Kun Photoshopista, Illustratorista tai jostakin muusta Creative Cloud -sovelluksesta on asennettuna useampi versio Windowsiin, uusimman version poistaminen rikkoo aiempien versioiden tiedostojen kytkennät. Windows antaa virheilmoituksen Windows ei voi avata tiedostoa…, avaa Avaa sovelluksessa -valintaikkunan tai avaa tiedoston eri sovelluksella.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Muodosta tiedostojen kytkentä käyttämällä Avaa sovelluksessa -valintaikkunaa

Tässä ratkaisussa käytetään esimerkkinä Photoshopia. Jos kyseessä on jokin muu tuote, korvaa tuotteen tiedostopääte ja suoritettava nimi sillä tuotteella ja tiedostomuodolla, jota yrität palauttaa.

1. Valitse epäonnistuneen tiedostojen kytkennän valintaikkunassa Valitse ohjelma asennettujen ohjelmien luettelosta. Valitse lopuksi OK.

2. Valitse Selaa.

3. Siirry Illustrator-versiosi Illustrator.exe-tiedostoon. Jos sinulla on esimerkiksi Photoshop CC 2017, siirry kohtaan %Program Files%\Adobe\Adobe Photoshop CC 2017\Photoshop.exe.

4. Valitse Photoshop.exe ja napsauta Avaa.

5. Tarkista, että Avaa tämäntyyppiset tiedostot aina valitussa sovelluksessa -kohta on valittuna seuraavassa valintaikkunassa.

6. Valitse OK.

Ratkaisu 2: Muodosta tiedostojen kytkentä Windowsin Ohjauspaneelin avulla

Tässä ratkaisussa käytetään esimerkkinä Illustratoria. Jos kyseessä on jokin muu tuote, korvaa tuotteen tiedostopääte ja suoritettava nimi sillä tuotteella ja tiedostomuodolla, jota yrität palauttaa.

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.

2. Kaksoisnapsauta Oletusohjelmat.

3. Napsauta Kytke tiedostotyyppi.

4. Valitse .ai luettelosta.

5. Napsauta Vaihda ohjelmaa.

6. Jos haluamasi Illustrator-versio on luettelossa, valitse se. Muussa tapauksessa etsi se valitsemalla Selaa ja napsauta Avaa.

7. Tarkista, että Avaa tämäntyyppiset tiedostot aina valitussa sovelluksessa -kohta on valittuna. Sulje Avaa sovelluksessa -valintaikkuna valitsemalla OK.

8. Varmista, että .ai-tiedosto avautuu haluamallasi Illustrator-versiolla kaksoisnapsauttamalla tiedostoa.

Ratkaisu 3: Määritä oletuspolku rekisterissä

Tässä esimerkissä käytetään esimerkkinä Illustratoria.

1. Valitse Käynnistä > Suorita, kirjoita regedit Suorita-valintaikkunan avoimeen tekstikenttään ja avaa rekisterieditori napsauttamalla OK.

2. Siirry avaimeen HKEY_CLASSES_ROOT\Adobe Illustrator Artwork 21.0\shell\open\command

3. Varmista, että oletusarvo on asetettu sille polulle, johon Illustrator on asennettu.

Jos polku on oikein, kaksoisnapsauta oletusarvoa ja kirjoita seuraava teksti sisältäen lainausmerkit ja merkinnän "%1":
    "C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2017\Support Files\Contents\Windows\Illustrator.exe" "%1"

4. Siirry kohtaan HKEY_CLASSES_ROOT\Adobe Illustrator Artwork 21.0\shell\edit\command

5. Varmista, että oletusarvo on asetettu sille polulle, johon Illustrator on asennettu.

Jos polku on väärä, kaksoisnapsauta oletusarvoa ja kirjoita seuraava teksti sisältäen lainausmerkit ja merkinnän "%1":"%1"init:

"C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2017\Support Files\Contents\Windows\Illustrator.exe" /e "%1"

6. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tiedostoa, jolla on tiedostomuoto, jonka haluat kytkeä Illustratorin kanssa, ja valitse Avaa sovelluksessa > Valitse oletusohjelma.