Beheerders kunnen opdrachtregelopties gebruiken om de Adobe Connect-desktoptoepassing op meerdere systemen binnen hun organisatie te installeren.

Als u een Adobe Connect-sessie wilt bijwonen, kunt u de Adobe Connect-desktoptoepassing gebruiken voor Adobe Connect 9 en later. Met een installatie op de achtergrond kunnen de IT-afdelingen deze clients in hun organisaties implementeren voor gastheren, presentatoren en deelnemers.

Voor meer informatie over de toepassing leest u Adobe Connect-desktoptoepassing.

Toepassing installeren op desktop (voor individuele gebruikers)

Installeer de Adobe Connect-toepassing (en andere updates) via de pagina Downloads en updates. De Adobe Connect-toepassing werkt alleen voor Connect 9 en latere versies.

Voor installatie van de Adobe Connect-toepassing zijn geen beheerdersbevoegdheden vereist. De stand-alone installer installeert de toepassing in een aangepaste directorystructuur, en niet in de directorystructuur van het systeem. Uw Adobe Connect-accountbeheerder kan het verplicht stellen om de Adobe Connect-toepassing te installeren om te kunnen deelnemen aan een vergadering, training of webinar.

Opmerking:

Sluit alle actieve exemplaren van de toepassing voordat u een nieuwere versie installeert.

Tijdens het installatieproces kunt u ervoor kiezen snelkoppelingen te maken voor het menu Start en het bureaublad voor de Adobe Connect-toepassing. Deze functie wordt alleen in Windows ondersteund.

Toepassing voor desktop implementeren met MSI (voor beheerders)

De IT-beheerders kunnen Microsoft SCCM gebruiken om de toepassing met MSI op alle apparaten in hun organisaties te implementeren.

De MSI-installer is beschikbaar op de pagina Downloads en updates. De installer ondersteunt de optie /l voor logboekregistratie. Zie het artikel over de opties voor opdrachtregels bij MSDN voor meer informatie.

Opmerking:

Als u een individuele gebruiker bent, kunt u het installatieprogramma van de betreffende toepassing rechtstreeks downloaden via de pagina Downloads en updates. Gebruik de MSI-installer niet.

Tijdens het installatieproces kunnen IT-beheerders ervoor kiezen om snelkoppelingen te maken voor het menu Start en het bureaublad voor de Adobe Connect-toepassing via de opdrachtregelparameter icons met de volgende opties:

• 0 of geen waarde (hiermee worden geen pictogrammen geïnstalleerd)
  • 1 (hiermee wordt het pictogram voor de bureaubladsnelkoppeling geïnstalleerd)
  • 2 (hiermee wordt het snelkoppelingspictogram voor het menu Start geïnstalleerd)
  • 3 (hiermee worden de snelkoppelingspictogrammen voor het bureaublad en het menu Start geïnstalleerd)

Deze functie wordt alleen in Windows ondersteund.

Adobe Connect 8-add-in op de achtergrond installeren via opdrachtregel (voor beheerders)

Adobe Connect-versies ouder dan 9.0 blijven de oude invoegtoepassing gebruiken. Via de installatie op de achtergrond met opdrachtregels kunnen IT-beheerders de oude invoegtoepassing op meerdere apparaten in hun organisatie implementeren.

1. Download het archief met invoegtoepassingen op de pagina Downloads en updates voor Adobe Connect en pak het Setup.exe-bestand op uw systeem uit.

2. Ga in de opdrachtprompt naar het Setup.exe-bestand.

3. Voer setup.exe uit met een van de volgende opdrachtregelparameter.

• /SP: de prompt 'Hiermee wordt ... geïnstalleerd. Wilt u doorgaan?' aan het begin
      van de installatie wordt uitgeschakeld zodat u meteen met de installatiewizard verdergaat.
    • /SILENT: de balk die de voortgang van de installatie weergeeft, is alleen zichtbaar voor de gebruiker.
    • /VERYSILENT: noch de installatiewizard, noch de voortgangsbalk wordt weergegeven. De invoegtoepassing wordt op de achtergrond geïnstalleerd.