Kaatumisen tai jumiutumisen vianmääritys Photoshopissa

Eikö Photoshop avaudu? Kaatuuko tai jumiutuuko Photoshop käynnistettäessä?

Me autamme!

Korjaa yleiset kaatumisongelmat näiden kuuden helpon vaiheen avulla

1. Katso kohta Photoshopin tunnetut ongelmat.
  2. Pakota Photoshop sulkeutumaan ja käynnistä se uudelleen tai käynnistä tietokone uudelleen.
  3. Päivitä Photoshop uusimpaan versioon
  4. Palauta Photoshopin oletusasetukset
  5. Grafiikkasuorittimen ja näytönohjaimen ongelmien vianmääritys
  6. Pidä macOS- tai Windows-käyttöjärjestelmä ajan tasalla.

Muita vinkkejä vianmääritykseen

Selvitä ongelman aiheuttaja poistamalla grafiikkasuoritin käytöstä

Joissakin tapauksissa uusimman ohjaimen käyttäminen ei korjaa kaikkia näytönohjaimiin ja ohjaimiin liittyviä ongelmia.

Nopein ja helpoin tapa määrittää, johtuuko ongelma videosovittimesta vai ohjaimesta, on poistaa Käytä grafiikkasuoritinta -asetus käytöstä.

• Siirry Photoshopissa kohtaan Asetukset Suorituskyky ja poista valinta kohdasta Käytä grafiikkasuoritintaKäynnistä sitten Photoshop uudelleen.
    Ohjeet oletusasetusten muokkaamiseen on kohdassa Säädä Photoshopin oletusasetuksia.

Lisätietoja on kohdassa Photoshopin grafiikkasuorittimen (GPU) ja näytönohjaimien ongelmien vianmääritys.

Ongelmallisen laajennuksen tunnistaminen

Voit määrittää kätevästi kaatuuko Photoshop ongelmallisen valinnaisen tai kolmannen osapuolen laajennuksen vuoksi seuraavasti:

1. Sulje Photoshop.
  2. Pidä vaihtonäppäintä painettuna ja käynnistä Photoshop. Käynnistyksen aikana näyttöön tulee valintaikkuna, jossa lukee: ”Ohitetaan valinnaisten ja kolmannen osapuolen laajennusten lataaminen.”
  3. Ohita valinnaisten ja kolmannen osapuolen laajennusten lataaminen valitsemalla Kyllä.
  4. Käynnistä Photoshop.

Jos Photoshop käynnistyy onnistuneesti, ongelma johtuu asennetusta valinnaisesta tai kolmannen osapuolen laajennuksesta. Lisätietoja on artikkelissa: Photoshopin laajennusten vianmääritys.

Huomautus:

Photoshop 23.3:ssa on korjattu ongelma, jossa Photoshop kaatuu käynnistettäessä tai avattaessa videota, koska asennettuna on ulkoisia laajennuksia, kuten Adobe Design to Print.

Sama ongelma voidaan kiertää Photoshop 23.2:ssa ja aiemmissa seuraavilla tavoilla:

• Poista Adobe Adobe Design to Print -laajennuksen asennus: valitse Creative Cloud -sovellus > Stock & Marketplace > Laajennukset ja valitse Hallinnoi laajennuksia. Valitse Adobe Design to Print ja poista sen asennus.
  • Jos et näe laajennusta, mutta asensit sen jokin aika sitten, puhdista jäljellä olevat tiedostot seuraavasti:
    1. Sulje Adobe Photoshop, jos se on käynnissä
    2. Poista laajennus
      • Siirry kansioon /Library/Application Support/Adobe/CEP/extensions/ ja poista com.adobe.designtoPrint-alikansio TAI
      • siirry kansioon /Users/<käyttäjänimi>/Library/Application Support/Adobe/CEP/extensions/ ja poista com.adobe.designtoPrint-alikansio.
    3. Poista Plug-in- ja Generator-kansio - siirry kansioon /Applications/Adobe Photoshop CC 2022/Plug-ins/ ja poista Generator-kansio ja AdobeDesigntoPrint.plugin
    4. Poista FBS-kansio: siirry kansioon /Users/<käyttäjänimi>/Library/Application Support/Adobe/Adobe Design to Print ja poista FBS-kansio.

Jos Photoshop kaatuu edelleen, pidä Vaihto-näppäintä painettuna käynnistyksen aikana ja ohita kolmansien osapuolten laajennusten lataus valitsemalla Kyllä.

Photoshopin kirjasinvälimuistin nollaaminen

Vialliset kirjasimet voivat aiheuttaa yleisiä ongelmia suorituskyvyssä, kuten kaatumisia tai jumiutumisia käynnistettäessä tai käytettäessä Photoshopia. Photoshopin kirjasinvälimuistissa on luettelo järjestelmään asennetuista kirjasimista ja kirjasinominaisuuksista, joita Photoshop voi käyttää. Kun kirjasinvälimuistitiedosto poistetaan, Photoshop voi luoda uuden luettelon.

macOS

1. Sulje Photoshop ja Creative Cloud -tietokonesovellus.
  2. Siirry sijaintiin: /Käyttäjät/[käyttäjätunnus]/Kirjasto/Sovellusten tuki/Adobe/Adobe Photoshop.
  3. Poista CT Font Cache -kansio ja tyhjennä roskakori.

Windows

1. Poistu Photoshopista ja Creative Cloud -tietokonesovelluksesta.
  2. Siirry sijaintiin \Käyttäjät\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop <versio>.
  3. Poista CT Font Cache -kansio ja tyhjennä Roskakori.

Lisätietoja on artikkelissa Kirjasinten vianmääritys.

Virustorjuntaohjelmistoon liittyvä kaatuminen

Jos Photoshopin kaatuminen liittyy asennettuun virustorjuntaohjelmistoon, voit poistaa virustorjuntaohjelmiston käytöstä, poistaa sen asennuksen tai ottaa yhteyttä virustorjuntaohjelmiston tekijään (esimerkiksi Avast Antivirus).

Kaatuuko Photoshop edelleen?

Jos ongelma ei ratkea, voit viimeisenä keinona kokeilla palauttaa sovelluksen aiempaan versioon.

Lisätietoja on artikkelissa Aiempien Creative Cloud -versioiden asentaminen.

Tarvitsetko lisää apua?

Jos tarvitset lisää apua, kerro tietoja kaatumisongelmasta ja jaa kaatumisloki, niin Adobe voi auttaa ratkaisemaan ongelman. Lisätietoja on artikkelissa Kaatumisraportin lähettäminen.

Voit saada vastauksia joihinkin yleisiin kysymyksiin tai ongelmiin sekä jakaa ideoitasi myös  Adobe Photoshop -yhteisön kautta. Palautteesi on meille tärkeää!