Tiedostotyyppimääritykset eivät toimi Creative Cloud -sovelluksissa

Lue, miten tiedostotyyppimääritysongelma ratkaistaan Creative Cloud -sovelluksissa.

Ongelma

Kun Photoshopista, Illustratorista tai jostakin muusta Creative Cloud -sovelluksesta on asennettuna useampi versio tietokoneelle, vanhempien versioiden poistaminen uudempien versioiden asentamisen jälkeen rikkoo uusien versioiden tiedostotyyppien määritykset.

Kun yrität avata tiedoston, huomaat yhden tai useamman seuraavista ongelmista:

• Tiedostotyyppi avautuu eri sovelluksessa. Esimerkiksi Illustrator (.ai) -tiedosto avautuu Adobe XD:ssä.
  • Tiedostotyyppiä ei ole enää määritetty Creative Cloud -sovellukseen. Esimerkiksi .PSD-tiedosto ei avaudu Photoshopissa.
  • (Windows) Tiedostoa avattaessa näytetään viesti Windows ei voi avata tätä tiedostoa tai Avaa sovelluksessa -valintaikkuna.

Käyttöjärjestelmät

Windows ja macOS

Windows

Tässä ratkaisussa käytetään esimerkkinä Photoshopia. Suorita nämä vaiheet Creative Cloud -sovellusta ja palautettavaa tiedostotyyppimääritystä varten.

1. Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Avaa sovelluksessa > Valitse toinen sovellus.

2. Valitse Photoshop näkyviin tulevan tiedostomääritysten valintaikkunan sovellusluettelosta tai siirry Resurssienhallinnassa Photoshop-versiosi suoritettavaan Photoshop-tiedostoon (.exe).

Esimerkiksi Photoshop CC 2019:n oletusasennuspolku:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\Photoshop.exe

3. Valitse Photoshop.exe ja napsauta Avaa.

4. Tarkista, että Avaa tämäntyyppiset tiedostot aina valitussa sovelluksessa -kohta on valittuna seuraavassa valintaikkunassa.

5. Valitse OK.

Tässä ratkaisussa käytetään esimerkkinä Illustratoria. Suorita nämä vaiheet Creative Cloud -sovellusta ja palautettavaa tiedostotyyppimääritystä varten.

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.

2. Kaksoisnapsauta Oletusohjelmat.

3. Napsauta Kytke tiedostotyyppi.

4. Valitse .ai luettelosta.

5. Napsauta Vaihda ohjelmaa.

6. Jos haluamasi Illustrator-versio on luettelossa, valitse se. Muussa tapauksessa etsi se valitsemalla Selaa ja napsauta Avaa.

7. Tarkista, että Avaa tämäntyyppiset tiedostot aina valitussa sovelluksessa -kohta on valittuna. Sulje Avaa sovelluksessa -valintaikkuna valitsemalla OK.

8. Varmista, että .ai-tiedosto avautuu haluamallasi Illustrator-versiolla kaksoisnapsauttamalla tiedostoa.

Jos tiedostotyyppi avautuu väärässä Creative Cloud -sovelluksessa, kokeile poistaa sovelluksen asennus ja asentaa se uudelleen. Jos esimerkiksi Illustrator (.ai) -tiedosto avautuu Adobe XD:ssä, poista sekä Illustratorin että Adobe XD:n asennus ja asenna se sitten uudelleen. Ohjeita löytyy seuraavien linkkien kautta:

Tässä ratkaisussa selitetään esimerkinomaisesti .PSD- ja .JPG-tiedostotyyppien määrittäminen Photoshop CC 2019 -sovellukseen. Suorita nämä vaiheet Creative Cloud -sovellusversiota ja palautettavaa tiedostotyyppimääritystä varten.

1. Tarkista Photoshop.exe-tiedostopolku.

Oletus: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\

2. Avaa rekisterieditori.

Paina Windows + R -näppäinyhdistelmää tai valitse Käynnistä > Suorita. Kirjoita Suorita-valintaikkunaan regedit ja napsauta OK.

3. Siirry kohtaan:

• (.PSD-tiedostot) Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
      Explorer\FileExts\.psd\OpenWithList
    • (.JPG-tiedostot) Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
      Explorer\FileExts\.jpg\OpenWithList

Jos se on olemassa, tarkista, että (Oletus)-kohdassa on vaiheessa 1 mainittu oikea polku.

Jos polku ei ole oikein, kaksoisnapsauta kohdassa (Oletus). Kirjoita seuraava teksti:

"C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\Photoshop.exe" "%1"

macOS

Tässä ratkaisussa käytetään esimerkkinä Illustratoria. Suorita nämä vaiheet Creative Cloud -sovellusta ja palautettavaa tiedostotyyppimääritystä varten.

1. Komento-osoita tiedostoa, jonka haluat määrittää Illustratoriin ja valitse ponnahdusvalikosta Näytä tiedot.

2. Laajenna näkyviin tulevan valintaikkunan Avaa ohjelmassa -kohta osoittamalla sitä.

3. Osoita avattavaa valikkoa ja valitse Illustrator.

4. Valitse Avaa kaikki tämäntyyppiset dokumentit tällä ohjelmalla -kohdasta Vaihda kaikki.

5. Valitse näkyviin tulevasta vahvistusikkunasta Jatka.

Oletko uusi käyttäjä?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa