Vianmääritys ja ohje

Ajankohtaista

Creative Cloud -lahja

Adobe antaa yhden vuoden Adobe Creative Cloud -tilauksen huippuavustajille. Katso täältä täytätkö vaatimukset ja tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin, jos sinulla on edelleen kysyttävää.

Adobe Stock -avustajaopas

Adobe Stock -avustajaoppaassa  käsitellään seuraavia aiheita:

• ostajien mieltymykset
  • kaupaksi käyvän sisällön luominen
  • sisällön löytymisen edesauttaminen.

Mitä ostajat etsivät?

Asiakkaamme etsivät sisältöä, joka puhuu heille ja voi valaista monenlaisia aiheita. He haluavat sisältöä, johon heidän yleisönsä voivat samaistua. Keskittyminen autenttisiin kuviin todellisista ihmisistä kaikista kulttuureista.

Seuraavassa on joitain sinua innostavia linkkejä:

Keitä ovat viimeisimmät Adobe Stock -avustajat?

Avustajaportaalin Tilastot-välilehdellä voit tarkastella myyntihistoriaasi ja tarkistaa myyntisi, latauksesi ja pidätetyt verot haluaminasi ajanjaksoina. Voit myös ladata nämä tiedot CSV-tiedostona.

Uusi Liitä salasanat -toiminto mahdollistaa salasanojen helpon kopioinnin ja liittämisen kuvasta tai salasanaluettelosta toiseen. Lisätietoja

Aloitus

Kuinka voin tulla avustajaksi?

Jos olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on oikeus luomiisi valokuviin, videoihin, kuvituksiin ja/tai vektorikuviin, voit liittyä seuraamme Adobe Stockiin. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, taiteilija tai omistaa hienoja laitteita tullaksesi Adobe Stock -avustajaksi. Sinun ei tarvitse olla Creative Cloud -tilaaja. Rekisteröidy Adobe ID -tunnusta varten ja aloita avustaminen. Lisätietoja.

Mitkä ovat tuetut tiedostomuodot?

Ydinkokoelmamme sisältää valokuvia, videoita, kuvituksia ja vektorikuvia. Jokaisella sisältötyypillä on omat vaatimuksensa, jotka löytyvät täältä.

Voinko lähettää suoraan Creative Cloud -sovelluksista?

Lähetä sisältösi suoraan Adobe Photoshop Lightroom Classic CC:stä, Bridge CC:stä tai Premiere Pro CC:stä. Poissa kotoa? Lähetä sisältöä Photoshop Mix -mobiilisovelluksen kautta mistä tahansa. Lisätietoja

Miten voin synkronoida Fotolia-tilini Adobe Stock -avustajatilini kanssa?

Lisätietoja tilisi synkronoinnin eduista ja vaiheet sen tekemiseen saat kohdasta Tietoa Fotolia-avustajille. Tilisi synkronointi on mahdollista vasta ensimmäisellä kerralla, kun kirjaudut portaaliin.

Maksun saaminen

Mikä on Adobe Stockin tekijänoikeuskorvausrakenne?

Adobe Stockissa myydyn kuva-, kuvitus- ja vektorisisällön tekijänoikeuskorvaus on suuruudeltaan 33 % ostajan maksamasta summasta.Hinta riippuu tilaajasuunnitelmasta. Vähimmäistakuu varmistaa, että avustajat saavat aina reilun korvauksen maksetusta hinnasta riippumatta.Adobe Stockissa myydyn videon tekijänoikeuskorvaus on suuruudeltaan 35 % ostajan maksamasta summasta. Adobe Stockin ja Fotolian ehdot eroavat toisistaan. Lisätietoja on tekijänoikeuskorvaustaulukossamme.

Miten saan maksuni?

Jos haluat oppia maksukäytäntömme ja selvittää, miten voit pyytää maksuja, katso Maksun saaminen.

Mitä minun tulee tietää veroista?

Luovan sisällön lisensointi on taloudellista toimintaa. Adobe Stockin avustajana, Yhdysvaltain myynnistä saamasi tulot ovat Yhdysvaltain sisäisen tuloverolain (IRS) mukaan lähdeveron alaista tuloa.Riippuen siitä, missä asut, katso Yhdysvaltain kansalaisten ja rekisteröityjen maassa asuvien ulkomaalaisten verotusperusteet tai Muiden kuin yhdysvaltalaisten kansalaisten verotusperusteet. Jos et jätä veroilmoitustasi, Adobe pidättää automaattisesti 30 prosenttia kaikista tuloista.

Vianmääritys

Miksi sisältöni hylättiin?

Lisätietoja tarkistuskriteereistämme ja siitä, miksi jotkin tiedostot hylätään, katso Tarkistusprosessi -osiota. Sallitut ja kielletyt asiat kullekin sisältötyypille löydät osiosta Sisältösi valmistelu ja lähettäminen

Miksi tilini oli estetty?

Adobe pidättää oikeuden estää tilin, jos sen sisältö- tai latauskäyttäytyminen ei ole Adobe Stock -avustajasopimuksemme mukaista.

Avainsanat ovat aakkosjärjestyksessä, kun ne lähetetään Lightroom Classic CC:n kautta

Avainsanat ja muut Lightroom Classiciin syötetyt IPTC-tiedot näytetään aakkosjärjestyksessä avustajaportaalin Avainsana-kohdassa. Adobe suosittelee, että järjestät avustajaportaalin avainsanat manuaalisesti tärkeysjärjestykseen. Tämä on tärkeä vaihe, jonka avulla varmistat, että kuvat näytetään hakutuloksissa.

Vektori-kuvat eivät lataudu palvelimelle

Varmista, että taulunalustasi koko on vähintään 15 MP. Lisäksi osa avustajista kokee ongelmia EPS-tiedostojen lataamisessa Internet Explorerin kautta. Jos käytät Internet Exploreria, kokeile toista selainta tai lataa AI-tiedostoja.

Vektoritiedostojen esikatseluongelmat

Voit huomata ladatun AI- tai EPS-tiedoston väreissä vaihtelua sen mukaan, tarkasteletko tiedostoa avustajaportaalissa vai Adobe Stock -sivustolla. Värien vaihtelua esiintyy vain esikatselukuvassa. Värien vaihtelun voi ehkäistä luomalla vektoritiedostosta JPEG-tiedosto, siirtämällä JPEG- ja AI- tai EPS-tiedostot kansioon ja pakkaamalla se ZIP-tiedostoksi. Lataa ZIP-tiedosto FTP-palvelun avulla. Tietoja FTP:n käytöstä on täällä.

Varmista lisäksi AI-tiedostoa tallentaessasi, että ”Luo PDF-yhteensopiva tiedosto” on valittuna.