminen on helpompaa.

Äänen säätäminen leikkeissä

• Kun napsautat äänileikettä hiiren kakkospainikkeella, voit mykistää äänen, säätää äänenvoimakkuutta sekä vaimentaa tai voimistaa ääntä.
  • Voit säätää videoleikkeiden sisältämää ääntä napsauttamalla videoleikettä hiiren kakkospainikkeella ja napsauttamalla sen jälkeen nuottimerkkejä .

Äänen säätäminen: Richard Harringtonin opastusvideo. (3:31)

Ääniraitojen luominen ja poistaminen

• Napsauta Aikajanalla ääniraitojen nimien oikealla puolella olevia nuottimerkkejä ja valitse joko Uusi ääniraita tai Poista raita.

Äänileikkeiden lisääminen, monistaminen, poistaminen ja korvaaminen

• Napsauta Aikajanalla ääniraitojen nimien oikealla puolella olevia nuottimerkkejä . Valitse sen jälkeen Lisää ääni ja lisää uusi leike raitaan.
  • Valitse äänileike Aikajanalta ja napsauta raidan nimen oikealla puolella olevia nuottimerkkejä . Valitse sen jälkeen Monista, Poista tai Korvaa äänileike.

Videoiden siirtymät

Siirtymien avulla voidaan luoda ammattimaiset häivytys- ja ristiinhäivytystehosteet. Napsauta siirtymien kuvaketta Aikajana-paneelin vasemmasta yläkulmasta. Valitse sen jälkeen kesto ja vedä siirtymätyyppi leikkeen alkuun tai loppuun. (Aseta siirtymä kahden leikkeen väliin ristiinhäivytystä varten.) Vedä Aikajanalla olevia siirtymäesikatselun reunoja tarkkojen tulo- ja lähtöpisteiden määrittämiseksi.

Huomautus:

Napsauta Aikajanan siirtymiä hiiren kakkospainikkeella, jotta voit korvata ne toisella siirtymätyypillä tai määrittää niille tarkan keston.

Videoleikkeen keston ja nopeuden vaihtaminen

Napsauta videoleikettä hiiren kakkospainikkeella, jotta saat Kesto- ja Nopeus-liukusäätimet näkyviin. Säätimet ovat vuorovaikutteisia: jos esimerkiksi Nopeuden arvoksi määritetään 400 %, enimmäiskesto on neljännes alkuperäisestä kestosta.

Suotimien lisääminen videotasoihin

Jos haluat lisätä suotimia kaikkiin videotason kuviin, muunna taso ensin älykkääksi objektiksi. Sen jälkeen lisättävistä suotimista tulee älykkäitä suotimia, jotka toimivat joustavasti ja joiden asetuksia voi muokata koska tahansa.

1. Valitse videotaso Aikajana- tai Tasot-paneelista.
  2. Valitse Taso > Älykkäät objektit > Muunna älykkääksi objektiksi.
  3. Suodinten käyttäminen Suodin-valikon avulla Jos haluat muuttaa asetuksia myöhemmin, kaksoisnapsauta Tasot-paneelin Älykkäät suotimet -luettelosta videotason suodinta.

Lisätietoja on kohdassa Tiedot säilyttävä muokkaus.

Liiketehosteiden lisääminen tekstiin, pysäytyskuviin ja älykkäisiin objekteihin

Napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tekstiä, pysäytyskuvaa tai älykästä objektia saat näkyviin panorointi-, zoomaus- ja kiertoesimääritykset, joiden avulla voit nopeasti luoda animaatiota. Voit hienosäätää lopputulosta vetämällä Muunto-avainruutuja Aikajanalla.

Huomautus:

Jos haluat luoda vaikuttavia tehosteita leikkeitä panoroimalla, skaalaamalla ja kiertämällä, voit muuntaa leikkeen älykkääksi objektiksi ja käyttää Muunna-avainruutuja Vapaa muunnos -työkalun kanssa.

Entistä laajempi tuki tuotaville tiedostomuodoille

Uusitun videokoneiston ansiosta järjestelmään voidaan tuoda laaja valikoima video-, ääni- ja kuvasarjatiedostoja.

Täydellinen luettelo on saatavilla kohdassa Tuetut tiedostomuodot.

Valmiin videon vienti Adobe Media Encoder -ohjelmalla

Valitse Tiedosto > Vie > Renderoi video. Valitse ensimmäisestä ponnahdusvalikosta Adobe Media Encoder. Voit valita seuraavista tiedostomuodoista:

• DPX (Digital Picture Exchange) -tiedostomuoto on tarkoitettu ensisijaisesti ruutusarjoille, jotka haluat sisällyttää ammattimaisiin videoprojekteihin esimerkiksi Adobe Premiere Pro -ohjelmalla.
  • H.264-muoto (MPEG-4) on monipuolisin, sillä se sisältää teräväpiirto- ja laajakuvavideon esimääritykset sekä optimoidut toistoasetukset taulutietokoneisiin ja verkkotoistoon.
  • QuickTime-muoto (MOV) on tarpeen alfakanavien ja pakkaamattoman videon vientiin. Esimääritys-valikossa on myös muita pakkausvaihtoehtoja.