Opi hallitsemaan työlevyjä Photoshopissa. Työlevy täynnä -virheen korjaaminen.

Mikä on työlevy?

Työlevy on levy- tai SSD-asema, jota käytetään väliaikaiseen tallennukseen, kun Photoshop on käynnissä. Photoshop käyttää tätä tilaa sellaisten asiakirjojen ja niiden historiapaneelin tilojen tallentamiseen, jotka eivät mahdu RAM-muistiin. Työtiedostot tallennetaan näkymättömiin käyttöjärjestelmän määrittämiin kansioihin aseman juurihakemistoon, paitsi siinä tapauksessa, että työlevynä käytetään Windowsissa muuta kuin käynnistyslevyä. Kun työlevynä käytetään muuta kuin käynnistyslevyä, tilapäistiedostot tallennetaan levyn juurihakemistoon.

Oletusarvon mukaan Photoshop käyttää ensisijaisena työlevynään sitä levyasemaa, johon käyttöjärjestelmä on asennettu.

Miten työlevyasetuksia muutetaan?

Voit muuttaa työlevyasetuksia kohdassa Oletusarvot > Työlevyt.

1. Valitse Muokkaa > Oletusarvot > Työlevyt (Windows) tai Photoshop > Oletusarvot > Työlevyt (Mac).

2. Ota työlevy käyttöön tai poista se käytöstä valitsemalla Oletusarvot-valintaikkunassa asianmukainen valintaruutu tai poistamalla sen valinta. Muuta työlevyjen järjestystä napsauttamalla nuolinäppäimiä.

3. Valitse OK. Ota muutokset käyttöön käynnistämällä Photoshop uudelleen.

Kuinka paljon työlevytilaa tarvitset?

Tarvittava työlevyn tila määräytyy muokkaustavan ja muistissa olevien historiatilojen määrän perusteella.

• Jos teet vain pieniä muutoksia (käytät oletusasetuksia, -siveltimiä, -kuvioita jne.), Photoshopin työlevyn on oltava kooltaan vähintään 1,5 Gt + kaikkien samaan aikaan avoinna olevien tiedostojen koko kertaa kaksi.
  • Jos teet suuria muutoksia tiheisiin pikselitasoihin (eli käytät useita suodattimia monimutkaisissa taustakuvissa tai teet useita muokkauksia suuriin älykkäisiin objekteihin), tarvittava tila voi olla niin monta kertaa alkuperäisen tiedoston koko kuin historiatiloja on.

Photoshop varaa aina 6 Gt tilaa käynnistyslevyiltä ja 1 Gt:n verran muilta kuin käynnistyslevyiltä, jotta levytilan loppuminen ei aiheuttaisi ongelmia käyttöjärjestelmälle. Kun ladattuna on satoja kuvioita tai siveltimiä, Photoshopin käynnistämiseen tarvitaan huomattavasti enemmän työtilaa.

Työlevyjen suositellut asetukset

• Jotta järjestelmä toimisi mahdollisimman hyvin, liitä työlevyt yhteensopivaan porttiin, jossa on suurin kaistanleveysraja kaikista käytettävissä olevista porteista. Eri porttien kaistanleveysrajat ovat seuraavat:
    Thunderbolt = 10 Gt/s
    eSATA = 600 Mt/s
    PCIe = 500 Mt/s
    USB3 = 400 Mt/s
  • Suorituskyvyn parantamiseksi määritä työlevy eheytetylle kiintolevylle, jolla on runsaasti käyttämätöntä tilaa ja suuri luku-/kirjoitusnopeus. Jos sinulla on useita kiintolevyjä, voit määrittää lisää työlevyjä. Photoshop tukee jopa 64 eksatavun työlevytilaa jopa neljällä eri taltiolla. (Eksatavu = 1 miljardi gigatavua.)
  • Jos käynnistyslevy on kiintolevy, eikä SSD, kokeile käyttää ensisijaista työlevyä varten toista kiintolevyä. SSD sen sijaan toimii hyvin sekä ensisijaisena käynnistyslevynä että työlevynä. Itse asiassa SSD-levyn käyttäminen on todennäköisesti parempi ratkaisu kuin erillisen kiintolevyn käyttäminen ensisijaisena työlevynä.
  • Työlevyjen pitäisi olla eri levyasemassa kuin muokattavat suuret tiedostot.
  • Työlevyt on suositeltavaa määrittää eri levyasemaan kuin siihen, jota käytetään näennäismuistina.
  • RAID-levyasemat ja levyasemaklusterit ovat hyviä ratkaisuja työlevyasemiksi.
  • Eheytä työlevyjä varten käytettävä levyasemat säännöllisesti.

Työlevyiksi ei suositella seuraavia

• Verkkoasemat
  • Muistitikut
  • Kaikki USB-2-asemat

Työlevy täynnä -virheen vianmääritys

Vapauta lisää levytilaa

Työlevy täynnä -virhe tarkoittaa usein sitä, että työlevyjä varten käytettävän levyaseman (tai levyasemien) käytettävissä oleva tila on vähissä tai loppu.
Vapauta lisää kiintolevytilaa poistamalla tarpeettomia tiedostoja työlevyltä tai siirtämällä tiedostot työlevyltä toiseen tallennuspaikkaan.

Määritä sopivat levyasemat työlevyjä varten

Oletusarvoisesti Photoshopin työlevyksi on valittu vain käyttöjärjestelmän asema. Jos järjestelmässä on useita levyasemia tai osioita, valitse työlevyjä varten nopeimmat levyasemat, joilla on eniten vapaata tilaa. Voit myös ratkaista täyden työlevyn ongelman valitsemalla lisää asemia työlevykäyttöön. Lisätietoja on kohdassa Miten työlevyasetuksia muutetaan?

Palauta Photoshopin oletusarvot

Harvinaisessa tapauksessa, kun Photoshop tai järjestelmä kaatuu, Photoshopin asetustiedosto voi vioittua, mikä voi vaikuttaa Photoshopin työlevyjen käsittelyyn. Tällöin Photoshopin oletusarvojen palauttaminen ja työlevyasetusten määrittäminen uudelleen voi ratkaista Työlevy täynnä -virheet. Lisätietoja on kohdassa Palauta Photoshopin oletusarvot.

Poista automaattisen palautuksen tallennus käytöstä

Oletusarvoisesti Photoshop yrittää palauttaa dokumentin automaattisesti, jos Photoshop suljetaan odottamattomasti esimerkiksi ohjelman kaatumisen tai tietokoneen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

Voit pienentää Photoshopin tilapäistiedoston (työlevy) kokoa poistamalla automaattisen tallennuksen käytöstä kohdassa Muokkaa (Win) / Photoshop (Mac) > Oletusarvot > Tiedoston käsittely > Tallenna palautustiedot automaattisesti joka [N minuutti]. Tällöin automaattinen palautus ei tietenkään toimi.