Adoben tuotekehitysohjelman tarkoituksena on ymmärtää ja ennakoida asiakkaiden tarpeita, jotta heille voidaan toimittaa huippuluokan tuotteita ja ratkaisuja. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista. Henkilökohtaisia tietoja ei kerätä, ja voit halutessasi kieltäytyä osallistumasta ohjelmaan.

Mitä tietoja kerätään?

• Järjestelmätietoja, kuten käyttöjärjestelmä, suoritin ja asennettu muisti
  • Selaimen tyyppi ja versio
  • Adoben tuotetiedot, kuten versio
  • Adoben toimintojen käyttö, kuten valitut valikkovaihtoehdot tai painikkeet
  • Tiedostoihin liittyviä tietoja, kuten koko. Sisältöjä ja tiedostoissa olevia, sisältöjä koskevia tietoja ei jaeta Adoben kanssa.

Miten Adobe käyttää tietoja?

Kerättyjä tietoja käytetään uusien toimintojen kehittämiseen ja Adoben tuotteiden parantamiseen.

Miten yksityisyyttäni suojataan?

Adobe pyrkii suojaamaan kerättyjä ja siirrettyjä tietoja monella tavalla. Lisätietoja käyttäjien tietojen käsittelystä saat Adoben tietosuojakäytännöstä.

Koska henkilöä koskevia tietoja ei kerätä, anonyymeistä tiedoista ei ole hyötyä kenellekään muulle kuin Adobelle.

Miten ohjelma toimii?

Ohjelman piiriin kuuluvat tuotteet valitsevat käyttäjiä osallistumaan ohjelmaan. Valitut käyttäjät voivat halutessaan jakaa Adoben kanssa anonyymeja tietoja siitä, miten he käyttävät tuotteita. Tämä asetus otetaan valituilla käyttäjillä oletusarvoisesti käyttöön.  Jos kuulut valittuihin käyttäjiin, voit kieltäytyä osallistumasta ohjelmaan päivittämällä käyttötietosi Muokkaa-valikon Asetukset-kohdassa.

Osallistuminen edellyttää ajoittaa pienen määritystiedoston lataamista tietokoneeseen. Tiedoston tarkoituksena on päivittää käyttötietojen keräämiseen liittyvät määritykset. Jos olet offline-tilassa, tiedot lähetetään, kun olet seuraavan kerran online-tilassa. Tällä ei ole vaikutusta suorituskykyyn.

Joidenkin Adoben tuotteiden tapauksessa voit myös saada ohjelmassa pyynnön vastata kahdesta kysymyksestä muodostuvaan lyhyeen anonyymiin kyselyyn, jossa pyydetään antamaan palautetta. Osallistuminen kyselyyn on vapaaehtoista, eikä se millään tavalla liity osallistumiseen Adoben tuotekehitysohjelmaan. Kyselyn tiedot siirretään suoraan Adoben suojattuun tietokantaan kyselystä vastaavan tuoteryhmän suorittamaa analysointia varten.

Mitkä tuotteet kuuluvat ohjelman piiriin?

Adobe Acrobat Reader DC

Voinko kieltäytyä jakamasta tietojani?

Kyllä. Tietojasi ei jaeta, paitsi jos sinut on valittu osallistumaan kyselyyn. Jos kuulut valittuihin osanottajiin, voit kieltäytyä jakamasta näitä tietoja päivittämällä käyttötietosi Adobe Acrobat Reader DC:n Muokkaa-valikon Asetukset-kohdassa. Jos sinua ei ole valittu, tietoja ei kerätä, eikä asetuksissa ehkä ole tietojen keräämiseen liittyvää vaihtoehtoa.

Tämä asetus koskee sitä, miten käytät ohjelman piiriin kuuluvien tuotteiden toimintoja, ei näiden tuotteiden käyttämiä palveluita, kuten Vie PDF- ja Luo PDF -toimintoja sekä tallentamista verkkotilille. Näihin palveluihin sovelletaan niiden omia tietosuojakäytäntöjä ja Adoben tietosuojakäytäntöä.

Aloitusnäyttö

Yritysorganisaation järjestelmänvalvojat voivat lopettaa käyttäjien osallistumisen palauteohjelmaan käyttämällä alla olevassa artikkelissa annettua rekisteriavainta.

http://www.adobe.com/devnet-docs/acrobatetk/tools/PrefRef/Windows/UsageMeasurement.html

Saanko roskapostia, jos osallistun ohjelmaan?

Et saa Adobelta mitään tähän ohjelmaan liittyvää sähköpostia, siihen katsomatta, osallistutko ohjelmaan. Emme kerää tämän ohjelman merkeissä mitään sellaisia henkilöä koskevia tietoja, joita käytetään käyttäjien tunnistamiseen tai yhteydenottoon.

Tarvitsenko Internet-yhteyttä?

Ohjelmaan osallistumiseen vaaditaan Internet-yhteys. Jatkuvaa yhteyttä ei kuitenkaan tarvita. Kun Internet-yhteys on käytettävissä, tiedot siirretään automaattisesti ilman, että tällä olisi merkittävää vaikutusta yhteyteen.

Voinko katsoa kerätyt tiedot, ennen kuin ne lähetetään Adobelle?

Et, sillä tietoja ei voi näyttää. Ohjelma on suunniteltu niin, että siihen voi osallistua miljoonia käyttäjiä tuotteen käyttöä häiritsemättä, joten tiedot lähetetään automaattisesti. Tiedot on myös koodattu, jotta ne voidaan käsitellä tehokkaasti.

Kuinka kauan ohjelma kestää?

Tietoja kerätään niin kauan kuin käytät tuoteversiota, jonka ohjelmaan olet suostunut osallistumaan, tai kunnes päätät lopettaa osallistumisesi ohjelmaan.