Tällä sivulla on ohjeita siihen, miten voit indeksoida tiedostosi CSV-tiedoston avulla.

CSV-tiedosto on laskentataulukko, jonka avulla voit liittää otsikkoja, avainsanoja ja julkaisuja useisiin tiedostoihin kerralla. CSV-tiedosto helpottaa tiedostojen järjestämistä, mutta sen käyttö on valinnaista. Voit luoda CSV-tiedoston Microsoft Excelissä tai jossakin muussa laskentataulukko-ohjelmassa ja tallentaa sen CSV-muodossa.

Huomautus:

Jos olet Yhdysvaltain ulkopuolella ja luot CSV-tiedoston Microsoft Excelillä, sinun on tallennettava dokumentti CSV UTF-8 ‑muodossa. Jos käytät Excelin vanhempaa versiota eikä tämä ole mahdollista, sinun on ehkä avattava CSV-tiedosto Muistiolla ja tallennettava se CSV UTF-8 ‑muodossa.

CSV-vaatimukset

Aloita käyttämällä malliamme: Lataa CSV-mallitiedosto

Tiedostonimi: Anna CSV-tiedostolle nimi, joka koostuu nimestäsi ja CSV:n lähetyspäivästä. Älä käytä CSV-tiedoston nimessä välilyöntejä. Jos nimesi olisi esimerkiksi Matti Meikäläinen, tiedostonimi olisi MattiMeikalainen_7_17_17.CSV.

Otsikko: Kunkin sarakkeen otsikon täytyy vastata CSV-mallitiedostomme otsikkoja. Älä käännä tätä otsikkoriviä.

Rivit: Kunkin CSV-tiedoston rivin tulee vastata Adobe Stockiin lähettämääsi tiedostoa.

Rivien enimmäismäärä: Rajoita CSV-tiedostosi pituus 5 000 riviin.

Asiakirjan koko: Koko asiakirjan koko saa olla enintään 1 megatavua.

Pakolliset sarakkeet: Tiedostonimi, avainsanat ja otsikko ovat pakollisia. Muut sarakkeet on valinnaisia, mutta suosittelemme, että täytät myös luokkasarakkeen.

SARAKKEET

ODOTETUT TIEDOT

Tiedostonimi

Lähettämäsi resurssin tiedostonimi tiedostotunniste mukaan lukien, esimerkiksi Omavalokuva1.jpg tai Oma_video1.mov.

Tiedostonimi saa olla enintään 30 merkkiä pitkä.

Otsikko

Lyhyt ja yksinkertainen kuvaus tiedostosta (enintään 70 merkkiä).

Otsikossa ei saa olla pilkkuja.

Avainsanat

Avainsanat pilkuilla eroteltuina ja tärkeysjärjestyksessä (enintään 50).

Avainsanat eivät saa sisältää teknisiä tietoja. Lisätietoja on kohdassa Otsikot ja avainsanat.

Luokka

Kirjoita sitä luokkaa vastaava numero, joka kuvaa tiedostoa parhaiten. Lisätietoja luokista on kohdassa Oikean luokan valitseminen

Julkaisuluvat

Käytä avustajaportaaliin lataamasi mallin tai omaisuuden julkaisuluvan tarkkaa nimeä. Tiedostonimen pituuden on oltava alle 30 merkkiä.

Jos samalla nimellä löytyy useita versioita, käytetään uusinta.

Kaikkien julkaisulupien on oltava JPEG-kuvina.

Upload CSV ‑vaihtoehto
CSV-tiedosto-vaihtoehto on Upload (Lähetys) -välilehdessä

Voit lähettää CSV-tiedostosi siirtymällä kohtaan Uploaded files (Lähetetyt tiedostot) > New (Uusi) ja valitsemalla Upload CSV (Lähetä CSV-tiedosto).

Valitse CSV-tiedoston painike
Siirry CSV-tiedoston selausikkunaan napsauttamalla

Napsauta Choose a CSV file (Valitse CSV-tiedosto) ‑painiketta ja selaa CSV-tiedostoon. Valitse sitten Upload (Lähetä) ‑painike. Jos tiedostonimet ovat oikeat, järjestelmä liittää tiedostoihisi kaikki metatiedot (otsikot, luokat ja avainsanat).

Voit jatkaa saman CSV-tiedoston päivitystä ja lähettää päivitetyn tiedoston, jossa on enintään 5 000 riviä.

Huomautus:

Emme hyväksy XLS-tiedostoja tai muita tiedostotyyppejä. Lähetä yksi CSV-tiedosto koko lähetyserälle.