Vianmääritys ja ohje

Adobe Stock Contributor -avustajaoppaassa  käsitellään seuraavia aiheita:

• ostajien mieltymykset
  • kaupaksi käyvän sisällön luominen
  • sisällön löytymisen edesauttaminen.

Asiakkaamme etsivät sisältöä, joka puhuu heille ja voi valaista monenlaisia aiheita. He haluavat sisältöä, johon heidän yleisönsä voivat samaistua. Keskittyminen autenttisiin kuviin todellisista ihmisistä kaikista kulttuureista.

Seuraavassa on joitain sinua innostavia linkkejä:

Löydä oppia ja inspiraatiota Adobe Stock Artist -webinaarisarjojen kautta. Tee tilaus tässä, jotta näet arkistoidut webinaarit ja ilmoituksia tulevista jaksoista, joihin voit osallistua suorana.

Vuoden 2020 Adobe Stock Artist -bonusohjelman tiedot on julkistettu. Lisätietoja saat täältä

Adobe Premiere Pro -sovellukseen on lisätty mukautettuja vientiasetuksia, joilla Adobe Stock -videoiden viennin voi optimoida.

Avustajia, joilla on yli 1 000 latausta, pyydetään lähettämään havainnollistavaa toimituksellista sisältöä Adobe Stockiin. Katso lisätietoja täältä

Adobe Stock -avustajilla on oikeus Adobe Portfolion käyttöön. Creative Cloud -tilausta ei tarvita. Luo mukautettu kuvavalikoima Adobe Stockin Portfolioon ja jaa oma Adobe Portfolio -galleriasi esitelläksesi töitäsi ja edistääksesi niiden myyntiä.

Jos olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on oikeus luomiisi valokuviin, videoihin, kuvituksiin ja/tai vektorikuviin, voit liittyä seuraamme Adobe Stockiin. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, taiteilija tai omistaa hienoja laitteita tullaksesi Adobe Stock Contributor. Sinun ei tarvitse olla Creative Cloud -tilaaja. Rekisteröidy Adobe ID -tunnusta varten ja aloita avustaminen. Lisätietoja.

Ydinkokoelmamme sisältää valokuvia, videoita, kuvituksia ja vektorikuvia. Jokaisella sisältötyypillä on omat vaatimuksensa, jotka löytyvät täältä.

Lähetä sisältösi suoraan Adobe Photoshop Lightroom Classicista, Bridgestä tai Premiere Prosta. Poissa kotoa? Lähetä sisältöä Photoshop Mix -mobiilisovelluksen kautta mistä tahansa. Lisätietoja

Lisätietoja tilisi synkronoinnin eduista ja vaiheet sen tekemiseen saat kohdasta Tietoa Fotolia-avustajille. Tilisi synkronointi on mahdollista vasta ensimmäisellä kerralla, kun kirjaudut portaaliin.

Adobe Stockissa lisensoidun kuva-, kuvitus- ja vektorisisällön tekijänoikeuskorvaus on suuruudeltaan 33 % asiakkaan sisällöstä maksamasta summasta. Videon osalta tekijänoikeuskorvaus on 35 % maksetusta summasta. Summa vaihtelee asiakkaan tilauksen ja lisensoidun sisällön tyypin mukaan. Tilauksiin sisältyviä latauksia koskee minimimaksu, joka voi korvata lasketun tekijänoikeusmaksun. Sisältöä lisensoidaan myös erillisten sopimusten nojalla, joita tekijänoikeusmaksutaulukko ei koske. Erillissopimuksiin liittyvissä maksuissa tekijänoikeuskorvaus on aina 33 % kuva-, kuvitus- ja vektorisisällön osalta sekä 35 % videoiden osalta.

Jos haluat oppia maksukäytäntömme ja selvittää, miten voit pyytää maksuja, katso Maksun saaminen.

Luovan sisällön lisensointi on taloudellista toimintaa. Adobe Stock contributor, Yhdysvaltain myynnistä saamasi tulot ovat Yhdysvaltain sisäisen tuloverolain (IRS) mukaan lähdeveron alaista tuloa.Riippuen siitä, missä asut, katso Yhdysvaltain kansalaisten ja rekisteröityjen maassa asuvien ulkomaalaisten verotusperusteet tai Muiden kuin yhdysvaltalaisten kansalaisten verotusperusteet. Jos et jätä veroilmoitustasi, Adobe pidättää automaattisesti 30 prosenttia kaikista tuloista.

Lisätietoja tarkistuskriteereistämme ja siitä, miksi jotkin tiedostot hylätään, katso Tarkistusprosessi -osiota. Sallitut ja kielletyt asiat kullekin sisältötyypille löydät osiosta Sisältösi valmistelu ja lähettäminen

Adobe pidättää oikeuden estää tilin, jos sen sisältö- tai latauskäyttäytyminen ei ole Adobe Stock -avustajasopimuksemme mukaista.

Avainsanat ja muut Lightroom Classiciin syötetyt IPTC-tiedot näytetään aakkosjärjestyksessä avustajaportaalin Avainsana-kohdassa. Adobe suosittelee, että järjestät avustajaportaalin avainsanat manuaalisesti tärkeysjärjestykseen. Tämä on tärkeä vaihe, jonka avulla varmistat, että kuvat näytetään hakutuloksissa.

Varmista, että taulunalustasi koko on vähintään 15 MP. Lisäksi osa avustajista kokee ongelmia EPS-tiedostojen lataamisessa Internet Explorerin kautta. Jos käytät Internet Exploreria, kokeile toista selainta tai lataa AI-tiedostoja.

Voit huomata ladatun AI- tai EPS-tiedoston väreissä vaihtelua sen mukaan, tarkasteletko tiedostoa avustajaportaalissa vai Adobe Stock -sivustolla. Värien vaihtelua esiintyy vain esikatselukuvassa. Värien vaihtelun voi ehkäistä luomalla vektoritiedostosta JPEG-tiedosto, siirtämällä JPEG- ja AI- tai EPS-tiedostot kansioon ja pakkaamalla se ZIP-tiedostoksi. Lataa ZIP-tiedosto FTP-palvelun avulla. Tietoja FTP:n käytöstä on täällä.

Varmista lisäksi AI-tiedostoa tallentaessasi, että ”Luo PDF-yhteensopiva tiedosto” on valittuna.