Vianmääritys ja ohje

Adobe Stock -Sisällöntuottaja -avustajaoppaassa  käsitellään seuraavia aiheita:

• ostajien mieltymykset
  • kaupaksi käyvän sisällön luominen
  • sisällön löytymisen edesauttaminen

Asiakkaamme etsivät sisältöä, joka puhuu heille ja voi valaista monenlaisia aiheita. He haluavat sisältöä, johon heidän yleisönsä voivat samaistua. Keskittyminen autenttisiin kuviin todellisista ihmisistä kaikista kulttuureista.

Seuraavassa on joitain sinua innostavia linkkejä:

• CSV-tiedoston rivien enimmäismäärä on nostettu 5 000:een. Katso lisätietoja TÄÄLTÄ
  • Adobe Stock Contributor -portaali tukee nyt malli- ja ominaisuusjulkaisujen erälataamista. Katso ohjeet tästä lyhyestä VIDEOSTA.
  • Adobe Stock Artist Hub on nyt verkossa.
  • Adobe Lightroom Classic säilyttää nyt avainsanojen lisäämisjärjestyksen Adobe Stock Contributor -portaaliin ladattaessa.
  • Adobe Stock hyväksyy nyt pystyvideoita.

Napsauta TÄSTÄ saadaksesi tietää, kuinka oikeutetuille Adobe Stock -avustajille tarkoitettu Creative Cloud -bonuskoodi lunastetaan.

Haluamme, että äänesi kuuluu. Adobe Stock on sitoutunut tekemään aitoja ja kulttuurisesti edustavia kuvia laajemmin saataville. Uuden Adobe Stock Advocates -ohjelman tehtävänä on esitellä ja tukea erinomaisia, rehellisiä ja vaikuttavia ääniä ja grafiikkaa.
Napsauta TÄSTÄ saadaksesi lisätietoa Adobe Stock Advocates -ohjelmasta

• Taiteilijoiden kehitysrahasto (Artist Development Fund) on Adobe Stockin tilaustyöohjelma. Osoituksena sitoutumisestamme osallistamiseen etsimme taiteilijoita, jotka identifioituvat erilaisiin yhteisöihin ja kuvaavat niitä työssään. Katso lisätietoja ja lähetä hakemus napsauttamalla TÄSTÄ
  • Tutustu Adobe Stockin taiteilijoiden kehitysrahaston apurahansaajiin TÄÄLLÄ.

Osallistu luoviin haasteisiin ja ole vuorovaikutuksessa muiden avustajien ja Adobe Stockin henkilöstön kanssa TÄÄLLÄ

Jos olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on oikeus luomiisi valokuviin, videoihin, kuvituksiin ja/tai vektorikuviin, voit liittyä seuraamme Adobe Stockiin. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, taiteilija tai omistaa hienoja laitteita tullaksesi Adobe Stock -Sisällöntuottaja. Sinun ei tarvitse olla Creative Cloud -tilaaja. Rekisteröidy Adobe ID -tunnusta varten ja aloita avustaminen. Lisätietoja.

Vakiokokoelmamme sisältää valokuvia, videoita, kuvituksia ja vektorikuvia. Jokaisella sisältötyypillä on omat vaatimuksensa, jotka löytyvät täältä.

Lähetä sisältösi suoraan Adobe Lightroomista, Lightroom Classicista ja Adobe Bridgestä. Lisätietoja

Tekijänoikeuskorvauksemme lasketaan lisensoidun resurssin nettohintaan, joka perustuu ostohintaan Yhdysvalloissa alennuksia huomioon ottamatta. Jos esimerkiksi tilaus maksaa 29,99 Yhdysvaltain dollaria kuukaudessa ja sisältä 10 valokuvalisenssiä kuukaudessa, tekijänoikeuskorvauksen määrä (pyöristettynä lähimpään senttiin) on 0,99 Yhdysvaltain dollaria lisensoitua valokuvaa kohti (29,99 Yhdysvaltain dollaria / 10 valokuvaa × 33 %) Huomautus: Todellisia tekijänoikeuskorvauslaskelmia ei välttämättä pyöristetä lähimpään senttiin.

Adobe Stock lisensoi resursseja myös mukautettujen sopimusten ja vakiotilauksista poikkeavien tilausten kautta. Esimerkkejä tällaisista voivat olla Adobe Express -tilaukset ja Pro Edition -tilaukset Creative Cloud for teams and enterprise -asiakkaille. Näiden sopimusten ja suunnitelmien mukaisesti lisensoitujen resurssien tekijänoikeuskorvaukset ovat joko (A) muiden kuin videosisältöjen osalta 33 % ja videosisällön osalta 35 % laskelman perusteena käytettävästä summasta tai (B) kiinteä summa. Lisätietoja saat napsauttamalla TÄSTÄ

Jos haluat oppia maksukäytäntömme ja selvittää, miten voit pyytää maksuja, katso Maksun saaminen.

Luovan sisällön lisensointi on taloudellista toimintaa. Adobe Stock -Sisällöntuottaja, Yhdysvaltain myynnistä saamasi tulot ovat Yhdysvaltain sisäisen tuloverolain (IRS) mukaan lähdeveron alaista tuloa. Riippuen siitä, missä asut, katso Yhdysvaltain kansalaisten ja rekisteröityjen maassa asuvien ulkomaalaisten verotusperusteet tai Muiden kuin yhdysvaltalaisten kansalaisten verotusperusteet. Jos et jätä veroilmoitustasi, Adobe pidättää automaattisesti 30 prosenttia kaikista tuloista.

Lisätietoja tarkistuskriteereistämme ja siitä, miksi jotkin tiedostot hylätään, katso Tarkistusprosessi -osiota. Sallitut ja kielletyt asiat kullekin sisältötyypille löydät osiosta Sisältösi valmistelu ja lähettäminen

Adobe pidättää oikeuden estää tilin, jos sen sisältö- tai latauskäyttäytyminen ei ole Adobe Stock -Sisällöntuottaja mukaista.

Vaikka avainsanat näkyvät Lightroom Classicissa aakkosjärjestyksessä, ne palautuvat lisäämisjärjestykseen, kun kuvat ladataan Adobe Stockiin. Muista luetella avainsanat tärkeysjärjestyksessä hakukoneoptimoinnin maksimoimiseksi.

Osa avustajista kokee ongelmia EPS-tiedostojen lataamisessa Internet Explorerin kautta. Jos käytät Internet Exploreria, kokeile toista selainta tai lataa AI-tiedostoja.

Voit huomata ladatun AI- tai EPS-tiedoston väreissä vaihtelua sen mukaan, tarkasteletko tiedostoa avustajaportaalissa vai Adobe Stock -sivustolla. Värien vaihtelua esiintyy vain esikatselukuvassa. Värien vaihtelun voi ehkäistä luomalla vektoritiedostosta JPEG-tiedosto, siirtämällä JPEG- ja AI- tai EPS-tiedostot kansioon ja pakkaamalla se ZIP-tiedostoksi. Lataa ZIP-tiedosto FTP-palvelun avulla. Tietoja FTP:n käytöstä on täällä.

Varmista lisäksi AI-tiedostoa tallentaessasi, että ”Luo PDF-yhteensopiva tiedosto” on valittuna.