QuickTime-fouten met After Effects

Er zijn een aantal fouten die tussen QuickTime en After Effects kunnen optreden. In dit document worden oplossingen voor problemen die kunnen optreden, uitgelegd en voorgesteld.

Hieronder worden enkele oorzaken van de volgende fouten beschreven:

• Waarschuwing "QuickTime is niet op dit systeem geïnstalleerd…"
  • Waarschuwing "U hebt minstens één uitvoermodulesjabloon die naar een ontbrekende uitvoerplug-in verwijst..."
  • "Kan bestand [bestandsnaam].mov niet importeren – dit MooV-bestand is beschadigd of wordt niet ondersteund."
  • "Fout bij lezen van frame van bestand [bestandspad en -naam].mov. (86:: 2)"
  • "[bestandspad en -naam].mov". Uitvoermodule is mislukt. Het bestand kan beschadigd zijn. (-1610153464)
  • Enkele oorzaken van crashen of vastlopen tijdens het initialiseren van MediaCore

Controleren of QuickTime is geïnstalleerd

Zorg er ten eerste voor dat QuickTime is geïnstalleerd. QuickTime 7.6.6 of hoger is vereist voor huidige versies van After Effects volgens de After Effects-systeemvereisten.

U kunt QuickTime 7.x van de Apple-website downloaden.

Wanneer u QuickTime 7.6.6 of hoger hebt geïnstalleerd en een van de volgende fouten krijgt, zijn verdere stappen voor QuickTime-foutoplossing vereist.

• "QuickTime is niet op dit systeem geïnstalleerd…"
  • "U hebt minstens één uitvoermodulesjabloon die naar een ontbrekende uitvoerplug-in verwijst..."

Conflict met de DVCPROHDVideoOut QuickTime-component van Apple

Het QT32 Server-proces kan crashen vanwege slechte interactie met het video-uitvoersysteem van Quicktime wanneer de DVCPROHDVideoOut QuickTime-component van Apple is geïnstalleerd.

Zie dit bericht voor meer informatie over dit probleem en mogelijke oplossingen.

TCP-communicatie met QuickTime blokkeert

Een mogelijke oorzaak van de After Effects-foutmelding dat QuickTime niet is geïnstalleerd, is dat de communicatie tussen After Effects en de Adobe QT32 Server wordt geblokkeerd. After Effects gebruikt deze verbinding om met QuickTime te communiceren. After Effects gebruikt TCP om met QuickTime te communiceren, maar bepaalde agressieve firewallsoftware en andere beveiligingssoftware kunnen TCP-communicatie blokkeren.

Zie dit document voor wat meer informatie over dit probleem. Raadpleeg ook deze forumthread voor meer informatie, zoals rapporten om de blokkering van deze communicatie op te heffen.

Niet-beveiligingssoftware zoals FileMaker en AirServer (evenals bepaalde malware, zoals hier beschreven) kan deze communicatie blokkeren. Dit komt omdat de benodigde poort wordt bezet.

QuickTime kan niet worden geladen vanwege een slechte importmodule

Het is ook mogelijk dat QuickTime niet door After Effects wordt herkend, omdat dat QuickTime niet volledig kan worden geïnitialiseerd. Initialisatie mislukt omdat QuickTime vastloopt tijdens het laden van een slecht geschreven importmodule. Als u AVI-importmodules of codecs op uw Mac hebt, kan dit probleem de oorzaak zijn.

Verwijder de importmodules (codecs) uit uw QuickTime-map en controleer of het probleem blijft bestaan. Hier volgt een forumthread die vrij gedetailleerd op het verwijderen van importmodules ingaat.

QuickTime-fout vanwege verouderde AJA- of BlackMagic-componenten

Als u AJA- of BlackMagic-hardware gebruikt, installeert u de meest recente versies van stuurprogramma's en QuickTime-componenten. Oudere versies van deze componenten kunnen problemen veroorzaken bij het importeren en exporteren van QuickTime-elementen. Er kunnen ook problemen met RAM-voorvertoning en andere functies in After Effects optreden.

AJA heeft onlangs nieuwe software uitgegeven, net als BlackMagic-Design.

Probleem met de rechten van de voorkeurenmap of beschadigde voorkeuren

Een probleem met de rechten voor bestanden in de After Effects-voorkeurenmap kan een andere mogelijke oorzaak zijn voor communicatieproblemen tussen After Effects en QuickTime. U kunt forceren dat After Effects de voorkeurenmap opnieuw samenstelt en de rechten correct instelt (en eventueel beschadigde voorkeuren herstelt). Sluit After Effects, verwijder de volgende map en start vervolgens After Effects opnieuw:

• (Mac OS) [station]/Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/Adobe/After Effects
  • (Windows) [station]Users[gebruikersnaam]AppData/Roaming/Adobe/After Effects

Het probleem treedt ook op met rechten voor een map buiten de map met After Effects-rechten. Dit probleem lijkt zich vooral voor te doen op Mac OS. Stel voor de volledige Adobe-voorkeurenmap met inhoud lees- en schrijftoegang in om ervoor te zorgen dat alle Adobe-toepassingen naar hun voorkeurenbestanden kunnen schrijven. Ze mogen niet alleen-lezen zijn:

• (Mac OS) [station]/Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/Adobe/
  • (Windows) [station]\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming/Adobe\

QuickTime-fout vanwege conflict met audiostuurprogramma's

De QT32 Server kan crashen wanneer conflicterende audiostuurprogramma's worden geïnstalleerd en de voorkeuren voor Audiohardware in After Effects op een van deze apparaten zijn ingesteld.

Stel uw Standaardapparaat in Voorkeuren > Audiohardware in op de Systeemstandaard of Ingebouwde uitvoeren om dit probleem op te lossen. Kijk vervolgens of u nog steeds problemen hebt met QuickTime-bestanden.

Werkt dit, los dan problemen met uw audioapparaten op.

• Verwijder de stuurprogramma's voor alle audio-apparaten volledig. Verwijder stuurprogramma's van opnamekaarten en software waarmee virtuele audioapparaten worden gemaakt. Bepaalde software voor schermopname en schermdeling maakt gebruik van SoundFlower, wat problemen kan veroorzaken.
  • Installeer een voor een de meest recente stuurprogramma's voor deze apparaten opnieuw en controleer of het probleem zich nog steeds voordoet in After Effects.

QuickTime-fout omdat QuickTime niet met grote aantallen processen kan werken

QuickTime mislukt vaak op computers met een groot aantal processoren (CPU's), inclusief computers met een groot aantal virtuele processoren die zijn gemaakt door hyperthreading. Deze fout doet zich vooral vaak voor met de H.264-exportcomponent van Apple binnen QuickTime.

Schakel hyperthreading uit of verminder het aantal beschikbare processorkernen voor QuickTime om dit probleem te omzeilen.

In dit document op de Adobe-website wordt het proces beschreven.

Ga voor meer ondersteuning met betrekking tot QuickTime en After Effects naar het After Effects user-to-user forum. Experts kunnen u daar helpen.